PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122291
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Co sądzicie o tym pairingu? Co wam się w nich podoba, a czego nie lubicie? Jak wyobrażacie sobie kontynuację ich historii w kolejnym sezonie? Które stelenowe sceny są waszymi ulubionymi? Krótko mówiąc: temat do dyskusji na temat związku Stefana i Eleny. Zachęcam do wypowiedzi zarówno fanów tej pary jak i widzów, którzy woleliby zobaczyć Elenę czy Stefana w związku z kimś innym.

ocenił(a) serial na 4
elinka8717

W kościele? :D

ocenił(a) serial na 7
syllwunia14

A tam, to tylko szczegół. ;P Ważne, że jednak koło niej siedzi Stefan, a nie Dejman np. ;))
Od razu mi się humor poprawił po szkole. xD

ocenił(a) serial na 4
elinka8717

No tak, jasne. Ja się jednak wolę póki co nie cieszyć na zapas :)

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

To pewnie będzie miało coś wspólnego z tym całym pastorem.

elinka8717

Nowe zdjęcia! To będzie z pogrzebu Alarica?

ocenił(a) serial na 7
immortal13

Nie sądzę. W sumie, to już nie wiem. To może być również pogrzeb tego pastora, bo to zdjęcia promocyjne 2 odcinka. Ale, to by było dziwne- sami go zabili, a teraz siedzą na jego ceremonii pożegnania? Może, to faktycznie pogrzeb Alarica? Nawet nie wpadłam na to, ale to zdecydowanie możliwe. ;)

elinka8717

A to pastor ma zginąć?
Jeżeli to pogrzeb Alarica to czuje że będę bliska płaczu na tej scenie ;(

ocenił(a) serial na 7
immortal13

Niby, że ma zginąć. I właśnie z tego powodu, do MF ma wrócić, ta jego córka- April. Chyba, że coś pomieszałam. xD
A płakać, to na pewno będę. Właśnie ta scena pożegnania Alarica z 3x20 wywarła na mnie największe emocje w TVD, więc teraz będzie podobnie.

elinka8717

U mnie też, pożegnanie Alarica (i potem rozmowa z Damonem przed śmiercią) to moja ulubiona scena z TVD :)
I ta muzyka.... jeśli pokażą pogrzeb Alarica, na co liczę, to czuję że dadzą do tego taką muzykę, że utopię laptopa w łzach.

ocenił(a) serial na 6
Karolina1

Co oni zrobili z tumblrem :( Jak ja nie lubię wszelkich innowacji..

ocenił(a) serial na 6
Karolina1

A podniosę ;)

ocenił(a) serial na 7
Kejt__

http://25.media.tumblr.com/tumblr_ma932zOisb1qik2bvo2_250.gif Huehuehue.;) Biedny Stef. xD

ocenił(a) serial na 6
elinka8717

hahaha szczerze to tak się poczułam na tym forum po przejrzeniu jednego tematu dzisiaj :D

ocenił(a) serial na 7
Kejt__

Że na tym forum? ;D Który, jeśli można wiedzieć, oczywiście?! ;pp

ocenił(a) serial na 6
elinka8717

Kolejny temat założony o Delenie 'Delena<3' w którym cała treść to offtop ;) Ale nie ma sensu o tym gadać, wystarczy że sami to robią :D

Ostatnio Supernatural i Teen Wolf opanowały mój dash na tumblr, czekam na sezon seriali CW, bo nie mam co reblogować :D

ocenił(a) serial na 7
Kejt__

Huehue. Właśnie przeczytałam i chyba każdy temat o delenie, tak się kończy. Chyba nie wyniosą się z serialowych. ;/

Supernatural? Obejrzałam 2 odcinki. Nawet niezły, dalej też jest taki ciekawie? ;D

ocenił(a) serial na 6
elinka8717

No właśnie ja nie oglądam, a akurat tych dwóch pełno ;) Nie przepadam za nadrabianiem takich długich seriali.

A co do serialowych, delenowych czy jakichkolwiek innych to mam to gdzieś, miliard offtopów pod różnymi nazwami, ale tutaj i tak nigdy nie zapanuje porządek ;)

ocenił(a) serial na 6
Karolina1

http://25.media.tumblr.com/tumblr_maijxiDy4D1r8ade4o1_500.gif

Pierwsze słowo Eleny po przebudzeniu... Stefan ;D

ocenił(a) serial na 6
Kejt__

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/408548_10151234869378855_ 752544014_n.jpg

;))

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Nie otwiera się...

