PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121989
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 4
robb264

hahahahahahahahahhahahaha, Jego fryzura, perfekcyjna :D

robb264

Ej, fryzura poważna sprawa ;)) To tak jakbym widziała siebie. Zimno, mróz, a ja i tak prawie cała porozpinana chodzę xd

ocenił(a) serial na 6
AgathaEva

trzeba cierpieć, żeby być piękną xD (tak przynajmniej sobie tłumaczę dlaczego dobrowolnie marznę)

Kejt__

A jak ;) To jest naprawdę dobry argument, który pozwala przetrwać wszystko ;D

Kejt__

I nawet o dwa numery mniejszych butach, które wydają się być trochę za wysokie;)

ocenił(a) serial na 6
AgathaEva

ooo nigdy jeszcze nie nosiłam za małych ale wszystko da się przetrzymać :D

Kejt__

W życiu nie zapomnę tego dnia. Dobrze, że jak wracałam był wieczór, bo mogłam iść na boso xd Ale ile jeszcze przed nami ;d

ocenił(a) serial na 6
AgathaEva

hahahaha nie raz mi się zdarzyło wracać skądś boso :D

Kejt__

;D Dobrze, że u mnie są w miarę jakieś asfalty i chodniki. Tylko na kałuże trzeba było uważać ;)

AgathaEva

Ja często prowadzę boso. Jak mam wysokie szpilki to jak prowadzę to mi się zdzierają na pięcie, więc wolę je ściągnąć, chociaż tak nie lubię jeździć boso. Dlatego czasami wrzucam dodatkowe buty do auta, na zmianę :P

robb264

Też nie noszę czapki. Włosy mi się od niej elektryzują :P

ocenił(a) serial na 6
immortal13

Ja tak samo, cierpię na czapkowstręt xD

Kejt__

No właśnie, choć przy tym cierpię bo mi zimno u uszy...

ocenił(a) serial na 6
immortal13

Ja planuję co zimę kupić nauszniki, ale ciągle mi coś nie po drodze. Chociaż znając mnie to nic bym nie słyszała wtedy i wpadła pod tramwaj albo coś tego typu :D

Kejt__

Nawet nie żartuj. Ja raz o mało bym nie wpadła bo mi telefon wypadł.

ocenił(a) serial na 6
immortal13

Ok, cofam te słowa, tfu, tfu :D Ostatnio w ogóle wypadł mi telefon z kieszenie i uderzył o panele, myślałam, że nic mu się nie stanie bo przeżył kilka upadków na betonie, a on się rozpadł na kawałki i umarł xD

Kejt__

Ostatnio te telefony są strasznie niewytrzymałe, nie to co nokia 3310 :)))
Mi na sylwestrze się rozwalił, nawet nie wiem jak to się stało :/

ocenił(a) serial na 6
immortal13

No, max 2 lata i po telefonie :P A ja strasznie nie lubię zmieniać jak już się przyzwyczaję. Mam gdzieś w domu Nokię 3310 zachowaną na wypadek apokalipsy zombie.

Kejt__

xDD no to przetrwasz, dziewczyno :P
Też nie lubię zmieniać telefonu, a ostatnio często mi się zdarza. Najgorsze było to że za ostatnim razem utraciłam wszystkie numery :((

ocenił(a) serial na 6
immortal13

Jestem przygotowana na wszystko :D Ooo przykra sprawa :<

Kejt__

Przeżyliśmy apokalipsę, zombi nam nie straszne :P

ocenił(a) serial na 6
immortal13

I to nie jedną! Apokalipsy, zombie, sesja, nie tak łatwo wykończyć nasz gatunek :D

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

robb i syllwunia - Miszczowie :D

Karolina1

Klefan :P
http://www.youtube.com/watch?v=C1tReeuItJA

ocenił(a) serial na 8
immortal13

kocham Klefana :P juz to gdzies wrzucalam, ale jest idealne

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m04ya2sXEx1qbkjhso1_250.gif
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m04ya2sXEx1qbkjhso2_250.gif
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m04ya2sXEx1qbkjhso3_250.gif
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m04ya2sXEx1qbkjhso4_250.gif mistrzostwo!

Idusia

Klefan, Klefan, Klefan..... - to Julie wyszło trzeba przyznać

Ostatnie - padłam :P

immortal13

Ostatnie mnie pozamiatało xd

ocenił(a) serial na 6
Idusia

hahahahahahaha otworzyłam najpierw ostatni i padłam :D

ocenił(a) serial na 8
Kejt__

dokladnie, zawsze wlaczam sobie to na poprawe humoru :D ta placzliwa mina Stefa :D

ocenił(a) serial na 6
Idusia

Klaus jest zaborczy :D

ocenił(a) serial na 8
Idusia

chociaz lzy w oczach Klausa gdy tatus mowi mu ze nie moze sie spotykac ze swoim ukochanym tez sa niezle :P

ocenił(a) serial na 8
Idusia

misiaczki http://25.media.tumblr.com/tumblr_m8ligqlw8t1r0t3aeo4_250.gif

a to... bez komentarza, ludzie z tumblra maja... "wyobraznie" :D http://24.media.tumblr.com/tumblr_m8ligqlw8t1r0t3aeo1_250.gif

