Dobrze że nie zginie, ale Kol? Dopiero co wrócił i znów do trumny, ten to sobie nie pożyje :(((
Jak najbardziej chcę Kola w spin offie!!! Muszą być wszyscy Pierwotni :)
I przy okazji myślę ze potencjalny spin-off duzo namieszał w planach serialu:
Początek sezonu jest odbiciem konca:
Sceny Klausa z Bex, gdzie Klaus tak skrzywdził siostrzę ---> koniec sezonu - Bex się msci (na jej karcie był chyba napis "Zdrada to grzech śmiertelny") i czyni go człowiekiem - wilkołakiem (a w tym sezonie przebakiwali o tym, czy Klaus by chcial byc czlowiekiem chyba w 4x07, a Tyler w 4x09 powiedział so Stefana "A po co nam hybrydom lekarstwo? Wtedy nadal bylibyśmy wilkołakami - takimi które muszą dokonywac przemiany") ; w ten sposób Klaus by skonczył z hybrydmi, dostał swiezy wątek i szanse na Klaroline by wzrosły. (teraz tego nie będzie bo biorą go do spin-offa)
I tak oto mozna się domyslic większosci wątków tego sezonu. Po 15 odcinku z łatwoscią bedzie mozna odgadnąć gdzie zaprowadzi trójkąt miłosny w finale tego sezonu.
Te karty - ikony świętych. Gdzie są stylizowani na świętych, męczennikow etc. Gdzie są takie łacinskie inskrypcje. Po przetłumaczeniu karty z Bex brzmiało własnie chyba tak "Zdrada ma moc smiertelna"
U Eleny była sentensja " Związana krwią" i na fotce miała spętane dłonie krwawym sznurem - co było symbolem sire bond, a u Damona "Krew to wina" - on miał ręce we krwi (jaki ze jest "bood masterem " Eleny). I tak dalej i tak dalej.
Karty wyszły na początku sezonu ale nikt nie przykładał do nich wagi, wszyscy mysleli ze tak dla picu to wszystko - a tu okazalo się ze te karty są bardzo "spoilerowe". Na ich podstawie ogromna ilosc ludzi domyslała się sire bond juz w pierwszych odcinkach....
Elijah ~”Sanguis est in aeternum,” which means “Blood is forever.”
Niklaus’ reads “Sanguis Potestas Est”, which means “Blood is Power”.
Czyli w zasadzie nic im nie grozi. To dobrze, choć Elijahowi nie ma co grozić jak go praktycznie nie ma.
Moim zdaniem Eljasz będzie nalezał do tego "sekretnego teamu", który został przedstawiony w poprzednim odcinku. Znaczy chodziło o tego gostka który znalazł koamien a potem popelnił samobójstwo na oczach Stefana i Bex. Poza tym juz zaczynają wspominac Eljasza,co zwiastuje jego powrót w odcinkach - 16 lub 17 i kolejnych... (tak sam Daniel G. obiecywał)
To super XDDD a kiedyś było mówione że z Elijahem wróci Kath czyli pewnie się zgadali i są razem w teamie. Tylko po co Elijahowi lek? Chyba ze może chodzi mu bardziej o Silasa i chce ich powstrzymać przed obudzeniem go tak jak Kol.
Klaus byłby tylko wilkołakiem. Już by nie mógł zostac wampirem bo wilkolak by stac się wampirem musi zasmakowac przed śmiercią hybrydziej krwi Klausa a potem "popic" to krwią doppelganger. Więc bez swojej własnej krwi uktwiłby w ciele człowieka na wiecznosc....
No raczej nie będzie. Spin-off duzo namieszał i pewnie nagną wiele swoich wczesniejszych koncepcji. Od spin-offu moim zdaniem zalezy zycie wielu postaci. Gdzies słyszalem, ze "przyszłosc" Bez lezy na szali, w zaleznosci od tego czy spin-off będzie czy nie. Moim skromnym zdaniem znaczy to tyle, ze chcieli w tym sezonie zabic Bex. Ale pokusa by wsadzic ją do nowego serialu z Klausem jest większa i to mozliwe ze uratuje zycie tej postaci....
I bardzo dobrze. Nie wytrzymałabym jakby Klaus był człowiekiem, to by do niego nie pasowało.
