O łał jak Ty wszystko wiesz i pamiętasz :D Teraz jeszcze bardziej chce przeczytać całą sagę! :D
A po co mu Elena? Teraz czekam na te sceny Bex. Jestem ciekawy, bo Stefana z dzisiejszych czasów nie widzieliśmy zainteresowanego inną kobietą niz Elena. Nich się chłop zabawi, porandkuje sobie z inną, bo to juz zakrawa o obsesję.
Chodzi mi o to, że chcę, żeby Elena zrozumiała swój kolosalny błąd i żeby to ONA starała się go naprawić. Stefan może mieć ją wtedy w dupie :D Może role się odwrócą i podczas gdy Stefan będzie z inną Elena poczuje się w końcu tak jak on. :)
Wątpię. I tak na koncu wyjdzie, ze to Stefan będzie musiał przepraszać ze był z Bex. Zaraz ta łajza (Elena) będzie gdakać jak on mógł być w związku z jej najgorszym wrogiem. Plec kocha łazję i woli z facetów robic tych złych, a łajza to złote cielę. Oczywiscie jezeli kiedykolwiek będzie Stelena to tylko dlatego ze Stef będzie wypruwal sobie zyły za łazję, a ta z łaską go przyjmie.
Wywiad z naszym Pawełkiem:P:
http://www.dziennik.com/publicystyka/artykul/paul-wesley-w-srodku-zawsze-bede-pa wlem
Wiem tylko, że w przeprowadzeniu wywiadu pomogła mama:
http://www.papatomski.com/2013/01/paul-wesley-w-srodku-zawsze-bede-pawem.html?sp ref=fb - tam są też autografy/zdjęcia/
Klefan :)
http://ask-cockyripper-douche.tumblr.com/post/37810802695/this-is-really-bad-qua lity-giffing-but-this-is-the
http://joinmeforadrink.tumblr.com/post/37922840510/3x02-4x09
http://alotmorelikeme.tumblr.com/post/38320921085/klefan-this-slope-is-treachero us-this-path-is :)
The CW’s Winter Hiatus is almost done and it’s time to get back to trying to predict what will happen on the wild ride that is The Vampire Diaries.
When last we left off, things were looking bleak indeed for Tyler Lockwood what with his hybrids all dead, betrayed by his supposed friend, and his mother killed by Klaus in retaliation for Tyler’s ill-fated revolution. On the Salvatore front, Stefan’s vow to not judge lasted for about two minutes at which point the news that Elena and Damon had had sex sent him into a chess piece hurling frenzy. In the meantime, Damon had sent Elena away with Bonnie and decided to stay with Jeremy and train him safely (by Mystic Falls’ standards) to become a Hunter and kill enough vampires to complete his mark. Professor Shane, having gotten his sacrifice of twelve hybrids, was spouting the same “we are the beginning” mantra that Pastor Young spouted right before blowing himself and eleven other Council members up. Finally, April, having not been compelled by Caroline, found Rebekah’s daggered corpse and it looked very much like a certain blonde and sure to be irate with Klaus and his sometimes sidekick Stefan was about to wake up and raise some serious hell. So, with that table set, what can we look forward to in 2013? I have a few thoughts about that…
Matt Will Be There For Tyler
Let’s face it: Matt and Tyler’s friendship has had quite a few bumps. Tyler was horrible to Vicki. Then he made out with Matt’s Mom. Then he fell for Matt’s girl. Then he got with Matt’s ex girl. But right now Tyler’s got to be the loneliest guy in Mystic Falls and he needs a friend. Badly. I predict that Matt will step up to the plate. Because he is just that awesome.
Rebekah is Finally Ready to Kill Klaus
Klaus’s entire relationship with Rebekah has been one long series of betrayals. But after “The Five“ Rebekah is now finally at the end of her rope with Klaus and she will try to kill him. The White Oak stake has been MIA since “The Rager“ when Elena handed it over to Stefan. Common sense dictates that Stefan would have given it back to Damon but who knows. At any rate, Rebekah knows it’s still out there and I predict she’s not going to care what she has to do in order to get it.
Klaus Will Protect Hayley From Tyler’s Wrath
Because of Hayley, Tyler lost his pack and lost his mother. Normally I’d say this is a death sentence for her but based on some things I’ve been seeing around the ‘Net I’m now going to predict that Klaus Will Protect her. Don’t ask me why because I haven’t a clue.
Damon Sending Elena Away Won’t Work
Never mind the fact that it has been repeatedly stated that the sire bond does not create feelings or even necessarily affect them. The truth is that Damon was lying through his teeth when he said that Elena going home and staying away from him would make him happy. So even if in some situations one could actually “set someone free” by making them go away, it won’t work here because it’s not backed by real feeling. Damon doesn’t want her to go away. He loves her. The end.