Idusia

wow!!! ciekawe czy Klaus przywrócił Stefanowi wszystkie wspomnienia z lat 20 czy może jest coś o czym Staf nie wie http://24.media.tumblr.com/tumblr_m0hxb2d4HD1qibz0jo1_r1_1280.png

ocenił(a) serial na 6
immortal13

hahaahahahahha zabiłaś mnie teraz :D

ocenił(a) serial na 8
immortal13

hahahhahahhaha :D moze Klaus zachowal taki maly sekrecik dla siebie :P

Idusia

Może to trwa do dziś i po wszystkim Klaus karze mu zapomnieć :P

ocenił(a) serial na 8
immortal13

Argh....teraz już nigdy nie spojrzę na dialogi Stefana i Klausa tak jak do tej pory. Ta mroczna tajemnica zawsze będzie czaiła się w cieniu :P

Karolina1

Napiszę tylko tyle: Stefan w tym odcinku bardzo mi się podobal. NARESZCIE! Do Eleny nie mam słów, jeszcze mu robi wyrzuty ze z Bex się spotyka. Die bitch!
Jak znajdę czas to moze napiszę lepszą reckę :P

ocenił(a) serial na 2
Karolina1

WPADŁAM TU PRZED ZAKOŃCZENIEM ODCINKA ŻEBY POWIEDZIEĆ ŻE KOCHAM STEFANA :D JAKIŻ ON BYŁ CUDOWNY W DZISIEJSZYM ODCINKU, A JUŻ ZWŁASZCZA W SCENIE Z ELENĄ :D MIODZIO!

ocenił(a) serial na 2
ojla

Dodam jeszcze, że żałuję, że scena z Bex była taka krótka i nie puścili w niej jakiejś fajnej ostrej muzy :D Ale mi ten odcinek poprawił humor :D

ocenił(a) serial na 5
Karolina1

Jestem po odcinku. Rewelacja. Stefan wreszcie znalazł złoty środek między ripperem a pantoflarzem Eleny. Wiedziałam, że to rozstanie dobrze mu zrobi;D Stebekah zapowiada się świetnie. Nawiasem mówiąc tekst Becki o dzieciaku myślącym tylko o sobie - mistrzostwo. Co za perfekcyjna charakterystyka Eleny.

PS. Dobrze wiedzieć, że Elenka martwi się o swojego brata. 'Zabij Kola' - no pewnie, w końcu to tylko Pierwotny, nic ci nie grozi.

ocenił(a) serial na 7
Karolina1

Oj, no bo Kol zauroczył Damona przecież :P

ocenił(a) serial na 5
erzulie

A no sorry, zapomniałam. Właściwie to Elena i tak okazała łaskę wobec Jera, że poleciła mu tylko zabicie Kola. Mogła przecież kazać mu iść prosto do Damona, żeby biedaczek go zabił i nie musiał się już dłużej męczyć z tym zauroczeniem... Love, sweet love;)

ocenił(a) serial na 5
Karolina1

Z tumblra:

Define selfless? Concerned more with the needs and wishes of others than with one’s own; unselfish.

Here you have Stefan comforting Caroline after her being tortured, by bringing her friends over to keep her company. You also have him comforting Bonnie because she is hurt and you have him saving Jeremy putting his own life at risk. He does these things because that is the kind of person he is, he feels other peoples pain and wants to take it away. He doesn’t do it because he wants to impress Elena or because he wants to be called the hero. He actually does care about these people in Mystic Falls and doesn’t want to hurt them. You also have Damon, only making Jeremy kill all those vampires because as soon as he heard that Elena loves him (sirebond as we all know) he changed his mind completely and done the most selfish thing he could do only to get the cure for himself and to see if Elena’s feelings are actually real. Stefan wanted the cure for Elena because he knows she didn’t want to be a vampire and a vampire changed her into someone she doesn’t want to be. You also have him beating the shit out of a human because they didn’t die instead of Elena and Also snapping her brothers neck because he didn’t get his own way. HE IS THAT SELFISH! That is another difference between the brothers. Stefan Does things because he cares about other people because he doesn’t like seeing other people hurt and Damon does things because he wants Elena and only Elena to be impressed, he doesn’t do it because he cares he does it because he is extremely selfish and only does things so he can get other things in return.

ocenił(a) serial na 6
Karolina1

W końcu odcinek który obejrzałam z prawdziwą przyjemnością :D Stefan epicko gasi Elenę, oby więcej tego! Po prostu mistrz tego odcinka. Rebeka z resztą też. Team Stebekah :D Matt z resztą też milusi dla niej nie był, czekam aż całe miasto zacznie tak robić xD W ogóle to chciała bym, żeby Jer zabił Damona, cóż to by była za drama. Poza tym to Jer już nie nosi pierścienia? I czemu Elena nie mogła skręcić Damonowi karku, żeby go powstrzymać tylko musiała zaczynać swoje gadki motywujące? I w ogóle LOL Jeremy idź zabij pierwotnego wampira, może w przerwie na lunch. Akcent Kola <3

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Elena nie mogła nawet tknąć Damona, mogła mu tylko w ostateczności próbować delikatnie wyperswadować zamordowanie Jera z głowy. Tak żeby go nie urazić. Wiesz, chodzi o tę całą sire bo... tzn. MIŁOŚĆ.

ocenił(a) serial na 6
Karolina1

No tak, zapomniałam, że Elena jest skonsumowana.

Kejt__

Wtf?

ocenił(a) serial na 6
immortal13

No miłość do Damona ją konsumuje xD

Kejt__

lol xDDDDDDDD
tego jeszcze nie słyszałam :)