Co sądzicie o tym pairingu? Co wam się w nich podoba, a czego nie lubicie? Jak wyobrażacie sobie kontynuację ich historii w kolejnym sezonie? Które stelenowe sceny są waszymi ulubionymi? Krótko mówiąc: temat do dyskusji na temat związku Stefana i Eleny. Zachęcam do wypowiedzi zarówno fanów tej pary jak i widzów, którzy woleliby zobaczyć Elenę czy Stefana w związku z kimś innym.
Ja sobie póki co podaruję oglądanie na bieżąco ;) Zmęczona jestem tym serialem, na szczęście jest dużo lepszych produkcji.
UWAGA, łamie serce.
http://25.media.tumblr.com/tumblr_mdl9h4kf1X1qfx172o1_250.gif
http://25.media.tumblr.com/tumblr_mdl9h4kf1X1qfx172o2_250.gif
http://25.media.tumblr.com/tumblr_mdl9h4kf1X1qfx172o3_r1_250.gif
http://25.media.tumblr.com/tumblr_mdl9h4kf1X1qfx172o4_250.gif
cos Wam to przypomina? Bo mi to
http://24.media.tumblr.com/tumblr_md2z546GtT1rr4o07o2_250.gif
i to
http://24.media.tumblr.com/tumblr_md2z546GtT1rr4o07o4_250.gif
i przede wszystkim to
http://25.media.tumblr.com/tumblr_md2z546GtT1rr4o07o6_250.gif
;(
Jestem za Steleną calutkim sercem. Ale szczerze mówiąc, wolałabym żeby ona już była z tym Damonem do końca, bo takie skakanie z kwiatka na kwiatek jest już nudne. Mogę się wręcz założyć, że kilka odcinków będzie Delenka (ewentualnie cały 4 sezon), a i tak potem zrobią Stelenę: a) bo Elenka zmieni się z powrotem w człowieka, b)bo uświadomi sobie, że Stefan to jej epic love, c)bo Damon będzie miał wyrzuty sumienia, że brat cierpi i z nią zerwie lub wszystkie powyższe odpowiedzi :D Zaczęłam oglądać ten serial dla wampirów, a nie dla trójkąta miłosnego. To jest już nudne i nie do zniesienia. Z każdej pary robią trójkącik (Stefan, Elena, Damon i Tyler, Caroline, Klaus). Tak więc shipperzy Steleny - życzmy Stefanowi szczęścia, a nie ciągłego czekania na głupią Elenę :D Może nawinie się jakaś fajna laska. Fanom Deleny gratuluję - doczekali się swojego. Miejmy nadzieję, że nie zrobią z tego (oh.. jestem z Damonem, ale Stefcio mnie pociąga <3). Chociaż pragnę Steleny, to już koniec. Zepsuli ich :(
Apel do twórców - albo z jednym na stałe, albo niech Elena umrze :D
Ano i prawie bym się poryczała jak zrywali, głupia Elena z tym 'I know' rozwaliła system...
Elka zawsze musi rozwalić system. ;<
I tak jakby, po tym odcinku normalnie, ta scena przy ścianie zaczęła mnie śmieszyć. ;o
A co do deleny, to pewne, że będą razem, ale na pewno nie na długą metę.
Również na innym forum spekulowali, że np. gdyby Stefan umarł, to może wtedy Elena uświadomiłaby sobie, że to jednak jego bardziej kocha, co dla mnie jest głupotą. Kocha, lub nie i koniec- a nie jakąś śmierć wymyślać.
Szkoda tylko, że naprawdę rozwalili coś pięknego, bo były 2 sezony ich miłości, później 1 sezon walki o tą miłość, a teraz takie nico wyszło. I jak ona poleci do Damona w następnym odcinku i mu wyzna miłość, to ja dziękuję. xD Na litość boską, nawet Damonowi powinno się to nie spodobać, bo to niedorzeczne.
Dziewczyna dla Stefana.. hm? Ja, tam zawsze byłam za Kath. <3
Szkoda, że nie dostrzegasz momentów w tym serialu, kiedy to Damon cierpiał, a jest ich zdecydowanie więcej...
Co ma Damon do Stefana? My cierpimy, gdy Stefan cierpi, bo jakbyś nie zauważyła, to jest temat o "stelenie", nie Damonie. Mamy tu lepsze tematy niż to, czy wasz Damonek jest pokrzywdzony. Dodatkowo pozwolę się z Tobą nie zgodzić. Każdy z braci cierpi tyle samo.
natalia58 - ok, ok. Może Damon cierpiał, ale zauważmy pewną różnicę w cierpieniu Stefana i Damona. Stefan i Elena byli razem gdy Damon zakochał się w Elenie, więc w pewnym sensie był na doczepkę. Więc cierpiał z własnej woli, że zakochał się w lasce brata - again. A Stefan, no wiesz cierpi się inaczej jak się odbiera komuś miłość życia, aniżeli nieszczęśliwą miłość :D. Potem ok, Damon troszczył się o Elenę jak Stefan był marionetką Klausa. A dlaczego był marionetką Klausa? Żeby brat mógł żyć. A Damon prawie by umarł, bo jak zwykle był spontaniczny i niczego nie planował, co doprowadziło do ugryzienia. Jasne, że Damon cierpiał. Kochał Kathrine, razem z bratem a ona i tak wolała Stefana. Wycierpiał się chłopak, ale to nie znaczy że może być chamski dla każdego, robić swoje minki itp. itd. bo w przeszłości został skrzywdzony. Jak był odcinek jak żegnali te swoje osoby, blablabla, to praktycznie połowę z tych osób wyrżnął Damon.
