PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122040
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T:43
42: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2409626

anulka88

JPR obejrzałam dzisiaj tylko 2 odc ;/ Reszta czasu poszła na głupoty w sumie ;/ ;D
Teraz już muszę iść ;D
Do jutra? ;P

ocenił(a) serial na 7
Malaga_13

leć, do jutra :)

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Znowu jesteś lepsza :D Ja wypiłam 2 piwa i nic nie obejrzałam :D Idę sie umyc i spać, odespać tydzień :D

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

http://showtv. pl/final-sezonu-quot-twd-quot-czy-wasz-ulubieniec-jest-bezpieczny-.html :)

ocenił(a) serial na 9
anulka88

Co to się porobiło??
Ja tu myślę, że jak wrócę na forum to nie połapięsię w powiadomieniach a tu 2 (i to od Blu :D)? ostatnia wypowiedź "przedwczoraj"? :D

ocenił(a) serial na 7
anulka88

ej, czyli jak ode mnie powiadomienia to źle? :D

ocenił(a) serial na 9
BlueberryMe

Nie, chodzi o to, że tylko 2 powiadomienia i to od Ciebie, której nie było na forum, przedwczoraj się pojawiłaś właśnie :)
Dobrze, fajnie, zapraszamy :)

ocenił(a) serial na 7
anulka88

ok, rozumiem :D i dziękuję za zaproszenie :P

ocenił(a) serial na 9
anulka88

Fajny cykl :)
"Przyjaciele" http://showtv. pl/czy-wiesz-ze-czesc-2-quot-friends-quot-.html

ocenił(a) serial na 9
anulka88

Nie wierzę...

anulka88

Forum umarło ;D
Dzięki za linka z TWD wyżej ;P

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

No właśnie... Buuu...
Wczoraj był finał, tak...? Sporo na fejsie pisali mi :D

Co tam słychać, jak po weekendzie? Jak seriale, wycieczka, opowiadaj :)

anulka88

To pewnie przejściowe ;) Była piękna niedziela, więc się nie dziwię że nikogo nie było, tak samo sobota ;)
Tak, ale ja dzisiaj wieczorkiem obejrzę dopiero ;P

Nie mam siły, nawet z łózka jeszcze nie wstałam, boli mnie chyba każdy mięsień ;) Ale wycieczka bardzo udana, pięknie świeciło słoneczko, nawet trochę buzię opaliłam ;P
Seriale stały w miejscu, ale dzisiaj już nadrabiam.

A co u Ciebie? ;)

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

No tak, u mnie też w sobotę było cieplutko, wręcz gorąco :D
Zrobiłam porządek w lakierach do paznokci, 6 musiałam wyrzucić... :/ W sumie kilka tez już jest na rezerwie albo z ilością, albo z ważnością, ale jeszcze mają troszkę życia :D I kupiłam sobie taki http://de.paperblog.com/nagellack-p2-satin-supreme-010-creamy-tea-751296/ kolorki jak widać są różne ;) (nie wiesz czy w Polsce są takie?)
Do tego spodnie i buty, nie takie jak chciałam...ale promocja była :D i grube bambosze na zimę :D też promocja była :D na spodnie też zresztą :D
Wieczorem poszliśmy do znajomego, oglądaliśmy Eskętv, przynajmniej pooglądałam sobie trochę nowych teledysków bez problemu, bo wiadomo jak to u mnie, jak juz się wezmę i bym coś pooglądała to GEMA mi nie pozwala... jedynie na swoje "must" poświęcam czas i szukam w necie :D Niektóre teledyski były...dziwne :D i do tego zamówiliśmy obrzydliwe, okropne, fuj, fuj, fuj fastfoodowe żarcie :D Nie no żartuję - pyszne było :D
A niedziela w domku, 4 odcinki + film :) Całkiem przyzwoicie :D
Wczoraj też zaczęłam czytać http://lubimyczytac.pl/ksiazka/205525/amerykanski-przekret na razie początek, ale nudna... zobaczymy jak się będzie rozwijać...

anulka88

Świetne kolorki ;) Nie wiem czy są w Polsce, nie spotkałam się jeszcze ;)
Ja się wczoraj najadłam grillowego jedzenia, także dzisiaj same lekkie rzeczy ;P
Łał, bardzo przyzwoicie ;D Oby tak dalej :P