Czyli że raczej wszyscy Pierwotni wejdą do spin offu.. heh, w takim razie jak już chyba nie będę co miała robić przy Pamiętnikach :P
Ale nawet jakby spin off nie powstał to co by im dobrego przyniosło wybijanie Pierwotnych, przecież wątek Eleny i Salvatorów tak zniszczyli że dużo osób tkwi tylko przez Pierwotnych. Śmierć Reb byłaby kolejnym gwoździem do trumny tego serialu
Smierc Bex mogłaby miec duze znaczenie, gdyby Stefan zaczął rozwijać do niej szczere romantyczne uczucia (bez względu na to czy byłyby porównywalne z tymi do Eleny). I jakby Elena ją zabila to relacja Steleny nabrałaby nowego wymiaru i dawała wiele ciekawych mozliwosci do rozwiju postaci Stefana i jego ogólnego mniemania o Elenie.
Ale co się jej tak wzięło na uśmiercanie Pierwotnych?
Przecież ogólnie uznanym faktem jest że Klaus to kłamca i skąd oni mają pewność że są z jego linii krwi , może Klaus chciał uratować tyłek i im tak powiedział, ale na pewno? W ostatnim odcinku 3 sezonu jak było że niby Klaus nie żyje to Reb z Elijahem o tym chyba mówili i mówili że to żadne z nich ale jest jeszcze Kol. A poza tym Elena nie wiem o tej rozmowie więc nie może mieć pewności kto przemienił to Mary (czy jak jej tam było). Nagle tak wierzy Klausowi??
Sire bond staje się coraz bardziej widoczne. Elena zamienia się w drugą Charlotte. Traci rozum (a raczej te resztki które miała) i bez względu na koszty próbuje "złączyc się" ze swoim Masterem...sorry.. ukochanym. Na początku odcinka moralizowała ze zabija się niewinnych ludzi, a na koncu odcinka bez mrugnięcia okiem z miną typową dla Kath gada o zabijaniu tysięcy wampirów. Coś chyba jest z nią nie tak...
Alaric w grobie się przewraca :P
Sama nie wiem co myśleć o tym sire bond. Niby Elena zachowuje się inaczej, ale były też takie sytuacje kiedy jednak nie posłuchała Damona, trochę niedociągnięć było jak na to że już od 3 sezonu niby Julie planowała sire bond. Nie pamiętam do końca w którym odcinku (ale jeszcze jak w serialu nie mówiono o sire bond) coś tam Damon jej mówił o Stefanie a ona czegoś nie chciała zrobić tak jak on mówił. Kurde, teraz nie pamiętam, ale w każdym razie coś było. No więc nie wiem. Ale jeśli sire bond to prawda to żeby to przełamać, bo w końcu musiałoby do tego dojść, to ktoś musiałby umrzeć lub stać się człowiekiem...
Nie wiem czy ktos moze jeszcze kwestionowac sire bond, no naprawdę. Chyba tylko jacys zaślepieni, fanatyczni Delenowcy nie chcą w to uwierzyc. Z kazdym odcinkiem Elena stacza się coraz bardziej. Sire bond to nie "compulsion" - nie jest to mechaniczny rozkaz. Sire bond to częśc jej samej, cos naturalnego, bez 100% skutecznosci za kazdym razem. "Urodziła" się taka. Moim zdaniem dziala to na zasadzie "fatalne zauroczenie", im dalej tym większa obsesja, paranoja. Powoli Elena się zatraca i tak jak na początku wpływ Damona był niewielki to teraz jest coraz większy, a sama Elena ma coraz mniejszą motywację by z tym walczyc. Pie.przyc sprawę uczuc do Damona - mało mnie interesuje czy to miłosc jej zycia czy tylko ilujza. Elena zachowuje się jak robot. I tyle.
No wiesz, nie jestem fanatyczną fanką Deleny.
Tyle że Tyler mówił że uczucia nie były ważne i nawet jak nie chciał czegoś zrobić to musiał, czyli to w pewnym sensie jest jak rozkaz, czy chcesz czy nie - robisz to bo musisz.
Damon człowiekiem? Paranoja, będzie jeszcze nudniejszy, czemu oni tak niszczą tę postać? Damon stacza się z niesamowitą prędkością.
immortal13 niekoniecznie mówiłem o tobie (a raczej na pewno nie o tobie) . Raczej chodziło mi o tych z wątku "rozmowy serialowe". Tam widziałem te wszystkie teorie, np. ze niby Shane zahipnotyzował Elenę? Really? LOL Czasem tam zaglądam (rzadko, bo co tam się wypisuje to mi wypala gały z orbit czasami) i raczej stąd takie moje nastawienie do tych wszystkich spekulacji.
