PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122044
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T:43
42: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2409626

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Tzn fizycznie Jack też mi się podobał, ale jak Sawyer zaczynał się rozbierać... Eh, wypiłam za dużo xD
No i miał swoje momenty, był zabawny i w ogóle. No ale ja chyba własnie też jestem z tych które wolą takich stabilnie emocjonalnych, odpowiedzialnych facetów. Już ja jestem zbyt chwiejna ;)
Muszę kiedyś skończyć tego Losta, bo odpadłam w połowie serialu ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Jakoś mnie nie ruszało... :D
to Ty nie skończyłaś...Aaaa! :PP Trza Cię pogonić :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No wiesz... to było gimnazjum ;D Chociaż pewnie nadal by mnie ruszało :D
Już mi Malaga kiedyś pisała, że warto jednak skończyć. Też w sumie mam ochotę, bo sezony 1-3 to uwielbiałam. To był zresztą pierwszy taki serial który traktowałam tak obsesyjnie. Gdyby nie Lost, to pewnie nigdy bym się nie stała serialoholikiem ;D
Do tej pory nigdy się nie nacięłam na żaden spoiler, więc uważam, że nawet nieźle by mi się to oglądało ;) Kiedyś pewnie obejrzę ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Dla mnie od 4 poszło w dół, ale ogólnie serial dobrze się ogląda, no wiesz jakie jest moje zdanie... Dla samej ciekawości i skończenia warto obejrzeć :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Ja właśnie też odczułam różnicę między 1-3, a 4. Dlatego na 4 przygodę z Lost zakończyłam. No ale mimo wszystko... ciekawa jestem jak to się kończy ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Warto mimo wszystko :))

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Oj tam, stalking zaraz...
http://25.media.tumblr.com/28fd5600acf067f96bd05f970439f141/tumblr_ms1t9cbAvp1r1 60x3o1_500.gif :D

Chcę obejrzeć i mogę dzisiaj. Ale najlepiej najpóźniej za godzinę ;)

Hm, no i Kejt się chyba też podobało (wnioskuje po tym co rebloguje na tumblrze XD http://31.media.tumblr.com/90889a7137132d6071bc4ad339ec16c4/tumblr_mz3lziGnME1rr ecxqo1_500.gif ). Mi się ciężko wypowiedzieć, bo nawet nie oglądałam ostatniego sezonu, ale też zawsze chciałam żeby Ted skończył z Robin. A co takiego zrobili z Barney'em? Bo tego jednego chyba nie wiem...

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Myślałam ostatnio o tym gifie xD (To chyba dziwne, że myślę o gifach...hmmm)

Mów mi kiedy włączyć, ja już czekam tylko na Ciebie. Nawet się lekko wstawiłam, także mogę oglądać :D

No po tym jak rozwiódł się z Robin znowu powrócił do swojej starej wersji... To było smutne według mnie ;/
30latek dymający wszystko co się rusza nie brzmi jeszcze tak żałośnie jak 40latek... A co po 50tce czy 60tce? No żal...
No i potem jeszcze pokazali jego wpadkę z jakąś przypadkową laską i że urodziła mu się córeczka. Ta scena jak ją podnosi akurat był przepiękna i strasznie na niej płakałam <3
Ale jak mam być szczera... Wpadka? Po tylu zaliczonych laskach dopiero w dwutysięcznym -któryśtam roku (w przyszłości w każdym razie) przytrafiła mu się wpadka? No jprdl... A ja zawsze myślałam, że w przyszłości antykoncepcja będzie na jeszcze wyższym poziomie xD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Myślałaś w związku z jakąś sytuacją rozumiem? Też mi się zdarza xD

Hm, zaraz. Zorganizuję sobie jeszcze jakieś jedzenie i mogę oglądać :D

Mi się teraz smutno zrobiło, szkoda że tak go potraktowali. Po co cały sezon (o ile dobrze zrozumiałam xd) się skupiali na jego relacji z Robin i na tym jak "dojrzewał" żeby później rzucić tym o podłogę i zrobić największy możliwy finałowy regres? -,-
Wpadka? No faktycznie. Ten wątek mnie akurat rozbawił, hahah xD No i widziałam gify Barney'a z córeczką ^^

