Peacemaker: Sezon 2 Peacemaker sezon 2, odcinek 4
odcinek Peacemaker (2022)

Peacemaker | Need I Say Door

39m
7,4 538  ocen
7,4 10 1 538
Peacemaker
powrót do forum s2e4

Ale ona jest śliczna! Aktorsko też bardzo dobrze wypada, mam nadzieję że wykorzystają bardziej jej postać, nie tylko w serialu ale ogólnie w DCU i pójdą choć trochę w stronę komiksów, gdzie Sasha miała nie tylko mocne powiązania i kontakt z Batmanem ale i później została nową dyrektorką A.R.G.U.S. - tej agencji, którą dowodziła Amanda Waller.

Rrouge

A jakie komiksy polecasz przed znajomością serialu? Wiem że w którymś Watchmen prequelu (Zegar Zagłady chyba) się Peacemaker pojawił ale nic więcej. Z góry dziękuję za pomoc

ocenił(a) serial na 9
John_Gillman

Chyba nie ma czegoś dokładnego ważnego do przeczytania przed znajomością serialu, ponieważ Gunnowa wersja Peacemakera się dosyć różni od jego komiksowych wersji, Gunn lubi też mieszać postacie z różnych zakątków (Sasha Bordeaux w komiksach chyba nawet nie ma kontaktu z Peacemakerem, przez większość swojego czasu w komiksach jest związana z Gotham i Batmanem właśnie, Economous też z Peacemakerem wiele nie ma wspólnego ale też pracuje w jednostce Amandy Waller i pojawiał się w komiksach Suicide Squad, w serialu jego rola została zdecydowanie zwiększona i też pogłębiona), lubi brać pewne cechy i motywy postaci z różnych komiksów DC po czym dodawać do tego własne nowe pomysły. Peacemaker jako postać Gunna jest zdecydowanie bardziej skomplikowany i ma w sobie więcej głębi niż Peacemaker z komiksów a przynajmniej z większości komiksowych wersji, niestety w Polsce komiksy z Peacemakerem praktycznie nie istnieją, właściwie to nie kojarzę żadnych tłumaczeń, jedynie można znaleźć po angielsku a nawet tutaj znaleźć z trudem. Osobiście jeśli nie przeszkadza ci język angielski to na getcomics (najlepsza strona z komiksami do pobrania) możesz znaleźć "PEACEMAKER TRIES HARD!" bardzo spoko mini serię z 2013 (6 zeszytów), klimat w niej jest podobny do serialu. Druga polecajka to "PEACEMAKER PRESENTS: THE VIGILANTE/EAGLY DOUBLE FEATURE! " liczy 5 numerów i jest z tego roku, jest to taka dodatkowa rzecz umiejscowiona pomiędzy 1 a 2 sezonem serial, w której rozgrywają się równocześnie 2 wątki, jeden Vigilante i drugi Peacemakera i Orzełka.

Rrouge

Tak, miałem rację, Peacemaker się pojawia w komiksie Watchmen Zegar Zagłady, ale tam robi małe cameo, a same prequele Watchmen nie interesują mnie i tak, ważne że mam oryginalny komiks. I racja, kiedyś czytałem jak serial się rozmija z komiksami (np cała relacja Keitha z Auggiem i Chrisem w dzieciństwie z 1 sezonu) [mówię tak żeby innym nie spojlerować ale my wiemy co mam na myśli] jest ponoć fałszywa i powstała na zlecenie serialu. Dzięki za odpowiedź, jak będę mógł to kupie ale pieniędzy nie mam i nie przeczytałem innych komiksów DC które mam od dawna na półce

ocenił(a) serial na 9
John_Gillman

getcomics akurat to w pełni darmowa strona do pobierania wszelakich komiksów (w tym marvela i DC) :D i tak cała relacja Auggiego i Chrisa od dzieciństwa do dorosłości jest stworzona na rzecz serialu i tak wiem co masz na myśli ;D chociaż zgadza się że w komiksach Auggie też był nazistą i ogólnie bardzo złym człowiekiem.