Nie chowam urazy :)
Ja nie przestępuje progu tego tematu od dłuższego czasu bo zawsze mam ochotę napisać coś co zaraz byłoby oznaczone jako spam :P nie mogłabym się powstrzymać.
Ale daj spokój, te ich teorie wyssane z palca...
Juz sobie wyobrazam Damona - człowieka. Bedzie całe odcinki ryczał i się uzalał ze czuje za duzo/ ze jest słaby bla bla bla.
Ogólnie teraz Delena przypomina mi Chair z Gossip girl. Faza build-upu się skonczyła, napięcie opadło, a scenarzysci nie chcą ich wsadzic w normalny związek bo się boją ze ludziom się znudzi. Dlatego tez dają im kłody pod nogi by ich rodzielic jak długo się tylko da. Przypuszczam ze jakby Delena się zeszła na legalu to by to niczym się nie rózniło od Steleny. No bo co mozna wymyslic innego? Juz w ostatnim odcinku zawartosc Damona w Damonie byla mała. Skopiowali sceny Steleny z 3x05 co jest trochę załosne. Damon nigdy nie będzie taki jak dawniej dopóki będzie z kluchą Eleną. Ostatni odcinek pokazał, ze kobita musi miec ikrę by rozruszac faceta - tak jak Bex ze Stefanem. A wiadomo jaka jest Elena..... Skonczy się tak ze w 6 sezonie Damon będzie jak Chuck Bass. Bez charyzmy, dawnego uroku, powera. Miłość do Eleny jest najgorszym co się przydarzyło tej postaci.
Damon człowiek to byłaby katastrofa. Tak teraz, to jeśli chodzi o mnie, to jest tak różnie tzn, są sceny kiedy Damon mnie bardzo drażni i nie mogę go strawić a są sceny w których jest ok i nawet nic do niego nie mam, ale to są właśnie takie sceny kiedy pokazuje się z takiej prawdziwie wampirzej strony, jest sarkastyczny (przebłyski Damona z 1 sezonu) a teraz jak jest z Eleną to nie mogę go zdzierżyć. Pamiętam 1 sezon, przecież wtedy Damon był moją ulubioną postacią, a teraz nie dość że zniszczyli mu osobowość to jeszcze zostanie człowiekiem. I niby już tak na zawsze? Paranoja.
Eh, nawet mi nie przypominaj tej sceny. Tak to zepsuli. To jak Damon jest zauroczony i musi zabić Jera, to mogłaby być naprawdę dobra scena a wyszło takie... nie wiem jak to określić... tu niby idzie zabić Jera, za chwilę krzyczy żeby uciekał, znów chce go zabić, za chwilę gadka szmatka z Eleną i to takie zmarnowanie sytuacji, bo mogłoby być ciekawie. To mógłby być pretekst do pokazania choć na chwilę dawnego Damona.
Miłość do Eleny jest zła dla każdego wg mnie. Bo i Damon był lepszy bez Eleny i Stefana lubię bardziej teraz, gdy nie jest z Eleną.
Widzę że na "Stebekah" była wczoraj ożywiona dyskusja. Uśmiałam się jak to czytałam. Konflikt między fanami Deleny i Steleny. To nigdy nie będzie miało końca :PP
A co do śmierci. Chyba wiadomo ze na koniec sezonu Damon umrze i stanie się człowiekiem. Zrobi to bezinteresownie bla bla bla. Wszyscy pie.przą ze Damon zginie w 4x15. Teraz się utwierdzam w przekonaniu ze zginie Jeremy. Elena się załamie bo straci ostatniego członka rodziny. Na koniec sezonu Damon się poswieci by go ozywic i sam umrze i stanie się człowiekiem. Sire bond zostanie rozerwane.
http://www.youtube.com/watch?v=fiBGmG3ajmg filmy takie jak te przypominają mi, za co kocham, kochałam stelenę.
http://www.youtube.com/watch?v=b-y73TarUZA ►Stefan + Elena | Can We Start Again?