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Najprędzej w Rossmanie. Jak byś trafiła to daj znać, że są :) Może następnym razem jakiś inny sobie kupię i zobaczę, bo ten to taki jasny, jakoś nie mogę się przyzwyczaić do niego... jak bym sztuczne miała :D Ale taka fajna satynowa powłoka :)
W sobotę też w planach gdzieś tam grill się przewijał, ale to już za późno później było, chłodno itp. Wiosną to wcześniej trzeba się zbierać, bo to jednak jeszcze nie lato :D Ale jak będzie ładnie to może w ten weekend lub następny my u siebie zrobimy :) Grill na pewno zdrowszy :)
Sobotą sobie zawaliłam, bo jak o 12 wyszłam z domu tak przed 22 wróciłam, ale to już nawet nie było mowy o oglądaniu :) Teraz znowu na tygodniu nie nadgonię, ale już luźniej u mnie, więc przynajmniej dzienne minimum bedę chciała "wyrabiać" :D
Może niedługo do tej książki pójdę i trochę poczytam... ależ mi się nałożyło... nudny serial z nudną książką :D

anulka88

Będę się rozglądać, bo całkiem fajnie wyglądają ;)
No nie wiem czy zdrowszy, ale mniejsze zło na pewno ;P

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

A mnie w ogóle ciekawi jeszcze ten kawior na paznokcie, nie wiem czy widziałaś? Też całkiem ciekawe :)
A jak byłam w Polsce w sierpniu to kupiłam sobie taki http://www.avianarahl.com/2013/05/lovely-lakkok-mirror-nails.html efekt lustrzanego odbicia - ja mam konkretnie ten pierwszy, ale inne kolory też ciekawie wyglądają jak widać :) wystarczy jedna warstwa, idealnie kryje, po nałożeniu 5-10 sekund i suchutkie paznokcie, serio! :D Ale też i bardzo szybko się "wyciera"... :/

No mięsko wysmażone, już nie takie tłuste :PP zdrowsze, zdrowsze :D

Kupiłam sobie kolejne buty :D Takie trampkowate :D Całkiem ciekawe, ale nie wiem do czego je założę, bo kolor... koralowy :D No ale tanie były :D

anulka88

Jaki kawior? ;P
Też fajne ;)
No dobra ;P
Ok :)

;D

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

https://www.google.pl/search?q=paznokcie+kawior&tbm=isch &tbo=u&source=univ&sa=X&ei=JaQ6U857jIW1BrKDgfAG&sqi=2&ve d=0CCgQsAQ&biw=1280&bih=685#q=pa znokcie+kawior&tbm=isch :)

anulka88

Aaa to, to ;)
Świetnie to wygląda, ale tylko na jednym a reszta normalnie ;)

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

No, no, wszystkie to za dużo i zamiast ładne jest właśnie brzydkie :D

anulka88

Naciapane za bardzo ;)
Te cieniowane co niżej wklejałaś, też są fajne ale sama za chiny bym sobie tego nie zrobiła. Wydaje się łatwe, ale żeby wyszło idealnie to trzeba się namęczyć, z resztą ja nie mam takich zdolności ;P

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

No właśnie ta instrukcja taka hop siup, tu mieszamy, tam ciapiemy i już :D Strasznie mi się podoba, ale z moimi nerwami i dokładnością nie wiem czy wytrzymam, ale może chociaż spróbuję :D Jak się zdecyduję to oczywiście poszukam innych instrukcji i porównam :D

anulka88

Ja nawet się nie porywam, bo wiem jak to będzie wyglądało ;D
Jeszcze na wszystkich paznokciach, o matko! Wolę sobie niepotrzebnie nerwów nie szargać ;D
A z tym kawiorem kiedyś spróbuję na pewno, tylko muszę gdzieś wyczaić ;)

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

No właśnie tego się obawiam... Z makijażem oczu mam problem a mam tylko 2 :D A tu 10 pazurków? :D Haha :D
Też muszę kupić :D W ogóle tyle tych różnych nowinek pazurkowych, że nie wyrabiam :D Jakieś zamszowe widziałam? :o W ogóle muszę uzupełnić moją kolekcję lakierową, bo już uboga... :D

anulka88

Zamszowe też widziałam, ale nie spodobały mi się na pierwszy rzut oka ;P
No bardzo dużo, też muszę uzupełnić ;)

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Pewnie wszystko wiesz, ale wrzucam :D http://showtv. pl/-quot-the-walking-dead-quot-z-rekordem-finalu-.html

anulka88

Nie wiedziałam akurat ;)

ocenił(a) serial na 9
anulka88

http://www.ckm.pl/lifestyle/foty-z-reki-ranking-miast,11940,1,a.html :D Każdy chyba sobie kiedyś zrobił samojebke :D

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Hej ho ^^ Miałam taki zapieprz cały weekend, że nawet minuty nie było, żeby tutaj zajrzeć. Seriali mi się nazbierało, a tu już nowy tydzień i kolejne dojdą.

Dynia, jak się czujesz przed końcem himym? I kiedy masz w planach obejrzeć?
Ja zrobię porządny zapas chusteczek.

