proponuję zabawę dotyczącą serialu. zasady są proste: jedna osoba zadaje pytanie (ma ono dotyczyć serialu i sprawdzać wiedzę na jego temat) a następna odpowiada i zadaje kolejne. to ja może zacznę od czegoś prostego.:
W którym odcinku Elena dowiaduje się, że Stefan i Damon są wampirami?
ponieważ Damon musiał interweniować po przez to że Stefan nie obdarzył gości swoją szanowną obecnością.( przebywał z Amber, jedną z kandydatek na parkingu)
w czasie jakiej uroczystości/imprezy to było?
Poprawna odpowiedź w 17 odcinku, a jak nikt nie zadaje pytania to ja zadam.
Jakiego koloru była sukienka którą Damon skrytykował Caroline (kazał jej ją zmienić bo on nie lubi tego koloru)?
Kazał jej założyć niebieską
Co zrobiła Bonnie podczas akcji mycia samochodów? (chodzi o czary)
sprawiła, że woda z wiadra wyskoczyła na tiki i sprawiła że woda na parkingu zaczęła parować co doprowadziło do zapalenia samochodu.
oddaje pytanie urszulance do miała zadać wcześniej
;)
a więc niech będzie...
jak miał na imię reporter, który w czerwcu 1983 r. kręcił reportaż o śmierci Josepha Salvator ?
Michael Fell
jak miała na imię dziewczyna którą zabił Logan po tym jak Jenna nie wpuściła go do domu?
John Varvatos
w którym odcinku Bonni wpadła do dziury koło kościoła (wtedy uratował ją Stefan)
w 11 Bloodlines
W jaki sposób Damon dostał się do domu Perl gdy Stefan został porwany i chciał go ratowac?
Nauczyciel historii wszedł pierwszy i go zaprosił
pyt. gdzie pojechali Damon i Elena ?
w ostatnim czyli 22.
w którym odcinku Damon próbuje pocałować Elena (zauroczyć ją) ale nie udaje mu się to przez werbenę?
w 1x03
Do zwiastunu którego odcinka została wykorzystana piosenka 'Bury Me Alive' zespołu We Are The Fallen?;P
Z tym zaproszeniem nie było do końca tak : ) Alaric nie mógł go zaprosić, bo nie był właścicielem domu, ani jego mieszkańcem. On tylko wypchał na zewnątrz właścicielkę domu, którą Damon zabił, a jako że była jedynym (żywym) mieszkańcem domu, mógł wejść do środka : ]
A co do pytania Hayley Williams to dla mnie za trudne xD ;D
1 2 3 4 5 7 8 9 10 12 14 16 17 18 19 21 22
Dlaczego Elena przeżyła wypadek samochodowy , a jej rodzice nie ??
bo kiedy Stefan przybiegł ich ratować, bo usłyszał wypadek, to jeszcze przytomny ojciec Eleny, kazał mu uratować najpierw Elenę, kiedy już Stefan Elenę uratował, wrócił po jej rodziców, ale niestety na ich ratowanie było już za późno.
jakie są pierwsze słowa Kelly Donovan w serialu ?
jak nikt nie zadaje to ja zadam
jak nazywała się przyjaciółka prawdziwej matki Eleny ?
trudie peterson.
jak nazywa się piosenka z 11 odc. gdy Alarick patrzy na zdjęcie Isobel i wspomina ostatni dzień w którym ją widział?
Sorka :] ciągle o tym zapominam xD Więc powiem raz: JA JUŻ NIE MAM WENY NA ZADAWANIE PYTAŃ, WIĘC JEŚLI NIE MACIE NIC PRZECIWKO BĘDĘ ODP. NA PYTANIA, ALE NIE BĘDĘ ICH ZADAWAŁA, OK? I NIE CHCE MI SIĘ ZA BARDZO PISAĆ POD KAŻDĄ ODP., ŻE ODDAJĘ KOLEJKĘ ;-)
Florence + The Machine - Cosmic Love.
Co powiedział Damon , w 22 gdy wychodził , a Elena zapytała go : "Co ty tutaj robisz?"
"Kiepsko i nieudanie próbowałem postąpić słusznie....nieważne..." i to nie Elena go zapytała a Kathrin :)
Napisz jak spędzali czas na podwójnej randce Elena Stefan Carolina i Matt.
sidzieli w Grillu i gadali, wspominali dawne czasy; siedzieli w domu Stefana, oglądali jego auto. potem Caroline pi Matt pojechali sobie tym autkiem gdzieś...
ile razy Damon i Elena się całowali?
Katherine, Caroline, Bree, Isobel i losowe dziewczyny, które zaprosił na "Booze'n'Girls" ;p
aaj forgot ;p
no to (nie wiem czy było)
W jakie sporty grali bohaterowie TVD?
Pierwszy odcinek ddrugiego sezonu jest Dzisiaj (jupi!!!) - 9.09.10
Jak samochód eleny i rodziców trafił na most z którego spadli do rzeki??
elena została sama na imprezie i była pijana jej rodzice musieli po nią pojechac
kto zaatakował biologicznego ojca eleny w drugim sezonie
Jeszcze w pierwszym Katherine + Stefan - kazając mu opuścić maiasto.
Jak nazywa się kamień który nosi w pierścieniu Stefan i Damon.
(Jak było to sorry)