Peacemaker: Sezon 2 Peacemaker sezon 2, odcinek 7
odcinek Peacemaker (2022)

Peacemaker | Like a Keith in the Night

33m
8,4 559  ocen
8,4 10 1 559
Peacemaker
powrót do forum s2e7

Rewelacja!

ocenił(a) serial na 9

Te ostatnie odcinki są znakomite, mnóstwo akcji i dobrego humoru. John Cena zagrał rewelacyjnie aż mi się oczy zaszkliły pod koniec, przyznam że zaskoczyło mnie gdy się okazało że Auggie z tej ziemi był tak naprawdę jednak dobrą osobą i nie był nazistą (w przeciwieństwie do swojej okropnej wersji z ziemi naszego Chrisa), no i Judomaster na duży plus! Zaskoczył też nawet gościnny występ detektywa z 1 sezonu jako jego inna wersja z tego wymiaru, ciekawe czy Sophie (ta detektyw, która mu partnerowała w 1 sezonie) też gdzieś tutaj istnieje i jest zamknięta (jako że jest azjatką). Nie mogę się doczekać finału, Gunn już kilka razy zapowiadał że finał będzie miał znaczący wpływ na dalsze wydarzenia w DCU i że mamy mieć jeszcze jakiś gościnny specjalny występ, więc nie mogę się doczekać co tam się wydarzy.

Rrouge

Ktoś tu zapomniał włączyć opcję "Uwaga Spoiler". No cóż, zdarza się, heh

ocenił(a) serial na 9
John_Gillman

fakt, moja pomyłka haha, zorientowałem się zaraz po opublikowaniu ale niestety już wtedy było za późno.

Rrouge

A właśnie, chciałem jeszcze sie spytać - oglądałeś może serial "Watchmen" (2019)? Ma tylko 1 sezon i odniósł duży sukces. To mój drugi serial DC jaki obejrzałem w całości (pomijając kreskówki). Na minus że robiłem do niego 3 podejścia ale im więcej o nim myślę tym bardziej go lubię

ocenił(a) serial na 9
John_Gillman

Watchmen kiedyś oglądałem ale było to już dawno, chyba jeszcze przy premierze w 2019 ale jak sięgam pamięcią to mi się bardzo podobał.

Rrouge

Jak wrażenia po finale?

ocenił(a) serial na 9
John_Gillman

No niestety finał mnie zawiódł trochu, spodziewałem się jakiegoś dużego uderzenia a tak naprawdę to było bardziej takie ostudzenie i godzinny epilog do finału, którym miało się wrażenie że był poprzedni odcinek, wciąż były tu rzeczy, które mi się podobały, gra aktorska, postacie wciąż na plus, no ale spodziewałem się czegoś więcej, za mocno hajpowany był ten odcinek.

Rrouge

I ten chamski cliffhanger :-|. Szkoda ostatniego odcinka ale sam sezon nawet dobry. Szkoda że to koniec. Dobrze że jakiś nowy projekt szykują ale szkoda że to nie jest pełnoprawny sezon 3. Aż chyba zacznę sobie seriale DC nadrabiać bo mało ich widziałem.

ocenił(a) serial na 9
John_Gillman

No mi sezon wciąż się podobał, choć 1 sezon lepszy, to wciąż bardzo przyjemnie w większości mi się ten oglądało, minus ten finał, co do projektu, nie wiadomo co to będzie, Gunn jedynie powiedział że postacie powrócą w czymś innym, nie wiadomo czy z nimi w roli głównej czy jako postacie poboczne/pomocnicze, może to być zarówno film jak i serial, bardzo prawdopodobne też że w Supermanie przyszłym kogoś zobaczymy z nich, co do innych seriali DC, jeśli jeszcze nie widziałeś Creature Commandos to polecam bo jest to świetna 7-odcinkowa animacja osadzona w tym samym uniwersum, z akcją dziejącą się przed Supermanem i Peacemakereme w której Flagg jest jedną z głównych postaci a tak poza DCU Gunnowym to Pingwin jest rewelacyjnym serialem jeśli widziałeś Batmana z 2022 z Robertem Pattinsonem, a z podobnie pokręconym humorem i absurdem jak Peacemaker to polecam Doom Patrol, no i osobiście też bardzo dobrze wspominam Gotham, które miało 5 sezonów i 100 odcinków ale z sezonu na sezon był coraz lepszy i na przestrzeni całego serialu sporo fajnych wątków i świetnie wykreowanych złoczyńców ze świata Batmana się przewinęło.