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Haha... No tak, ja ciągle kogoś przecie stalkuję ;D

Mnie może ktoś zrobi kisiel <3 ;D
To mów kiedy włączać ;D

No szkoda... to było smutne kiedy powiedział "Taki jestem, jak z Robin nie wyszło, to z żadną nie wyjdzie" ;<
Bez przesady, sądzę, że skoro dojrzał do związku, to był na niego gotów...
Scena z córką i to co powiedział podnosząc ją do góry to był chyba jeden z piękniejszych momentów w całym HIMYM. Cudowna scena. Szkoda, że nie pokazali potem czy może jednak się ustatkował. Mimo wszystko życzyłabym mu tego żeby spotkał kogoś dla siebie.

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Kisiel.. ughhh :D

Tak sobie myślę, że może jak skończę MMFD to obejrzę całe HIMYM. Tak na spokojnie, skoro jest już skończone. Poza tym ten serial się idealnie wpisuje w moje założenie oglądania nie-dramatów bla bla bla xd

Okej, ja już w sumie mogę oglądać :)

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Cytrynowy <3 Już mam ;D

W sumie mało ma to odcinków, może szybciej też sobie obejrzę ;)
Oj, tyle co ja płakałam na HIMYM... Ale w sumie to takie pozytywne łzy, ze wzruszenia, oczyszczające bardzo ;)
Naprawdę warto, bo serial przywraca wiarę w miłość, przyjaźń i inne istotne wartości. Narracja Teda zawsze jest taka piękna i na wskroś prawdziwa.

To o 21... ? ;D Trzy- czte- ry! ;D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Smacznego ;D

Właśnie dlatego planuję obejrzeć ;)

U mnie już 21:02! No trudno, będę w tyle.. XDDDDD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Dziękuję ;D

Jeszcze nie włączyłam... napisz mi kiedy! ;D

ocenił(a) serial na 5
ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Ej jak zrobisz przerwę, to mi napisz na "wieżowcach" albo gdzie to mi telefon powie ;D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Skończyłam ;)

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Ok... poczekam, aż mi odpiszesz ;)

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Dorzucę swoje kilka zdań tutaj.

Ciężko uwierzyć, że wszystko jest tak jak to przewidywałyśmy. Mam kilka zastrzeżeń, ale głównie z tego powodu, że czuję niedosyt i nie podoba mi się jak rozłożyli to proporcjonalnie w całym sezonie. Nie potrzebne było pokazywanie ślubu BR cały sezon, mogli więcej z tego czasu dać Matce, która była najcudowniejszą istotą na świecie. Scena kiedy ona i Ted się poznają jest przepiękna. Wszyscy raczej się spodziewali śmierci Matki więc przyjęłam to dosyć spokojnie. Wszystko było takie słodko gorzkie i życiowe, jak cały serial. A już to jak Ted i Robin skończyli razem to po prostu piękne zakończenie i dopełnienie tej historii.

A Jacka i Kate też szipowałam !

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

No i spoko. Już myślałam, że jestem odosobniona w moim sposobie patrzenia na tę historię. Bardzo mnie zaskoczył ten hejt na zakończenie. Według mnie to było całkiem logiczne, że Ted i Robin skończyli razem. Teraz ta historia ma sens. Po co by tyle opowiadać o Robin będąc mężem innej kobiety... A tak? Czemu mieli nie być razem na sam koniec? Oboje zostali doświadczeni przez los, oboje w taki czy inny sposób stracili kogoś kto teoretycznie był miłością ich życia. A jednak zawsze byli dla siebie by się wspierać itp.
I tak jak piszesz, to było własnie życiowe, a w życiu różnie bywa. I fajnie, że pokazali, że mimo wszystko, mimo że czasem los odbiera nam to co najcenniejsze, można i trzeba żyć dalej.
No własnie teraz w sumie to pokazywanie ślubu wydaje się bezsensowne... Ale z drugiej strony dzięki temu zabiegowi człowiek uwierzył już, że wszystko stracone... I przynajmniej czuję się zaskoczona.
Czułam, że Tracy ;P umrze, ale już nawet nie fantazjowałam o zejściu się Teda i Robin... A tu proszę.
Chociaż jak ktoś shippował Swarkles, to nie dziwię się że jest mega wku.rwiony. Cóż, bywa... ;D
Ale Barney'a mi żal. Nie podoba mi się co z nim zrobili ;/

<3

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Matka pojawiła się i odeszła jako idealna i cudowna osoba, która przywróciła Tedowi wiarę i pokierowała jego drogą. A los chciał, że it all keeps coming back to Robin ;) I w końcu się zgrali w czasie, na skrzyżowaniu po prostu.

