PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121989
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T: 33
Poprzedni temat: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2329930

Temat dedykowany Martusi <3

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Odebrałam już meble :))

anulka88

Jak tam Prison Break? ;)

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Jestem po S04E12, wkurzyłam się strasznie, wyżej napisałam a dokładniej na forum wylałam i wylewam swoje żale i fascynacje :D
A u Ciebie jak seriale? Coś skończyłaś, zaczęłaś?
"Przyjaciele" jak idą? Pewnie gdzieś w połowie jesteś, bo to szybki serial :D

anulka88

Nie wiedziałam o czym piszesz ;P Już mało co pamiętam ;)
Jestem na bieżąco z Ravenswood, pozatym reszta chyba bez zmian, pomału do przodu... Ach Friends jestem na 9x02 ;D

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Ale kojarzysz Selfa, co nie? Pamiętasz co wyszło... Masakra...
Rozumiem :) Tylko "Przyjaciele" są "zakończeni" czy jeszcze masz jakiś? (w sensie reszta to bieżące?)
Ło matko :D Zapomniałam o Twoim tempie... :D :D :D

anulka88

Puste kartki?
Jeszcze Fringe z zakończonych wisi nade mną ;D Reszta to bieżące, które po trochę nadrabiam ;)
Dobrze, że Ci przypomniałam ;P
A jak The Originals się ogląda? Niedługo chciałabym zacząć ;)

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Taaa... i do tego agentka Miriam...
A to jak idzie? :)
Nawet fajnie, chociaż Marcela strasznie nie lubię, patrzeć na niego nie mogę... :/ Ale mimo wszystko chyba jestem w tym maleńkim gronie co uważa, że jednak "Pamiętniki..." lepsze... :D

anulka88

Stanęło na 2x08 chyba ;P Po Przyjaciołach się za to wezmę ;)
Jak mi się uda to jeszcze w tym miesiącu zacznę Originalsów ;D

Wszystko u Ciebie w porządku? ;)

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Pokończ te zakończone co oglądasz i weź się za "Buffy..." :D
Przerwa niedługo ma być chyba dosyć spora, także poczekaj jakoś i koło stycznia zacznij najlepiej... :)
Tzn.? :)

anulka88

;D
Zobaczymy ;P
Chodziło mi o to co u Ciebie, nie wiem czemu tak napisałam ;P

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Chodzi o to, że jak byś zaczęła teraz/niedługo to wyrobisz się akurat na przerwę a jak i tak i tak się wstrzymałaś to lepiej zacząć tak, żeby ją ominąć i ipoźniej dalej na bieżąco sobie oglądać :D
No raczej... :) Meble dzisiaj odebrałam :D Teraz skręcania a skręcania będzie...:/

anulka88

No może i masz rację ;)
Do kuchni, salonu...? ;P

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Sypialnia (łóżko + 2 szafeczki i szafa), Salon (stół i taki regalik) :D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

http://www.youtube.com/watch?v=qJ_MGWio-vc fantastyczni są :D

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Hej :*

Sto lat mnie tu nie było. Co się dzieje? :D

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Hej :*
Mnie wczoraj nie było i raczej nie będę miała czasu wejść jutro i pojutrze, może was w piątek odwiedzę xd
No ale dziś jestem i generalnie to pół dnia spędziłam na oglądaniu GG xd
właśnie mi się serce rozpadło.. http://www.youtube.com/watch?v=Ammd2-I8k6A dacbznfjxhszgbjhxdnbcjdmgbszjcbd <333 xDDD

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

O matko tylko nie chair :DDD Ja (wymazując z pamięci trochę ostatnich wydarzeń) jestem mega fanką Blair <3

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Nie wiem co się mogło stać.. xd Najwyżej będę jedyną tutaj, która ich shipuje :D
No Blair uwielbiam ^^

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Ja ich momentami tylko szipowałam przez pierwsze dwa sezony, bo Chuck był wtedy dosyć zabawną postacią. (ogólnie to wolałam Nair bo to była moja para nr 1 w książkach) A później już nie mogłam patrzeć na to jak Chuck ciągle krzywdzi Blair.
Marta ich shipuje więc nie jedyną na pewno ;)

Nigdy nie lubiłam Sereny ani mi się nie podobała, widziałam że coś pisałyście na ten temat.
Za to Blair w 100% <3

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Najwyżej wam wyślę "I don't care. I ship it" xD
Nair nigdy w życiu. Nie lubię Nate'a, jest strasznie nudny, a z Blair nie było między nimi żadnej chemii. To już bym wolała żeby był z Venessą. No a książek nie czytałam, nawet nie wiedziałam, że są xD
Czy powstają jeszcze dobre scenariusze, które nie na podstawie książki? ;d

