PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122288
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Co sądzicie o tym pairingu? Co wam się w nich podoba, a czego nie lubicie? Jak wyobrażacie sobie kontynuację ich historii w kolejnym sezonie? Które stelenowe sceny są waszymi ulubionymi? Krótko mówiąc: temat do dyskusji na temat związku Stefana i Eleny. Zachęcam do wypowiedzi zarówno fanów tej pary jak i widzów, którzy woleliby zobaczyć Elenę czy Stefana w związku z kimś innym.

ocenił(a) serial na 6
robb264

DAMON ELENĘ KONSUMUJE - udławiłam się obiadem :D

Kejt__

Skomsumował jej móżg w 3 sezonie:P

A tak szczerze to wiadomo ze mozna to lepiej pzetłumaczyc ale tak to przynajmniej pokazuje to lepiej absurd sytaucji :P

ocenił(a) serial na 6
robb264

Wiem wiem, własnie ten absurd mnie rozbawił :D

ocenił(a) serial na 7
robb264

O, poznałam 2 nowe pojęcia. ;D
1.Co do a) To ogólnie jakiś chyba niesmaczny żart. Gdyby był Damonem z początkowych odcinków, to by już ją pewnie zaraz zjadł. Może zafrabowało go podobieństwo do Kat, ale raczej zorientował się po charakterze, że to nie ona. Tylko, że Kath to niezła manipulantka, więc też się dziwię, że odszukał różnicę. Plecówna po prostu chciała zaskoczyć deleny i je ucieszyć. To widziałeś reakcje- Oooo, aaach, Ona już nie może być, ze Stefem, bo Damona spotkała pierwszego.
Co do b) To chyba scenarzyści mają amnezję, a nie sądzą, że to widzowie ją mają. W tym serialu można się doszukać tyle błędów i absurdów, że głowa mała. Z tym "bezpiecznym wyjściem", to dopiero absurd. Nienawidziła Damona, ale przecież on ją rozpala. Się zaraz w Stefanie zakochała, jeszcze przed poznaniem Damona, więc nie rozumiem, tego jej wyboru. xd
2. Taa, to wmawianie nam przez postacie, jaka to Elka świetna. Jaka ona dzielna, silna i Bóg wie jeszcze jaka, było najlepsze. Ciągle mi się śmiać z tego chciało. ;3 Bo święta Elka wszystko umie, itd. Taka popularna. I jak się bała na początku wampirów, tak w 3 sezonie chciała sobie walczyć z Pierwotniakiem. Ależ przecież ona sobie poradzi. Ona chce oddać życie za innych, ale coś jej to nie wychodzi, bo ciągle tylko za nią umierają. ( Czyżbyś miał na myśli Dana? Tak, toż to też był epicki pomysł. ;) )
Uwielbiam tą scenę z balu. Ten ich wzrok gościł przez dłuugie miesiące na mym avku. ;P I naprawdę żałuję, że tak zniszczyli ich wątek. Wszystko się zaczęło psuć w połowie 3 sezonu, bo nie ma to jak podrywać dziewczynę brata, gdy on ci ratuje życie. Epic. <3
http://youandme1864.tumblr.com/post/37190170338/elena-i-feel-hopeless-angry-depr essed-but-most xdd

elinka8717

Kocham 3x14, Delenowcy go nienawidzą, ale kit im w oko :P Mieli wtedy świetną chemię, a ta rozmowa na ganku i kwestia Stefano " If I let myself care, all I feel is pain" - co ta Elka narobiła - po co chciała przywrócic mu uczucia, tylko po to by potem go rzucic:/ S.u.k.a - To byl ostatni dobry Stelenowy moment jak dla mnie w VD. Potem jak chyba w 3x16 miała pogadankę z Mattem, dlaczego kocha S a dlaczego kocha D to wiedziałem ze to koniec :/ Zadna Stelenowa scena po tym mnie nie cieszyła, bo nosiła piętno tego wyznania.

Masz tu swietne gify - pokazaują jak prawie zawsze po tym jak Stefa ratował Damona to ten okazywał mu wdzięczność:
http://mysticdownfall.tumblr.com/post/24687583081/damon-continuously-pursuing-el ena-after
Milość zbudowana na ciepieniu innej osoby zawsze jest obrzydliwa.

To jak wszyscy jadą po Stefano mnie denerwuje. Gadają zeby odpuscił, jakie to łatwe :/ Elenka jeszcze niedawno gadała ze Stefan to jej najlepszy wybór. A dodajmy do tego ze linia czasowa w VD jest mocno pokręcona i 1 sezon to nie 1 rok a tylko jedno półrocze, a moze mniej. Od początku serialu w ich swiecie minęło tylko około 1,5 roku. Więc wychodzi na to ze Elka około miesiąca wczesniej (moze nawet mniej) została wampirem.
Dziwne są porównania z Damonem ze niby on się tyle nacierpiał i ze jak dzielnie i godnie znosił związek Steleny. LOL LOL Stefan był w związku z Elką i z nią sypiał zanim Damonek się w niej zakochał, co ja gadam - jeszcze w 2x01 by z radością wrócił do Kat gdyby go nie olała. Damon sam się wystawia na cieprienie tym, ze pozwala sobie na uczucia do kobiety swego brata. Stefan był i tak zbyt luzacki ze pozwalał Damonowi na takie akcje i bliskie kontakty ze swoją dziewczyną. Inaczej jest cierpiec po stracie a inaczej jezeli się tego nigdy nie miało. Ogólnie toksyczne są te relacje między bracmi, z jednej strony Damon niby tak kocha Stefa a z drugiej bez mrugnięcia okiem idzie do łóżka z jego byłą 1 dzien po rozstaniu.

