Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122850
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

C.D. :)

T:29
Poprzedni temat: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2319094

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Dostałam powiadomienia na jakieś posty, ale nie mogę ich znaleźć także wybaczcie ignorowani przeze mnie ludzie xD

ocenił(a) serial na 4
anulka88

Wpadłam w szał zmieniania avatara :D A propo Liama :P

ocenił(a) serial na 9
anulka88

http://www.filmweb.pl/news/Nawiedzona+lalka+z+%22Obecno%C5%9Bci%22+dostanie+w%C5 %82asny+film-100381 TAK, TAK! Jestem za :D

anulka88

Dobra jest ;P

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Udał im się ten film, nawet w kinie byłam jak byłam w Polsce :p

anulka88

Takie filmy tylko w kinie oglądać ;)

anulka88

http://24.media.tumblr.com/eff3d918840ee5ab1af0af953153695c/tumblr_mnjeomHQqV1rd redko1_400.jpg a to prawdziwa ;D

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Horrory z roznymi takimi lalkami i kuklami sa przerazajace... :)

anulka88

Pewnie widziałaś Dead Silence ;)

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Wlasnie nie... :p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Też to chętnie obejrzę, bo ta lalka wykończyła mnie psychicznie :D
Straszna była, jak można coś takiego trzymać? :D

ocenił(a) serial na 4
anulka88

http://www.pudelek.pl/artykul/60726/straszny_zart_usmiercili_musiala/ sa ludzie i parapety

ocenił(a) serial na 6
ocenił(a) serial na 9
anulka88

Co takie pustki? Pewnie seriale i filmy nadrabiacie :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Albo dla odmiany wychodzicie z domu xD
Jak nadrabiam seriale i filmy to własnie tu jestem :D
Jestem teraz = wybieram film :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Wybierz coś fajnego :D
Ja na urodziny idę :PP

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Ja w poniedziałek idę :D

Zaczął się sezon u mnie urodzinowy :P

anulka88

zdjęcia promocyjna Paula i Niny
http://doppel-vision.tumblr.com/post/66460910587/paul-wesley-nina-dobrev-new-tvd -s5

robb264

Dla mnie do Stefan i Katherine :d ale cóz :d

robb264

tu zblizenia
http://paulwedley.tumblr.com/post/66464908779

ocenił(a) serial na 1
robb264

"WESVITTO. DOBSLEY.
ANTI-PAULPHOEBE "
O, na takie to mi żal słów.

Slutty_Pumpkin

nawet nie zwrócilem uwagi LOL
a jak zdjęcia :D?

ocenił(a) serial na 1
robb264

Zdjęcia fajne całkiem. Ale nie cierpię tych spodni Iana :D

Slutty_Pumpkin

skóra czy latex :D ?

Ciekawe ze Ian się tak odrozna - nie wpasował sie pozostalą dwójkę. Ale chyba tak ma byc. Bo Paul i Nina mieli nawet zdjęcia portretowe z tego samego ujęcia. Nina nie jest tu nawet 'hybrydą' Eleny i Kath (jak np. w promo) - tylko 'czysta' Katherine

ocenił(a) serial na 1
robb264

Chyba taka imitacja :D

Pewnie chcą sprowokować fanów do dyskusji - udało się, dyskutujemy :D

Slutty_Pumpkin

Ciekawe czy bedą takie zdjęcia robione pod odcinek. Jak np. przed 4x14 wpuscili zjęcie Damona ze sznurem albo przed 4x15 jak Elena lezala jak lalka a za nia Damon sobie stal z groźnym wyrazem twarzy :d

ocenił(a) serial na 1
robb264

Oj, taaak. Oby były, bo to też jest ubaw zawsze :D

Slutty_Pumpkin

mój ulubiony to i tak ten z Stefanem, Rebeką i Eleną - obie wyglądaly jakby je piorun trzasnąl a Stefek taki speszony i niesmialy sobie stal ze zlozonymi rękami :d

ocenił(a) serial na 1
robb264

Nie pamiętam już tego nawet :D

Slutty_Pumpkin

http://www.spoilersguide.com/wp-content/uploads/2013/01/the-vampire-diaries-thre esome-poster.jpg

ocenił(a) serial na 1
robb264

Teraz pamiętam :D
Uwielbiam te ich dopiski - "An unlikely threesome", niektóre są takie głupie.

Slutty_Pumpkin

I tak dziwne ze Ianowi nie dali tej samej przezroczystej bluzki z plakatu grupowego :d A Nina jak by się moga wykazac - same gatki z trenem - bez stanika :d

ocenił(a) serial na 1
robb264

Haha xD No mogliby tak zrobić :D

Slutty_Pumpkin

mam pytanie. Sądzisz ze Stefan odzyskal wszystkie wspomnienia, czy Tessa wyselekcjonowala momenty które przywrócic - tzn. te najgorsze - by go pogrązyc. Bo z jej monologu to tak wyglądalo.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Myślę, że wszystko. A w złości po prostu starała się podkreślić wszystko co najgorsze, żeby nie mógł się "złapać" niczego pozytywnego.