Oh, ja tak samo. Serena mnie irytuje praktycznie w każdym odcinku, Dan też zaczął. Blair jakoś ani razu, więc też w 100% <3

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Jest nudny, zgadzam się, ale ja lubię takie "dobre" i naiwne postacie nawet jeżeli nic nie wnoszą :D Najbardziej chciałam go z Jenny. Nie polecam czytać książek, ogólnie są fajne ale dla nastolatek ;) Chociaż można się przy nich zdziwić, np. książkowa Vanessa jest ogoloną na łyso i ubraną na czarno artystką, która przez pewien czas nawet przyjaźni się i mieszka z Blair ;) I plusem książki jest to że Chuck jest postacią trzecioplanową xD

Dan mnie wkurzał pierwsze dwa sezony bardzo często :D Chociaż doceniałam jego humor.
Serenę w ciągu całej serii lubiłam tylko w jednym odcinku w 5 sezonie xD
A oni jako para to już w ogóle dramat... Tylko jedną scenę zerwania mieli fajną.

Kejt__

niech zgadnę... lubilas Serenę za 5x16 :D?

ocenił(a) serial na 6
robb264

Nie, coś Ty, gdzie tam jakieś powody do tego :D?

Lubiłam ją w jednym z najokropniejszych odcinków - 5x11 bo jako jedyna używała tam mózgu zamiast bawić się w te wszystkie bzdury.

Kejt__

no bo gadala ze nie bedzie wchodzila "w drogę" no wiesz...naszej dwójce :P

ocenił(a) serial na 6
robb264

A tam, też mi kryteria do oceny postaci :D

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Ja też zazwyczaj, ale on jakoś nie wzbudza mojej sympatii xD
Huh, Jenny mnie też irytuje, ale w sumie mogliby być razem Chociaż Nate nie zagrażałby moim shipom. Irytuje mnie strasznie to jego skakanie z kwiatka na kwiatek. Poza tym to niezdecydowanie jest cholernie denerwujące. Lubiłabym go bardziej gdyby od początku deklarował uczucia do JEDNEJ i tylko jednej dziewczyny. Wtedy wpisywałby się w listę tych lubianych przeze mnie dobrych i naiwnych postaci ;d
Uh, to nie, zdecydowanie nie. Przeczytałam już książki PLL i to jest tragedia. Owszem, czyta się szybko, ale ja mam wrażenie, że przez nie mój język ubożeje, a horyzonty myślowe się zwężają xd
Nieee, ja Chucka bardzo lubię. Czasem mam ochotę dać mu w twarz, ale i tak go uwielbia <3

Humor i głos ma świetny. Cały jest świetny, ale czasem mnie denerwuje po prostu ;D
W pierwszym nie irytował mnie w ogóle, natomiast Serenę lubię umiarkowanie właśnie TYLKO z nim :D

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Dobra dobra, poczekam aż obejrzysz więcej :D

Kejt__

:P

classic odpowiedz w sprawie GG :D

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Zobaczymy.. :D

rose_fw

zobaczymy co powiesz o postaciach za 2-3 sezony :d
Dla Dana chyba 4 i większosc 5 byly najlepsze - w kwestii sympatii do postaci.

ocenił(a) serial na 5
robb264

Skoro mówisz.. jak obejrzę to napiszę ;)

Kejt__

Hej :)
ciebie też? Ja ostatnio ciągle jestem niedoinformowana o tym co się dzieje na forum :/

ocenił(a) serial na 6
immortal13

No właśnie ja też, ciężko ogarnąć jak się jest nieobecnym jakiś czas :P

Slutty_Pumpkin

macie:
Exclusive never before seen image of Paul Wesley from The Vampire Diaries photographed by Angelo Kritikos
http://24.media.tumblr.com/6510e1dd98362e64555aafdd7ce99a0d/tumblr_mx9497BrO91qa v9hoo1_500.jpg

ocenił(a) serial na 9
robb264

Włosy ładne, ogólnie nie mam do czego się przyczepić, ale miał też lepsze zdjęcia... :D

ocenił(a) serial na 5
robb264

Jakiś taki do siebie niepodobny. Czy tylko mi się tak wydaje?
Z jego zdjęć "w tym klimacie" zdecydowanie lepsze jest np to http://3.bp.blogspot.com/_TkadBp2Lc2A/TJcVrovPbVI/AAAAAAAAAKM/9jcEELUBe18/s1600/ Paul-Wesley-paul-wesley-11243040-872-1131.jpg

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Faaajne :D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

DYNIA!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=1L2m_lvxZZU
Awwwww... po tym musiałoby się stać coś okropnego żebym przestała ich shipować (ale naprawdę cholernie okropnego xd).
Swoją drogą skojarzyło mi się od razu z tym: http://www.youtube.com/watch?v=7rcMWiY9jQA
Chyba dwa najlepsze "samobójstwa" z seriali *.*