I tak chodziło mi o Dana. Co to w ogóle bylo - raz Blair gada Danowi - "chyba zaprzeczałam sama sobie i cos jednak do ciebie czuję; zrozumialam ze moje serce nalezało do ciebie" a potem finał i nagle "zaprzeczałam sama sobie, kocham cię Chuck" Nienawidzę jak stosują chwyt z "denial - zaprzeczenie" - to takie oklepane i mozna sobie tak wszystko wytłumaczyc.

Ps. Wszyscy chwalą teraz Elkę ze fajnie się ubiera, ja się pytam WTF. Jej ciuchy są tak samo nijakie jak ona, zawsze sprane kolory, jakies zawsze szaro-bure, nudne kroje - nic modnego. Ogólnie bohaterowie się tak ubierają ze cięzko powiedziec jaka to jest dekada :O Równie dobrze ten serial mógłby powstac w latach 80-tych czy 90 -tych. Taki bezpieczny, nijaki styl. Wracając do Elki - to kobieta mogłby się ogarnąc, stado facetów za nią gania a ona taka szara myszka. Zero polotu. Jeszcze te włosy ciągle takie same, ciągle proste jak druty :/ Caroline i Bonnie zawsze cos tam robią ze sobą - zmieniają fryzury, noszą jakies urozmaicone ciuchy, elka zawsze tak samo.

Ciekawostka- ulubionym kolorem Stefano jest niebieski. Dał Elce pierscionek z kamieniem w tym kolorze, a Kat ma naszyjnik z takim kamieniem :P I do tego Katherine czesto ubiera się na niebiesko (jezeli akurat nie na czarno:P) dla Stefcia, jak na balu załozycieli.

ocenił(a) serial na 7
robb264

Również ją uwielbiam. Wszystkie ich wspólne sceny wtedy były świetne. Bo Elka, to jest taka pszczoła, która tylko lata z jednego kwiatka na drugi. Myślę, że pewnie Julie nie chciała połączyć deleny, ale przez względy na oglądalność uczyniła ta. I czy jej to na dobre wyszło? Buu. Nie. Ostatni odcinek miał najsłabszą oglądalność- 2. 42. ;D Osobiście podobała mi się scena przy ścianie. Naprawdę była wzruszająca. Ale, jak mieli plan spiknąć Elkę z Damonem, to mogli nie wsadzać do gęby Elki słów- It's the best choice i ever made! Po co to było. Chyba, żeby tylko wkurzyć oba teamy. A po słowach na dachu- Możemy być razem, forever. Jeśli zechcę. Wiedziałam, że coś już nie gra i się rozstaną. Tylko nie sądziłam, że Elka zaraz po zerwaniu poleci się przespać z Damonem. To niesmaczne. po ostatnim odcinku i zwiastunie następnego odcinka, zauważyć można, że Damon, to się chyba tylko 'seksić' z Elką chce.
Tak, jakże on jest 'cool' w stosunku do Stefa. Szkoda, że Stefan taki dobroduszny i poszedł mu ratować życie, a on dopierał się do jego dziewczyny, bo jakże to urocze. Delenowcy piszą : Sam Stefan wpychał Elkę w ramiona Damona. No, bo przecież nie musiał udawać, że ona już nie żyje przed Klausem. Mógł powiedzieć, żeby go wypuścił, bo Elka czeka na niego w domciu. ;D Na pewno, by się Klusia ucieszyła. A, po zerwaniu więzi uważał, że na nią nie zasługuje dlatego chciał się zemścić na Pierwotnym, ale przecież większość uważa, że po prostu był bardziej zdeterminowany, żeby zabić Klausa, niż odzyskać dziewczyne. xd Nie zauważyłeś, że On ją chce upodobnić do Kath? Ciągle tak robi. Elka była inną osobą. Taka miła, empatyczna na początku. To dlatego się zainteresował nią Stefan, a Damon ciągle jej wmawiał jaka to ona silna itd. Gdyby nie powiedziała mu, że to zawsze Stefana kochała, to nawet teraz by poleciał. A Damon, to się musi do każdej laski Stefcia przyczepić-Kath, Rebekah, Elka. Ogólnie podobałam mi się scena Defan z ostatniego odcinka, ale i tak nigdy już nie bedę za tym teamem. Po tym co zrobili już nie. Dobra, rozumiem, że on też kocha Elkę, ale miałby odrobinę godności i szacunku do brata i mógł tego nie robić. On też ma mózg. Teraz niby mówi, że nie może go zranić i musi pozwolić przerwać tą więź, ale on i tak już go zranił. Przespał się z najważniejszą osobą w jego zyciu. W ogóle go nie rani. ;)

