PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34528
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Top 3
1. Marysia (majka) znana jako dajka
2.Beatka mniam ją bym mógł schrupać :)
3. Agata ta szajbuska

użytkownik usunięty
fifi123

Ogólnie ona jest dość szeroka i dobrze zbudowana jak na kobietę.Wiadomo najgrubsza była w ciąży i po ciąży ale przed ciąża i teraz ma nadwagę tylko że ostatnio mniejszą.
Sam się zastanawia czy człowiek musi stosując dietę aż tak ją stosować żeby np od 17 pić tylko wodę niegazowaną.

A potem siedzi wieczorem i burczy w brzuchu, chyba po 20 nie powinno sie nic jesc z tego co pamietam. No ale celebryci sie tlumacza tym ze prowadzą nieregularny tryb zycia i duzo pracuja. A aktorzy tyle zarabiaja ze stac ich nawet na zabiegi odchudzające, no moze ona jakiegos majatku w jednym serialu nie kosi ale jednak.

użytkownik usunięty
fifi123

Kilka aktorek stosuje jakieś bajery z zabiegami na odchudzanie.Słyszałem że np Archiuch czy Schejbal czy Borys oraz Foremniak i jeszcze inne.Poza tym kilka aktorek ma ten problem z tarczycą co powoduje że człowiek chudnie(Włodarczyk czy Koroniewska).
Zastanawiam się czy nie wystarczyło by gdyby człowiek jadł mało i mało kalorycznie,unikał tłuszczów oraz miał dużo ruchu żeby utrzymać smukłą sylwetkę.Nie wiem czy taka woda gazowana jest aż tak tłucząca.

Koroniewska mówiła kiedyś w wywiadzie że ma nadczynność tarczycy, a to powoduje za szybką przemianę materii, Włodarczyk może też bo czego jak czego ale dobrej figury odmówić jej nie można

użytkownik usunięty
fifi123

Dlatego irytuje mnie trochę hipokryzja.Jak taka Ostałowska czy Kisio mają nadwagę to nikt nie ma prawa się ich czepiać bo mają niedoczyność tarczycy.A jak wszyscy chwalą figurę Koroniewskiej czy Włodarczyk to nikt nie myśli że łaski nie robią bo to zasługa nadczyności tarczycy a nie diety i sportu.
Jak Koroniewska tańczyła w Tańcu z Gwiazdami mówiła że ma problem z kondycją co mnie zdziwioła bo zawsze taka chuda była dopiero potem o tej tarczycy się dowiedziałem.

Ale też nie może tak być że ktoś siedzi calymi dniami przed telewizorem i zjada się czekoladą a ciągle powtarza że nadwaga spowodowana chorobą i nawet nie zamierza nic z tym robić.

użytkownik usunięty
fifi123

Ja uważam że nawet z problemami z tarczycą czy tendencją do tycia można mieć fajnie ciało tylko trzeba więcej mieć ruchu i jeszcze bardziej przestrzegać diety.Podobnie w drugą stronę ci co mają dobrą przemianę materii też mogą utyć ale łatwiej utrzymać im fajną wagę niż reszcie.

ocenił(a) serial na 4

jest jaka jest. nie wiem czy na serialową księżniczkę za gruba i za nijaka... moze taki był zamysł - sympatyczna blondynka ze wsi, skromna i mądra i takie tam pierdoły więc do takiej roli nie mogli dać laski typu Doda ;p mi osobiście się ona nigdy nie podobała, ale to tylko głupiutki serial więc jakoś nigdy za bardzo nie analizowałam tylko czasami uśmiechałam się pod nosem (ironicznie) że tak wszyscy za nią szaleją. dużo później wkroczyła do akcji Nikola również jako piękność przed którą faceci padają na kolana... co było jeszcze gorsze niz w przypadku Majki. a np. dziewczyny, które faktycznie są ładne odgrywają rolę przeciętniaczek na które nikt nie zwraca uwagi - np. wspominana przez nas Berenika albo (właśnie sobie przypomniałam) Ewa ze śmietnika - to była bardzo ładna dziewczyna tylko miała WYBITNIE irytującą rolę! ale mogłabym sobie wyobrazić, że obsadzają ją w innej, sympatycznej i ładnie "robią". jak dla mnie 100x lepsza od Nikoli "brzydkiego jeża".