Nie rozumiem najbardziej gadki ludzi o tym, że Ted zaraz po śmierci Matki rzucił się na Robin. Analogicznie to Matka też się rzuciła na Teda po śmierci swojego narzeczonego? Co za bzdura w ogóle.

Też mi się nie spodobało to z Barney'em. Czułam się jak Lily normalnie oglądając to. Chociaż sam fakt że został tatą nie jest taki zły, tylko szkoda że w taki, a nie inny sposób.

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Dokładnie - right place, right time. Cały ten serial się właściwie do tego sprowadzał i to właśnie było w tym takie piękne.

Taaa... 6 lat chyba minęło, a jeszcze więcej (nadal nie ogarniam trochę kwestii osi czasu - kiedyś to przeanalizuję na spokojnie) od rozwodu Robin i Baney'a. Rzeczywiście się rzucił... Jeszcze był na tyle delikatny, że zapytał o zgodę własne dzieci. A nie, przepraszam... nawet nie zapytał. Dzieciaki same chciały, żeby ojciec był szczęśliwy. Ted by w życiu nie wybrał własnego szczęścia ponad szczęście drugiej osoby którą kocha. Jak to Ted.
Dlatego nawet nie chciało mi się tracić czasu na czytanie opinii.

Scena z córką była piękna. Szkoda tylko, że nie pokazali potem (czy nawet nie dopowiedzieli), że jednak się z kimś związał. Uważam, że też na to zasłużył.

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Żartujesz sobie? Boże, a ja się tyle napisałam... Myślałam, że nie odpisałaś, bo się wzięłaś za robienie tego, co za żal. Nienawidzę po prostu tumblra za te wiadomości, które znikają w czarnej dziurze. Napiszę Ci dzisiaj od nowa i wkleję tutaj ;/

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Poważnie, nic nie dostałam ;/ A nie zapisałaś sobie tego nigdzie? Jak tego tak dużo było to nie musisz drugi raz pisać, może jakoś sobie sama poradzę i w googlach poszukam. Swoją drogą to nie wiedziałam, że wiadomości na tumblrze mogą tak znikać. No ale ja też ich tam często nie wysyłam..

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Nie zapisałam, ale to nie problem. Teraz dam skróconą wersję.

http://klainesoulmate.tumblr.com/series i tam masz THEME CREDITS. - zawsze jak chcesz szablon czy coś innego takiego jak zobaczysz u kogoś to szukasz podobnego odnośnika.
-> Themes & Pages -> Pages
Wybierasz którą chcesz stronę, w tej sytuacji to jest Currently watching. Kopiujesz HTML. Tworzysz nową stronę tak jak Ci mówiłam wcześniej i wklejasz. Później tam jest chyba instrukcja gdzie wpisywać nazwy i wklejać gify :D

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Oh, dopiero zauważyłam. Zaraz to spróbuję ogarnąć :D
Dzięęęęęękuję ;*

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Pisz jakby coś :D

ocenił(a) serial na 9
anulka88

Która próbowała takie cudeńka u siebie?? Wydaje się cholernie trudne, ale może w weekend spróbuję :D http://www.lovingit.pl/blog/do-it-yourself-szybki-i-prosty-przepis-na-cieniowane -paznokcie/

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Anula ja robiłam, jest to banalnie proste, na pewno Ci wyjdzie :)
Do tego możesz jeszcze zrobić sobie nadruk z gazety, fajnie to wygląda.

ocenił(a) serial na 9
biedroneczka_90_8

Taaak?? :)) Ojej... ale ja będę chciała idealnie :D Dobra, w weekend może coś pokombinuję, chociaż muszę sprawdzić czy mam odpowiednie lakiery :D
Jak, jak?? :))