Katherine Will Return…Under Elijah’s Protection
Speaking of Originals protecting beautiful but dangerous and treacherous women…I think that ranks are going to close around Klaus due to Rebekah wanting him dead and because of whatever the Hunters’ Mark map leads to. We all know that Klaus wants to kill Katherine but I think she will talk herself back into his good graces (or at least a temporary truce) with Elijah’s help.
Time to buckle up because it’s going to be bumpier and crazier than ever in Mystic Falls!
Ciao and Happy New Year!
Mam tylko nadzieję ze jak wróci to jej nie zabiją.....bo się wscieknę. A jak Elka ją zabije jak to zrobiła w ksiązce to ukatrupię łajzę. Sama jest denna i chce jeszcze fajne postacie zniszczyc?
Hell yeah! Kath i Elijah are back! Na to czekałam! Czyli, co? Jeśli Stef się skuma z Reb to Kath będzie zazdrosna itp? Haha! Ciekawe co ona znowu wymyśliła albo co wie, czego nie wiedzą inni :D W ogóle to jak zwykle planuje się zabić Klausa, ale to jak zwykle nie wypali.. To już trochę nudnawe :)
Ktos moze wpasc na "genialny" plan, ze trzeba poswięcic Kath by uratować ukochaną, najsłodzszą, najwspanialszą Elenkę. Albo moze to Klaus przemieni Kath w człowieka by miec ludzką doppelganger.... mam nadzieję ze nie. Kath to Kath - ma być badass bitch! Własnie nie rozumiem, po co parują Bex z Stefanem jak mogą z Kath? Czekam na Stebekah ale Steferine jest jeszcze lepsze:P
O kurdę, ludzka Kath to by było coś! Chociaż wtedy pewnie nie byłaby taką bitch bo już nie byłaby nietykalna. Chociaż kto wie co ci scenarzyści, albo Julie jeszcze wymyśli...
Ludzka Kath i tak była bardziej zaradna i sprytniejsza niz Elena. Toc Kath sama sobie tylek uratowała, popełniła samobójstwo. Elenka by pewnie czekała jak ta sierota i oddała by życie za ludzkość. (a raczej by Klaus mógł odprawic rytuał)
http://25.media.tumblr.com/79a787c0f5366fa52d5dfb3f509bf533/tumblr_mgq46g0xgG1rr 4o07o1_500.jpg hmm takie plakaty zawsze się jakoś interpretuje, więc co powiecie o tym? Od razu rzuca się w oczy, że Stefan tak jak by odwraca się od Eleny a ta wyciąga do niego rękę. Chyba widzę tylko to co chcę widzieć :D
Mnie ten plakat strasznie śmieszy. Paul i Ian wyglądają strasznie - głowa nie pasuje do reszty ciała, wyszło tak nieproporcjonalnie :P
Jaki koszmarny plakat. To ma być Elena? Wygląda jak jakas podróba Kath z XIX wieku. Jej suknia (nie dosc ze brzydka jak noc i zbyt teatralna) to jeszcze nie pasuje do nowoczesnych strojów braci. Ogólnie widac ze robione na kolanie. Paul i Ian mają ciuchy z "morskiej" sesji, chyba tylko Nina miała dodatkowe ujecia i ją posztukowali do "ostańców" z poprzedniej sesji. Plakat nudny - jak zawsze. Nina, która zawsze robi za famme fatal, mimo ze gra płaczliwą niedojdę a chłopcy jak figury woskowe. Ian wygląda jakby miał doklejone ciało kobiety/ chuderlaka z przerosnietą głową (zjedz coś chłopie bo zaraz wiatr cię zwieje! Im chudszy tym bardziej przypomina Ridża z Mody na sukces). Paul z tą napuchniętą twarzą....mozna wiedziec co się z nim stało w 4 sezonie? Z kazdym sezonem wyglądal lepiej.., az ciezko uwierzyc ze niecały rok temu kręcono 3x06, gdzie był jeszcze młody i gibki. Odwrotnie do Iana większa waga mu nie słuzy, pucołowate policzki, optycznie węzsze usta, zanik kosci policzkowych. Paul - przestań jeść. (czyli konkluzja - niech chłopy zamienią się miejscami)
Nie wiem dlaczego, mi te plakaty może nie tyle że się podobają ale nie są brzydkie według mnie. Jest na nich Paul, to dlatego
http://25.media.tumblr.com/888d726438f4b3daf8a1737c412e8d71/tumblr_mgrzbwQNAr1r5 bhv2o1_500.png ;(
Kochom tę babkę, jest zajebista, noremalnie każdy jej utworek mnie powala:)
Ściska za wątróbkę, serduszko i płucka:
http://www.youtube.com/watch?v=qizqcgkNHcg
http://www.youtube.com/watch?v=D16LgM0Aask
nawet zremiksowane jest godne.