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Ale dziwne, że zupełnie pominęła Katherine w swoim krótkim streszczeniu życia Stefana. Ona przecież też przyczyniła się do jego cierpienia.. dziwne. Chociaż w ogóle zauważyłam, że tak na siłę wciskają, że to Elka jest mu przeznaczona i zapominają o tym, że Kath też jest doppelgangerem Amary. Może chcą odwrócić naszą uwagę i potem surprise? xd

rose_fw

Ogólnie to sobie grają w kulki. Raz pomijają Katherine i docelowo nawet bez zastanowienia nazywają Elenę - tą przeznaczoną Stefanowi. Dlaczego? Nie wiadomo. Tak jakby z automatu.
A z 2 strony dają paralele i przypominają w 5x03 ze Katherine zalezalo na Stefanie. Ja bym zrozumial politykę milczenia, jezeli by chcieli calkowicie usunąc Kath z jego zycia, by np. na silę przeforsowac Steroline. Tyle, ze oni dadzą Stefowi i Katherine wspólne sceny i to raczej wazny moment.
Ogolnie mi tu cos nie gra. Moze chcą zrobic plot twista - bedą potzebowac przeznaczonych sobie, a tu się okaze, ze pomylili doppelgangera. Scenarzysci lubią robic takie sztuczki. Tak samo bylo z cure - w ostatnim momencie dowiedzieli się ze jest jedna dawka. Albo z klątwą księzyca.

ocenił(a) serial na 5
robb264

Też mi się wydaje, że szykują plot twista i mam na to nadzieję tak szczerze mówiąc. No zobaczymy, czekam na ich wspólne sceny ;D

rose_fw

No ja myslę - w 5x03 - czyli odcinku poswięconym mitologii z jednej strony bezmyslnie oglosili Elenę epicką miloscią Stefana - "bo tak". Bo Stefan "aktualnie" byl w niej zakochany. A z 2 strony przypomnieli o Kath i tej paraleli. Zasiali juz wtedy ziarno.

ocenił(a) serial na 1
robb264

To mi się wydaje nawet prawdopodobne, jeśli cię to pocieszy :)

Slutty_Pumpkin

wiem ze ciebie nie :d

ja juz jak wspomnialem - co chcę to sobie sam zainterpretuję. A jezeli popchnie to do przodu wątek na który czekam, to niech bedzie co ma byc. Wolę juz przeznaczonych sobie w gwiazdach SK niz Steroline "kiedy harry poznał sally"/ "podróbę Dair".

ocenił(a) serial na 1
robb264

Czemu nie? :D Ucieszyłabym się właśnie z takiej sceny, o jakiej wspomniałeś gdzie np. potrzebne są 2 doppelgangery, że niby Stefan i Elena jako przeznaczeni sobie (powiedzmy, że do rzucenia jakiegoś zaklęcia), a tu psikuś - zaklęcie nie działa, "bo Elena" :D

Nie jestem zwolenniczką przeznaczenia, ale jestem zwolenniczką cierpiącej i zazdrosnej Eleny xD
Coś za coś zatem :D

"KHPS" to zajebista historia, właśnie w klimacie Dair.
Proszę mi nie niszczyć...

Slutty_Pumpkin

No ja nic nie mam do "KHPS" - tylko raczej ze chiceliby zrobic podróbę tego i sprzedac jako epicką historię milosną która byla w przygotowaniach od 1 sezonu.... a wszyscy wiemy ze jak Filip z konopii wyskoczyli ze Steroline w 4x03, po ponad 1,5 sezonu bez zadnej wpólnej sceny miedzy nimi.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Trudno byłoby to sprzedać w ten sposób, bo Steroline brakuje jednego elementu podróży, które Dair już miało - nienawiści czy też niechęci do siebie. Bez tego historia jest nudna.

Slutty_Pumpkin

Ja wlasnie wierzę w taką scenę - ze będzie. Travallersi nie chcą zlączenia Silasa i Amary z jakiegos powodu, tak? Więc pewnie kto inny bedzie chcial tego. I pewnie ze Amara zginie czy cos - to bedą musieli odprawic rytual na ich "zastępnikach". Cos nie wypali i kazdy się bedzie zastanawial dlaczego i pewnie Tessa się kapinie i powie "o kur.wa" - dadzą przy tym taką muzyczkę jak z horroru ucinając scenę :d

ocenił(a) serial na 1
robb264

Sounds like TVD :D
Całkiem możliwe rozwiązanie :)

Slutty_Pumpkin

nie no- ostatnio kapnęlismy się na jakis czas przed finalem o Silasie i nawet juz byly teorie o milosci doppelgangerów. Ale bedą jaja jak odgadniemy następny zaskakujący twist :D

W sumie to Elena by umarla z rozpaczy. Bo by się okazalo ze Stefan zawsze mial jakies uczucie do Kath i ze to moze wrócic -lub juz się odrodzi na etapie w jakim bedzie fabula.
By się czula jak scierwo :d Zazdrosc by ją zezarla.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Ostatni odcinek był taki cudowny pod tym względem, że nawet mnie się znowu zaczęło chcieć oglądać, a to już o czymś świadczy :D

Ta scena w chatce, to chyba moja ulubiona scena Eleny od początku 4 sezonu. To było nawet lepsze od wszystkich tych gdzie ją fizycznie torturowali :DDD
Zawsze uważałam, że tortury psychiczne są lepsze - skuteczniejsze i czystsze :P

Slutty_Pumpkin

to byla komedia:
Elka dzwonila zazdrosna do Damona skarżac się ze Stefan za duzo lata za Tessą LOOOL

Potem przylazla z wroga miną gadając teksty "Wiem ze cię zranilismy, ale zeby spac z Tessą?!"
a potem jak się dowiedziala ze nie bylo sexu, to od razu usmiech - "ok, widze ze nie rzucila na ciebie zaklęcia falatnego zauroczenia, więc mogę spadac - pa pa"

ocenił(a) serial na 1
robb264

Och, niech mi ktoś da ten gif gdzie siedzi smutna w chatce, a oni wybierają pizzę xD
To było takie piękne! :D
Immortal to powinna zobaczyć :D