A weź. Nie wiem co scenarzyści brali, że połączyli Dana i Blair. Uwielbiałam ich za to, że mimo iż ciągle sobie dogryzali, byli przyjaciółmi. To właśnie jedna z najpiękniejszych przyjaźni. A wiadome było, że Blair kocha tylko i wyłącznie Chucka, więc dair, to było tylko takie zapychanie czasu.. Och, to to dopiero miłość. Kurde, przezwyciężyła wszystko. A Dan się taki chamski teraz zrobił. Nie chciał zależeć do ich elity, bo niby oni tacy niedobrzy, a teraz sam gorszy od nich. Nie oglądałam jeszcze ostatniego odcinku, ale podobno też nieźle nabroił. ;c
Ogólnie Elka wygląda lepiej niż dotychczas. Przynajmniej widać, że to dziewczyna. a za jej buty bym zabiła. ;p Ale jak tak teraz myślę, to faktycznie te kolory takie nijakie. Jakby nie mogła jakiś odblaskowych ubrać. I nie rozumiem też skąd ona bierze te ubrania, bo wcześniej owych nie miała. Dziwne, że ją stać, bo oni nie pracuje. No Jer, to chyba ze swojej wypłaty nie opłaci wszystkiego. Kolejny absurd. A włosy, to ja się dziwię, że jej jeszcze nie wypadły. Gdzie, to tyle prostować. W spiętych też jej bardzo ładnie. Osobiście strasznie mi się podobała w odcinku 13 sezonu 2. Nie była takie ulizane.
Ym, pierścienie to chyba wszyscy mają niebieski, ale reszta przydatna.
I ogólnie, to obejrzałam przed chwilą ostatni odcinek. I Lexi jak zwykle świetna. ;>Zaintrygował mnie wątek profesora i Bonnie i powiązań z 12. ;) Mam 2 marzenia związane z przyszłym odcinkiem. 1. Niech delena nie zrobi 'tego' w domku nad jeziorem, bo tego nie przeżyję. Proszę niech oni nie niszczą moich wspomnień z tym miejscem. Kocham ich rozmowę na pomoście, to jedno jedyne miejsce steleny gdzie nie było Damona. 2. Niech uśmiercą Stefana, bo bez żadnych wyrzutów będę mogła skończyć z tym serialem. ;p

ocenił(a) serial na 6
elinka8717

'A włosy, to ja się dziwię, że jej jeszcze nie wypadły. Gdzie, to tyle prostować. '

hhahahahaha uśmiałam się nieźle :D

ocenił(a) serial na 7
Kejt__

No, ale weź. Naprawdę się dziwię, że jej jeszcze nie wyleciały. ;D Ja, prostuję może ze 3 razy w tygodniu, a ona to chyba co 5 minut i nadal się trzymają, a ja mam już mało co. xd A, jak chce już mieć proste,to niech sobie chociaż później palcami po nich trochę pojeździ i nie będą takie przylizane.
Uśmiać, to ja się uśmiałam, jak Caro jej się spytała, czy u Salvatore nie ma prostownicy. Chyba najlepsze pytanie- ever. ;D Nawet koleżanki zwracają jej uwagę, gdy nie ma ich takich przyklepanych. ;P

ocenił(a) serial na 6
robb264

Ja tez uwielbiam 3x14, pomijając nawet naprawdę świetną stelenę , to pierwotni <3 :D Ogólnie w tym odcinku wszystko było sensownie dopięte w logiczny sposób.

Właśnie mnie to zastanawia, Damon tyle niby się już nacierpiał przez nieodwzajemnione uczucia do Eleny.. proszę was, biorąc pod uwagę, że na początku 3 sezonu mija rok, to faktycznie.. ile on ją kocha na ten moment? 5 miesięcy? 6?
I co to jest w ogóle za znoszenie czegokolwiek ze strony Damona, jeśli tak mu to przeszkadzało to nic innego tylko się spakować. Sam jest sobie winien, że stworzył taką sytuację.
Też uważam, że zachowanie Stefana było zbyt luzackie i wyrozumiałe, ja bym Damonowi ryj regularnie obijała za takie przystawianie się do mojej dziewczyny, wiecznie łapska na jej twarzy itd. Tekst Damona do Stefana, że teraz jest wszystkim tym co ma, a zaraz potem sceny w motelu, no spoko.

A co do ubrań Elki to są jak dla mnie trochę mniej bezpłciowe niż wcześniejsze jeansy i fioletowy sweterek xD Powinna upinać włosy, chociażby w ten warkocz czy coś.

ocenił(a) serial na 4
robb264

Bardzo dobrze, że u nas zawitałeś. Twój punkt widzenia to strzał w dziesiątkę! Nic nie muszę dopisywać, oprócz tego, że dalej kibicuję Stelenie, a to dlatego, że gdy Stefan był ripperem to Elena walczyła o niego nie ważne co, teraz to Stefan powinien powalczyć.

syllwunia14

Walka sama w sobie nie jest zła. Jezeli jest nadzieja to czemu nie. W 3 sezonie Stef miał mnóstwo problemów - początkowo nie mógł wrócic do Elki a później juz "nie chciał" bo go zzeraly wyrzuty sumienia i wstyd. Jednak dlatego ze bylo widac ze cały czas Elka jest w jego sercu to bylo wiadomo ze bedzie "happy end". Teraz jednak Elka Stefana olała i jest cała w skowronkach. Sire bond czy nie Elka kocha Damona i się z nim przespala a o Stefie juz zapomniala. Boje się ze Stefano się tym wątkiem z szukaniem lakarstwa tylko skompromituje i efekt tego bedzie taki ze moze i Elka będzie i człowiekiem i będzie wolna od sire bond ale nadal będzie chciała byc z Damonem. W takiej sytacji Stefa "straci" cały sezon na tę głupotę a nic na tym nie zyska, a widzę go w ciekawszych wątkach, które nie będą się koncentrowały na Elenie.