Rrouge

Dla mnie 2 sezon lepszy od 1 ale szanuję twoją opinię. Creature Commandos oglądałem = gdybym nie oglądał nie napisałbym Ci komentarza pod innym postem o G. I Robot, Batman (2022) oglądałem, Pingwina nie, Doom Patrol 1 odcinek i też mam zamiar to skończyć, Gotham też chciałem. Póki co jeszcze oglądałem Superman and Lois do połowy 2 sezonu i muszę skończyć bo to naprawdę dobry serial. Może to nie DC ale obecnie odświeżam sobie The Boys i jestem w połowie 2 sezonu = i jest tak dobrze jak za 1 razem

ocenił(a) serial na 9
John_Gillman

Faktycznie, teraz pamiętam że pisałeś, wybacz, nie zwracam czasem uwagi na nicki i nie zapamiętuję dokładnie jaką nazwę miała osobą z którą pisałem :D co do The Boys - ja od 1 sezonu jestem na bieżąco i również uwielbiam, polecam również Gen V - spin-off The Boys, mocno z nim połączony, akcja 1 sezonu Gen V dzieje się po 3 sezonie i przed 4, więc polecam przed 4 obejrzeć 1 sezon Gen V żebyś miał lepszy kontekst do pewnych postaci w 4 sezonie, obecnie leci 2 sezon Gen V który będzie też ważny dla 5 ostatniego sezonu The Boys. Doom Patrol i Gotham jak już wspomniałem, mocno polecam! Superman i Lois również oglądałem (choć nie dokończyłem) i podobało mi się choć nie jestem zbyt wielkim fanem ogólnego Arrowverse (zazwyczaj pierwsze sezony tych seriali jak Arrow, Flash czy Supergirl mi się podobały a później poziom spadał znacząco)  to ten zdecydowanie najlepiej wypada całościowo. No i Pingwin - jak oglądałeś Batmana to polecam cholernie, rewelacyjny serial.

Rrouge

No właśnie Gen V oglądałem 1 sezon a cały serial powtarzam przed 2 sezonem z faktu że wątki łączy. Ja Arrowverse się boje, niby początek dobry ale potem ponoć tak skopali że mógłbym pójść o stwierdzenie że seriale przypominają najgorsze filmy DC z przełomu lat 80 - 2011 [pomijając te parę perełek które wtedy wyszły]. Ale obecnie nie mam czasu na oglądanie filmów i seriali, pracę miesiąc temu zacząłem i późno do domu wracam = a co do zapominania to nie wiem jak to jest możliwe ale nie ważne co ja oglądam w trakcie seansu zapominam 100% szczegółów co mnie zaczyna irytować

ocenił(a) serial na 9
John_Gillman

Co do Arrowverse - no właśnie tak jest, część sezonów były wręcz tragiczne a efekty jeszcze gorsze.

Rrouge

A co do Arrowverse i skoro mówisz o Supergirl to ja widzę że ten serial lubi odgrzebywać te stare klasyki DC. Jeden odcinek nazywa się "The Quest for Peace" co jest nawiązaniem do Supermana 4, Jon Cryer który grał Lenny'ego Luthora w tym filmie w Supergirl gra Lexa Luthora a nawet Helen Slater tam wpakowali. Boje się, hehe

Rrouge

A oglądałeś może jakieś seriale DC z lat 90? Ja mam gdzieś Nowe Przygody Supermana na dysku całość, a np. słyszałem że The Flash (1990) przy 2014 to arcydzieło

Rrouge

A jak pisałem o Watchmen powyżej to DVD tego serialu ostatnio kupiłem, chyba też sobie odświeżę, ciekawi mnie czy 2 sezon PM też dadzą na nośnikach bo 1 pamiętam że dali w Polsce

Rrouge

Witam, a wracając do tematu innych seriali DC, pisałeś że większość Arrowverse miała dobre pierwsze sezony i tragiczny koniec. A tak z ciekawości o ile pamiętasz oglądałeś jakieś seriale które były fatalne od samego początku? Slyszalem że chyba Batwoman może być najgorsza

ocenił(a) serial na 9
John_Gillman

Taaak Batwoman była tragiczna za to Superman i Lois czyli ostatni z Arrowverse wyszedł zaskakująco dobrze, poziom był utrzymany przez większość czasu i wręcz nawet ostatni (4) sezon był najlepszy. Pomogło też to że nie było +20 odcinków na każdy sezon a 15-15-13-10.

Rrouge

Co do DC, to może to filmy, ale ja oglądałem tak okropne tytuły (od 1983 do 2011 [pomijając te parę perełek które też wtedy powstały]) że ta większość z DCEU to przy nich arcydzieła. Z jednej strony większość mi się podobała z drugiej żałuję że na nie czas straciłem. Co do seriali to słyszałem jeszcze jakie mają zły odbiór, ale szczerze nie dziwię się gdybym włączył jakiś odcinek i by mi się też spodobał. Ale wiadomo, gdyby tak było to moja opinia i mój odbiór kina. A Superman i Lois obejrzałem do połowy 2 sezonu i lubię, do takiego stopnia że uważam że to najlepszy Superman live-action (lepszy nawet od 2 pierwszych Supermanow z Reeve'm) [2 ostatnie nie istnieją].