A co mnie dobija, że znajomi mają bardzo jednorodny gust, jeszcze niedawno paru miało za dzwonek to dziadostwo:
http://www.youtube.com/watch?v=uxo4D3K4988 - ile razy można tego słuchać, aż rzyg bierze...Chyba żyję w złych czasach.
Teraz to:
http://www.youtube.com/watch?v=JvxG3zl_WhU XDDD
Kużwa, potem dzwoni telefon w takim towarzychu leci ta mjuzyczka i 7-8 osób w panice wyciągają swoje fony i :NIeeee mójjjj.
Na łeb można dostać;)
Chyba kończę z tym serialem, soł, napiszcie co się wydarzyło w tym odcinku jak możecie, prócz tego czym się jarają teraz najbardziej deleny! <3
Blu jak KOL? *-*
Napiszę ci Elinko. Bex zamknęła w bilbiotece Caroline Stefana i Elenę. Zaczęła ich wypytywac o lekarstwo. W koncu wszystko zeszło na temat Steleny. Caroline wypaplała ze Stef rozstał się z Eleną. Bex zmusiła Stefa by powiedział dlaczego - "Bo przespała się z Damonem". Potem Bex "zauroczyła" Elenę by mówiła samą prawdę bez owijania w bawełnę. Elena powiedziała ze przespała się z Damonem bo go kocha a nie z powodu sire bond. Stefan siedział obok i wszystko słyszał. Bex spodobało się dreczenie Stefana wiec zmusiła Elenę by powiedziała co czuje do kazdego z braci. Elena opowiadała, ze z Damonem czuje się szczęsliwa, ze jest nieprzewidywalnie, ze jest w nim zakochana. A po zmuszeniu przez Bex powiedziala ze kocha Stefana ale nie jest w nim juz zakochana. Ze czuje ze on traktuje ją jak zepsutą zabawkę którą mozna naprawic etc.
Bex dzwoni do Tylera i rozkazuje mu przyjsc do biblioteki bo inaczej skrzywdzi Caroline. On się stawia na miejsce i Bex uzywając uroku rozkazuje mu przemienic się w wilkołaka. Zmuszony do tego tak tez czyni. Rozpozczyna się poscig po szkolnych korytarzach. Bohaterowie nie mogą z niej uciec bo Bex ich zauroczyła by tego nie mogli uczynic. W koncu Tyler przejmuje nad sobą kontorolę i nieprzytomnego znajduje Caro. On się budzi i obwinia się za smierc matki.
Stef i Elena znajdują się w tym samym pokoju. Elena chce załagodzic sytuację a Stefan nie pozwala jej. Mówi "Na ile sposobów mozesz wyrwac mi jeszcze serce" Zjawia się Bex. Mowi Elenie ze moze sprawic by Stefan zapomniał kompletnie o niej, ze moze wymazac mu wspomnienia z ostatnich 2 lat. Elena się opiera temu, jednak nieoczekiwanie sam Stefan zaczyna prosic Rebeckę. Ta sobie z niego drwi i mówi ze nie uczyni tego, bo to by było zbyt proste a chce by cierpiał tak ja i ona cierpiała. Mówi ze jej zemsta się skonczyła i zdejmuje z nich urok, który zabraniał im opuszczac szkołę. Stefan bez słowa opuszcza Elenę (gra ta sama melodyjka w ktorej w 1x11 wyznał jej miłość) ta za nim idzie przez moment a potem odpuszcza.
Stefan potem zaprasza Bex do swojego domu i proponuje jej współpracę w znajezieniu lekarstwa. Mowi ze nienawidzi swojego brata.
Elena dzwoni do Damona i wyznaje jemu miłość. Damon szczęsliwy każe jej przyjechac do siebie.
Jezeli o resztę wątków to moze napiszę później.
