PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121989
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
Karolina1

http://www.youtube.com/watch?v=WWUGyU896wI

ocenił(a) serial na 6
robb264

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Df50_JmH9iU to jest dopiero świetne :>

ocenił(a) serial na 4
Karolina1

http://sexsley.tumblr.com/post/41007394169/how-many-more-ways-are-there-for-you- to-rip-my :]

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

tak w ogóle to czemu nie mówisz że zmieniłaś url?! dopiero niedawno zauważyłam :D

ocenił(a) serial na 4
Kejt__

Nie mówiłam? :D Cały czas mam na blogu napisane :D

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

No na blogu tak, ale ja zawsze tylko patrzę na to co na dashu mam ;< I zanim się zorientowałam to już pewnie trochę minęło :D

ocenił(a) serial na 4
Kejt__

Od początku roku mam zmieniony :D

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

No to nie aż tak długo, ale następnym razem informuj tutaj albo PM bo jestem nieogarem, a chcę takie rzeczy wiedzieć :D w ogóle to założyłam się z koleżanką, że dodam swoje zdjęcie i zaraz muszę to zrobić xDD

ocenił(a) serial na 4
Kejt__

Ok, będę. OOOOOO :D Tu czy na Tumblra? :D

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

na tumblra xD masakra :D

ocenił(a) serial na 4
Kejt__

aw, masz je jeszcze?

ocenił(a) serial na 4
syllwunia14

Widzę, jesteś śliczna! :)

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

hahahaha weź żałość :D

ocenił(a) serial na 4
Kejt__

Bo? o.O

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

wyglądam jak placek :D

ocenił(a) serial na 4
Kejt__

gadasz jak debil :D

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

hahahahahaha spoczko też może być :D

ocenił(a) serial na 4
Kejt__

-,-

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

no dobra, nie ma tragedii, ale mogloby byc lepiej ;p

ocenił(a) serial na 4
Kejt__

Przestań pieprzyć :D

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

ok, zejdźmy ze mnie, żeby innym nie przyszło do głowy patrzeć xD

ocenił(a) serial na 4
Kejt__

NIECH PATRZĄ :D

ocenił(a) serial na 9
syllwunia14

Moja nienawiść już sięgnęła zenitu czy będzie jeszcze gorzej??

ocenił(a) serial na 4
anulka88

obawiam się, że tak.

ocenił(a) serial na 4
Karolina1

http://25.media.tumblr.com/3cec404f9bca3906c209597746e32afb/tumblr_mh0epdgJDi1r5 bhv2o1_500.jpg
http://25.media.tumblr.com/b615231208f2c5ada2e94466623ea97a/tumblr_mh0bgeoKW31r5 bhv2o1_500.jpg
Great confessions.

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

ale dobrali zdjęcie do tego pierwszego xD kocham Stefana z łychą, czy co on tam pije <3 xD

ocenił(a) serial na 4
Karolina1

http://sexsley.tumblr.com/post/41214824061/blablabla a propo filmiku który tu widziałam :D Sama zrobiłam, ja! :D

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

zajebiste :D

ocenił(a) serial na 4
Kejt__

dzięki dzięki :D Mogę się też pochwalić że te ze smutnym Stefem też robiłam ja! Jestem coraz lepsza :D

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

ja jestem kompletnie noga w robieniu gifów wiec sie nie ponizam, naparwde dobrze Ci wychodzą :D w czym robisz?

ocenił(a) serial na 4
Kejt__

też tak miałam, spójrz na moje pierwsze gify -,- W photoshopie cs3

Karolina1

http://24.media.tumblr.com/70fb84b0176ee8a79d60833d371de4f3/tumblr_mgw18gi3q21ri eg24o1_500.gif

ocenił(a) serial na 4
robb264

widziałam, świetne

ocenił(a) serial na 8
robb264

Dobre,dobre :D
Mogli jej to zrobić np. w 2 sezonie :D Wtedy nie uratowaliby jej.
Wszyscy byliby zadowoleni:D

eris15

Gdyby Elena przemieniła się w wampira w 2 sezonie przed tym całym rytuałem to ani Jules ani Jenna by nie zginęły. Tak samo John, który oddał zycie by Elena pozostała człowiekiem. Damon by nigdy nie został ugryziony a Stefan by nie musiał go ratowac i tracic człowieczenstwa. Klaus nigdy by nie został hybrydą.
Czyli ogólnie Elena to samolubna bitch.

ocenił(a) serial na 8
robb264

Wszystko się kręci wokół niewinnej,biednej Elenki,och jakie to smutne :(
Szkoda mi ich wszystkich, bo tyle osób poświęciło życie żeby uratować te samolubne babsko.

ocenił(a) serial na 9
robb264

Zajebiste :D

ocenił(a) serial na 4
robb264

Przestań, wtedy jeszcze Elena chciała być człowiekiem, teraz she doesn't care. Jak możesz mówić takie rzeczy, może nie była gotowa? lol

syllwunia14

Przeciez była "ready to die" w 4x01 :P Co za róznica? :D

ocenił(a) serial na 4
robb264

"ready to die" tak ale przecież "i don't want be a vampire" też coś znaczy :D

syllwunia14

I to pokazuje jaką jest idotką. Wolała byc martwa niz byc wampirem? Nie ogarniam kobiety. Jakos jej nie przeszkadza miec przyjaciólkę wampira, dwóch adoratorów - wampirów. Ale jak sama ma nim zostac to zaraz tragedia. Zycie w takiej czy innej formie to nadal zycie. Na miejscu Stefana i Damona bym się obraził, to nieco uwłaczające ze tak z góry na nich patrzy.