ocenił(a) serial na 6
robb264

Ja na Stelenę już nie widzę szans ponieważ po prostu nie lubię już Eleny i nie mam ani grama szacunku do tej postaci. Lubiłam ją za dojrzałość, stałość w uczuciach, empatię. Ale teraz jak po dniu zerwania ze Stefanem wskakuje Damonowi do łóżka i ma w dupie wszystko inne i wszystkich innych to po prostu śmiech na sali, nie wiem po co było mydlić oczy w ogóle początkiem sezonu i końcem trzeciego. Elena zupełnie na Stefana nie zasługuje teraz, mam nadzieję, że już nigdy nie będzie do niego startowała bo jeśli tak to wyślę JP świński ryj w paczce z pogróżkami :D
Stefan bez Elenowego balastu ma naprawdę zajebisty wachlarz możliwości, tyle można z tą postacią zrobić. A Elena bez Stefana? No żałość :D

Kejt__

Bo Eleny nie mozna brac na serio jako postaci - ona nie ma zadnych marzen, ambicji, talentów - nie ma tez osobowości. Jest jak....jak kartka papieru, a moze lepiej jak tektura. Jej cały świat obraca się wokół męzczyzn i rozmyslen nad nimi. Bardziej przypomina (przpraszam za wyrazenie) trofeum, które się dostanie w zamian za zwycięstwo. To chore i szowinistyczne, ale tak Plackowa pisze scenariusz. Nie wiem co widzą w niej ci wszyscy faceci. Jest marną kopią Katherine. Kat jest pełna gracji i powabu, jest niezalezna, ma swietny gust i poczucie humoru. A Elka co ma? Ze niby jest dobra i współczująca? Proszę........ Ona tylko taką udaje, lubi zgrywac panią idealną - chocby w 4x04 - tanczyła jak jakas ladacznica, umorusana we krwi, prawie w intymnej sytuacji z bratem swojego chłopaka, a wystarczylo ze Bonnie krzywo spojrzała a nagle "moralna" Elena powróciła. Pewnie się bała ze jej status Matki Teresy na tym ucierpi. A pamiętasz jak wykrzywiała gębę kiedy Damon chciał nauczyc Stefano pic ludzką krew chyba w 3x16? Ten jej wyraz obrzydzenia, jakby nie wiedziała ze wampiry powinny pic ludzką krew - pewnie z takich powodów Stefa brzydzi i wstydzi się siebie samego.

robb264

Brawo...ktoś w końcu napisał prawdę na temat Eleny.
Zgadzam się ze wszystkim.

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Kejt kocham Cię :)

ocenił(a) serial na 6
anulka88

no jak mnie nie kochać :D xD

ocenił(a) serial na 4
Karolina1

ohhh,l czyżby te namiętne spojrzenia i pocałunki dulleny zamieniały się w mizi pizi? :(( ughhhh, już chyba rozumiem delenowców (tzn. nie nigdy ich nie zrozumiem) chodzi po prostu o tą niechęć do nielubianej przez nich pary. Obejrzałam 10 minut odcinka i szczerze mój wzrok ciągle ucieka w okno gdy mamy "PIĘKNE Delenowe sceny"

syllwunia14

Wiadomo ze Delena straci połowę swojego "uroku" kiedy będą w otwartym związku. To juz nie będzie ten sekretny, grzeszny romans...ble....
Na mnie sceny nie zrobiły wrazenia, ani mnie nie wkurzyły ani obrzydziły, ot czuję obojętność (która przeciez jest gorsza od nienawiści he he ). Tylko słabo mi się zrobiło jak usłyszałem ten dzwięk - "plaskacz" jak Elka wpijała się pazurami w plecy Damona. To było trochę niesmaczne. Po prostu niech Stefa zrezygnuje z tej slutty bitch i będę zadowolony.
Myslalem, ze to będzie gorzy dla mnie odcinek. Oczywiscie z Damona zrobili po prostu anioła, oh jaki on jest bezinteresowny oj jo joj. Stefano mysłem ze zostanie bardziej "zniszczony" w tym odcinku i będą robili z niego większego dupka, jednakze jakos to stonowali i w koniec konców bronił on swego braciszka przed oskrzeniami Caroline. Swoją drogą Delenowcy z kazdą chwilą jej nienawidzą coraz bardziej - ich problem :P
I mam dwie zagwostki:
a) czy Damon nie miał się odsunąć od Elki do czasu zerwania więzi czy cos? Bo wychodzi na to ze będzie z nią nadal sypial, przynajmniej tak wnioskuję z promo. Coś chyba Damonek az tak szlachetny i bezinteresowny nie jest.
b) niech mi tu Pleckowa wyjasni, jakim cudem Damonek był taki dobry względem Stefa w 1942? Zgodnie z tym co mówili bohaterwie w 1 sezonie - Damon przez wiele lat był wrzodem na tyłku Stefano i okrutnie bawił się jego kosztem. Albo mamy tutaj lukę fabularną i scenarzysci zapomnieli jaki był Damon na początku serialu albo po 1942 cos stalo się Damonem co go odmieniło i doprowadziło do wersji z sezonu 1. Poza tym wychodzi na to ze przez te wszystkie lata Damon wiedział o uzaleznieniu Stefana i mimo to i tak mu wciskał krew, a w okresie odwyku (odcinki od 1x17-1x19) dążył celowo do doprowadzenia go do wersi Rippah, a potem zgrywał niewiniątko.