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Żeby zrobić ombre jakiś specjalnych lakierów nie potrzebujesz, oby tylko kolorystycznie Ci odpowiadały, ja to robię gąbeczką do nakładania podkładu, musisz też mieć jakiś utwardzać, żeby potem to maźnąć i żeby Ci się to ładnie rozmyło.
A z tą gazetą to robisz tak. Pomalujesz sobie paznokcie i wysuszysz. Potnij gazetę na kawałeczki, przygotuj sobie wódeczkę :D albo ocet spirytusowy i jakiś wacik do dociskania. Zamocz gazetę w wódce, przyłóż na paznokieć, dociśnij, potrzymaj tak chwilkę i masz odbite literki na paznokciu, najlepsza do tego jest gazeta typu Wyborcza, chodzi mi o papier, byleby nie był śliski. Potem delikatnie machnij utwardzaczem i masz takie coś http://m-14.m.staticedi.com/c/f6c/ae502_m_640_480_0_0_0_0_0_0_0_f6cb548b5ebd31c7 5b01f13df999eb8b.jpg

ocenił(a) serial na 9
biedroneczka_90_8

A zmywak może być? Piszą, że może... :D
O jaaa!! Ale fajne!! :))

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Nie próbowałam, ale najlepiej aby był wysokoprocentowy alkohol.

ocenił(a) serial na 9
biedroneczka_90_8

zmywak zamiast gąbki :D :D :D Oj biedrona... tylko % w głowie :D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Jest jeszcze taka metoda http://nulka-life.blogspot.com/2013/01/poznaj-metody-zdobienia-paznokci_4502.htm l ale do tego potrzebujesz wodniste lakiery.

ocenił(a) serial na 9
biedroneczka_90_8

Zajebiste, ale o tym to chyba muszę zapomnieć... To w ogóle jest masakra :D A Ty robiłaś takie??

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Nie wyszły mi, zbyt gęste lakiery mam, albo coś źle robię :P

ocenił(a) serial na 9
biedroneczka_90_8

Świetne są :) Widzę tam ma też odnośniki do innych rzeczy, które robiła, ale nawet nie wchodzę, bo wsiąknę :D Innym razem, poza tym od prostych rzeczy muszę zaczynać :D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

No to do dzieła, jak zrobisz, to napisz jak Ci wyszło. Ja ostatnio robiłam to ombre z 4 odcieni niebieskiego i wyszło z a je b i ś c i e :)

ocenił(a) serial na 9
biedroneczka_90_8

W weekend myślę coś pokombinuję raczej, dam znać o sukcesie albo o porażce :D
Z 4?? Ja to z 2 pewnie nawalę :D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Eeee nie no coś ty łatwe to jest, powodzenia :)

ocenił(a) serial na 9
anulka88

I Miley wygrała http://www.billboard.com/articles/columns/pop-shop/6029403/hot-100-march-madness -2014-the-winner-is :p

ocenił(a) serial na 9
anulka88

O qrwa :D :D :D http://fm.tuba.pl/player?id=39953&type=4&channel=4.66&appId=1111111111111111

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Ale mnie Filmweb nabrał, a to niedobrasy :D

ocenił(a) serial na 9
biedroneczka_90_8

Tzn.? :)
Ja teraz fejsa sobie nadrabiam, jeju, niektóre żarty niby z kosmosu, ale świat jest taki, że na pewno znaleźli bysiechetni do wykonania :D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

http://www.filmweb.pl/news/Smarzowski+kr%C4%99ci+%22Przerzut%22+-+polsk%C4%85+we rsj%C4%99+kultowego+serialu-103803

ocenił(a) serial na 9
biedroneczka_90_8

Widziałam na fejsie właśnie, ale z innej strony najpierw :p Jak doszłam do obsady to stwierdziłam, że to żart :D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

A ja zapomniałam, że to dzisiaj taki dzień, więc się nabrałam :)

ocenił(a) serial na 9
anulka88

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2014/04/e5e2e4e66d42fdf5c8cbe135802c8b3b_o riginal.png?1396364719 :D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Straszne haluksy.