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

:D :))

ocenił(a) serial na 6
Karolina1

Jakieś Stelenowe spoilery? :>

http://whererainbowsendx.tumblr.com/post/32398091333/stelena-things ;)

Karolina1

Chciałam żeby ten temat był wyżej więc wpadłam napisac cześc;)

ocenił(a) serial na 6
alien_2

no to cześć ;)

ocenił(a) serial na 7
alien_2

Witaj! ;p Julie odpowiedziała przedtem na pytania fanów na twitterze. Coś związane z Elką i Stefem :
@bloodheals: [Mam] naprawdę ważne pytanie i korci mnie, żeby je zadać! Czy na planie zrobie prysznic przy sypialni Stefana?
Cholera, nie. Jeszcze nie. Paul Wesley nam nie pozwoli. :-)

@noora7: Czyżbyś nie kochała odcinków, po których połowa fanów jest szaleńczo szczęśliwa a inne pół chce wydłubać sobie oczy?
Nie, prawdę mówiąc te odcinki sprawiają, że jestem bardzo zestresowana. Ale tworzą one świetną historię.

@H_Pdubber: W którym odcinku zobaczymy Elenę, Stefana, Bonnie itd. idących do szkoły?
W 3 odcinku.

@stefanslexi: Hura... Ale biedy Paul ;) Paul nienawidzi szkoły, prawda?
[Tak], nienawidzi jej.

@SexleyFanxx: W którym odcinku zobaczymy znów przyjaźń Stefana i Caroline?
W 3 odcinku.

@stefanslexi: Czy Stefan kiedykolwiek będzie potrafił przebaczyć Bex, to co zrobiła Elenie czy znienawidzi ją, tak jak Kath?
I jedno i drugie.

@H_Pdubber: Czy Stefan i Caroline będą rozmawiać o Elenie?
Tak.

@LiLiluvsStelena: Czy Stefan będzie znów szczęśliwy?
Mam taką nadzieję.

@Pamrauhl: Stefan i Klaus są moimi ulubionymi postaciami (wśród facetów). Czy zobaczymy dużo scen Stefana i Klausa?
W 4 odcinku dostaniecie sporą dawkę.

@H_Pdubber: Czy Stefan i Elena odbędą głęboką rozmowę o Damonie?
Tak.

@Bith_PleaseTVD: Czy w retrospekcjach zobaczymy Stefana i Lexi?
Może...

@tishyakakar1: Stefan i Elena byli NAPRAWDĘ szczęśliwi w 1 sezonie… naprawdę byli...
Byli, ale w niektórych sytuacjach.

@ItsMe_hanno: Proszę, powiedz, że Damon się nie załamie i [razem ze Stefanem] będą stać u swego boku i nie pozwolą, by związek zniszczył ich braterstwo.
To zawsze jest moim celem. Ale oni zawsze będą mieć wzloty i upadki.

@alwaysSteferine: W którym odcinku zobaczymy Stefana na swoim motorze?
W 3 odcinku.
;p Najbardziej jestem uradowana z tej ostatniej wiadomości. Muszę tylko jeszcze poczekać 2 odcinki. ;D

ocenił(a) serial na 6
elinka8717

Ja nie lubie motorów i mnie to nie interesuje w związku z tym. Cieszę się za to, że Stefan i Caroline będą rozmawiać o Elenie ;)

ocenił(a) serial na 7
Kejt__

Ach, te motory! ;D Ale, tak na poważnie, to też najbardziej się cieszę z tego, że wrócą do wątku przyjaźni Caro i Stefana. Strasznie mi się podobali razem. Stefan się tak słodko uśmiechał tak samo jak i przy Lexi. Widać, że się lubią. Wiadomo, że nie zastąpi Lexi, ale to już coś.
A właśnie.. Lexi. Kolejna przyczyna dla której, nie mam już wcale szacunku dla Damona. ;p

ocenił(a) serial na 9
elinka8717

Taka sympatyczna,niczemu winna, pyk! i poszła, bo Damon miał kaprys... ale wybaczamy mu to oczywiście, bo doprowadzenie do śmierci (Lexi,Jer) jest mniej szkodliwe niż próby, które i tak by nie doszły do skutku (Stefan-Elena most)... :| To jest dla mnie ogromna ściana której nijak nie mogę przejść... :| :/

elinka8717

Jestem ciekawa tej rozmowy o Damonie.

ocenił(a) serial na 6
alien_2

To też jest interesujące. Ten słoń w pokoju jest już trzymany tak długo, że to aż nienaturalne.

