Temat 35
Poprzedni: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2334006
Przy okazji - Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku ;)
aaa widziałam te mebelki,w pierwszej chwili nie skojarzyłam,że o nie chodzi;) fajny zestaw,do sypialni idealny ;)
ja nie znoszę białych ścian,chyba,że gdzieś w drodze wyjątku jedna mogłaby być ale i tak musiało by na niej wisieć 100 obrazów,żeby tej bieli mało było ;)
ale faktycznie,jeśli wynajmujecie to ostrożnie z remontami bo wiesz jacy ludzie są..;)
Chcieliśmy całkiem co innego, ale że to było w sporej promocji a jak pisałam to nie jest jeszcze nasze mieszkanie, więc później w razie przeprowadzki czy coś to takich nie będzie aż tak żal zostawić ;p
Tzn. to tak jakby od spółdzielni i tu jest inaczej niż w Polsce, że wynajmujący Kowalski mówi, że za 2 miesiące masz się wyprowadzić. Tutaj wynajmujemy i dopóki płacimy to mieszkamy, nikt nie wyrzuci, nawet i 50 lat :) Tylko wiesz... To jest właśnie takie przejściowe... Bo ja bym chciała coś swojego, żeby poszaleć z projektem, z kolorami, z meblami no i żeby dla dzieci też coś było. Może to i takie staromodne, w stylu naszych rodziców, przepisać dziecku mieszkanie, ale czasy są coraz gorsze, niestety, więc jakiś tam plan trzeba mieć :)
Więc tak a propo tych mebli, część i tak przyszaleliśmy, teraz uważam, że za bardzo, bo jak coś to trzeba będzie się pozbyć, dlatego sypialnia taka tańsza wyszła, materiał średni, skręcanie tragiczne, wyszła cena szybko :D ale ogólnie ładnie się prezentuje :)
rozumiem,tak się dzisiaj robi,że nieźle się prezentuje a po chwili już wychodzą wszystkie mankamenty ;)
ale i tak,skoro to takie pierwsze wasze wspólne mieszkanko to jest jakaś frajda z urządzaniem;) A z dziećmi to dobrze mówisz,przecież praktycznie większość ludzi mających dzieci tak postępuje ;)
a na którym piętrze mieszkacie?
Np. kanapa i stół do salonu kosztowały średnią cenę, nie najtańsze, nie z najwyższej półki, ale widać było od razu różnicę :D
1.
Iluzja świetna,też mi się bardzo podobała,ale Dziewczyna dla mnie jeszcze lepsza;)
prezenty już są pod choinkę?:)
Remember me według mnie bardzo dobry! :) Miasto kości, podobne oceny mamy. Nie czytałam książek więc nie wiem co będzie w drugiej części, ale ta cała sprawa z rodzeństwem trochę beznadziejna -,-
Jutro lub w wigilię będą :) Jutro wielki dzień w kuchni, ugh
Remember me całkiem niezły,ofc zakończenie juz bardziej ckliwe być nie mogło ale i tak wyłam ;D Miasto kości,taki hype zrobili,a szczerze mowiąc dupy nie urwało;p na pewno rodzeństwem nie są,nie martw się;p
jak tam gotowanie?;)
Co jak co, zakończenie było takie dosłowne "wow" ( w remember me ofc)
AAA wszystko posmażone, pogotowane, popieczone, można się obżerać :D
A jak tam Twoje przygotowania do świąt? :P
Padam po prostu. Jak się zabrałam za sprzątanie koło 12 tak dopiero teraz usiadłam. A to jeszcze nie wszystko. Ale obiecałam sobie, że zrobię to na "tip top" xD
Tak jak miałem posprzątać mieszkanie to tylko poodkurzałem i kurze pościerałem i potem brak motywacji do dalszej roboty, jutro ciąg dalszy :D
I tak nieźle ;D Ja właśnie najbardziej nie lubię kurzy ścierać.
