PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121989
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
BlueberryMe

Nie mi oceniac:P, ale raczej wydawalo mi się ze nie lubi takich scen. Podobno prosił Plec by ograniczyla mu rozbierane sceny. Cóz, moze ludzie się zmieniają..albo zona mu zabrania:D
Ale ogólnie w tym serialu miał jakis dziwnie perwersyjny związek z taką jedną dziewuchą. I ten jego damonowy uśmieszek.... tak jakbym widział innego aktora.

ocenił(a) serial na 4
Karolina1

http://sexsley.tumblr.com/post/39844082656/4x10-after-school-special-stelena
Czy tylko ja mam dziwne przeczucie że Stefan będzie tu cierpieć?

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

Jedynym plusem tego jest, że cierpiący Stefan jest przepiękny.

Kejt__

Zobaczymy jaki będzie, zalezy jak Plec będzie chciała by widzowie odbierali Stefana. Moze zrobic z niego rozgniewanego dupka albo skrzywdzonego biedaka. Boję się ze będzie to pierwsze, ostatnio mimo ze Stefan cierpi nie przedstawiają go w świetle mającym wzbudzic wspólczucie. (wyjątek scena z 4x09) a co jest groteską - Damona. Damon się egoistycznie przespał z dziewczyną brata, ale dziwnym trafem to on dostaje łzawe sceny.

syllwunia14

Nie przeczucie tylko pewnosć. Bedzie cierpiał. Juz cierpi. Jak w ogóle rozmawiac w takiej sprawie. Niby ten odcinek ma na zawsze zmienic Stelenę (ale to bujda, tak samo gadali w 3x06 a nic z tego nie wynikło), zobaczymy. Nie będą po tym odcinku w dobrych stosunkach. Bardziej mnie jednak zastanawia, co teraz Stefan zrobi. Jak będzie dalej się upierał ze Elenka jest slodka i niewinna i ze to wina sire bond i dalej będzie się łudził i szukał leku to mnie cos trzasnie. Ile facet moze zniesc upokorzen, mam nadzieję ze odpusci.

ocenił(a) serial na 7
robb264

trójkącik będzie trwać do usranej śmierci tego serialu :D

ocenił(a) serial na 9
robb264

Kopa jej w tyłek i już :D

ocenił(a) serial na 4
syllwunia14

Moja teoria patrząc na te zdjęcia, Stefan mając żal do Eleny o przespanie się z Damonem krzyczy na nią i wyładowuje swoją rozpacz, a Elenka jak zwykle "nie wie" co jest powodem jest NIEDOPUSZCZALNEGO zachowania i oskarża go o to co zrobiła, bo przecież wszystko jest winą Stefana a nie Eleny, helloł :]

ocenił(a) serial na 4
syllwunia14

czekam tylko na to http://25.media.tumblr.com/tumblr_ly5aj1e56W1qdoecso1_500.gif :D

syllwunia14

Wolałbym zobaczyć jak Stefan wyprowadza się z domu Salvatorów - np. do rezydencji Klausa albo swojego nowego domu. Marzenia sciętej głowy.

ocenił(a) serial na 9
syllwunia14

Oł jeee... :D

syllwunia14

Elena ma podobno poczuc wyrzuty sumienia przez to co zrobiła Stefanowi lol (ale szybko się obusziła bo przez 3 odcinki o tym zapomniała), jednoczesnie czując smutek spowodowany rozłąką z Damonem.

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Propozycja :) - skoro jest już temat na luźne rozmowy (i nie mam na myśli "Serialowych" ;p) to może wszelkie dyskusje prowadźmy tam (Pierwotni, pozostali bohaterowie, filmy, seriale, książki, plajtanie o wszystkim i o niczym :D itp. :D) a tutaj niech będzie ścisły temat Stefanowo-Stelenowy (chociaż ten drugi chyba już zejdzie na bok... ;p)...??

ocenił(a) serial na 7
anulka88

jestem za, wychodzę :D

ocenił(a) serial na 10
BlueberryMe

Stefan... chociaż jednak zawsze byłam za Damonem to szkoda mi go pewnie przez to że jednak od początku zrobili Stefana takiego który jest tylko i wyłącznie za Eleną, przecież przez wszystkie sezony nie miał ani jednego incydentu z inną laską a Damon.... raczej cięzko byłoby mi zliczyć ;p także to ze Elena znowu będzie ze Stefanem jest pewne, ale mam nadzieję że jednak trochę na to poczekamy i że szybko nie zniszczą wątku Deleny.

ocenił(a) serial na 4
Chadka

Wątek Deleny zniszczyli razem z pomysłem sprawy z sire bond :)

ocenił(a) serial na 4
anulka88

Mi nic nie przeszkadza więc :)

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

Mi też nie ;p

ocenił(a) serial na 9
syllwunia14

nie...?

