Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122848
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Temat 35
Poprzedni: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2334006

Przy okazji - Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku ;)

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

No tak.... bo do tej pory nigdy nie miałam okazji xD
Niee... dzięki, jak coś to chyba bym wolała już obejrzeć Notting Hill na "jedynce" po rzaz setny xD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Ja generalnie rzadko tv oglądam, bo bym telewizor przez okno wyrzuciła podczas reklam, także.. xD
Jak coś oglądam to zazwyczaj na laptopie ;p

A Notting Hill nie najgorsze, ale nie szaleję za tym filmem ;D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Inaczej jest jak się taki film obejrzy jak się ma 6 lat, a potem się go ogląda co roku i ma się z nim masę wspomnień, a inaczej jak się obejrzy jakoś później, raz.. Chyba wiesz co mam na myśli - nie kłócę się, że to najlepszy film i w ogóle, ale sentyment mam ;D
Nawet mój tata go lubi ;P

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Rozumiem, bajki jak się obejrzy dopiero będąc dorosłym też nie mają takiego uroku... xDD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Akurat z bajkami to jestem nawet pozytywnie zaskoczona, ale prawda jest taka, że ja długo oglądałam jakieś seriale animowane (no ok... nadal mi się zdarza ;D) także nie jestem zbyt "za dorosła" by obejrzeć bajkę ;D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Nie o to mi chodzi! Ja nigdy nie będę "za dorosła" na bajkę, ale to jednak inne oglądanie niż za dziecka ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

A tego to chyba nigdy nie oglądałam całego, jakieś urywki chyba... tak samo jak "Pretty Woman" :D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Pretty Woman nie oglądałaś?! xD

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Jak mała byłam to zawsze na jakiś początek/środek/koniec trafiałam... :D
Jakoś te 2 filmy tak nie są mi pisane :D A tak serio to nie wiem... może w święta? :D

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

A więc - "Notting Hill" na razie na pewno nie, bo http://lubimyczytac.pl/ksiazka/35905/k ale "Pretty woman" możliwe :)

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Hahahaha xDDDDD
To Pretty Woman obejrzyj koniecznie ^^

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Zobaczymy jak to wyjdzie w święta... Planuję na pewno "Kevinów..." :D "To właśnie miłość", "Listy do M." i może coś z naszych starych typu "Jak rozpętałem II wojnę światową" itp., bo też nie widziałam niczego :D No i coś w 3D bym chciała :D Na pewno pooglądam trochę, ale na co będą padać wybory to nie wiem, bo nie tylko ja będę :D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Ja w święta pewnie nic ciekawego nie obejrzę xD
Znając życie jakieś tradycyjne filmy typu Kevin, bo leci w TV ;D

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

No ja wszystko z neta, bo nie mam telewizji :D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Ja mam, ale w sumie nie wiem po co, to święto jak włączę xD (no, zbliża się wielkimi krokami Boże Narodzenie, stąd wczoraj wiedziałam co leci na Polsacie ;D)

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Ja w Polsce na stancji zawsze rano włączałam "DDTVN" a tak to ogladałam "Xfactor", "Mam talent", "Rozmowy w toku" lubiłam :p jakieś wiadomości.
Filmy to różnie... Ale większość na laptopie.

ocenił(a) serial na 5
anulka88

A mnie już tak męczą te wszystkie programy i jeszcze te głupoty typu "Dlaczego ja", że chybabym wyszła z siebie jakbym musiała to obejrzeć xD
Więc wolę unikać ;p

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Nie, nie... Dlaczego ja, Trudne sprawy, Ukryta prawda (?), Pamiętniki z wakacji... nie mogę i chyba nie umiem oglądac takich rzeczy... Oglądam jak np. jestem u kogoś... babci moja lubi a nie wypada u kogoś się rządzić pilotem... :D Ale sama również unikam takich "seriali paradokumentalnych" jak to ładnie określili :D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

O, ja też u babci czasem oglądam, bo lubi. Ale tylko się irytuję i zaczynam mimowolnie komentować zdolności aktorskie występujących tam ludzi.. fabułę.. itd xD

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Identycznie mam :D :D :D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Internet high five! xD

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Obejrzałam http://www.filmweb.pl/film/Bracia-2009-459973 7/10 dałam, bo nie do końca do mnie przemówił. Chętnie zobaczę tę skandynawską wersję, bo mam dziwne przeczucie, że bardziej mi podejdzie.