ocenił(a) serial na 4
robb264

Elena to jest jednak Elena. Jednego dnia bezgranicznie kocha Stefana, następnego rucha się z Damonem -,-

syllwunia14

No przecież dalej go kooocha :P Ale nie jest zakochana <facepalm>
A to jej współczucie? 7 woda po kisielu. Wszystko wyszło na jaw od du.py strony, Stef upokorzony i zniszczony i ta dopiero zaczyna miec jakiekolwiek wyrzuty sumienia. "nie chciałam ciebie skrzywdzic" - no jasne. Jak przespi sie następnego dnia z bratem swego ex to nie będzie bolało. Oj - Elena, królowa wspólczucia.
Przez te wszystkie odcinki nie okazała cienia zalu, ze to zrobiła. Nawet urządziła imprezkę z tej okazji, by się pochwalic podbojami miłosnymi.
Załosna istota. Jak nie żaluje to chociaz niech nie udaje ze jest inaczej, zgrywa swiętą a jest szma.ciarą.

ocenił(a) serial na 4
robb264

Twoje posty przechodzą same siebie :D Wszystko jest w nich takie dosłowne. Muszę jednak przyznać, masz absolutną rację. Elena stała się zwykła szmatą. Nie chodzi mi już nawet o ten sex z damonem, pieprzyć to. Chodzi mi o to, że parę odcinków wcześniej waliła do Stefana z tekstami typu " You're the best choice I ever made" no rzesz kurvva se myślę co ona se myśli, głupia pi zda. Taka jest nasza kochana elenka. Zawsze miała coś do damona a i tak dawała nadzieję Stefanowi, lol.

syllwunia14

W tym momencie TVD nie będzie miec szczęsliwego zakonczenia dla Stefana. Nawet jezeli Stelena jest endgame. Naprawdę współczuję, jezeli będzie z nią po tym wszystkim. Damon ją przemieli i wypluje. Juz jest w jakis sposób naznaczona przez te wydarzenia z ostatnich odcinków. Elena nigdy sama ostatecznego wyboru z własnej woli nie podejmie. To czynniki zwenętrzne ją zmuszą do tego czy innego wyboru, kiedy będzie przyparta do muru. Kath potrafiła podjąc męską decyzję - wybrała Stefana i odcięła się od Damona - spaliła wszystkie mosty i nawet nie mrugnęła przy tym. Dlatego tez Kath jestem w stanie wybaczyc te akcje z 1864. Minęło ponad 100 lat, Kath wie co nawyczyniała, przyznała się do tego i jest zdecydowana.
Moze jak pierwotni pójdą won do nowego serialu to ona wróci? Juz nie będzie wymówki ze Klaus stoi na przeszkodzie.

Karolina1

Piosenka dedykowana Elencke, kochanej i wspaniałej :P
http://www.youtube.com/watch?v=Rp1a5oBb9sQ

Karolina1

http://www.fanforum.com/67320420-post192.html

Rozwala mnie to ze wszyscy tacy opatuleni od góry do dołu a Paul tylko kurteczka :D Chyba się boi o swoją fryzurę :D

ocenił(a) serial na 8
robb264

Widać struktura tejże fantazyjnej fryzury jest bardzo niestabilna. O ile dobrze pamiętam to jeszcze na samiuśkim początku 1 sezonu miał inną. Potem chyba stwierdził, że włosy powinny być bardziej ''ekspresywne". W sumie pasuje mu obecny wizerunek.

HomeBird

Pilotowe odcinki mają to do siebie ze są nagrywane tak jakby w oderwaniu od pozostałych. I często kręci się pilota a potem mija długi czas, az stacja się zdecyduje po jego obejrzeniu czy puscic serial do emisji czy nie. Paul był jednym z ostatnich obsadzonych aktorów, więc jeszcze wtedy nie miał wyrobionego swojego "klasycznego wizerunku". W następnych po pilotowym odcinkach zapuscił wlosy i przeszedł na scisłą dietę bo IMO jak jest chudy to duzo lepiej wygląda - i młodziej do tego. Tak pilnował się przez 3 sezony, a teraz chyba mu przestało zalezec. Bo znowu przytył i mocno przyciął włosy. (przynajmniej tak to wygląda w ostatnich kilku odcinkach). Na tych nowych zdjęciach z planu znów wygląda jak dawniej - chudo na twarzy i z dawną fryzurą. Ale moze to tylko korzystne światło na tych zdjęciach wymodelowało jego twarz, ze wygląda jak dawniej. Obym się mylił.

Najlepsze jest to ze jego fryzura w serialu jest niezniszczalna. Wychodzi z łazienki, wstaje z łózka, toczy walkę etc. A i tak kazdy włosek idealnie wygladzony :D Magia telewizji.

ocenił(a) serial na 8
robb264

Wszakże wampiry o łysienie martwić się zapewne nie muszą więc pewnie nie żałuje sobie żelu na włosy. Może i trochę poszerzył gabaryty ale ponoć trudno tego uniknąć. Kochana matka natura dała nam kilka lat na kwintesencję młodości i dziesiątki lat na różne stadia starości. Nijak tego się nie przeskoczy (chyba, że jest się Taylor Forrester...ostatnio spontanicznie mignął mi fragment odcinka Mody a ona jak za czasów świetności, może twarz tylko nieco mniej ruchliwa :P)