użytkownik usunięty
marajka

Mnie bardziej irytowala Majka wcześniej niż teraz.Zgrywała więczną dziewicę a co noc pewnie uprawiała ostry sex z Pawłem.Dla mnie była trochę za mało inteligentna i kumata to roli świetnej studentki.
Ogólnie była dość wrażliwa,delikatna nadawała się do roli.Może nawet producenci nie chcieli pokazać ze faceci biegali za nią bo była taka piękna,tylko dlatego że miała takie dobre i szlachetne serce.Tak jak dostała majątek za tą ziemię i zamiast go zainfestować w zysk i kąpać się w pieniądzach kupiła za to dom dziecka.

ocenił(a) serial na 4

a tak dla przypomnienia Ewa - Aleksandra Prykowska http://4.bp.blogspot.com/-fL4cjsi-1NQ/UY-pk68egfI/AAAAAAAACQk/IDnewymraas/s640/A ll-ONS_1514607-Aleksandra_Prykowska400.jpeg
i proszę mi powiedzieć co za cap odpowiada za castingi i obsadę skoro taka laska grała chłopczycę i kocmołucha a w rolę piękności wciela się Kozka http://m.ocdn.eu/_m/02fc60cfba63c5753f23f242a0876a21,0,37.jpg

marajka

Nikola ładnie wygladala jak miał długie lekko pokrecone wlosy http ://stopklatka. pl/-/10300536,anna-kozka

ocenił(a) serial na 4
fifi123

pewnie lepiej niz w krotszych i prostych, ale czy ładnie.. ładnie jak na nią może tak bym to ujęła. poza tym, możliwe, ze by nie było tyle krytyki wobec niej gdyby nie przedstawiali jej jako mega laskę tylko normalną dziewczynę

użytkownik usunięty
marajka

Podobnie jest z serialową Maryśka gdyby miała status zwykłej dziewczyny może nawet ładnej nie ciskał bym się tak jej wagi a inni urody.
To samo tyczy się innych dziewczyn np Nicoli z miejsca zwariowali na jej punkcie Błażej i Radosław a Julia też świata poza nią nie widział.
Jak tylko Nicola zaczęła się wymykać z domu,Radosław podejrzewał ją o zdradę bo taka piękność napewno mogła by mieć każdego.

użytkownik usunięty
marajka

Ola też mnie urodą nie porwała a w serialu też ma powodzenie.W końcu był Mikser jest Robert bo drodze kochał się w niej Mariusz czy Aleks ten co był z Sabiną.

Ogólnie serialowa Nicola jest za stara do roli młodej dziewczyny,z twarzy wcale nie wygląda młodo tyle że jest niska i chuda co odmładza.Komiczne jest to że ona jest starsza od Majki czy Kingi które należy do tej starszej grupy.

A moim zdaniem młodo wygląda jak na 33lata, inne w jej wieku już siwieć zaczynają i zmarszczki mają

użytkownik usunięty
fifi123

Może młodo ale nie na 22 lub 24 lata bo jej postać więcej nie ma.Nawet chyba mniej niż 24 lata.

marajka

wypluj to słowo. żadnych modelek. a feeeee. to dopiero paszczaki, to takie kościotrupy, żebra wystające, chude. jakby przyjechały z Oświęcimia.

ocenił(a) serial na 4
makintosz

Haha to tez prawda.

marajka

no ;) więc jakbym miał do wyboru modelkę albo taką Marysię, to bez wahania wybrałbym tę drugą. chude szczapy mnie nie kręcą, kobietka powinna mieć tu i ówdzie, a nie wyglądać jak wieszak. tak, żeby było za co chwycić i wytarmosić xD

ocenił(a) serial na 4
makintosz

ale powiedzmy takie modelki, które reklamują bieliznę są trochę "lepsze" niż te "zwykłe" - dlatego napisałam o modelkach VS ;) mi się osobiście bardzo podoba Miranda Kerr http://www.banzaj.pl/pictures/celebrity/gwiazdy_zagraniczne/aniolki_victorias_se cret/aniolki_victorias_secret_promuja_kolekcje_swim_2011/aniolki_vs_na_victorias _secret_swim_collection_party_03.jpg
ta po prawej w czerwonej kiecce
zresztą każdą z nich wolę od Marychy.

marajka

no, te to co innego ;)

użytkownik usunięty
makintosz

ja też nie lubię jakiś anorektyczek jak Rubik czy żona Żebrowskiego.Ale taka serialowa Stefani czy Beata jest tak akurat z wagą.Kobieta może być szczupła,zgrabna ale powinna nie mieć jakieś widocznej nadwagi.

