PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34528
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Top 3
1. Marysia (majka) znana jako dajka
2.Beatka mniam ją bym mógł schrupać :)
3. Agata ta szajbuska

ocenił(a) serial na 4

haha, no ;) a najlepsze laski grają jakieś przeciętne panny ;)
spojrzałam sobie teraz na foty serialowej Bereniki dla przypomnienia - ona ma w sobie taką pozytywną energię, coś ciepłego, naturalnie seksowna. myślę, że może mieć powodzenie bo(chyba) faceci lubią taki typ - jest bardzo ładna, ale nie onieśmielająca jak serialowa Jowita.

użytkownik usunięty
marajka

Jowita niby ładna ale ma coś w urodzie co mnie irytuje.Nawet chyba wiem co sprawia wrażenie osoby zarozumiałej,niedobrej z charakteru,lubiącej zmieniać facetów czy też prowokującej z zachowania.Taka Majka chyba słabo by wypadła w roli negatywnej.

ocenił(a) serial na 4

Jowita ma faktycznie coś takiego. ten mały zadarty nosek i bezczelne spojrzenie - wyjątkowo dobrze dobrana aktorka do roli. ale tez musze przyznac, że chociaz jestem hetero to jakbym chciała mieć epizod z kobietą to wybrałabym Opozdę. jest bardzo seksowna.
Zając w negatywnej roli byłaby równie przekonująca jak Cichopek :P

użytkownik usunięty
marajka

To prawda niektóre aktorki/aktorzy nie pasują do pozytywnych roli a niektóre do negatywnych.

Opozda dla mnie nie pasuje do pozytywnych.Opozda prywatnie też raczej nie jest grzeczną dziewczyną zmieniła chyba niedawno kilka razy partnerów i raczej są to mięsniacy z pięknymi ciałami a nie wrażliwi,grzeczni chłopcy.

ocenił(a) serial na 10

Opozda to zdecydowanie do ról twardych, ostrych suk. Jest na pewno seksowna, może się podobać, ale nie jest w moim typie.

użytkownik usunięty
Zgiebongo

W moim też to taka laska co lubi ostry sex bez zobowiązań.Niedawno na jej portalu pisało żeby faceci nie wysyłali jej zaproszeń na randki bo bardzo kocha swojego faceta.Ale ostatnio kilku zmieniła więc pewnie też związek też długo nie potrwa.

ocenił(a) serial na 4
Zgiebongo

Majka natomiast jest przeciętna i węzełkowata niemniej może się podobać wielu kolesiom bo sprawia wrażenie bezbronnej, niewinnej, słodkiej a instynkt opiekuńczy u faceta jest nie do przecenienia. taką objąć tylko silnym ramieniem i poczuć się prawdziwym mężczyzną. a przy tym chociaż nie jest brzydka to też nie piękna więc nie onieśmiela.
Wiktoria bardzo naturalna, ładne regularne rysy twarzy, bardzo dobra figura, ale czegoś mi w niej brakuje. jeszcze jak grała na początku intrygantkę to jakoś bardziej działało na korzyść jej urody;)
Malwina jest przerysowana moim zdaniem, ale podejrzewam, że prywatnie wygląda i zachowuje się łagodniej i to zdecydowanie może jej służyć bo ładna z niej kobieta.

użytkownik usunięty
marajka

Seriola Malwina pasuje to ról komediowych.Czasami bywa bardzo negatywna jak poniżała tą dziewczynę na wózku inwalidzkim miałem ochotę wtedy wejść do telewizora i jej dać bo gębie.
Jej brak taktu jest często karygodny ale jak na kobietę jest zabawna potrafi rozbawić widza.Wiktoria momentami sprawia wrażenie głupiej gęsi dla której piękny wygląd jest najważniejszy.
Majka to jest Majka u niej łatwo uwierzyć że się zakochała,sprawia wrażenie takiej niedostępnej ktora szuka stałego związku na zawsze,wielu męzczyzn woli takie kobiety niż te które rano mówią w nocy było miło a teraz spadaj.

ocenił(a) serial na 10

Marysia to taka osóbka z którą na pewno wielu chciałoby umówić sie na kawę, spotykać, chodzić na randki. Jest ładna, sympatyczna, ogólnie sprawia dobre wrażenie, można czuć sie przy niej dobrze, pewnie.