ocenił(a) serial na 9
robb264

Strasznie mnie śmieszą te wojny między Steleną a Deleną:) po pierwsze moim zdaniem ani jeden ani drugi nie jest idealny i doszukiwanie się tego na sile jest żałosne.. po drugie ... oni obaj nie mogą się zachowywać w porządku i dobrze ponieważ przecież podobno obaj kochają Elenę - a jak to się mówi na wojnie i w miłości wszystkie chwyty dozwolone.. jak się kogoś kocha to nie myśli się o tym żeby być dobrym do reszty świata - chce się tylko tą ukochaną osobę mieć przy sobie .. więc rozumiem obu braci S :) a nawiązując do tego czy Damon jest taki niby dobry.. to już parę razy było mówione że jest ale nie chce tego pokazywać... ( powiedział Elenie w 3 sezonie - kiedy robisz coś dobrego ludzie oczekują że będziesz robił cały czas coś dobrego..) ale obaj z Stefanem przestali mnie "jarać" bo zrobili się tacy nudni.. już tylko laska im w głowie... a jeszcze jedno -Caroline niby tak bardzo krytykuje Elenę za D. a sama wodzi oczami za naszym angielskim "potworem" Klausem.... jedno jest pewne na koniec serialu nie wszyscy będą zadowoleni i co najmniej połowa się rozczaruje.. oby tylko skończyli z hukiem ten serial:P

Arena26

W sumie wiesz, nie dziwię, się C. pamiętasz jak ją Damon traktował w 1 sezonie .? Po takim tym też bym za nim nie przepadała. No i właśnie macie rację do Damona, na począku był taki... twardszy .?

ocenił(a) serial na 9
Nikki97

No nie wiem. Jakoś gdy ileś razy ratowali wspólnie świat to było ok, a jak coś nie idzie po myśli Caroline to się zaczyna nagonka. Myślałam że się jakoś zżyli ze sobą po wszystkim co razem przeszli. Caro była już taka miła, a tu nagle zrobili z niej hipokrytkę. Jej randki z Klausem są ok, ale Elena nie może robić tego czego chce. Przez cały serial wszyscy jej próbują mówić co ma robić i co myśleć. Pozatym nadzwyczajna wiedza nasze drogiej blond wampirzycy o historii wampiryzmu jest (trochę) naciągana. Fabuła zaczyna mieć tyle dziur że już ciężko się połąpać... sami sobie przeczą.

ocenił(a) serial na 7
Inez777

Caroline raczej od tego jak Damon ją skrzywdził go nie lubiła, więc nie wiem skąd wzięłaś, że było ok. Robią z niej hipokrytkę, bo mówi co myśli? Aaa, dobrze wiedzieć. xd Raczej można było to wywnioskować, bo ma chłopaka hybrydkę, który był połączony więzią z jednym z pierwotnych. Trochę pomyśleć i się wpadnie na to, a Caro głupia nie jest. ;>

elinka8717

No, masz rację. Jedna więź już jej przysporzyła zmartwień to nie dziwi mnie jej reakcja na kolejną.

ocenił(a) serial na 7
Nikki97

Ona się również martwi o Elenę. Same widziałyśmy ile Ona właśnie przeszła przez więź Tylera z Klausem. Własny chłopak ją ugryzł, więc jest uprzedzona. A, że dodatkowo Elka jest połaczona z Damonem, to tym bardziej. Przecież on też jej wyrządził tyle krzywdy. Samo to, że chciał ją zabić. ;)

elinka8717

A tak poza tym to się nie dziwię Stefanowi, że chciał żeby Damon przerwał więź.. Nie wiem o co niektórzy się rzucają. Tylko nie pasuje mi jedna rzecz. Skoro niby przemiana wzmocniła jej uczucia do Damona to niby czemu nie stało się to samo ze Stefanem .?

ocenił(a) serial na 7
Nikki97

Rzucają się, bo jak ją zerwą, to może się okazać, że Elka zakochała się teraz w Damonie przez tą właśnie więź. Ja, tam nie wiem, jak będzie, i w sumie mi to już wisi. ;D Zastanawiam się nad tym ciągle i ciągle, więc Ci nie powiem. Po prostu kolejna luka w fabule. Scenarzyści znowu nie przemyśleli sprawy. xd

ocenił(a) serial na 9
elinka8717

Jakoś całą ekipą ratują sobie życie nawzajem, wspólnie walczą... powinni być bardziej zżyci pomimo dawnych uraz.
Jak nazwiesz flirtowanie z Klausem(,który wielokrotnie krzywdził Caro i jej przyjaciół - Tyler ugryzł ją na jego rozkaz) i jednocześnie nienawiść do Damona i mówienie Elenie że on jest zły i nieodpowiedni dla niej? Jak dla mnie to hipokryzja. I niby kiedy Damon chciał zabić Elenę?! Jeśli mnie pamięc nie myli to to od 1 sezonu w kółko ją ze Stefem ratują... I dwa razy podkreślono że sire bond nie ma wpływu na uczucia. Co więcej jest konsekwencją prawdziwego uczucia Eleny.

ocenił(a) serial na 10
Inez777

Nie próbuj im tego tłumaczyć, nie warto...

ocenił(a) serial na 7
natalia58

A Ty, to tylko potrafisz przyjść i przytaknąć, lub powiedzieć komuś, żeby nie dyskutował z nami, bo przecież nie zrozumiemy, ale jak Ci się ktoś coś spyta, to wielce nie odpiszesz. Nadal się nie doczekałam Twojej odpowiedzi, gdzie wspomniałyśmy, że wy martwicie się o sire bond?! Ale tak- my jesteśmy 14-taki, to po co z nami w ogóle rozmawiać. xd

ocenił(a) serial na 10
elinka8717

Czy ja napisałam tamtego posta do ciebie? Raczej nie, więc nie rozumiem skąd ta irytacja....

