Jakie postaci chcielibyście żeby wróciły do serialu,temat podobny do tego Comeback ale tutaj pytanie nie jest o realne powroty ale kogo byście chcieli z powrotem nawet jak to nierealne u mnie tak:
1-Paweł to wiadomo
2-Któryś z facetów Marysi Aleks lub Hubert najlepiej obu ale chociaż jednym bym nie pogardził
3-Harcerz
4-Filip
5-Andrzej
6-Nicola postać wprawdzie irytująca ale czy powrót nie miałby sensu,przecież w końcu wielka miłość Radka do Jowity narodziła się jak ta go przerobiła,może znowu by zwariował dla niej,przecież już dwa razy to zrobił.
7-Kamil ten co w Wadlewie się pojawiał
8-Jogin może by w końcu pokazał swoje mroczne oblicze
9-Jan-gburowaty,ale jakiś wpływ na fabułę miał
10-Teresa
Pewnie jeszcze kilka postaci by się znalazło ale te chyba tak na pierwszy rzut są wyrażne.
Ja bym chciał by wróciła Zośka od Arture ciekawa i wyrazista postać strasznie długo jej nie ma a to przecież była Artura i mają razem dziecko
W ogóle dziwne że Stasia nie odwiedza Artura, bo wcześniej często bywała w domu Kingi a przecież Tomek podkochuje się w Stasi hihi. A teraz scenarzyści chyba zapomnieli że Artur ma córkę, bo tylko z przyszywanymi synami się bawi.
Magda też może być :). Ale wątpię czy by wróciła i ona do japonii wybyła czy gdzieś, a wtedy już nie wracają hihi. Tylko Jowita taka głupia by porzucać USA dla Radziula. :P
Zgadzam sie. Jeszcze Filip i Rysiek podgrzaliby atmosferę ;). Ale ogólnie już o tym pisaliśmy wiele razy jakie postacie chcemy by wróciły :). To i tak nic nie daje, można sobie pomarzyć. A Filipa też masz wpisanego ;)
w sumie tak wymieniać postaci które odeszły a mogły by wrócić można byłoby wymieniać i wymieniać.Np jeszcze są dwie laski Elka i Iwona,ta pierwsza mogła by znów robić u Kingi a ta druga przypadkiem wpaść na Merry na ulicy.Oczywiście ta pierwsza byłaby jedną z najlepszych kumpeli Kingi ta druga Maryśki,jedna zakochała by się z wzajemnością w Natanie a druga w innym bohaterze.
Ale fakt może zamiast odgrzewane kotlety z dwojga złego już lepiej dawać nowe postaci,przecież większość tych których już nie ma nie miała większego wpływu na fabułę.Poza tym powrót takiego Harcerza trochę z dupy,faceta wieki nie było,nagle wrócił,poudawał dobrego wujka,a jak Maryśka rozstała się z facetem,to ten też zniknął jakby nie ma Aleksa mogę się zwijać.Jeszcze znowu miałby na moment wrócić i zaraz znów zniknąć to nie ma sensu,podobnie Filip i cała reszta.
No z Harcerzem było najgłupiej, bo jego naprawdę długo nie było a jak wrócił, to każdy go znał, witał się jak z przyjacielem, nawet ci którzy go nie poznali wcześniej :), każdy go kojarzył i pamiętał :). No a później i tak znikł i nikt o nim nie pamięta. I tak głupio że zniknęła cała rodzina Pawła, włącznie z nim ( a jak dowiedział się że ma córkę to miał być dobrym tatusiem i nawet Majka bała się że on będzie chciał jej zabrać dziecko, a teraz nie ma go i Julka o nim nie wspomina, co dziwne nie wspomina o Hubercie którego znała od urodzenia, za to Michała uważa za ojca :P wtf?), no i zaginął też ojciec Majki ( bo dziadek można uznać że nie żyje) i gdyby ojciec Majki charakterem był jak matka Krystiana, no to wiadomo wyjechał i ma gdzieś, ale on był najbardziej wtrącającym się rodzicem, często przyjeżdżał do Majki i chciał wszystko wiedzieć co u niej, drugi Grzegorz Król, tylko że bardziej gburowaty :). A teraz nagle nie odwiedza córki i wnuczki.