Jejku, dziękuję. ;) Jak można kogoś kochać, ale nie być już w nim zakochanym? Nie rozumiem. Jestem taka tępa. ;c
Szkoda, że mu nie wymazała tej pamięci. Z jednej strony to dobry pomysł, z drugiej niby nie, ale on by się przynajmniej tyle nie męczył. Nie wiem, czy bym chciała, zapomnieć o swojej miłości życia, ale w jego przypadku to by było dobre. Mógłby zacząć życie od nowa, bez Eleny, bez Damona, z dala od MF. To by było chyba dla niego lepsze. Ale zdaje mi się, że Rebekah tego nie zrobiła, gdyż nadal myśl, że to nie może się tak skończyć. Przecież była świadkiem ich rozmowy, słyszała jak wyznają sobie że się kochają, a tu przez jedno wydarzenie wszystko się kończy, przepada i wychodzi mega żałośnie. Laska idzie się przespać z bratem swego ukochanego dzień po zerwaniu. To nawet Rebekah nie byłaby na tyle chamska i nienormalna.
Haha. Niech zerwie to sire bond, a nie już się cieszy. Teraz będą słłitaśną parą, która straci już doszczętnie swój jakiś tam urok. Zresztą Stefana też jakiś czas temu mówiła że go kocha i jest najlepszym wyborem, więc ta sielanka długo też nie potrwa. Brawo Julie.
W angielskim jest akurat spore rozróżnienie na 'kochanie' i 'bycie zakochanym', u nas nie przykłada się takiej wagi do różnicy w znaczeniu tych słów.
Bex nie zauroczyła Stefana nie ze współczucia czy z dobrego serca. Najpierw wzbudziła w nim nadzieję ze to uczyni a potem jak się na to "napalił" to zaśmiala mu się w twarz i powiedziała ze nie moze zapomniec. Ma cierpiec i to jest jego kara.
Damon w tej telefonicznej rozmowie powiedział ze teraz to zrobi wszystko by zdjąc sire bond. Dlatego tez juz ma w dupie Jeremiego i przystał na plan Klausa (który w tym odcinku go odwiedził). Plan polega na tym ze Klaus zabija i przemienia w wamipry kompletnie niewinne i przypadkowe osoby a potem je hipnotyzuje by atakowały Jeremiego, by ten je zabijał i powiekszał swój tatuaz. O ile początkowo Damon się opierał to po rozmowie z Eleną kompletnie zmienił swoje nastawienie.
Tak jakby on się jeszcze mało nacierpiał. ;c To Elce powinna coś zrobić, a nie jemu. Ma tylu adoratorów. Tyle wyrządziła cierpienia jednemu i drugiemu, a i tak wyszła na tym najlepiej. Więź braci zepsuła, ma swojego Damona, Stefana olała. Ciągle ją ratował, a i tak nic nie zyskał.
Bardzo ciekawy plan. Ciekawe jak Elena zareaguje jak się dowie, na co Damon się zgodził. ;] Poleci do Stefana i powie mu jaki to Damon zły, bo ją nie posłuchał? xd
Co do reszty wątków.
Przy "przesłuchiwaniu" przez Bex Stefana Caroline i Eleny wyszło na jaw ze Shane moze wiedziec jak znaleźć lekarstwo. Bex wysłała po niego Kola. Kiedy go przyprowadził do Bex wyszło na jaw ze pije werbenę i nie mozna go zauroczyc by wyznał prawdę. Bex kazała załatwic sprawę "tradycyjnymi metodami" - czyli Kol zaczął podtapiac Shane by go zmiękczyć. I tak się stało. Po kilku razach zaczął spiewać ze jego celem jest odnalezienie Silasa. Bex i Kol się zaniepokoili, mysleli ze Silas to tylko bajka, bo podobno jest jeszcze większym złem niz byli pierwotni. Kol bojąc się ze Shane zrealizuje swój plan chciał go zabic i przebił go ns wylot jakims kijem. Shane przezył bo Bonnie zdała sobie sprawę po co Kol go porwał. Uzyła w towarzystwie April "ekspresji" i uratowała przez to Shane, którego rany sie zagoiły. Odkryła jednak ze uzywajac tej magii czerpie swą moc z enegii zywych ludzi - z ofiar. Ratując Shane zaczęła "wysysać" niechcący zycie z April, która została z Shanem połączona magiczną więzią - przez co April czula to samo co Shane(cos jak w odcinku 2x07 Maskarada - jak połączyli więzią Kath z Eleną). Bonnie się wkurzyła na Shane ale on ją jakos udobruchał i dalej wspólnie wspołpracują.
Kochac a byc zakochanym.
Kochac mozna brata, matkę, psa.
Byc zakochanym w angielskim oznacza miłość romantyczną, chęc bycia z kims w związku.