ocenił(a) serial na 4
Zgiebongo

to potwierdza to co napisałam.
natomiast weterynarka, która jest śliczna, ma piękne włosy i figurę jest za atrakcyjna i za bystra dla przeciętnego gościa. przy tym chłopczyca (nie wiem jak tam z nią prywatnie) i niezależna co jest ,z tego co zauważyłam, niezbyt lubiane i pożadane w postrzeganiu mężczyzn. taka kobieta moze stanowić zagrożenie,, przy niej trzeba się postarać.

ocenił(a) serial na 4
marajka

https://www.facebook.com/photo.php?v=201742136696333

W filmie jak Bartuś zarywa do Majeczki (Wyznaje jej milosc) haha

użytkownik usunięty
mateusz815

Dla mnie trochę żenująca jest relacja Malwiny i Wojtka kiedy byli razem byli niby w lużnym związku a ta była o niego chorobliwie zazdrosna.

użytkownik usunięty
marajka

Sam wolę kobiety skromne,wrażliwe,niekonfliktowe.Na dodatek irytują mnie te zarozumiałe kobiety wokół których trzeba skakać.Dlatego irytuje mnie Kinga która jest oburzona że ktoś wypomniał jej że nie jest zbyt łakomym kąskiem z dwójką dzieci.
Ciągle się chce kłócić,denerwuje się o byle co itd.
Weterynarka trochę chyba jak Malwina pyskata i rywalizuje z męzczyznami.
W koncu nic dziwnego że faceci wolą łagodne kobiety w końcu to męzczyzna ma być twardzielem.

ocenił(a) serial na 10

Heh, wiadomo, że najlepsza jest kobieta, która nie wymaga zbyt wiele, jest skromna, delikatna, romantyczna, wrażliwa i gdy zaprosisz ją do teatru czy kupisz kwiaty skacze z radości. Taka Marysia wydaje sie być idealna, dlatego faceci do niej lgną. Chyba właśnie o taki względny spokój i poczucie szczęścia w życiu chodzi.

użytkownik usunięty
Zgiebongo

Nie chodzi o to żeby mało wymagała bo fajnie jak kobieta ma dużo wymagań ale taka skromna,delikatna wydaje się bardziej kobieca poza tym nie ma rywalizacji w związku jak z tymi zarozumiałymi.Poza tym takie kobiety są bardzo honorowe kiedy widzą że męzczyzna ich nie kocha prędzej odpuszczą niż te co nie umieją przegrywać jak np Sandra.

ocenił(a) serial na 4

ciepłe kluchy jednym słowem lubicie chłopaki :D a Majka i tak jest z tych co wyglądają na niewinną a na koniec rogi przyprawi :P natomiast weterynarka wygląda na babkę w porządku - co jakby już z facetem być nie chciała to by mu o tym powiedziała a nie zgrywanie cnotki.

użytkownik usunięty
marajka

Piorytetem jest żeby dziewczyna była porządna i szczera.Drewno które przynudzą to nie dobry materiał.Majka faktycznie czasami jest niepewna jak była z Hubertem to jednak były obawy że zdradzi do z Szymonem.
A propos Majki był jeszcze jeden koleś w jej życiu Sebastian.Majka obudziła się u niego w domu nago i myslała że uprawiali sex.Ostatecznie całowała się z nim i wtedu uświadomiła sobie że kocha Pawła.Wtedy co zaszła w ciążę.
Więc w sumie trochę tych facetów było i taka święta też nie była.W końcu z jednym prawie w łóżku wylądowała a chwilę póżniej uprawiała sex z innym.

marajka

córka joanny szczepkowskiej:)

ocenił(a) serial na 4
ocenił(a) serial na 5
pawel_mistrz

Odpowiedzi w tym temacie potwierdzają to, co wiedziałam od dawna- niby faceci są wzrokowcami i lecą na wygląd, ale jednak są o wiele bardziej wyrozumiali wobec kobiet niż my wobec siebie nawzajem :). Kobiety są tak krytyczne wobec siebie samych i wobec innych osób swojej płci że aż można w kompleksy wpaść :D. Co do tematu, to z obecnie występujących najładniejsza jest Wiktoria i Paulina, reszta się jakoś szczególnie nie wyróżnia urodą ale też nie ma zbyt wielu aktorek które bym nazwała brzydkimi, 90% jest przeciętna lub całkiem ładna :).

ocenił(a) serial na 4
melanie163

zgadzam sie w 99%. może nie do konca jest tak z tymi wzrokowcami - jak widac cenia tez przymioty ducha (jak np. u Marychy;p)

użytkownik usunięty
marajka

Mnie zawsze odstraszały kobiety z charaktetu Jowity czy Malwiny.Wolałbym być z brzydszą i mniej zgrabną niż z takim wrednym charakterem.Zresztą myślę że często jest tendencja że nawet jak ktoś jest bardzo gruby a pozytywny z zachowania to nikt nie będzie mu specjalnie wypominał nadwagi jak osobie wrednej która waży za dużo.