Ja sobie obiecałam, że się wezmę za wyrzucanie zbędnych rzeczy jeszcze - w tym ubrań.... xD To będzie piekło xD
Piekło to jest określenie na mój pokój :D Tam jak w Narnii, co chwile odkrywasz nowe rzeczy a żeby coś znaleźć to trzeba oddział dochodzeniowy :D
Haha ;D Ja parę razy miałam dzisiaj takie "Wtf, co to jest? Skąd ja to w ogóle mam?" Ciągle liczę, że znajdę gdzieś jakąś kasę zagubioną. Dzisiaj już było blisko, bo znalazłam jakaś kopertę, ale tam zamiast pieniędzy flagi państw.. Myślałam, że padnę xD
Na zajęcia z angielskiego z dzieciorami o państwach wchodzących w skład UK xD No ale już są w koszu ;D
Ale są i inne znaleziska jak np. kartka na której mam napisane "gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą" I kompletnie nie wiem skąd to jest i po co to napisałam xD
To ja jestem typem chom ika ;D Zawsze w spodniach jakie ubiorę znajduje jakieś pieniądze zazwyczaj jakieś drobne kwoty 10/20 zł ale jakby tak wziąć ze wszystkich spodni to jakaś sumka by się zebrała :D
Oj ile ja bym dała za takie coś, u mnie cała kasa która jest "luzem" zaraz gdzieś znika ;D Ja tylko głupoty znajduję xD
No widzisz ;p Ja chom ikuje pieniądze a ty umiesz się zmotywować aby caly dom wysprzątać :D
Ja dzisiaj znalazłam rzeczy typu brokatowe piłki, piórka na sznureczkach, świecące piłki, brokatowo-świecące piłki, piłki z piórkami, orzechy XD
Czyt. rzeczy mojego kota pod szafami i łóżkami xD
Hahaha xD Przeczytałam "rzeczy mojego brata" i miałam niezłą konsternację zważywszy na tę ilość brokatu xDDD
Ja to z kota najwięcej dzisiaj kłaków znalazłam w szafie i na moich ubraniach czarnych ofc ;D
Ja właśnie byłam wstrząśnięta, że tak mało futra wszędzie! Zwykle to tyle, że można drugiego kota z tego zrobić, zwłaszcza, że ta bestia ma taką półdługą sierść :D
Haha, tak mój brat w wolnych chwilach bawi się piórkami i brokatem ^^
"Zwykle to tyle, że można drugiego kota z tego zrobić"
U mnie tak jest po czesaniu - zawsze się śmiejemy, że zrobimy z tego ozdoby świąteczne - jakieś kurczaczki na Wielkanoc itp xD Też ma cholera długie włosy. Zresztą kiedyś wrzucałam tutaj Marcie zdjęcie mojej kotki z ANANASEM, nie wiem czy widziałaś ;P
Wiesz... mnie to nawet zainteresowało ;D
Widziałam, ale ananas ukradł cały splendor xD
Haha, dobre, nie wpadłam na te kurczaki xD
I dzien jest Twoj :D
Ja dzisiaj ledwo nogami powloczylam, ale mam o tyle dobrze, ze generalne sprzatanie mialam ostatnio praktycznie non stop, wiec teraz tylko takieszybkie odswiezenie, aleto jutro pol godzinki i gotowe :D
;D
No niestety u mnie jest straszny bałagan, bo strasznie ostatnio olewałam wszystko ;/
Biedactwo :(
Ja w sumie też nie najlepiej, ale tak właściwie to ja się nigdy dobrze nie czuję jak muszę sprzątać i gotować na jakąś uroczystość xD Także to chyba jedynie kontynuowanie tradycji nie grypa.
Wszystko czego może sobie chłopak wymarzyć, pięknie wyeksponowane nogi które są owocem ciężkiej pracy :) Może akurat na tym zdjęciu tak nie widać bo są cienie i nie najlepsza jakość ;c
Hehe, a propo Nayi (będę nudna, wybaczcie xd)
http://www.afterellen.com/vote-now-2013-visibility-awards-favorite-fictional-les bian-couple/12/2013/ - może ktoś by chciał zagłosować na Brittanę.. xD (wkleić nie zaszkodzi!)
Zostalo mi tylko nadrobic "Pamietniki..." i skonczyc "Skazanego..." :D Powoli wracam do zywych :D
W Nowy Rok bez serialowych zaległości ;D
Ja jestem trochę zła własnie na siebie, że przeciągnę dużo rzeczy z tego roku na nowy ;/
Ale własnie się biorę, za serialowe i filmowe porządki - pokasuję część z "chcę obejrzeć", bo część tych filmów mam, więc nie muszę ich mieć tutaj nawet zaznaczonych, a tak tylko mnie ta lista przeraża xD
Ja jak robiłam porządki to znalazłam stosik (ok. 10 :D) szpul z płytami, niektóre to seriale, ale ok. 6-7 to filmy... Zapomniałam o nich... Pozgrywałam już wszystko co miałam z pendrive'ów, laptopa na dysk przenośny i nawet pare giga wolnego już jest, cieszyłam się, że tylko to i bedzie można iść dalej z jakimiś nowościami, coś innego a teraz jak te szpule znalazłam, to muszę poczekać aż tak z pół się zrobi wolnego i przejrzeć te filmy i pozgrywać... Ale dobrze, że nie będzie pewnie dużo tych filmów, bo selekcje mam a to szpule jeszcze z czasów koniec liceum/początek studiów :D więc zgrywałam wszystko jak leciało :D
Ja mam mocne postanowienie pozbycia się wszystkich filmów z dysku komputera do końca roku, ale nie wiem czy wyjdzie, bo ciągle oglądam inne xD Też jakiś czas temu zgrywałam filmy z płyt na dysk, ale niestety niektórych do tej pory nie obejrzałam, bo niektóre to zapewne cudza selekcja, a nie moja własna i nie wszystkie tytuły mnie porywają ;D
Ja kieruję się filmwebową oceną i moimi ulubionymi aktorami/-kami :D Ale to już pisałam :p
Kiedy ja zgram wszystkie płyty? Pewnie kilka miesięcy, bo trochę miejsca jednak będzie mi potrzebne... ;p
No niby tak... ale jak już ma się w domu jakiś film, to fajnie go mimo wszystko obejrzeć - a nóż widelec się spodoba ;D
Wiesz ile jest filmów na świecie? :D
"Filmografowe" oglądam wszystkie, bo właśnie a nóż się spodoba, ale reszta to muszę mieć jakąś selekcję :D