Współczuję Damonowi, że ta idiotka 'wybrała' Stefana w finale 3 sezonu. Tak naprawdę nie powinno być wyboru - to zawsze powinien być Stefan. Dała mu nadzieję i ogłupiał. Głupia suka. Teraz zerwała ze Stefanem, ale nie wiem skąd radość Deleny. Jeżeli tak łatwo zrezygnowała z miłości, która trwała 2 sezony i była epic love, to pomyślcie jak szybko się podda z Damonem.
Tak teoretycznie, to ta idiotka zamotała nimi z taką łatwością, że aż przebiła Kathrine w byciu największą suką. Damon powinien się do niej wystawić, a nie pokazywać jej, że tak łatwo może sobie 'przechodzić' z jednego do drugiego. Wiadome jest to, że Delena nie będzie na stałe i, że będzie latać od jednego do drugiego. Powinni się połączyć braterską miłością i spławić laskę.
'Ooo, jestem Elena. Sora, Damon wybieram Stefcia'
'Ok Elena. Będą na Ciebie czekał'
'O, Damon. Jednak jesteś bardziej szekszi, chcę być z Tobą'
'Ok Elena. Już się doczekałam'.
Marnie to zrobili. Mogli chociaż zrobić wewnętrzną walkę w jej umyśle między braćmi, a nie że robią z niej osobę milutką, grzeczniutką, która tak manipiluje uczuciami osób. Elena, umrzyj.
Stefcio mimo swojej burzliwej przeszłości, jest moim ulubionym bratem i tak pozostanie na zawsze <3
P.S. Mam dosyć tych żałosnych sporów Delena vs. Stelena, gustom się nie dogodzi. Powinno być Stefan vs. Damon, a Elena do ziemi :D
Znasz jakieś fajne tumblre z szablonami? bo chyba mam chwilowo ochotę znowu go używać ;d
Mam ogromną nadzieję, że Elena już nigdy do Stefana nie wróci. Jak tak będzie to a) zwymiotuję, b) zabiję ją własnoręcznie xD Mogliby dać mu teraz jakiś ciekawy wątek (najlepiej z Klausem :>) żebym miała co pooglądać ;)
ym. Nigdzie nie wspominali, że nie będą brane, więc raczej tak. Dlatego głosuj ile możesz. odświeżaj i głosuj, odświeżaj i głosuj. Uwierz mi, to naprawdę intrygujące zadanie. xd
No ja już brałam tak udział w kilku głosowaniach,a później się okazywało że na darmo, bo głosy z PL nie były brane pod uwagę ;)
Najprawdopodobniej liczą się tylko głosy z USA i Kanady.
Teraz to ja chcę jakiś ciekawy wątek dla Stefana nie z Eleną (marzenie ;P) i Damonem. Już może być ten Klaus, Caro lub Kat.
najlepsza scena stelenowa była w ostatnim odcinku sezonu 4. Elenka zrywa ze Stefanem bo jej uczucia do Damona uległy zmianie po przeistoczeniu się w wampira. Czemu nie lubię steleny? Są za słodcy aż do obrzydzenia on wiecznie coś dla niej robi ona dla niego są ugrzecznieni. W reakcjaz z Damonem jest troszkę pikanterii, uczuć i cierpienia - wszystko to co jest w rawdziwych zwiazkach a nie takie wychuchane i słodkie.... blee fanów steleny uprasza się o nie atakowanie mojej osoby za takie postrzeganie ;) pozdrawiam
No i ok. O gustach się nie dyskutuje. Ty wolisz tę ich namiętność, ja słodkie oczka i tyle w temacie. Tylko strasznie mnie to, bawi jak to wszyscy uwielbiają tą scenę na ganku, bo w końcu może być delenka. Aa i tak już dla jasności: To STEFAN ZERWAŁ z Elką.