wiem że to co napiszę jest głupie,ale może z dwojga złego zamiast właśnie tak jak z Harcerzem po latach go sprowadzać z powrotem i potem żeby znikał,lepiej tak jakby zabić postać na dobre jak Jana i Antoniego.Bo co taki widz może wręcz uwierzyć że Marysia nie ma rodziny,a jak taki Jan będzie się pojawiał,dupę zawracał dobry Dziadzio i Daddy i znikał to jeszcze gorzej.Dziadek podejrzewał w sensie aktor co go grał,nie chce tak jak Pyrkosz grać do śmierci.Hubert słaba akcja,wielce rozżalony,jak Maryśka mówiła że Paweł jest ojcem,nawet jak mówiła że Hubert też,a co miała powiedzieć że Paweł to wujek przecież nawet ślubu nie mieli,ani on jej nie adopotował,a teraz totalnie ma w dupie.
Aleks to przynajmniej może powiedzieć że się ..........wstydzi.Zresztą on był dopiero w hierarchii Julki na 3 miejscu.
Nie wiem czy widziałaś serial Strażacy ale tam właśnie też tak było,w pierwszej serii było dwóch strażaków w Warszawie,ale to byli jacyś amatorzy-aktorzy,nie kojarzę ich.Akcja 1 serii rozgrywała się głównie poza Warszawą,więc pewnie tacy goście wystarczyli,2 seria rozgrywa się przede wszystkim w Warszawie,i tych strażaków już nie pokazują tylko sprowadzili dwóch nowych za nich.Nawet słowem nie wspomnieli co się z nimi stało,np że jeden wyjechał za Granicę a drugi zmienił pracę,więc chyba normą w serialach jest że jak postać nie pasi wizji to się go pozbywają bez słowa.
Nie oglądałam strażaków ale tak w sumie jest w serialach. Chociaż w takim mjm to trochę lepiej z tym jest, bo zawsze wspominają że ktoś np wyjechał, albo zrobią mu śmierć. Jedynie Kisiel gdzieś zaginął ( jego postać, bo aktor to nie żyje), ale Lucek o nim wspomina, więc chociaż to :).
a co wspomina,słyszałem że serialowy Kisiel robił furorę i aktor miał dobrą opinię publiczną.Z tego co czytałem że streszczeń to było chyba podobnie jak z ojcem serialowego Artura Piotrem tzn aktor odszedł z serialu,postać umarła albo zniknęła,aktor był poważnie chory a za jakiś czas zmarł,tutaj pewnie podobnie aktor podupadł na zdrowiu,odszedł z serialu a za jakiś czas zmarł.
Tak, niestety bo fakt że Kisiel był super postacią i śmieszne były z nim wątki ale tak to już w życiu jest.
Jak ten aktor umarł to był artykuł że legendarny Kisiel z MJM,widziałem kilka lat temu kilka scen z nim,i faktycznie rewelacja,taki kabareciarz jak Filip tylko dwa pokolenia starszy.A tam chyba było tak że jak Ten Kisiel zniknął pojawiła się jego żona,czy mieli jakieś wspólne sceny?
nie, odkąd pojawiła się żona Kisiela, to jego już nie ma :). Ale zawsze mogą to usprawiedliwić tym, że on zawsze uciekał od swojej żony :P. Więc wiadomo że tak gdzie Zocha Kisielowa, tam Kisiela nie ma :). Ukrywa się.
Czyli trochę jakby scenarzyści uznali że dwoje Kisielów to za dużo,a żaden to nieurodzaj,jeden to w sam raz.