Kuuuurdę, co za odcinek! Podobała mi się ta scena, w której Stef poprosił Reb o wymazanie wszystkiego - całkowicie rozumiem dlaczego chciał to zrobić.. Nie podoba mi się tylko ta nieścisłość w scenie, w której Reb pyta ich o powód rozstania - Stef skłamał - nie zerwał z Elką dlatego, że ta przespała się z Damonem, tylko dlatego, że jej uczucia do Damona się wzmocniły, więc to chyba jest kłamstwo? Scenarzyści tego nie dopatrzyli, no ale rozumiem, jakoś trzeba było wyciągnąć prawdę na wierzch :]
Ogólnie odcinek super, powiem Wam, że słaba ma wiara bo myślę, że Delena faktycznie już jest endgame - Stefowi Elka nigdy nie powiedziała, że jej miłość jest czymś najprawdziwszym co kiedykolwiek czuła :] Na chwilę obecną nie wyobrażam sobie w przyszłości Steleny, niestety...
A do Stefana powiedzała ze był jej najlepszym wyborem. I co z tego? Nic. Puste słowa.
Jest jeszcze 2 i pół sezonu. Spokojnie :P Wszystko moze się zdarzyc, choc wolałbym by Stefan znalazł sobie kogos innego. Elena nie jest warta tego zachodu.
Faktycznie, a więc co Delenowcy nie powinni być tacy spokojni o przyszłość swojego shipu? :D Podoba mi się ta myśl :)
Kuurde, dziwię się, że nie wspominają na razie jak to Elka jest samolubna bo chce być kochana przez dwóch braci :) Ale sorry, zapomniałam, że to tylko Stefan jest tym najgorszym :)
A w 4x07 gadali jaki to Stefan jest okrpony bo przemienił mordercę w wampira by Jeremy mógł go zabic. A teraz Damon, jak poczuł ze Elka moze go kochac to od razu pozwala Jeremiemu na zabicie wszystkich tych niwinnych ludzi, których Klaus przemienił w wamipiry w tym barze. Podwójne standardy ?
Elka jeszcze nie wie o tym, że Damon zgodził się na plan Klausa :) Także ciekawe jak to się rozwinie. Nie podoba mi się jedynie to, że Stef skumał się z Reb. Nie zrozumiałam do końca co on dokładnie powiedział o Elenie i Damonie? Że musi znaleźć lekarstwo, żeby upewnić się, że Elena kocha Damona na serio a nie przez sire bond?
Stefan powiedział. " Muszę przerwac sire bond i wiedziec co Elena naprawdę czuje bo doprowadzi mnie to inaczej do szaleństwa" Cos w tym stylu.
Trochę mnie to zawiodło bo myslałem ze rzeczywiscie da sobie z nią spokój. Ile facet moze jeszcze zniesc tych upokorzen? Moze jak spiknie się z Bex to da sobie na luz. Zobaczymy, liczę na to.
Mnie też to zawiodło... Taka fajna scena kiedy wychodzi ze szkoły nawet nie obracając się za Eleną, a tu nagle taki tekst... Trochę to scenarzyści schrzanili. Promo też mnie jakoś nie zachęciło do następnego odcinka, ale może to czego nie pokazali okaże się bombowe :D
Nie oglądałem jeszcze odcinka a i tak przeczytałem streszczenie (argh muszę się pozbyć tego nawyku :P). Tak więc jednak sire bond nie jest przyczyną ukatrupienia Steleny? Tzn. Elena to po prostu okrutna bitch, która przeskoczyła na drugi kwiatek jak tylko coś jej nie pasiło w zachowaniu Stefana?
Ona ciągle tak utrzymuje :p Jak to powiedziała do Damona "To najprawdziwsza rzecz, jaką kiedykolwiek czułam" a Stef sprawiał, że "czuła się jak zepsuta zabawka, którą można naprawić" :p Ty jesteś po którejś ze stron, czy raczej starasz się być bezstronny? :D
Ktos wie jak nazywa się ta intensywna melodyjka jak Stefan odchodzi od Eleny? Albo chociaz wie jak to znaleźć na yb? Pojawiała się przez wszystkie sezony. Glownie w Stelenowych scenach ale tez przy Steferine w XIXw.
Może to pomoże http://www.cwtv.com/thecw/the-vampire-diaries-music, ale widzę, że jeszcze nie ma 10 odcinka :)
Dzięki:P Bo zawsze utwory łatwo znaleźć a te skomponowane melodyjki na potrzeby serialu to juz cięzko :D
Z ciekawości zerknęłam na odcinek 11, w którym pisałeś, że leciała ta sama melodyjka (swoją drogą - pamiętałeś czy gdzieś wyczytałeś? Ja najwyraźniej aż tak skupiona nie jestem :D ) i wygląda na to, że na tej stronie też podają jedynie utwory użyte w serialu a nie te skomponowane na jego potrzeby, przykro mi...