ocenił(a) serial na 4
anulka88

No nie, jeżeli nie jestem zainteresowana rozmową kogoś o czymś to jej nie czytam :) A i tak codziennie przeglądam ten temat więc nic mi przez te rozmowy nie umyka :)

ocenił(a) serial na 4
Karolina1

http://www.youtube.com/watch?v=8LNRpT46zsc wracam do tego filmiku co jakiś czas i zawsze przy nim ryczę. <3

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

Ja tak samo :P

ocenił(a) serial na 4
Karolina1

http://25.media.tumblr.com/360baa6701f0669e6b8b61e6deb0eb73/tumblr_mgbofmoAZ31rr 6d5po1_500.jpg hahha, taaa Paul's hair <3

Karolina1

How will Stefan handle his breakup with Elena when The Vampire Diaries returns? — Julia
NATALIE: It depends on how you look at it. Stefan definitely spirals a bit when he realizes the depth of Elena's feelings for Damon. But he'll drown his sorrows with the help of a hot blonde. But which hot blonde?

Czyli Bex na 100% się z nim przespi

Swoją drogą widząc zdjęcia promocyjne 4x10 utwierdziłem się w przekonaniu ze Paul powinien wrócić do swojej do swojej poprzedniej wagi. Z chudością mu do twarzy (dosłownie). Nie dość ze wygląda wtedy 10 lat młodziej to i twarz jest lepiej wymodelowana, mocniej podkreslone kosci policzkowe. Coś mi nie lezało w jego wyglądzie cały sezon 4, teraz juz wiem dlaczego.

ocenił(a) serial na 4
robb264

Jest jeszcze caroline, hahha :D

syllwunia14

Jezeli się sprześpi to z Bex. Mamy opis 4x11 gdzie sama Bex przypomina o starej przyjaźni (ha ha). Claire i Paul kręcili razem ujęcia na Alasce (był tam tez Ian i Nina) - taki czworokąt. Mieli wspólne zdjęcia (na takiej mroźniej plazy i w jaskinii (czy co to było) z planu. Do tego dziwnym trafem zrobili z Bex największego wroga Eleny, osoby której najbardziej nienawidzi - byle tylko po to by sparowac ją ze Stefanem,by Elka była wsciekła. Wszystko jakoś się układa, chociaz to dla mnie dziwne ze i Stef i Bex się na to porwą.

ocenił(a) serial na 4
robb264

great! Stefan kopnie Elenę w dupe. Omg ale sie cieszę!

ocenił(a) serial na 2
robb264

Mamy nawet oficjalny opis 4x12 i ostatnie zdanie jak dla mnie potwierdza sparowanie Reb ze Stefem http://vampirediaries.pl/6104-oficjalny-opis-4-12-a-view-to-a-kill/

Bla bla bla, znowu ze Stefa pewnie zrobią tego najgorszego (zdanie o trudnym położeniu)... Ogólnie masakra :D

Karolina1

This is Carina's chat from someone who was there:
Quote: Carina doesn't think that Damon is going to die, there is a cool twist with the cure, the only way to break the sire bond is for ELENA to become human, she does think that Damon wants to be human again though, we will find out a lot more about the cure in 4x13, she doesn't know if the sire bond will be broken this season, DE will be reunited much sooner than Damon has planned. Tyler is not an alpha anymore because his pack is dead. Someone is going to take a VERY extended absence from the show in the next 5 eps. she couldn't tell us if a female character was going to die, but that is when she brought up the extended absence and she made a point to say it is NOT Hailey, but she doesn't think Hailey is going to stick around long because she betrayed everyone and Shane doesn't need her anymore. She couldn't answer the question of why Elena is confiding in Stefan in 4x12 and keeping Damon in the dark.Stefan is going to find out how deeply Elena's feeling for Damon are this week!

ocenił(a) serial na 4
robb264

Stefan is going to find out how deeply Elena's feeling for Damon are this week!

Stefan Stefan Stefan! Daj Ty se w końcu siana z tą kobietą! Będzie chciała, sama przyjdzie. A ja jestem pewna że przyjdzie, wręcz przyczłapie na kolanach błagać o przebaczenie za te mizianie z damonem :]

syllwunia14

Spekuluje się że Elena pusci bombę, ze wybrała Stefana w 3x22 tylko z powodu lojalności a nie miłosci czy cos w tym stylu. Zobaczymy. W australijskim promo była jedna nowa sekundowa scena pod koniec(b. krótka) jak Stefan, wyglądający dość desperacko, jest powstrzymywany(przytrzymywany) przez Damona i potem klatka na ujęcie Damona i Eleny stojących w domu Salvatorów. Więc mozliwe ze Damon wróci do MF juz w tym odcinku. (chyba ze wyjęli to ujęcie z innego odcinka ale nie przypominam sobie)

ocenił(a) serial na 4
robb264

Nie oglądam żadnych promo i staram się nie czytać spoilerów, no chyba że takie jak tu :P Poczekamy zobaczymy :D

ocenił(a) serial na 6
robb264

http://www.tvfanatic.com/videos/vampire-diaries-trailer-after-school-special/

ocenił(a) serial na 7
Kejt__

I to jest piękne promo :D

ocenił(a) serial na 6
erzulie

czemu piękne? zwyczajne dosyć

ocenił(a) serial na 7
Kejt__

Bo zapowiada się w nim wreszcie trochę akcji.