Masz rację, jest okropnie sztuczna. powiększyła usta, za mocno sie maluje, takze opala przez co wyglada staro. A gdy wystepowala w "jak oni śpiewają" co bylo w 2008 roku juz wtedy miala widoczne spore za0marszczki wokół oczu (pewnie od tej solary). Podobno nawet zoperowala sobie gorne powieki, zeby oczy wydawały sie większe :o

użytkownik usunięty
fifi123

Kobieta(Włodarczyk)chciała pewnie poprafić swoją urodę przez te zabiegi a wyszło odwrotnie,oszpeciła się.
Podobnie jest jak ludzie biorą jakieś hormony bo liczą że coś w sobie poprawią a potem zdziwieni że jest gorzej.

ocenił(a) serial na 4

polecam - symptomatyczny wywiad http://www.youtube.com/watch?v=6_PpAxwW_qI
mozna zobaczyć jak zmieniła się fizycznie, ale jeszcze ciekawsze jest to co mówiła...

ocenił(a) serial na 4
pawel_mistrz

1 Wiktoria
2 Majka
3 Agata
4 Daga :))

pawel_mistrz

1.Jowita
2.Weterynarka
3. Agata

użytkownik usunięty
Hans_Kloss

Widzałem kilka odcinków z 2006 roku czyli kiedy Zając miała 24 lata i już wtedy miała nadwagę,była chudsza niż teraz ale ważyła stanowczo za dużo jak na superlaskę.Więc raczej jej waga to nie kwestia urodzenia dwójki dzieci tylko że dziewczyna lubi jeść i nie lubi sportu.

Hans_Kloss

Podbijam, na 1 miejsce wpada Kurdej-Szatan czyli blondynka z Playa.

użytkownik usunięty
Hans_Kloss

To prawda nie jest jakaś zbytnio wysoka,jakaś anoretktyczka a na dodatek ma świetny głos i uśmiech.

ocenił(a) serial na 5
pawel_mistrz

Aneta Zając klasyfikuje się jak dla mnie tak pomiędzy przeciętną a ładną i w związku z tym ma swoje lepsze i gorsze momenty, w zależności od wagi, stylu i fryzury. Najgorzej wyglądała w czasach, kiedy byli z Pawłem na wakacjach w Chorwacji i potem jak chodziła z takim okropnym doczepianym kucem- mieszkała wtedy u Emilki i zarywał do niej (a jakże) jakiś Asłan. O okresie kiedy była w ciąży litościwie nie wspominam bo wtedy wyglądała baaaaardzo niekorzystnie, no ale to raczej zrozumiałe w błogosławionym stanie ;-). Za to jak chodziła na praktyki do szpitala i miała dość długie włosy z grzywką na bok wyglądała dla mnie jak laska :). Później jak zdradzała Pawła też nieźle. Włodarczyk była w serialu jedną z najładniejszych ale tylko w scenach, w których miała być na maksa odstawiona, na co dzień w dresie i natapirowanym warkoczu trochę straszyła. Z tych co kiedyś występowały ładne były Renata i Jowita, ze starszych Aurelia, reszty za bardzo nie pamiętam :). Za to Berenika mnie się kompletnie nie podobała i wcale mnie nie raziło że gra przeciętną, pasowała mi do takiej roli bo była jakaś taka kwadratowa z figury a z twarzy też mi nie podchodziła.
A tak z racji tego, że sporo kobiet się tu udziela, to dodam że jeśli chodzi o płeć przeciwną, numerem jeden jest dla mnie Radek :). Obiektywnie znaleźliby się przystojniejsi, ale jemu też nic nie brakuje, a do tego ma coś w sobie :).

ocenił(a) serial na 4
melanie163

dobry opis Majki - dla mnie tez cos pomiedzy w zaleznosci od kilku czynnikow;)

użytkownik usunięty
marajka

Ja mam podobnie raz sobie myśle że nawet bardzo ładna a innym razem przeciętna.Z innymi trochę podobnie raz jak milion dolarów a inny zwykła dziewczyna.U facetów jednak nie ma takich rozbieżności.