użytkownik usunięty
natalia58

Stąd, że wypowiadasz się w temacie o Stelenie, gdzie jej fani obecnie narzekają na serial, Damona czy też Elenę. I mimo, że tych poglądów sama nie rozumiem, to mają do tego pełne prawo, po to powstał kiedyś ten temat. Jeśli jakiś fan SE 'zawitałby' na serialowe ze swoją opinią, z którą jak wiadomo nikt by się tam nie zgodził, to też byłabym zła. To nic nie daje, szczególnie, że zarówno my jak i Oni mają do tego prawo, a nasze opinie się diametralnie różnią i niech tak zostanie. Ani my nie przekonamy fanów SE do naszych poglądów, ani oni nas. Są inne tematy, w których możemy dyskutować, jeśli obie "strony" :D zechcą.

ocenił(a) serial na 10

Forum jest ogólnodostępne i na tematach stricte DE też wchodzą osoby z innymi poglądami, so...... Poza tym zwróciłam się z postem do innej dziewczyny. Nie bądźcie już takie przewrażliwione... To nie jest jakaś wojna. Jeśli mam ochotę wejść na ten temat i rozpocząć dyskusję to nikt mi tego nie zabroni. Na nikogo nie naskoczyłam, nikogo nie obraziłam.... Musimy wszyscy wrzucić chyba na luz ;)

użytkownik usunięty
natalia58

to rozpoczynaj, niczego Ci nie zabraniam:)

ocenił(a) serial na 7
natalia58

Ależ, ja Ci nie zabraniam się tu wypowiadać, ani całej reszcie.;3 Moja irytacja wynikła z tego, że koleżanka coś napisała, a Ty z góry założyłaś, że nie warto nam tego tłumaczyć. Skąd, taka pewność? Gdyby mi podała dobre argumenty może zmieniłabym zdanie. Nie jestem przewrażliwiona, tylko denerwuje mnie takie zachowanie. ;>
A co do posta Twojego poniżej. To na pewnie nie byłam ja, więc. ;d Ale też bardzo żałuję, że większość nie może się między sobą porozumieć. Nie mam nic do delenowców, bo każdy ma swoją ulubioną parę. Ale na litość boską, jesteśmy fanami serialu, a ciągle są tylko kłótnie i wieczne obrażanie. Poważnie- większość chyba nie odróżnia jeżdżenia po postaci od jeżdżenia po fanach danego teamu. To, że ja wyrażam swoją opinię o postaci, nie znaczy, że nie lubię jego członków. xd

użytkownik usunięty
elinka8717

no i pięknie :)

ocenił(a) serial na 10
elinka8717

Masz rację :D Czasem nas ponosi... Innych bardziej i bywają wredni i chamscy, ale to nie znaczy, że wszyscy tak się zachowują. W sumie każdy lubi jedne postacie bardziej, inne mniej. Ja np. w 2 pierwszych sezonach bardzo lubiłam Stefana chociaż jakoś zawsze ciągnęło mnie bardziej w stronę Deleny. Teraz nie mogę go zdzierżyć, ale nie będziemy się przecież licytować kto bardziej zawinił lub kto jest większym draniem w serialu. Faktem jest, że my mamy swoje argumenty i wy również. Jeszcze się nie spotkałam, żeby jakikolwiek serial wzbudzał aż tak wielkie emocje u fanów, chyba, że za rzadko zaglądam na inne fora ;p Jeśli chodzi o utożsamianie postaci z fandomem to działa to trochę automatycznie. Jednak przyznaję, że nie ma się co napinać :) Wiem, że te kąśliwe posty na temacie "rozmowy serialowe" nie były twoje, a ja nie mam zamiaru "wytykać palcem" tego kogoś, choć samo się prosi. Zdenerwowało mnie to, że najpierw ktoś robi coś takiego na innym temacie, a potem wytyka to mnie. Bez sensu..... Możemy jednak przyznać, że jesteśmy TVD TEAM ! Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 5
natalia58

Bawisz mnie niesamowicie Natalia58.
Nie napisałaś w swoim poście nic oprócz "Nie próbuj im tego tłumaczyć, nie warto...", co wygląda jak żałosna próba prowokacji, a potem miałaś pretensje, że elinka8717 dała się sprowokować i na to odpisała. :D
Piszesz prowokacyjny tekst bez żadnej wartości merytorycznej, potem gdy ktoś ci odpowie w sposób jaki Ci się nie podoba piszesz, że to nie było do niego, a na końcu mówisz o rozpoczynaniu dyskusji chociaż nikt kulturalny w taki sposób dyskusji nie rozpoczyna.
Najpierw prowokujesz, a potem robisz z siebie niewiniątko.
Czy ty jesteś skończoną hipokrytką?