ocenił(a) serial na 4

tak, oczywiście, ale tutaj oceniamy chyba urodę aktorek (jak w temacie) a o ich charakterach niewiele wiemy albo i nic... temat
wątku nie brzmiał, z którą postacią PM chciałbyś być... ;)

użytkownik usunięty
marajka

Tak,tylko niektórzy się dziwią dlaczego faceci szaleją za Maryśką czy innymi laskami.A może być tak że scenarzyści nie chcą pokazać widzom jakie one są piękne tylko jakie mają cudne charaktery.
Poza tym łatwiej zrobiło by się ranking np z lasek tylko obecnie występujących w serialu lub z lasek z posród danej listy.

ocenił(a) serial na 4

łatwiej. a odwracając temat dla mnie jedyną brzydką była ta z którą Artur zdradził Berenikę i która spała też z Kaśka(!!!)

użytkownik usunięty
marajka

To prawda była okropna nie poszedłbym z nią do łóżka nawet za 100 tysięcy złotych.

ocenił(a) serial na 4

a co sądzisz o włodarczyk? jakos jej nikt nie wymienia... a brzydka nie jest

użytkownik usunięty
marajka

Jest bardzo sztuczna.Mi się właściwie nigdy nie podobała.Jest ładna może bardzo nie dziwię się że się facetom podoba,ale mi nie.Trochę jak Opozda też niby ładna,figura świetna ale też w sumie nie.Może dlatego że obie mają raczej mało pozytywne wyglądy.
Ogólnie Zając nie jest wielką pięknością ale już Majkę z nadwagą bym wolał od niej.

ocenił(a) serial na 4

No wlasnie raz ze ona sie sama oszpeca nadmierna opalenizna i innymi takimi "cudami", ale generalnie ladna z niej kobieta. Wg mnie, to jednak nic - ostatnio wyglada calkiem fajnie tyle ze ma przede wszystkim dziwna aure, jest taka toksyczna... tak ja "czuje".moze i ten romans z krawczykiem wplywa na ocene, ale wydaje mi sie ze nie do konca.

użytkownik usunięty
marajka

Ja mam tak samo nie mogę jej ocenić tylko przez pryzmat samej urody.Swego czasu kilka lat jak miała blond włosy nawet mi się podobała,jeszcze jak grała w Plebani.Od kilku lat zupełnie mi się nie podoba.

ocenił(a) serial na 10

Włodarczyk jest ładna, seksowna. Wydaje sie, że taka ostra laska.

użytkownik usunięty
Zgiebongo

Mi się parę lat temu podobała teraz nie.Ale nie dziwię się że innym się podoba.

ocenił(a) serial na 10

No, w "Sarze" była najlepsza :D

użytkownik usunięty
Zgiebongo

Mnie się w Plebanii podobała chociaż rzadko ten serial oglądałem.

ocenił(a) serial na 4

mi tez sie podobała kiedyś bardziej chociaż teraz się fajniej ubiera i chyba nawet zrezygnowała z solarium ;) widziałam/słuchałam z nią kilku wywiadów, jeden z Jagielskim jak była całkiem młodziutka i zawsze mi się wydawała albo zagubiona albo właśnie toksyczna w stosunkach z facetami, chłopakami, rodziną... wydaje mi się, że może bardzo zafascynować faceta a później... zacząć męczyć, manipulować w jakiś sposób. ale chyba za bardzo się bawię w psychologa ;)

użytkownik usunięty
marajka

W sumie dlaczego za bardzo się bawisz w psychologa?Często ludzie się zastanawiają jak ktoś jest wredny,często w złym humorze robi ludziom na złość co jest przyczyną i nie ma w tym nic złego.
Ja zauważyłem właśnie że często ci zarozumiali to nie są ludzie którzy odnieśli w życiu sukces,tylko bardziej nieudacznicy co im w życiu nie wyszło.A wydawać by się mogło że bardziej logiczne jest osiągłem w życiu sukces czuje się za coś lepszego.

użytkownik usunięty
marajka

A serialowa Ola jest ładna według ciebie bo o niej też nikt specjalnie nie pisze?