pawel_mistrz

Wiktoria wymiata wszystkie miastowe i wsiury. :)

ocenił(a) serial na 5
Robaczek_12

Wiktoria jest ładna, ale ta jej rola... Zrobili z niej typową, ładną, ale bardzo prostą i mało inteligentną prostaczkę, która tylko paznokcie maluje i na niczym poza atrakcyjnym wyglądem się nie zna. Gra aktorska też nie stoi na najwyższym poziomie, ale mam wrażenie że to kwestia nudnego scenariusza, bo jak miała na początku ciekawsze wątki to grała dużo lepiej. Ogólnie taka postać jako mieszkanka małej wioski, która podłapała męża z tych facetów, którzy byli pod ręką i jest zadowolona z tego co ma, jest prawdopodobna, tyle że nie w przypadku dziewczyny, która wróciła z zagranicy, panoszyła się po całej wsi, podrywała cudzych facetów i knuła. Teraz z niej innego człowieka zrobili. Wiadomo, można się zmienić, ale dawna i obecna Wiktoria to dwie zupełnie różne osobowości, nawet poziom inteligencji zupełnie inny. Ale tak to już jest z metamorfozami w tym serialu. Żałuję też Sabiny, która dawniej była wkurzająca trochę, ale miała charakter i jaja, a teraz taka nudziara i ciepłe kluchy :/

użytkownik usunięty
melanie163

Wiktoria to taka głupia gęś przy niej Emilia i Malwina to inteligentne dziewczyny.Próbuje dobrze żyć z siostrą i z Emilią ale jej nie wychodzi łączenie tych spraw.O psa też zrobila aferę jakby to dziecko było.Z Ryśkiem też jest poto bo tak jest łatwiej chłop jej nie zdradzi,jest miły posłuszny na wszystko się zgadza.

ocenił(a) serial na 5

Związki na takiej zasadzie raczej Bartek miewał w przeszłości. Wiktoria chyba rzeczywiście kocha Ryśka, na zasadzie bardzo prostego postrzegania miłości i ogólnie świata- wszystko jest albo czarne, albo białe, Rysiek jest moim mężem więc mam go kochać i na żadnego innego się nie oglądać, bo przecież przysięgaliśmy sobie być ze sobą na zawsze. Nie mówię, że to złe podejście, tyle że nie pasuje do postaci, którą na początku wykreowali scenarzyści :).

użytkownik usunięty
melanie163

Dla mnie ta miłość jest śmieszna.Rysiek i Wiktoria znają się od dziecka.Nigdy Wiktoria jakoś za nim nie szalała kiedy był blisko latała za Bartkiem i Patrykiem wcześniej miała romans z tym Włochem i pewnie innymi facetami.Rysiek to był bardziej plan awaryjny jak z innymi nie wyjdzie ja na jego miejscu nie chciałbym baby która zwrociła na mnie uwagę potym jak z innymi jej nie wyszło.

ocenił(a) serial na 5

Bartek jej się nie podobał, łaziła za nim za namową Malwiny, dla kasy i pozycji- na wsi lekarz i Pani Doktorowa to nie byle kto :D. Z Patrykiem co innego, spodobał jej się po prostu :). Ale z Ryśkiem nie było do końca tak, na początku go olewała, ale potem jej zaimponował i zwróciła na niego uwagę, a jak się poznali lepiej to się zakochała :). Wiele par tak ma :). Chociaż nie wierzę że omawiam z zacięciem problemy sercowe postaci z serialu, to chyba przez stres sesyjny :D.

użytkownik usunięty
melanie163

Ogólnie może i był to taki rodzaj miłości po czasie ale jednak wcześniej intrygantka a teraz wspaniała żona która awantury robi bo siostra napisała że Rysio się batonami obżera.

ocenił(a) serial na 9
pawel_mistrz

Według mnie :
Izabela
Renata
Jowita
Kinga (aktualni, bo kiedyś nie podobał mi się jej wygląda)
Edyta

ocenił(a) serial na 10
pawel_mistrz

Jola, nowa dziewczyna Tomka