ocenił(a) serial na 9
John_Gillman

Też znam wszystkie te filmy DC więc pewnie wiem przynajmniej o części z tych o których mówisz :D ja jakoś nigdy specjalnie nie byłem jakimś wielkim fanem Supermana, lubię pierwsze 2 części z Reeve'm jak wspomniałeś, 3 i 4 to za to totalne nieporozumienie, no i te Zacka Snydera z DCEU nie przypadły mi do gustu jakoś specjalnie, w ostatnich latach jakoś bardziej jednak polubiłem z nim projekty, wspomniane Superman i Lois mi się podobało (zdecydowanie najlepszy z Arrowverse serial z Arrow na 2 miejscu), podobał mi się Superman tegoroczny Gunna no i serial animowany My Adventures with Superman ale i tak nie wymieniłbym go jako jednego z moich ulubionych postaci z DC

Rrouge

Ja ostatnio odświeżylem sobie Man of Steel i z jednej strony wciąż lubię ale z drugiej rozumiem krytykę = ten film jest jeszcze głupszy niż myślałem że był. Na Supermanie (2025) byłem w kinie 2 razy i DVD kupione = w sumie pamiętaj że 2 sezon Peacemakera łączył z nim wątki, My Adventures with Superman też oglądałem = niedługo ma być ponoć spin-off z Green Lantern. W sumie też w 100% nie przepadam za Supermanem, ale jak miałbym coś wspomnieć co z nim najbardziej polubilem to TAS z 1996.

ocenił(a) serial na 9
John_Gillman

Tak jak najbardziej pamiętam o łączeniu wątków, czekam na lepszę produkcji z DCU, na pewno motyw z zamykaniem metaludzi w niebezpiecznych kieszonkowych wymiarach będzie poruszony albo w Superman: Man of Tomorrow albo w serialu Lanterns aktorskim w którym zobaczymy Hala Jordana i Johna Stewarta a i Guy Gardner z Supermana i Peacemakera się pojawi, Gunn nawet wspominał z tego co pamiętam że Lanterns będzie miało związek z Peacemakerem i tak masz rację, My Adventures with Green Lantern też powstaje i w tym wypadku skupi się na Jessice Cruz.

Rrouge

Ja nie mogę się doczekać tego serialu o Lanterns ale to tylko dlatego że Sinestro będzie grać Urlich Thomsen czyli mój kochany Kai Proctor z Banshee

Rrouge

Witam, a mam takie pytanie, jak już gadamy o Green Lantern, to oglądałeś może film z Reylondsem z 2011?
Ten film jest promowany jako wielkie nieporozumienie, Reylonds się tego wstydzi, a szczerze?
Oglądałem 2 razy, najbardziej nie podobali mi się antagoniści a cała reszta nie była zła.
Pisałeś że zwracasz na CGI np w arrowverse więc w tym filmie pewnie musiało cię razić ale szczerze o ile większość starych filmów DC na to też "choruje" i się na tym nie znam to jestem w nich wady wyłapać, to tutaj nic aż tak złego nie było. Byłbym wdzięczny gdybyś mógł się podzielić opinią o ile pamiętasz oczywiście

ocenił(a) serial na 9
John_Gillman

Green Lantern z 2011 osobiście uważam że było okej, nie był to w moim odczuciu jakiś specjalny film ale było do oglądnięcia, zgadzam się że antagoniści słabi ale reszta była w miarę, Reynolds i Lively dobrze zagrali.

Rrouge

I tak jedyni Supermani których toleruje to Omni-Man i Homelander. Nic więcej

ocenił(a) serial na 9
John_Gillman

Anthony Starr no jest genialny w roli ale samego Homelandera nienawidzę z pasją :D ale jest to taki typ złoczyńcy którego uwielbiam oglądać i nienawidzić na ekranie.

Rrouge

Co do Arrowverse, może coś kiedyś od nich sprawdzę, ale nie obiecuję, wolałbym obejrzeć coś prędzej z seriali DC / HBO np. i różne kreskówki nadrobić jeszcze. Teraz The Boys odświeżam i kończę niedługo i muszę 2 inne seriale sprawdzić jeszcze

ocenił(a) serial na 9
John_Gillman

Obczaj jeszcze 2 sezon Gen V po The Boys

Rrouge

Jeszcze 6 odcinków the Boys mi zostało, także 2 sezon tuż tuż

Rrouge

A co do seriali, to ja pamiętam jak na innym artykule pisałem o Banshee, to najlepszy serial jaki widziałem w tym roku a nawet jeden z najlepszych jakie widziałem ever, wiem że jedyne co łączy to z the boys to Antony Starr i nie ma co porównywać ale moim zdaniem to jest równie dobre jak nie ciut lepsze

ocenił(a) serial na 8
Rrouge

A Sophie to nie byłaby honorowa Aryjka jako że Japońce byli sojusznikami Malarza?