Ale ona jest śliczna! Aktorsko też bardzo dobrze wypada, mam nadzieję że wykorzystają bardziej jej postać, nie tylko w serialu ale ogólnie w DCU i pójdą choć trochę w stronę komiksów, gdzie Sasha miała nie tylko mocne powiązania i kontakt z Batmanem ale i później została nową dyrektorką A.R.G.U.S. - tej agencji, którą dowodziła Amanda Waller.
A jakie komiksy polecasz przed znajomością serialu? Wiem że w którymś Watchmen prequelu (Zegar Zagłady chyba) się Peacemaker pojawił ale nic więcej. Z góry dziękuję za pomoc
Chyba nie ma czegoś dokładnego ważnego do przeczytania przed znajomością serialu, ponieważ Gunnowa wersja Peacemakera się dosyć różni od jego komiksowych wersji, Gunn lubi też mieszać postacie z różnych zakątków (Sasha Bordeaux w komiksach chyba nawet nie ma kontaktu z Peacemakerem, przez większość swojego czasu w komiksach jest związana z Gotham i Batmanem właśnie, Economous też z Peacemakerem wiele nie ma wspólnego ale też pracuje w jednostce Amandy Waller i pojawiał się w komiksach Suicide Squad, w serialu jego rola została zdecydowanie zwiększona i też pogłębiona), lubi brać pewne cechy i motywy postaci z różnych komiksów DC po czym dodawać do tego własne nowe pomysły. Peacemaker jako postać Gunna jest zdecydowanie bardziej skomplikowany i ma w sobie więcej głębi niż Peacemaker z komiksów a przynajmniej z większości komiksowych wersji, niestety w Polsce komiksy z Peacemakerem praktycznie nie istnieją, właściwie to nie kojarzę żadnych tłumaczeń, jedynie można znaleźć po angielsku a nawet tutaj znaleźć z trudem. Osobiście jeśli nie przeszkadza ci język angielski to na getcomics (najlepsza strona z komiksami do pobrania) możesz znaleźć "PEACEMAKER TRIES HARD!" bardzo spoko mini serię z 2013 (6 zeszytów), klimat w niej jest podobny do serialu. Druga polecajka to "PEACEMAKER PRESENTS: THE VIGILANTE/EAGLY DOUBLE FEATURE! " liczy 5 numerów i jest z tego roku, jest to taka dodatkowa rzecz umiejscowiona pomiędzy 1 a 2 sezonem serial, w której rozgrywają się równocześnie 2 wątki, jeden Vigilante i drugi Peacemakera i Orzełka.
Tak, miałem rację, Peacemaker się pojawia w komiksie Watchmen Zegar Zagłady, ale tam robi małe cameo, a same prequele Watchmen nie interesują mnie i tak, ważne że mam oryginalny komiks. I racja, kiedyś czytałem jak serial się rozmija z komiksami (np cała relacja Keitha z Auggiem i Chrisem w dzieciństwie z 1 sezonu) [mówię tak żeby innym nie spojlerować ale my wiemy co mam na myśli] jest ponoć fałszywa i powstała na zlecenie serialu. Dzięki za odpowiedź, jak będę mógł to kupie ale pieniędzy nie mam i nie przeczytałem innych komiksów DC które mam od dawna na półce
getcomics akurat to w pełni darmowa strona do pobierania wszelakich komiksów (w tym marvela i DC) :D i tak cała relacja Auggiego i Chrisa od dzieciństwa do dorosłości jest stworzona na rzecz serialu i tak wiem co masz na myśli ;D chociaż zgadza się że w komiksach Auggie też był nazistą i ogólnie bardzo złym człowiekiem.