Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122848
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Można pisać dalej! ;)

T: 37
Poprzedni: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2356607

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

No to też było dobre ;D On w ogóle jest epicki jako zaczyna przygodę z dilerką xD
Będę czekać ;)

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Stwierdziłam, że najpierw sobie ściągnę to szybciej pójdzie niż się męczyć online. :P

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Ja chyba mam ściągnięty ;D

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

A jaką masz wadę? :p

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Przerażająco dużą :P

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Ciekawe czy większą niż ja? :D +? -? Okulary czy soczewki? :)

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Większą niż każdy znany Ci człowiek xD
-8,5 soczewki, bo przy takiej wadzie wzroku w okularach nic bym nie widziała ;)

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

To faktycznie duża...
Ja mam 1,5 i 3,75 bodajże, okulary mam tak po domu, ewentualnie czasem jak mnie najdzie :) A normalnie soczewki :)

ocenił(a) serial na 6
anulka88

O, taka duża różnica między jednym, a drugim okiem? To musi być trochę niewygodne :P

Soczewki noszę o 8-9 roku życia.
Przyzwyczaiłam się już, mam wadę wzroku odkąd pamiętam tak jak praktycznie każdy w mojej rodzinie.
Kiedyś mi się marzyła operacja, ale różne konsultacje z lekarzami rozwiały moje marzenia. Będę ślepa na starość najpewniej.

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

No taka duża :D Nie mam z tym problemu ;p
A czemu rozwiały? Ja w sumie też kiedyś myślałam, tzn. może to za duże słowo, bo jednak koszt szybko odgonił te myśli, ale w sumie w obecnej sytuacji za jakiś czas może powrócę do tematu i znowu się zastanowię ;p

Przy okazji - zaznaczyłaś "Pręgi", polecam książkę, nie jest gruba :)

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Bo to u mnie nie rozwiąże problemu, długo by pisać medycznym bełkotem ;)

W sumie, może i bym przeczytała, ferie idą to coś trzeba. Zobaczę czy będzie w bibliotece ;)

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Mhm :)
Haha ;p Mogę duuużo jeszcze polecić :D

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Współczuję :(
Ja teraz co prawda nie narzekam na problemy ze wzrokiem, ale patrząc na resztę członków mojej rodziny i biorąc pod uwagę to, że pozbierałam większość ich chorób wnioskuję, że będę jeszcze miała..

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Anulka:
Powtórzyłam i oceniłam Hachiko ;) Teraz już naprawdę tylko TO mi zostało z Twoich ulubionych ;P

Czas się zabrać za filmy od dziewczyn ;)

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

A jeszcze mnie teraz taka refleksja naszła, że filmowa żona Richarda Gere (Joan Allen) bardzo mi przypominała Cat Stark (Michelle Fairley) z GoT ;D
Wchodzę na profil Joan Allen i widzę, że nie tylko mnie ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

O Jezuuu... Bez płaczu??!! W sumie ja tylko raz widziałam, moja gęba nie przypominała gęby po tym filmie! :D Zapuchnięta i zasmarkana... Film na pewno do ponownego obejrzenia, ale podejrzewam, że będzie podobnie... Dla mnie film po prostu... nie wiem... moje 10 są filmami dzieciństwa, albo naprawdę "obuchem w głowę" :D powiem Ci, że była taka myśl, żeby dać 10, ale jednak nie... Zobaczę jak będzie za 2 razem :)
W weekend miałaś zobaczyć ;p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

A no bo prawda jest taka, że film ten niczym się szczególnym nie wyróżnia ;D Piękna historia - owszem. Bardzo dobrze, że ktoś to nakręcił, bo w dobie bestialstwa wobec zwierząt takie filmy są potrzebne.
No ale żeby zaraz arcydzieło? ;D
Wzrusza w zasadzie tylko ostatnie 10 minut kiedy jest stary i już ledwo chodzi, a nadal czeka. Tyle ;) Wiedziałam już czego się spodziewać i byłam w stanie poskromić łzy, choć przyznaję, że za pierwszym razem potwornie się rozpłakałam ;p

Ostatnio oglądałam też wzruszający film o lisku ;D
http://www.filmweb.pl/film/Lisiczka-2006-303642
Przedziwny, ale pod koniec też mi się chciało trochę płakać, chociaż końcówka jest do przewidzenia.
Oceniłam 7/10 + <3, bo też uznałam że trochę przesadzona ta wysoka ocena ;D

No ale mimo wszystko polecam, może ktoś się skusi, bo w komentarzach są wzmianki, że to "najbardziej wzruszający film" ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ta scena jak jego żona widzi go właśnie i jej rekacja... Piękny...
64% u mnie :) Może być też fajny :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No własnie ta scena z żoną wydała mi się już nieco przesadzona ;D Taka kompletnie na siłę: "Oh jej Hachi, Ty wciąż czekasz..."

No nie był zły, można obejrzeć ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Mnie to bardzo rozwaliło...

