Temat 54 ^^
Poprzedni:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele%21,2664300
Nie musimy ogólnie rozmawiać dzisiaj, to nie jest jakieś obligatoryjne :D
Po prostu chciałam Ci powiedzieć, że autentycznie nie chciałabym, żebyś tak ciągle musiała się zastanawiać co możesz a czego nie. Przykro mi, że tak jest. Pracuję nad tym.
Wiem, ale chciałam xD Tylko zaczęłam pisać referat i wyłączyłam stronę.
Spokojnie, krzywda mi się nie dzieje. :P
Idę już spać teraz, także dobranocka.
A...aha xD
No jeszcze by mi tego brakowało, żebym Ci krzywdę robiła xD
O rety, po prostu wstydzę się napisać, że mi zależy i chciałabym kiedyś rozmawiać swobodnie :D OK, teraz koniec tematu xD
Dobrywieczórka! Zakładając, że to odczytasz wieczorem :P
Ale rozmawiałyśmy nie raz swobodnie, to tak się zmienia jak w kalejdoskopie? :D
Odczytuję wieczorem xD
Muszę Ci wyznać coś. Bardzo mi głupio z tego powodu ale chyba powinnaś wiedzieć. W sumie to nie zupełnie moja wina ale i tak czuje się winna, że to się stało wbrew Twojej woli.
Automatycznie pokazało mi Twój kontakt na whatsappie i widziałam jak wyglądasz.
O rety... Zobaczyłam początek maila z FW i myślałam, że mi jakąś krzywdę zrobiłaś xD
O nieeee... teraz to ja Cię powinnam przeprosić, że to musiałaś oglądać! xD Musiałam coś w ustawieniach pozmieniać jakiś czas temu.
No bo mi głupio, tak się poczułam jakbym się wdarła jakoś.
Mogę tylko powiedzieć, że pasujesz do tego jak sobie wyobrażałam i jesteś bardzo ładna, a przynajmniej Twoja lewa połowa ;)
Nie no, co Ty... spoko. Gorsze rzeczy robiłam xD
Ty masz tam bardzo ładne zdjęcie z tego co widzę ;)
Hehe, nie będę nawet komentować tych zarzutów o to, że choćby jedną połowę mam ładną, bo to śmieszne totalnie xD
Możliwe, ale wolę ostrożna być :P
Dziękuję, nawet mi się podoba :P
ZARZUTÓW xD Stwierdzam fakt.
Tak się boisz, że zrobisz coś nie tak?
A proszę bardzo:)
Fakty to są zupełnie inne. Zdjęcie to jakiś webcam jest, więc kalkulator totalny. Ale nie będę tłumaczyć, bo już nie raz mówiłam jaka brzydka jestem, a to mimo wszystko mnie boli wciąż, więc nie będę się powtarzać :D
Bardzo, staram się żeby nikogo nawet przypadkiem nie skrzywdzić.
Jak już będę sędzią to osądzę, że takie są fakty.
Mogłaś mi nawet o tym nie powiedzieć i nic by się nie stało przecież, żadnej krzywdy. Trochę mnie to zaskoczyło nawet, że aż tak się przejmujesz czymś takim.
A ja powiem, że to tylko TAKA OPINIA!
Miałabym i tak jakieś wyrzuty sumienia. Przejmuje bo ma wrażenie, że Ty się przejmujesz xD
I DO WIĘZIENIA PÓJDZIESZ. JUŻ JA O TO ZADBAM.
Przejmuję się, ale akurat w tej kwestii to była naturalna kolej rzeczy chyba... Masz mój numer, musiałam się z tym liczyć :D
Raczej nawet zakładałam, że może zaspokoiłyście już z Martą ciekawość wcześniej xD
Będę udawać niepoczytalną. Zresztą nie muszę xD
Marta widziała wcześniej na pewno, ona chyba z Toba pisze na whatsappie? No, ale ja whatsappa mam od niedawna, wiec byla wielka szansa ze nie zobacze :D
To zamknę w kaftanie.