Kejt__

Elena powie, że nie wie co czuje i ogólnie wszyscy mają dac jej spokój, bo ona ma trudny okres. Oni tego nigdy jednoznacznie nie wyjaśnią bo wtedy będzie koniec serialu. Julie Plec może i by chciała żeby Elena była trochę z Damonem, ale nie wie jak to zgrabnie zrobic żeby nie wyjśc na niekonsekwentną. Elena nigdy nie wybierze Damona i nigdy nie doczekamy się sezonu dla deleny:( Julie Plec was bardziej lubi:D

ocenił(a) serial na 6
alien_2

Bardziej mi chodziło o to, że Stefan i Elena powinni porozmawiać o Damonie. Bo skoro Stefan wie, że ona coś czuje do kogoś innego (oczywiście nikt nie wie co, bo 'I don't know what I feel') to chyba powinna mu to jakoś wytłumaczyć. Plus ja bym nie mogła chyba żyć jak gdyby nigdy nic gdyby mój brat kochał mojego chłopaka xDD I to też należałoby jakoś wyjaśnić.. Bardzo się cieszę, że nas bardziej lubi, chociaż jak dla mnie to deleny i tak jest za dużo :D

Kejt__

"ja bym nie mogła chyba żyć jak gdyby nigdy nic gdyby mój brat kochał mojego chłopaka" hehehehe :))) - to rzeczywiście mógłby być problem :DD

ocenił(a) serial na 6
immortal13

To byłby dobry pomysł na serial xDD

Kejt__

XDDD
chętnie bym taki obejrzała :P

ocenił(a) serial na 4
Karolina1

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7LW04-WPuwg sezon 4, nowe promo i przecudowny Stefan <3

użytkownik usunięty
syllwunia14

Już nie mogę się doczekać!! :D

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

Właśnie chciałam wrzucić :D I love you so much <3

ocenił(a) serial na 7
Kejt__

http://25.media.tumblr.com/tumblr_mbjjprw1lq1qehxx0o3_250.gif ;p

ocenił(a) serial na 6
elinka8717

Aż mam ochotę powiedzieć ja Ciebie też, hahahah.

ocenił(a) serial na 4
Karolina1

http://stelenaiwlys.tumblr.com/post/33175269839/just-to-remind-everyone-elena-pr actically-gave-up-on

A to podobno my, stelenowcy nie mamy argumentów :]

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

Śmieszy mnie to w ogóle, że, żeby coś lubić trzeba mieć argumenty :D Niedługo jak ktoś mnie zapyta czemu wolę pomidorową od ogórkowej to będę musiała szukać w odmętach pamięci przykrych scen z udziałem ogórkowej i tych smacznych z pomidorową, bo inaczej mi nie wolno :D

ocenił(a) serial na 4
Kejt__

Chodzi bardziej o argumenty, dlaczego czegoś nie lubimy. W tym przypadku Delenowcy podają hasło "Elena nie walczyła i nie szukała Stefana" nie dając żadnego konkretnego przykładu :]

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

No wiem, tak mi się tylko nasunęło od razu inne przemyślenie :D Niestety mają przeważnie bardzo ograniczony punkt widzenia, jakoś udało mi się na szczęście przestać czytać ich wypowiedzi ;)

ocenił(a) serial na 4
Kejt__

A ja jak to zobaczyłam od razu przyszły mi na głowę wszystkie te wypowiedzi Eleny :D Przy okazji odświeżyłam sobie Stelenkę z trzeciego sezonu no i podałam ARGUMENTY, których podobno nie mamy :D

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

Ale ze mnie ciota! Nie zauważyłam, że to Twoje! :D Podziwiam, że chciało Ci się tak odcinek po odcinku ;D Dobra robota :*

ocenił(a) serial na 4
Kejt__

Nie było to trudne :D

użytkownik usunięty
Karolina1

Jeszcze tylko 2 dni!! Ale szybko zleciało :)

ocenił(a) serial na 4

http://media.tumblr.com/tumblr_m5ohglZwyD1qcnczz.gif

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

Nie cieszysz się? :D