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

2 facetów tańczących "I'm sexy and I know it" przed kinectem - widok bezcenny i jak ktoś ma problemy z pęcherzem to i również majtki mokre :D :D :D

anulka88

O graliście w Dance Central ;DD Najlepsza gra towarzyska chyba ;D

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Tak :) Na początku były pary, chłopak-dziewczyna, 2 dziewczyny i 2 chłopaków i braliśmy na losowe utwory, żeby nie było, no ale jak oni wylosowali tą piosenkę to myślałam, że się zsikam... :D Później już zrobiliśmy normalne pary damsko-męskie :D
Nie no naprawdę super zabawa, polecam, dużo śmiechu, zabawy :)

anulka88

I kalorie szybko lecą ;D

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Bardzo przyjemny sposób na kalorie :D

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Granie w Top Model czy coś tego typu, jak faceci się przechadzają po 'wybiegu' - tego to nigdy nie zapomnę xD

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Śmiem twierdzić, że taniec lepszy, bo musisz szybko tańczyć i iść równo z układem a wiadomo - nikt nie jest tancerzem z obcykanymi układami teledyskowymi i dość karkołomnie to wychodziło, zwłaszcza w wykonaniu męskim :D

rose_fw

hej:) jak niedziela mija?:P

maIinowa

Bardzo dobrze ;)

Malaga_13

wyjde na dziwaczke jesli powiem,ze lubie taką pochmurną pogodę?;P
http://www.youtube.com/watch?v=10ASG55dj_c
nie moge przestać tego słuchać;)

maIinowa

Nie ;) Ja też lubię czasem w taką pogodę zaszyć się w domu i coś fajnego porobić ;P
Świetne ;)

Zaczęłaś serial?

Malaga_13

Tak,zaczełam Spartacusa-jestem na 1x05. Akurat leci na pulsie,więc sobie elegancko na tv oglądam ;) ale tak się wciągam,że pewnie nie bedę mogła wytrzymac tygodnia do kolejnego odcinka ;)
Po Spartku chce obejrzeć Rzym,ale chyba sciągnę z cho.mika czego nigdy nie robię.Na necie jest fatalna jakość a ja chce się wygodnie rozłożyć na kanapie i na dużym telewizorku obejrzeć ;)

maIinowa

Też mam w planach Spartacusa ;)
Wiadomo, że tak lepiej niż online ;) Jeszcze na tv to już w ogóle wypas ;D

Malaga_13

mnie na początku irytowała taka komiksowa konwencja ale z każdą minutą jest coraz lepiej ;P i w obsadzie jest aktorka która grała Xenę-mój serial dzieciństwa ha ha :P
ale musisz się przygotować,że serial naprawde brutalny,parę razy musiałam wzrok odwrócić;)

maIinowa

Komiksowa?
Mnie takie rzeczy nie ruszają ;D Wiem nienormalna jestem ;D

Malaga_13

tak,coś jak a'la '300' ,kurde,musisz sama zobaczyć,będziesz wiedziała o co mi chodzi:)
Mnie niby też,ale uwierz mi jak jest pokazana rozbryzgana krew i to w zwolnionym tempie to odradzam jeść przy oglądaniu kolacje :P

maIinowa

300 widziałam, to już wiem o co Ci chodzi ;)
To znaczy, jakieś tam emocje wzbudzają takie sceny we mnie, ale nie tak bardzo żeby się odwracać czy coś ;) Mogę na to patrzeć ;D Przy jedzeniu to nie wiem, nie próbowałam ;P Zależy co by to było ;D

Malaga_13

Malago droga,jadłam jajecznicę,uwierz mi że stanęła mi w gardle :DD

maIinowa

Wierzę ;D

ocenił(a) serial na 8
maIinowa

Brutalny ale za to jaki genialny no i dużo erotyki :)

p3rla

Już mam smaka na ten serial ;D Dzięki ;D

p3rla

jestem dopiero na początku więc wstrzymam się z oceną jednak naprawde mnie wciąga ;) a o aspekcie erotycznym juz się zdążyłam przekonać ;)

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Ja też mam, ale nie wiem kiedy :D

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

Ja też już się przyzwyczaiłam do tv, na laptopie jedynie jak jakość naprawdę jest kiepska, albo na tyle zła, że na tv nie oglądało by się przyjemnie ;p

anulka88

na lapku oglądanie czegokolwiek jest straszne,tu fejs,tu pudelek,zanim obejrzę 20 min filmu zrobię sto innych rzeczy i w efekcie niektóre filmy oglądam nawet dwa dni :D

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

Hej :*
poimprezowo, szybko, zaraz serial :D
A u Ciebie?

anulka88

nudy na pudy :P
jaki serial?:)

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

Juz któryś raz to piszę... ;p http://www.filmweb.pl/serial/PitBull-2005-282083

anulka88

aaa,sorka,ja jak oglądałam moje seriale po kilka na raz to czasem musiałam sie porządnie zastanowic co oglądam ;O

Podoba Ci się Rosati?

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

Nawet :) Nie jest ulubioną postacią, ale na pewno nie przeszkadza :)