ocenił(a) serial na 10

Zgadzam sie z tobą, ale ostatnio na "naszym" temacie też wypowiadał się przeciwnik DE i robił kąśliwe komentarze. Stwierdził, że wypowiada się, żeby nas powkurzać..... Miał prawo i ja też mam. On był złośliwy, anpastliwy, sama kiedyś miłąm z tym osobnikiem wymianę postów, bo był chamski w stosunku do mnie i dlatego jak pojawił się na naszym temacie kompletnie go olałam. Z tego powodu uważam, że nie ma się co napisać. Skoro inni chcą od czasu do czasu podyskutować z nami, to ja też mogę mieć potrzebę pogadać z nimi :) Kiedyś próbowałam dyskusji, ale nie było to możliwe, więc przyznaję ci rację, że pod tym względem fani DE i SE nigdy się nie dogadają... Teraz lecę, "widzimy" się wieczorkiem na "naszym" temacie :D

użytkownik usunięty
natalia58

Bo ten użytkownik jest największym przeciwnikiem Damona, o jakim słyszałam i najwyraźniej nie ma co robić, skoro zagląda na forum tylko po to, żeby fanów podenerwować.
ok :) ja też już znikam, don't worry :P

ocenił(a) serial na 7
Inez777

Może i powinni, ale to nie ja piszę scenariusz. ;D
Tak, wielkie flirtowanie, jak udaje przed nim, żeby inni mieli czas na knucie. ;) Nie chciał zabić Elki, tylko Caro. Może źle się wyraziłam wtedy i wyszło na Elkę. Damon chciał ją zabić, gdy stałą się wampirem. Napisałam, ze MOŻE się okazać, bo nic nie jest pewne w tym serialu. xd

ocenił(a) serial na 9
elinka8717

Może serialowi wyszłoby na dobre gdyby ktoś inny go zaczął pisać :D
Jakoś Caro wyglądała na średnio zmuszoną przez sytuację. Szampan i koliberek Klausa całkiem jej przypadły do gustu... Zresztą wcalę jej nie winię ;) Klaus jest niezwykle interesujący i nie mam nic przeciwko nim, ale może sobie darować powtarzanie w kółko Elenie swojego zdania. Raz by wystarczył. Np Bonie zakomunikowała swoje zdanie, ale dała Elenie robić co uważa za słuszne. Przyjaciółka powinna ją wspierać a nie wkurzać.
Wyszło rzeczywiście na to że Damon chciał zabić Elenę xD Może i chciał zabić Caro, ale to było dawno temu. Później się dogadywali i nagle jej się przypomniało tamto. Trochę bez sensu skoro od dawna Damon jest ugrzeczniony i nie morduje ludzi ;)

A teraz do wszystkich:
Żeby była jasność. Jestem team Delena. Nie mam jednak nic do normalnych Stelenowców(choć was nie rozumiem). Z tymi którzy chcą się wymordować nawzajem w imię wyższości którejkolwiek pary nie chcę mieć nic wspólnego, bo nie warto.
Ponieważ chciałam poznać sensowne zdanie "drugiej strony" wdałam się w tę dyskusję.
@Natalia58 - dzięki za radę, ale jestem świadoma w jakim temacie piszę.
Nie pisze tu postów w stylu "Damon jest boski i w ogóle Delena forever" bo to nie ma sensu. Szanuję że mamy inne zdanie, ale jesteśmy się chyba w stanie dogadać jak cywilizowani ludzie mimo tego. Zresztą obie strony mają mocne argumenty. Nie da się ich wymieniać bez wchodzenia na "terytorium wroga" bo we wspólnym temacie chcą się dzieci pozabijać o swoje racje. ;P
Wybaczcie, ale musiałam to napisać. Jesli ktoś ma ochotę linczować mnie za pisanie w WASZYM temacie czy pisać że nie warto to zapraszam prywatnie. Trzymajmy się tematu nie osobistych afektów.
Pozdrawiam, Inez :)

ocenił(a) serial na 7
Inez777

Ja, się mogę zgłosić. Ale wywaliłabym Elkę z tego serialu. Byłoby EPIC! Wszyscy by byli happi. <3
No oj tam, masz rację Klusi nikt sie nie może oprzeć, ale zdecydowanie jestem przeciwna tej parze. Noł wej! Razem- blee. Osobno- geniusze. ;D No dobra nich Ci będzie- może przesadza z ciągłym biedoleniem, ale ona się o nią martwi. Ta, Damon się zmienił, ale z pamięci się tego nie wymaże. Zarówno Stefan, jak i Damo zabili tyle ludzi, że to nie powinno zostać wybaczone żadnemu. Ale Caro jest również przyjaciółką Stefana, więc dobrze wie, co i Elka i Stefan do siebie czyją, więc chce im pomóc nie zniszczyć tej więzi. ;)

Czemu nas nie rozumiesz? To otwarte forum nikt Cię nie zlinczuje, a ja bardzo chętnie poznam zdanie innych. ;D

użytkownik usunięty
elinka8717

Ani Stefan, ani Damon nie byliby happy, serio. Bonnie, Caro, Jer i ogólnie całe MF byłoby w żałobie do końca serialu :P
I nikt jej zapominać nie każe, bo tego, co robił jej w 1 sezonie chyba nikt nie pochwala, ale jeśli już widzi, że Elena jest szczęśliwa, to mogłaby sobie komentarze darować, szczególnie, że od wypadku jej rodziców nie widywaliśmy jej zbyt często uśmiechniętej.

ocenił(a) serial na 7

No, na pewno. Popłakać, to oni by mogli jeden dzień, najdłużej dwa. Resztę wróciłaby Kaśka i o Elce nikt by już nie pamiętał. Soooł Epic. xd Kath ze Stefem, Damon z Rebekah. Caro.. coź Caro. Może zostać z Taylerem. ;D A Klusie połączę z Hayley. Będą siać spustoszenia razem. Patrz jaka piękna wizja. Przynajmniej fani by się tyle nie kłócili.

użytkownik usunięty
elinka8717

Kath i Stefan, ok :D Mój ship dla Stefana.
Damon i Reb - no way, scena seksu z 3x14 mi ich obrzydziła xD
Caro i Tyler, tylko jeśli mieliby sceny jak w 2 sezonie.
A Klaus niech będzie big bad wolf do końca serialu, bo maślane oczka mi do niego nie pasują.