No ale liczyć się musiałam :) Tak, z Martą piszę dosyć regularnie. Zresztą Marta mnie namówiła na tego WU, bo ja planowałam już nie instalować nic takiego w żałobie po SC xD
Właściwie to dlatego Marta jest zawsze w pewnym sensie do przodu z wszystkimi zdjęciami, w szczególności mojej kotki... I co gorsza z filmikami jak z nią rozmawiam xD
Dlaczego miałabyś mi robić takie rzeczy :(
Jestem brzydka, ale żeby zaraz izolować :'(
Coś czuję, że pracujesz nad opisem sytuacji, a nie odpowiedzią na moje pytanie xD
Labirynt - 67% ten film mi się pojawia i znika w rekomendacjach. Jak będę robić kolejną przerwę na filmy to podejrzewam obejrzę i jak będzie fajny to Jake dostanie serduszko :-) Bo już kilka razy się zastanawiałam :p
5 znajomych widziało: 5, 8, 8, 8, 10 i jeden chce zobaczyć.
M-morderca - 44% , 1 znajomy 6/10 i jeden chce zobaczyć.
Ojej Anulka to obejrzyj i daj mu serduszko! :D
Ja bardzo Jake'a lubię i wtedy bym chętnie z Tobą coś jeszcze zobaczyła z nim :D Teraz myślę o Zodiaku :D
http://www.filmweb.pl/Zodiak
75%
Widziało 3 -8<3, 7, 7
2 chce zobaczyć :D
-
Labirynt widział jeden i ocena jak u mnie :)
M Morderca - jeden chce zobaczyć :)
Ja mam 54%, 3 widziało: 7, 7, 9. 1 chce zobaczyć. Jutro na laptopie ogarne o co tam chodzi, bo są powiązane, jest książka, do tego ja ten inny zodiak oglądałam chyba. Jutro sprawdzę :-)
To ja niechcący właśnie ściągnęłam tego drugiego Zodiaka xD I w końcu jak już miałam włączyć, to się okazało, że to nie ten :D
I tak zaznaczylam :)
W ogole teraz siedze i powiekszam liste ksiazek i filmow i seriali :D ...znowu... :D
Polski?? :o wow :p
Ja mam go zaznaczonego - Boczarska :-) - ale dopiero się zaczął, więc bieżący, więc poczekam :-)
No bo siedziałam ostatnio sporo w domu i na tvn ciągle lecą reklamy tego i jakoś mnie zaciekawiło :D
Jestem po 2 odcinkach ^^
No całkiem niezły według mnie :P Tzn żadne arcydzieło, ale całkiem fajna odskocznia i odmóżdżacz :D Już kibicuję Kozuchowskiej i doktorkowi, także będę oglądać dalej ^^
http://www.filmweb.pl/film/Widz%C4%99+widz%C4%99-2014-703447
64%
Ej, było strasznie?
Bo może bym ściągnęła... W tym tygodniu może ktoś mnie odwiedzi i zbieram filmy do oglądania :D
No a Boczarska? Ty mnie mow o niej :D :PP
Ciekawe czy skasuja czy zamowia kolejny sezon :)
"horror" jest bledem, nie wiem kto to zaakceptowal :o to taki thriller psychologiczny jak dla mnie :) Powiem Ci, ze dosyc ciekawy, z tych co nie wykladaja wszystkiego jak kawe na lawe :D Ja ogolnie nie jestem fanka takich filmow, chociaz czasami trafi sie fajny film, ten moge zaliczyc chyba do tych trafionych :)
Plusem jest to, ze "nieangielski" - odskocznia - plus jest krotki :)
Moze sie skusisz?? :D
Boczarska ma taką specyficzną rolę :) W każdym serialu jest teraz moda na taką trochę przerysowaną, oderwaną od rzeczywistości postać. No i w tym serialu to właśnie ona :D Zwykle nie lubię takich postaci, ale akurat póki co odebrałam ją w miarę pozytywnie. Nie przeszkadza mi :D No ale z tego co widziałam w zapowiedzi następnego odcinka, to może się okazać, że zmienię zdanie o niej. Póki co po dwóch odcinkach ona wydaje się być taką przyjaciółką Kożuchowskiej, ale może się okazać, że tylko udaje :P Więc jej ocena jest niepewna :D
Wolałabym się pobać :D Ściągnę może, ale już mam kilka więc pewnie się ten nie załapie :)
OK, dzieki :)
A odcinki takie standardowe, 40-45 min.?