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

ANULKA! ;D
Jeszcze tylko "Jesteś Bogiem" i "Hachiko" do powtórki i mam zaliczone wszystkie Twoje ulubione filmy ;P
No oprócz Titanica... matko... xD

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

To jeszcze teraz jeszcze od Kejt "Spacer w chmurach" i "Zaczarowana" ;D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Nie oglądałaś Zaczarowanej?! "D

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Nie... Zabrzmiało jakby to był jakiś klasyk na miarę "Ojca Chrzestnego" xDDD
Do niedawna nie widziałam wszystkich tych bajek Disneya z księżniczkami, także wiesz... powoli nadrabiam ;P

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Haha, no dobra przesadziłam xD Po prostu ja na tym byłam 2 razy w kinie i ogólnie mam małą obsesję xD
To było po tylu latach Disneyowej posuchy w końcu coś pięknego z piosenkami <3

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Sądzę, że mnie ten film może mocno zirytować dlatego się przed nim broniłam dosyć mocno. Chociaż sam koncept wydaje się być dosyć ciekawy. Wątpię jednak żeby mnie to na kolana rzuciło oceniając po fragmentach :D
Ale zobaczymy... może teraz jak jestem tak obeznana w Disneyowskich Księżniczkach - znam ich imiona i umiem opisać dokładnie wygląd xDDD to film ten odciśnie piętno na moim życiu ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Jeszcze "To" :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Ale to z filmów mówię ;D To jest mini-serial wg klasyfikacji ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Kiedyś był "filmem", bo miałam w TOP ;p
Jakiś czas temu zmienili ;p

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Tak nisko...? :D No ale w sumie nie jest źle, niższa ocena szokowałaby :D
Jest praktycznie identyczna, ja oglądałam najpierw amerykńską i ta druga później nudziła, ale oceń sama :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

7/10 to nisko? ;D
No aktorsko mnie nie powalili, najbardziej mi się podobały te dziewczynki małe (aż dziwne) bo u nich było fajnie widać emocje. Wydaje mi się, że ta historia jest bardzo spłaszczona. I ten cytat na koniec... no dziwne to było, trochę jakby nie byli zdecydowani na to na co postawić o czym jest film i ruszyli wszystko po trochu.

Dodatkowo Tobey Maguire to niestety jest już dla mnie "walking meme" xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

No ja mam 9, ale 7 też jest dobrze :)
Ja normalnie ciary mam na tym filmie, Tobey i Bailee świetnie w tym filmie wypadli :)

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Polecałam przed Halloween, ale z racji, że tytuł oryginalny to "The Nightmare Before Christmas" to teraz też można spokojnie obejrzeć ;D http://www.filmweb.pl/film/Miasteczko+Halloween-1993-7705

Próbuję się trochę wprowadzić w klimat świąt filmami (nie-kevinowymi) ;D Ale doszłam do wniosku, że chyba sobie obejrzę "Batman Returns", bo jest dla mnie bardziej świąteczny niż stricte świąteczne filmy ;P

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Chociaż jeszcze miałam zobaczyć "Love Actually", bo (O zgrozo!) nie widziałam xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ja sobie obejrzę w święta, 3 raz :p

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

To tak na zachętę filmu http://www.contactmusic.com/video/kelly-clarkson-the-trouble-with-love-is :))

ocenił(a) serial na 1
anulka88

O, nawet ładne.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Najlepsze jest to, że dowiedziałam się, że piosenka jest z filmu, teledysk filmowy, więc postanowiłam dlatego obejrzeć film :D Oglądam, oglądam, tu już zaraz koniec filmu a piosenki jak nie było tak nie ma... Zaczęły się napisy i poleciała :D Ale w sumie chyba nie jestem do końca tak zła, bo przynajmniej całą wykorzystali a nie 5 sekund na jakiejś scenie :D
Ogólnie soundtrack jest fajny w filmie :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No własnie słyszałam wiele dobrego o tym filmie, a gra w nim też sporo moich ukochanych aktorów także chętnie go w końcu zobaczę ;)
Jak obejrzę to dam znać czy i co mi się dokładnie podobało ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

No obsada też jest niezła :)
Ja w sumie nie mam go wysoko ocenionego... Nie pamiętam szczegółów... Ale jak myślę o nim to wydaje mi się dobry, ale jak obejrzę to jakoś nie mam szału... Zobaczę teraz, czy coś się zmieniło w tej kwestii :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Tak? A ile masz jeśli można wiedzieć? ;D
No ja może dzisiaj wieczorem ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

6 :D Nawet mój narzeczony ma oczko więcej :o
Ja może jutro, albo w święta.

ocenił(a) serial na 1
anulka88

O! Widzisz, miałam się kiedyś zapytać czy oceniacie podobnie (o ile w ogóle ma tu konto ;P)
No to mnie zaskoczyło ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ma, ma, ale jeżeli chcesz zerknąć na głosy to musisz sama dojść, które to jego ;p
61,2% mamy :D Ale jak wchodzę na podobnie oceniane filmy to wyświetla mi albo jakieś 3 albo 5-6 a przecież mamy też wysoko ocenione wspólnie... Czasami nie ogarniam filmwebu... :D
Mnie jego niektóre oceny też zaskakują a nawet szokują :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No domyślam się ;D
Oj filmweb jest nieodgadniony ;D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Też nie widziałam! Może sobie dzisiaj obejrzę skoro mi przypomniałaś :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Slutty!!
http://booklips.pl/newsy/jutro-we-wroclawiu-wylonieni-zostana-laureaci-pierwszej -antynagrody-literackiej-dynia/ :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

;((((((((((
Okrutnicy... Nie podoba mi się taka dyskryminacja Dyń ;( Kto by nie chciał dostać Dyni? A tu takie coś... anty-nagroda ;<