Może być jeszcze: Stefan&Reb, Elijah&Kath, Tyler&Hayley, Caro&tegonieustaliłam, Damon&niemaosobypozaElenąktórabygouszczęśliwiławięcnikt.

ocenił(a) serial na 7

Nie, najlepiej spiknę Stefana z Klusią, a Damona z Eliaszkiem! ;D
A tak na poważnie, to Steferinie może być. Caro i Tayler też, ale tak jak mówiłaś- sceny podobne do 2 sezonu, bo w 3 to się tylko miziali. Znajdzie się ktoś dla Damona. Sprowadzę dla niego Alarica. ;D
A co do Kluski i Hayler, to nie byliby parą. Po prostu razem, epicko by kręcili kark każdej napotkanej osobie. Więc, pasuje? Jeśli tak, to idę pisać. Dobranoc. xd

ocenił(a) serial na 9
elinka8717

Elenie by się przydało żeby ją wszyscy olali, bo obecnie cały świat się kręci wokół niej :D
ale szczęśliwi by nie byli - przeciez to tak barwna postać xD
Przekonałam Cię? no nie wierzę, ale miło mi ;) może chciałbyś nawrócić się w jeszcze jakiejś sprawie? xD
A tak bardziej serio... Nikt nie mówi o zapominaniu, ale o wybaczeniu i życiu dalej. Damon bawił się Caro(pomijam fakt że sama wskoczyła do łóżka nieznajomemu), chciał ją zabić? Tak. Ale trzeba tez wziąć pod uwagę że później ratował jej życie. Tego jakoś nie pamiętacie.
Piszesz że wie co do siebie czują. Tak. Ale dlaczego równocześnie chce pogrążyć Damona? Obaj bracia kochają ją równie mocno. Idealnie podsumowuje to Rose. Miłość Steleny kojarzy mi się z pierwszm młodzieńczym zakochaniem - chodzą sobie grzecznie do szkoły i oglądają wschód słońca z dachu. Jest epic, ale on się boi jej przeciwstawić czego najlepszym przykładem jest Elena jako wamp.
Delena natomiast jest bardziej burzliwa ale i ma więcej wymiarów. Damon nie bał się nienawiści Eleny jeśli to miało ją uratować. Wielokrotnie ją też tym skrzywdził, ale przynajmniej żyła. Caro może więc kibicowac Stefanowi, ale nie powinna oczerniać drugiego z braci tylko przez swoje doświadczenia z Damonem.
A co do par... Damon i Rebekah? Nie no błagam. Lubię ją nawet, ale samą. On potrzebuje miłości a nie laski która się pakuje do łóżka każdemu kto okaże jej odrobinę uwagi a jak ma gorzy dzień to chce cię zabić albo przynajmniej uwiecić u sufitu i torturować! Już lepiej niech by mu skombinowali jakąś nową postać.
Samozwańczy król wilkołaków mnie trochę irytuje, zatem najczhętniej wysłałabym go na krótkie wakacje żeby mu się w tym wilczym łbie trochę naprostowało, że miał uwolnić hybrydy a nie wiązać ze sobą. Hayley wcale nie lubię. A Klaus mógłby być znowu straszny bo to mu wychodzi najlepiej. Koliberki są żenujące xD

A ty rozumiesz jak ja mogę uwielbiać Damona a nie przepadać za Stefanem? ;) Próbuję zrozumieć z waszą pomocą. Czy forum otwarte czy nie, nie jest ważne. Fanatycy są wszędzie.

ocenił(a) serial na 7
Inez777

Ale przecież, to ja będę nową scenarzystką, więc nic się nie bój. Nie będą długo rozpaczać. xd
Ot to, to nie. Nie przekonałaś mnie. Po prostu przyznałam Ci rację, że może komuś to przeszkadzać. Wam- fanom Deleny, tym bardziej. ;)
Tak, rozumiem. Mam na odwrót, więc nie wnikajmy w to. Damon, to po prostu Damon. Ta postać straciła dla mnie sens w 2 sezonie. I nie będę dyskutować dlaczego, po co i na co, bo nie mam ochoty. Wiele osób próbowało mnie przekonać, ale jestem nieugięta i on zawsze będzie już dla mnie straconą postacią. Kiedyś miał w sobie tą 'zajebistość', a teraz jest jak jest. Zaraz mi ktoś wyjedzie, że przecież to Stefan jest tym nudnym. Może i jest, ale ja uważam, że jest złożoną postać, ciągle mnie intryguje. Sama jego walka z pożądaniem krwi. Nie jest doskonały, tylko się zatraca i ciągle uczy się czegoś nowego. ;d

ocenił(a) serial na 9
elinka8717

Jak mogę się nie bać? Jeszcze mi tu jakąś Stelenę przemycisz xD
Obaj są złożeni, więc jak dla mnie to żaden argument. Ależ Stefan jest najczęściej nudny - nie potrafi się bawić. Akurat żądzę krwi powinien opanować jak każdy normalny wampir, a nie uciekać przed tym. A te biedne wiewiórki? xD Gdyby się tego nauczył dawno temu nie miałby tyle problemów. ;)

ocenił(a) serial na 7
Inez777

Jak mogę Stelenę przemycić jak chcę uśmiercić Elkę? ;o ;o ;o ;o
A ci biedni ludzie? ;3