już większosc z nas o niej zapewne zapomniała ,Ola była na poziomie,troche taki mały gałganek,ale mocno sie zmieniła po zmieniła fryzury..na gorsze

ocenił(a) serial na 4
aron312

no tak- prawda. zapomnialam. ogolnie zgadzam sie z przedmowca. natomiast - nie pamietam czy juz pisalam - Sabina mi sie ostatnimi czasy podoba. może nie jest klasycznie piękna, ale ma coś w sobie. jakąś delikatność.
zapomniałam tez o Renacie i Teresie.

marajka

ufff, i dobrze, że zrezygnowała, bo wygląda okropnie. gdy tylko ją widzę, przypomina mi się "Jesteś spalona" xD nic dziwnego, że ludzie mówią na nią solara. upieczona jak kurczak na rożnie. ogólnie to w PM mało jest w miarę przyzwoitych lasek. Wiktoria to nic specjalnego, Malwina takie wymalowane czupiradło, Sabina za chuda, Marysia.... nijaka. Patrycja ma szczurzy pyszczek, Nikola - bez komentarza. Daga zbyt męska. jedynie Paulina - z trudem, ale jakoś ujdzie. cienko, bardzo cienko.

użytkownik usunięty
makintosz

Renata ładna choć nie lubię wysokich.Sabina ma teraz pozytywną rolę więc może dlatego bardziej się podoba.Mi się bardziej podoba od kiedy ma blond włosy.Marysia to zawsze byla kluska od lat więc to nie kwestia urodzenia dzieci.

ocenił(a) serial na 4
makintosz

wszystko się zgadza, ale czego byś chciał - żeby wpuścili na plan modelki VS prosto z wybiegu? czasami takie "wady" jak chudość Sabiny dodają uroku, albo nawet w nijakości Majeczki wielu się lubuje. co do Nikoli to się zgadzam - dla mnie również bez komentarza i męskość Dagi też mi jakoś ciężko przeskoczyć...

użytkownik usunięty
marajka

Dla mnie Majka może ważyć 200 kg,irytuje mnie tylko ludzkie gadanie że nie może być szczupła,bo urodziła dwójkę dzieci.A dwa lata po rozpoczęciu serialu jak miała nadwagę więc miała wtedy tylko 24 lata i opis serialowej księżniczki.

ocenił(a) serial na 10

Chyba dobrze, że nie wszyscy są idealni. Trochę realizmu.

użytkownik usunięty
Zgiebongo

Nie mówię że każda kobieta ma mieć super figurę.Chodzi mi o to żeby ludzie wagi Zając nie zwalali na narodziny dzieci.
Gdybym napisał komentarz,że irytuje mnie że dużo aktorek w serialu waży za dużo,można byłoby się mnie czepiać że chce w serialu widzieć same modelki.

Jest wiele kobiet które urodziły 2 a nawet 3 dzieci i wyglądają świetnie, wiec to nie argument ze urodziła dzieci. Pewnie jest leniwa i lubi jesc nieodpowiednie rzeczy i nie cwiczy to sa takie efekty.

użytkownik usunięty
fifi123

Świetnie to ujełaś.jak miała 24 lata i nadwagę nie mogła powiedzieć że to przez ciąże bo w zadnej ciąży wtedy nie była.Dlatego mimo wszystko serialową księżniczkę powinna grać zgrabniejsza kobieta.

Czytałam kiedyś wywiad w którym mówiła że dietę stosuje. Sama dieta bez ćwiczeń, sportu da jej taki efekt że skóra bedzie sflaczała mięśnie się spalą a tłuszcz po części i tak zostanie. Może ma skłonności do tycia, nie wiem nie mnie oceniać szczerze mówiąc bo ja nie tyję nawet jak jem bardzo dużo, no ale ona to pewnie siedzi na kanapie i zajada ciasteczka. A co do sprtu to dziwne że jakoś nigdy nie pokazują żeby ktos go uprawiał, prawda? Jeedynie Nikola na basen chodziła.

użytkownik usunięty
fifi123

Nicola na basen chodziła chwię nauczyć się pływać.Teraz już olała basen.Ja gdzieś czytałem że Zając podobno wieczorami biega ale może mało biega i wogóle ta dieta to bardziej się popisuje niz jest.Aktorzy lubią się chwalić jak to jędzą jak wróbelek i mają masę ruchu.
Może dzięki tej diecie Zając trochę schudła ale dalej swoje waży.Może jakąś dietę stosuje ale nie jest to jakieś rygorystyczna dieta i niewiele daje.

Ale rygorystyczne diety zdrowe nie są bo i tak miałaby efekt jojo. To powinno się robić z głową :) Ale widać że trochę schudła, może jej brzuch był rozciągnięty po bliżniakach i słabo wraca do normalności a spory tyłek to ona chyba zawsze miała.