może i Stefcio zerwał z Elką nie sprzeczam się, bo nieuważnie oglądałam ten odcinek. Delena mogłabyć już wcześniej i tak na końcu Elcia będzie ze Stefkiem a Damon umrze chyba że zmienią scenariusz i koniec będzie się diametralnie różnił od książki (i tak fabuła się cholernie różni)
;D Co do deleny, to zawsze wiedziałam, że kiedyś ona nastąpi, aczkolwiek najlepszą porą, jak już chcieli, był koniec sezonu 3. Teraz jest takie wszystko naciągane i ogólnie ani sceny Steleny, ani Deleny wcale mi się nie podobają. Elka, tylko biega od jednego do drugiego i to cały watek trójkąta. Jak nie rani jednego, to zaś drugiego, a to nie fair w stosunku do obojga. Dodatkowo gdybym była fanką deleny, to nawet nie chciałabym, żeby oni się już w następnym odcinku zeszli. Damonowi powinno się to też nie spodobać wcale. Jak Ona ich niby obu traktuje? Stefan też był jej wielką miłością, a przy rozstaniu nawet za bardzo się nie przejęła, tylko powiedziała, to swoje durne : "wiem" , tak więc nie wiadomo, jak potraktuje Damona. Ale zapewne epicka Julie ich spiknie już w następnym odcinku, bo po co czekać?! Niech szaleje dziewczyna, tylko szkoda, że większość już ma dość tego trójkąta ze mną włącznie. A co do zakończenia, to nie spodziewałabym się takiego, bo to by było zbyt przewidywalne. Na Mroku się zatrzymałam, bo mi się nie spodobały te książki, ale wiem, ze tam jakieś lisołaki, duchy i jeszcze inne niestworzone rzeczy się dzieją- a raczej wątpię, żeby to do serialu wprowadzili, więc o zakończenie też się nie boję. xd
i tu się z Tobą zgodzę co do trójkącika steleno-delenowskiego. Sama mam go już dość. Dziewucha sama niezdecydowana czego chce od życia (śmierci - w końcu jest wampirem) Z tego co się orientuję w serialu nie ma być lisołaków i innych gadów :)
Powinni zrobić tą delenę, żeby fani, tego teamu też się pocieszyli, ale nie na długą metę. Później Elka powinna zostać sama jak palec, a bracia Salvatore wyjechać i żyć pełnią życia przy kieliszku burbona. ;p Ich braterska więź jest na pewno bardziej interesująca niż ten cały trójkąt. Mam taką nadzieję, że nic takiego się nie pojawi, bo to by był już szczyt absurdu, tak samo jak i tym całym lekarstwem, lecz nie wiemy, co tam siedzi w głowie naszej epickiej scenarzystki. ;c
oj z tym lekarstwem to już przesada. Też dużo opieram się na tym co było w książkach pomimo iż serial jest inny.... ale zgadzam się z Tobą żal obydwu braci... taka zabawa ze strony Eleny raz jeden raz drugi jak chorągiewka zawieje....... momentami aż przykro. Dokładnie jak w zmierzchu nic nie wnosi uczy że facet to najważniejsze i nasze dzieci się na tym wychowyją (sorry za mój ton ale mam 14-latke w domku która to ogląda) pewne rzeczy są ok pewnych ja nawet :starucha" mająca 34 lata nie ogarniam....
Nie jestem fanką Steleny, zajrzałam tu z ciekawości i zgadzam się z każdym słowem ;D No może poza tym, że w związku DE jest "troszkę pikanterii", bo jest tej pikanterii duuuużo ;p
Zmieniłam nazwę tumblra jakby co :P No i wygląd też ;) http://no-regrets-justklaine.tumblr.com/ teraz ;)
http://stelenasqueen.tumblr.com/post/36362557345/season-4-promoshoot-new-outtake s po co oni tak fotoszopują te zdjęcia, porażka ;o
Kto mi powie jak trzeba się posłużyć w tumblr? Bo założyłyśmy z koleżanką, ale żadna z nas nic się nie orientuje. ;/ ;D
Ogólnie to wszystko. ;D Ale przykładowo, czy jak tworzyłyście szablony, to te gotowe, czy z html. A jeśli z html, to jak to trzeba zrobić.? Okej, ale wyjdziemy na tępe. xd
Gotowe, chociaż ja się minimalnie na htmlu znam ze szkoły średniej, także sobie kilka rzeczy pozmieniałam ;) Znajdujesz szablon, który Ci się podoba i wklejasz go u siebie.
Aha, okej.. Dzięki wielkie za pomoc. ;* Jak się ogarniemy z tym, to podam link. ;D Ale pytania pewnie jeszcze jakieś będę miała, więc się strzeżcie. ;p
Okej, okej- to nasz tumblr. http://youandme1864.tumblr.com/
Tylko proszę mi się tu nie śmiać, bo póki co, to my nadal nic tam nie ogarniamy. Może do końca świata zdążymy załapać. ;D
http://25.media.tumblr.com/tumblr_me4u5ippfD1r89pnyo1_500.jpg HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAAHAHHAHAAH jesli ktoś oglądał wie z czego się śmieje :D
Czyli jak zwykle, ja nie wiem z czego, bo ani nie czytałam, ani nie oglądałam. ;D
Ale tak sobie myślę, że pewnie była jakaś walką między nimi i Ci na górze wygrali, rajt? ;p
Nom, widziałam właśnie na tumblrze, nie jestem zaskoczona, na szczęście póki co oglądać tego nie będę ;)
Ja, obejrzę ten odcinek, jeśli mi się nie spodoba cóż.. Baju, baju. Aczkolwiek jeśli dadzą fajny wątek Stefanowi, lub Kath wróci, to się nie będę mogła oprzeć. Mam nadzieję, że jednak tego odcinka AŻ tak nie zmarnują. ;<