Peacemaker: Sezon 2 Peacemaker sezon 2, odcinek 8
odcinek Peacemaker (2022)

Peacemaker | Full Nelson

58m
6,5 485  ocen
6,5 10 1 485
Peacemaker
powrót do forum s2e8

Podobnie jak dla wielu, ten odcinek był czymś zupełnie innym niż mogłem się spodziewać, ale czemu od razu ma to być wadą? Po przespaniu się z myślami, stwierdzam że obejrzałem kawał dobrej telewizji. Angażująca historia, pełna emocji, ciekawych relacji między bohaterami, a to wszystko dobrze napisane, wyreżyserowane i zagrane. Mamy zamknięcie najważniejszych wątków i zapowiedź kolejnych, czyli dokładnie to co miał zrobić ten odcinek i ten sezon, będący jednym z pierwszych produkcji w nowym DCU.

No nie było wielu akcji, strój Peacemakera widzieliśmy raz albo może dwa razy i ogólnie to bardziej wydaje się być sezon o Chrisie niż o komiksowej postaci, ale co z tego? Jeżeli dobrze się to ogląda, jeżeli widz potrafi się mocno przywiązać do postaci, to czemu ma to stanowić problem? Jeżeli dostałbym produkcję o Spider-manie, która bardziej skupia się na postaci Petera Parkera, ale jest napisana na minimum poziomie 2. sezonu Peacemakera, to nie narzekałbym.

Boli mnie trochę zmarnowanie potencjału Earth-X i tamtejszych postaci, ale rozumiem co stało za takim obrotem spraw, na czym Gunn bardziej chciał się skupić i szanuję go za to. Za podejście, oraz za finał. Oby nigdy się nie ugiął przed krytycznymi fanami. Montaż z piosenką Foxy Shazam jest cudny i od razu przypomina mi o zakończeniu GOTG 3. Mam nadzieję że moje ukochane postacie powrócą już niedługo w jakieś formie, a przeżycie Keitha będzie mieć jakieś dalsze konsekwencje.