ocenił(a) serial na 2
robb264

I oto mamy promo, w którym prawdopodobnie zawarte jest rozwiązanie zagadki (co Elena powie Stefanowi): http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_Mr4hs0Rjqs Widzę, że Julie pokazuje coraz to nowsze odsłony Eleny, tym razem czas na "Bitchy Elena" :D Jakoś dziwnie podoba mi się ta jej odsłona, w końcu pokaże trochę swojej agresywnej strony, a nie ciągle te flaki z olejem :p

ocenił(a) serial na 6
ojla

Elena mówi to takim tonem, że gdybym mogła to bym ją uderzyła xDD

Kejt__

Zastanawiam się jak bardzo mozna nienawidzic postac serialową. Chyba tylko "króla" Joffreya z Gry o tron nienawidzę bardziej. Ugh.

ocenił(a) serial na 6
robb264

hahaha nie no przypominając mi o Joffie złagodziłeś moją niechęć do Eleny, ona nie wzbudza aż takich silnych emocji :D

Kejt__

A jezeli nie czytałas ksiązek to powiem ci ze potem pojawiają się jeszcze bardziej irytujące postaci - rodzinka Boltonów i Freyowie. Ugh.
Swoją drogą shipuję Jonowi Snow z Dany he he he, choc jeszcze się nie spotkali :D crakship :D

ocenił(a) serial na 6
robb264

Jestem na etapie Uczty dla wron ;) finanse spowalniają moje czytanie, a dostać w jakiejś bibliotece to wyczyn :D
Ja też ich shipuję, z całego serca, haha :D
+ Kit i Emilia bardzo ładnie razem wyglądają :D

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m3yf8hniIj1qz9qooo1_500.jpg
http://images5.fanpop.com/image/photos/29500000/Rolling-Stone-Magazine-game-of-t hrones-29511505-500-787.png

Kejt__

Oj, niesamowicie się w.kur.wisz w tym tomie. Martin lubi robic takie numery.... ale nie będze psuł tej przyjemnosci (mordęgi?) Ale ogólem najlepszy tom ze wszystkich. A w 4 tomie pojawiają się rozdziały Cerseri (są boskie, niesamowicie smieszne).

On lód ona ogień. Jakby się spotkali to wiem ze by zaiskrzyło. Niemozliwe by bylo inaczej:D A do tego jest wiele teori.....jezeli wiesz o co mi chodzi .... ^^

ocenił(a) serial na 6
robb264

Znam już niechcący sporo spoilerów, m.in dotyczących zakończenia Tańca ze smokami.. ale lepiej nie mów, wolę być zaskoczona :D

Taak wiem o jakie teorie Ci chodzi :D bardzo się ku nim skłaniam :D

Kejt__

Ja się nie martwię o Jona. Ma zbyt duzo fabuły by go usmiercic na amen. Martin nie zostawił cliffhangera i tych sekretów o Jonie bez powodu:P Byle tylko nie zrobili z niego drugiego zombiaka....
A w4 tomie podoba ci się wątek Brienne, bo ja omijałem jej rozdziały - takie nudne:D

ocenił(a) serial na 6
robb264

Też się o to nie martwię, ale Martin potrafi wywinąć taki numer także może powinniśmy :D Zombie moty to chyba najgorsze co do tej pory..
Brienne mnie ani ziębi ani grzeje, staram się nic nie omijać :D

Kejt__

Brienne jest tylko strawna z Jamiem. :D Ogólnie 5 tom lepszy niz 4. Moje ulubione wątki ma Jon i Theon (serio, niesamowity wątek, a zarazem przerazający). Dany się zrobiła nieco denerwująca, ale chyba w 6 będzie lepiej. Tylko kiedy Martin go wyda? Ja się pytam? Gadał cos ze w 2014. Ale wiadomo jak to z nim jest:D

ocenił(a) serial na 6
robb264

O tak, Brienne i Jamie to dobry wątek. Wątek Dany jest trochę za bardzo rozwlekany.
Mam nadzieje, że go w ogóle wyda xD i że zakończy sagę xD

Kejt__

Dany to powinna do Cholery przypłynąc do Westeros. Ile mozna to odwlekac. Jest to powód mojego ciąglego narzekania. :P Jak ma się poznac z Jonem jak jest na jakims zadupiu:D

ocenił(a) serial na 6
robb264

No właśnie o to mi chodzi. Co tylko kończę kolejny tom mój leniwy oglądający tylko serial brat zadaje mi to samo pytanie 'Dany w końcu dotarła do Westeros?' :D