Jak by cos Cie zszokowalo/zdenerwowalo z nia to daj znac :D Oczywiscie bez spoilerow :P Chociaz pewnie zanim obejrze to i tak zapomne :D
No to sciagnij, moze ktos ze znajomych sie uprze i przekona a jak nie to bedziesz przynajmniej miala na dysku, za kazdym razem jak rzuci Ci sie w oczy to przypomnisz sobie o anulce i moze obejrzysz nawet sama :D
Takie standardowe 40 minut z hakiem :)
OK, tzn właśnie tak jak pisałam. Wygląda na to, że jej postać jest dwulicowa :D
Hahaha :D Mam trochę takich filmów na dysku i nie działa to na mnie. Mam kilka takich od ponad roku nawet, np. "Efekt Motyla". Jestem głęboko przekonana, że to taki gimbazjalny film i za chiny się nie mogę do niego przekonać :D
Zaznaczę póki co może tylko :D
Hmmm... :/ "Efekt Motyla" mi sie nie spodobal... A moze po prostu nie zrozumialam, nie wiem :D Ale nawet nie umiem powiedziec teraz chociaz jednym zdaniem o czym byl :PP
No dobrze, to poki co zaznacz, bede czekac z nadzieja :D
Ja mam niby 77%
widziało: 8 Średnia: 7.63
7
5
9 <3
6
8
9
8 <3
9 <3
2 znajomych chce zobaczyć film
Ja się własnie obawiam, że tam nie ma co zrozumieć i to taki zlepek bzdur, które mają się wydawać mądre :D Nie znoszę takich filmów. Jak próbują na siłę przedstawić coś prostego jak budowa cepa jako skomplikowane i wysublimowane. Nie wiem czy tak jest w tym przypadku, ale tego się obawiam :D
Ja ocenilam 5/10 :D
Widzialo 9 znajomych, srednia: 8 :D
7, 7, 7, 7, 8, 8, 9, 9, 10. Brak serc :P
Ja jak zwykle odstaje ze swoja ocena :D
No wlasnie ja tez srednio przepadam za takimi, ale czasami trafi sie ciekawie przedstawiony :D
Jeden znajomy (dziewczyna) pierwsza czesc ocenila na 7 a druga czesc na 8 :D :o
O, to nietypowo :D
Też mam właśnie wrażenie, że będę trochę odstawać. No ale u mnie są przynajmniej ze 2 gorsze oceny :D
Rozwiązała się sprawa sama... Nie mogę znaleźć dobrego lektora przy "widzę widzę", a potrzebny mi lektor :D
Tak, zdarza mi się xD Jak oglądam film po niemiecku np :D Albo po hiszpańsku. Albo już po japońsku to obowiązkowo, bo wolę mieć zagłuszone to co mówią :D
Zresztą często jak mam oglądać z kimś, kto ma wyje.bane na języki, to też ściagam lektora dla świętego spokoju :D
Filmy, które w zamyśle oglądam sama ściągam z/lub bez napisów :D
No chyba, że nie mogę znaleźć, to wtedy w zależności od tego jak na wstępie oceniam film - albo ściągnę już z lektorem albo poczekam aż znajdę gdzieś bez napisów :D
Wstępna ocena oznacza to, co od początku myślę o filmie - przykładowo jeśli film ma być durną komedyjką, to i lektor mi nie będzie przeszkadzał, ale jak już uważam film za coś ambitniejszego, to staram się raczej po angielsku obejrzeć i bardziej mi zależy. Zresztą te "lepsze" komedie też wolę w oryginale, bo się boję błędów w przekładzie i utraty gier słownych i niektórych aluzji :) Rozumiesz :D
No to ja wlasnie staram sie te nieangielskie z napisami ogladac, zeby wlasnie posluchac czegos innego :) :PP
Jak chcesz to dam Ci namiar na wersje z angielskimi napisami :D To se poczytasz :D
I zeby niebylo, mi tez sie zdarza z lektorem, ale odkad wyjechalam, bo niestety online ogranicza... Ale w Polsce bardzo rzado ogladalam z lektorem. Szukalam, kombinowalam, potrafilam z jakichs brazylijskich (np. :D) torrentow sciagnac oryginal, bo polskie strony upieraly sie na lektor/dubbing i pozniej napisy dopasowywac :D
Teraz niestety sporo lektora ogladam... :/
Kiedyś też dopasowywałam, ale teraz mi zależy, żeby móc na telewizorze obejrzeć akurat :D A już nie chcę mi się samej siedzieć i wtapiać potem te napisy na obraz, a inaczej mi nie odtworzy :D
Rozumiem. I tak pogratulować podejścia, bo ja znam w sumie osoby, co zawsze "lektor, lektor", a potem się dziwią, że im języki nie wchodzą i "jak tu się wymowy nauczyć i w ogóle" :D