Uczę się na egzamin więc aż mnie ręce świerzbią, żeby coś napisać w niektórych wątkach, ahhhh dajcie mi silnej woli :D
same here, siedze na forum, na yt i robie absolut nie wszystko zeby sie przypadkiem nie pouczyc. sesja [*] ;p
he race for the cure leads the three teams to an island off the coast of Nova Scotia in the Feb. 7 episode of The Vampire Diaries, appropriately titled Into the Wild since, in our exclusive first look photos below, Shane (David Alpay) is seen offering Damon sunscreen and Damon (Ian Somerhalder) is brandishing a machete. Is Professor Shadypants leading them into a trap?
After Stefan (Paul Wesley) and Rebekah (Claire Holt) hooked up in last week’s episode — no feelings, no attachments — having everyone on an island should be tons of fun. Per the synopsis, Rebekah and Elena (Nina Dobrev) “continue their bitter rivalry,” while Stefan attempts to keep the peace. Good luck, sir. Spoiler alert: Bonnie (Kat Graham) must survive this week’s episode — and Jeremy must succeed in killing Kol (Nathaniel Buzolic)? — because they’re working together to decipher the message of the Hunter’s mark. As for Caroline (Candice Accola) and Tyler (Joseph Morgan), they’re back in Mystic Falls, where Tyler confronts Klaus (Joseph Morgan), and Caroline gets “caught up in the violence that follows.” (Altogether now, NOOOOOOOOOOO.)
cos na rozluznienie, smiech gwarantowany + wstawki Klefanowe <3 http://www.youtube.com/watch?v=OSPBTgxmv0o
Zdjęcia:
4x13
http://www.ksitetv.com/vampire-diaries/vampire-diaries-4-13-into-the-wild-images /19265?pid=13814
4x14
http://www.ksitetv.com/vampire-diaries/vampire-diaries-4-14-down-the-rabbit-hole -images/19267?pid=13823
I jeszcze nowe zdjęcia z 4x12
http://www.ksitetv.com/vampire-diaries/vampire-diaries-more-photos-from-a-view-t o-a-kill/19278?pid=13831
niezle wygladaja z tymi plecakami, hah, jak wycieczka szkolna :P namiociki, camping ;p zastanawia mnie o co chodzi z Klausem, to zdjęcie, na którym on leży a Tayler pochyla się nad nim... dziwne ;p Elena, Rebekah i kolek, bedzie ciekawie ;)
Bardzo ładna sukienka Rebeki, w sumie cała stylizacja :D Stefan ma dziwną kurtkę xD
Typowe lata 80:
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS59I8hRrjZWDjoEF_WV0IAdpvG3DzWORZdQTl09 m8KLZi4iCoViA
Tutaj inspiracja:P
Wiem wiem:D Po prostu jedne trendy z lat 80- tych są bardziej znane niz inne :D
Od razu mi się to skojarzyło z Top Gun :D
Nom, w sumie jak żywcem wyjęta z TG. Chociaż można było się domyślić na czym będzie polegał ten miły gest dla Rebeki, to żałuję że to już pokazali, wolałabym suprajs :P
Sneak peek 2 z 4x12
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lf_4fmhT2K0
I jest Stefan i Klaus i Damon
THE TERRIBLE TRUTH — When Stefan (Paul Wesley) arrives back in Mystic Falls with Elena (Nina Dobrev) and Jeremy (Steven R. McQueen), Caroline (Candice Accola) is immediately worried about Elena’s state of mind. Stefan reaches out to Dr. Fell (guest star Torrey DeVitto) and Matt (Zach Roerig) for help. Still on the island, Damon (Ian Somerhalder) relays somber news to Rebekah (Claire Holt), and is surprised at her reaction. Together, Damon and Rebekah learn an unexpected bit of recent history from Vaughn (guest star Charlie Bewley). Everyone is horrified when Bonnie (Kat Graham) reveals the rest of Shane’s (guest star David Alpay) plan. Finally, after Damon does his best to help her, Elena comes up with a plan of her own. Lance Anderson directed the episode written by Julie Plec (#415).
No to juz jakas parodia:
http://vampirediaries.pl/6765-kolejny-plakat-promujacy-nowe-odcinki-tvd/#comment s
Czy Julie Plec opierac musi swoj serial na trójkątach? Brak słów. Nie wiem po co wsadzają w to Elenę. Niech juz sobie będzie z tym Damonem, jest tak irytująca jak tylko się da, i raczej patrząc na kolejne odcinki nie będzie lepiej. Jest z bratem Stefana a się wtrąca w jego sprawy. Mam nadzieję ze ten australijski zwiastun 4x12 to jakas podpucha i ze Elena ma dobry powód by zasztyletowac Bex.