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Hej ;*
No niestety mnie też dopadł syndrom "nie mam czasu" xD

Poczekaj poczekaj, zarówno Chuck jak i Blair szykują jeszcze parę okropnych rzeczy i o ile ze strony Blair to tylko "niewinne" intrygi, to Chuck zrobi tyyyyyyle głupot, że czasem trudno było znaleźć usprawiedliwienie (a naprawdę chciałam i się starałam ;P)

Poza tym, Chair może i było fajne (mieli momenty + Chuck z początku był dosyć fajną postacią) - do momentu zobaczenia pierwszych scen Dair <333 Eh... ;D Wtedy też bardzo polubiłam Blair ;)

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Będzie coraz gorzej, niedługo już przygotowania do świąt się zaczną... centra handlowe już męczą bombkami i "last christmasami" :( xD

Straszysz xD
Jestem ciekawa, nie powiem, chociaż już mnie czasem tak denerwują WSZYSTKIE postaci, że mam ochotę dać każdemu z nich w twarz ;d

Wizja Dair w tym momencie mnie nawet nieco odstręcza, ale poczekam i postaram się nie nastawiać do tego negatywnie już na starcie. Może moje nastawienie się diametralnie zmieni xD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

No niestety, a ja jeszcze w tym tygodniu muszę biegać za prezentami, bo moja mama wymyśliła, że muszę koniecznie wrócić w tym tygodniu do domu z PREZENTAMI albo WCALE xD Mikołajek jej się zachciało i kazała mi prezenty kupić "bo tak i już" ;D

Mnie długo nie denerwował brat Sereny i Dan ;D No ale potem to już wszyscy ;P

No ja oglądałam trochę uprzedzona do Chair także wiesz... ;D Ale to i tak się trochę później zmieniło i potem to nawet shippowałam Chair na zasadzie "Blair to tępa idiotka, która nie zasługuje na Dana" xD I z początku też ich shippowłam, bo lubiłam Chucka :P
No ale ja potwornie kochałam Dana także... (Koniec Teorii?... xD)

Dair Cię zaskoczy - zobaczysz ;D Może związku nie będziesz chciała skoro tak bardzo lubisz Chair, ale przyjaźń na pewno Ci się spodoba, bo Dan był fantastyczny <3333 ;D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Uh, jak ja nienawidzę kupować prezentów. Tzn samą ideę bardzo lubię i generalnie lubię już samo wręczanie ich, ale kupowanie to tragedia, bo nigdy nie umiem się zdecydować i biegam 10 razy do tych samych sklepów i porównuję próbując się zdecydować ;d

Brat Sereny zacznie irytować? O nie :( Zapomniałam w ogóle o nim wspomnieć, ale od początku pierwszego sezonu mam ochotę go przytulić taki jest kochany ;p Nie chcę widzieć go w jakichś intrygach :(

Ja się staram nie uprzedzać i sama ocenić postacie. A Chucka bardzo lubię jak wspomniałam. Dana też tylko, że czasem mnie wkurza niemiłosiernie (jak większość postaci w tym serialu xd).

Swoją drogą, czy to Ty kiedyś wysyłałaś jako guilty pleasure Beauty and a beat? Masz, cover lepszy :D
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=n-BXNXvTvV4

Slutty_Pumpkin

Love that Caroline is helping Stefan through his PTSD! Will anything romantic develop between them on The Vampire Diaries? — Ginger

NATALIE: Do we have a new love triangle on our hands? Not quite — Stefan will be spending a lot of time with Katherine actually, as they help each other in their darkest moments. Meanwhile, Caroline will have her hands busy with someone else very soon.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Time for celebration! Opiję to dzisiaj jak nic ;P
Tępa dzida znów będzie mieć "ręce pełne roboty" xD Och, czemu mnie to tak bawi xDDD

Slutty_Pumpkin

Caroline chce chyba pobic rekord w tym sezonie. Miala z dziewcząt najwiecej love interest w calej historii TVD, a teraz próbuje w jednym sezonie pobic własny rekord :d

Ale tak to jest jak nie ma wlasnego watku.

ocenił(a) serial na 9
robb264

http://vampirediaries.pl/13064-spoiler-czy-czeka-nas-kolejny-trojkat-milosny i po naszemu :p

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

http://www.youtube.com/watch?v=3XF6td8ZPgs Tak mi się przypomniało ze staaarych offtopów :D

anulka88

:DDD pamiętam
Dobry był odcinek z dżemem :)

ocenił(a) serial na 9
immortal13

Obejrzalam dzisiaj kilka, ale z dżemem akurat nie ale nie pamiętam co tam było... :p

anulka88

To była rozmowa Ridga z tym Dickonem jak się kłócili i podstawili tekst że niby Dickon chce od Ridga jakieś dżemy czy konfitury.
Poszukam :D