Rose, doszła do Ciebie moja wiadomość na tumblrze? Bo tam to różnie bywa i nie wiem co Ci więcej tłumaczyć :P

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

A to nie masz przerw teraz w bieżących? :)

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Niee, wszystko leci w najlepsze. No ale już ogarnęłam w końcu to co miałam na dzisiaj to zaraz Suits albo Arrow obejrzę, zabrali mi tę godzinę i nie wyrabiam teraz :P

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Ahhh... to masz niefajnie i dziwnie :D
Ja nigdy jakoś nie miałam problemu z tym... Wiadomo, na razie jeszcze dziwnie, bo jeszcze jasno a już ta godzina, ale to max. parę dni jeszcze i normalka.

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Czemu dziwnie? A co ma teraz hiatusy?

To był żart trochę, wiadomo że się człowiek przestawia od razu, ale akurat mi ta godzina umknęła w nieciekawym momencie :D

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Aaa... Ty nie oglądasz wampirkowych seriali :D
Ja serio niespecjalnie zauważyłam... :p

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Haha wampirowe seriale to wyznacznik rozumiem :D Obejrzałam scenę Stefana i Caroline, może jak dalej się jakoś potoczy fajnie akcja między nimi to po zakończeniu sezonu obejrzę, ale to wielkie może :D

No bo jak ktoś idzie spać to tego nie odczuwa, a ja akurat byłam wtedy całą dobę na nogach właściwie i to tak beznadziejnie wychodzi ;D

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Tego nie mówię :D Ja po prostu z 3 zostałam z 1 odcinkiem, więc czuję tygodniową różnicę troszku :D
Fajnie tak całym sezonkiem na raz, już zazdroszczę :D

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Cały to nie będzie, bo widziałam jakieś 9 albo 10 odcinków. Dla mnie to znowu męka prawdziwa :D No ale się okaże.

ocenił(a) serial na 6
anulka88

A miałam zapytać, jak tam przygoda z niemieckim :D?

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

No na razie proste rzeczy mamy. Ja i tak nie jestem jeszcze tak całkiem zielona z tego co tak patrze - nie obrażając oczywiście nikogo :p Różne jednak osoby przyszły, ja jestem zadowolona z tej szkoły, bo poziom podstawowy to naprawdę jest podstawowy :) Wiadomo jak ktoś przyszedł i nie umiał czytać podstawowych wyrazów to ma ciężej, ale są rysunki, proste wyrażenia, płytę mamy, jeszcze nie miałam okazji jej co prawda przesłuchać, ale teraz wolne to będę musiała sama przysiąść i pouczyć się i powtórzyć to wszystko co było do tej pory...
Najgorzej jest z tym der, die, das, bo to wszystko po kolei na blaszkę trzeba, bo inaczej jak u nas, np. dzisiaj się dowiedziałam, że sofa jest nijaka a nie tak jak u nas żeńska, albo szafa też nie żeńska a męska... normalnie masakra... :D :o

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Nie uczyłaś się wcześniej obcego języka? Przeważnie niestety zaimki wskazujące tak wyglądają, najlepiej uczyć się od razu w zestawie wyrazu i zaimka, bo na logikę się nie da tego wziąć :D

No to super, że Ci się podoba, małymi kroczkami i porządnie :D

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Niemieckiego nie, zawsze angielski i rosyjski wybierałam z języków obcych :)
No właśnie... Trochę już znam, ale jeszcze sporo mam, które powinnam już znać, bo były "na lekcjach" :D
No zobaczymy jak to będzie mi w praktyce wychodzić :))

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Yo Kejcie

Planowałam obejrzeć w nocy, ale plany się zmieniły i obejrzę pewnie jutro wcześnie rano. Wypłaczę co mam wypłakać i trzeba żyć dalej.
Napiszę tu od razu reckę.

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

U mnie taka sama sytuacja wyszła ;p Ale może uda mi się wytrzymać do wieczora i z Martą obejrzeć, zobaczymy. Pewnie i tak w nocy albo rano zerknę na spoilery, bo nie wytrzymam ;p

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Mi już nawet nie chodzi o porę, po prostu nie będę mogła w nocy oglądać.
No ale spoilerów na pewno nie ruszę. Nie wiem, w ogóle tego nie czuję. Nie dociera do mnie.

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Ja widzę od wczoraj pełno pożegnalnych postów na tumblrze i mega smutno jest, ale też jakaś ulga trochę, że się w końcu wyjaśni wszystko.

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Ja prawdę mówiąc nawet jakoś zapomniałam o tym finale. Dopiero w ciągu dnia do mnie dotarło, ale chyba nawet się cieszę, że to koniec.

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

My sobie z Martą zrobiłyśmy cały tydzień na wspominki xD

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Ja może w wakacje jakoś sobie całość obejrzę w poszukiwaniu błędów i niekonsekwencji :)
Teraz to nawet jakoś mi się nie chcę wspominać, niech się już skończy i będzie jeden mniej :P