Jeśli chodzi o inne seriale i powroty do tego,to oglądając Janickiego w Strażakach mam wrażenie że on swoją grą bliżej ma do takiego Miksera niż Pawła.Oczywiście znów grając w PM,byłby pewnie bardziej męski niż Mikser jednakże wydaje mi się że Paweł Janickiego byłby bardziej sympatyczny i trochę mniej grożny niż Paweł Krawczyka.
Może nawet gdyby Janicki cały czas grał Pawła a nigdy Krawczyk,Paweł bardziej kojarzył się z owszem męskim,dość grożnym facetem ale właśnie bardziej sympatycznym i jednak trochę mniej grożnym.
A ja właśnie pare dni temu widziałem odcinek
Strażaków z Mikołajem Krawczykiem a tam przecież gra 1 Paweł fajnie by było zobaczyć ich w wspólnej scenie.
Powiem tak: wkrótce jedna z postaci z tej listy powróci. Ale nie mogę na razie powiedzieć kto. Czekajcie cierpliwie :)
To niestety nie Jogin. To ktoś, kogo nie ma w serialu już od "dawna". I tyle mogę póki co powiedzieć. :) To zresztą nie jest jedyny powrót. :)
to dorzuciłeś mi spory kawałek mięsa do obiadowego talerza,skoro nie Przemek.Od dawna to pewnie odpadają też Aleks,Harcerz i Filip cała trójką chyba odeszła w jednym czasie stosunkowo niedawno.Ale daje za język nie ciągnę.A w zasadzie za klawiaturę.A kiedy będą odcinki z tą postacią?
Nieprędko. Końcówka tego sezonu prawdopodobnie, może nawet dopiero po wakacjach. Zależy kiedy Polsat zrobi przerwę. ;)
to nic dziwnego że nie pojawiła się żadna zapowiedz np wielki powrót Andrzeja/Nicoli/Kamila/Huberta.
Hubert wróci? Chociaż nie, bo on chyba nie miał żadnych powrotów... chociaż udawał raz martwego :P. Al aktor chyba nie chce wracać ? To by mogło być ciekawe. Chyba że chodzi o Nikolę. Ona chyba raz wyjechała, potem wróciła do Radzi, pobyli ze sobą i znów się popsuło i wyjechała na dobre ale rozwodu Radzia nie ma.
Chyba każda z tych postaci z listy by sporo wniosła do serialu.Aleks,Hubert,Paweł wiadomo byli Maryśki,Filip dodałby kolorytu,Harcerz niby nic takiego ale zawsze coś można wymyślić,Jan to w końcu były Anety,Teresa walczyła by o powrót do rodziny,Nicola może znów Radek by stracił dla niej głowę,przecież na początku powrotu Jowity on był zakochany w Nicoli,a Jowitę jak swoją byłą traktował wielka miłość do Jowity narodziła się po wykiwaniu go przez Nicolę.
Może Andrzej w sumie ciekawa postać niby wiejski przygłup,damski bokser chodząca hańba swojej matki,a jednak mógłby grać dobrego wujka dla Julki przecież Aneta mówiła że Julka jest dla niej jak wnuczka,więc analogicznie jej syn mógłby być dla niej jak wujek.poza tym może znowu zrobili by LoveStory z Emilką ona do wyjęcia teraz.
Na koniec Kamil w sumie niby chory psychicznie,ale moment przed wielką miłością do Bartka właśnie dla Kamila Emilka głowę straciła,dlaczego by nie wrócić do tego motywu.
Chyba gdybym miał wybrać z tej listy jedną może dwie postaci które by miały wrócić ciężko byłoby mi się zdecydować.Może właśnie najbardziej byłbym za Andrzejem,Kamilem albo któryś ex-majki.Ewentualnie Nicola.
Hej, właśnie Andrzej Pałkowski, to byłoby bardzo ciekawe bo po pierwsze mógłby być dobrym wujciem dla Julki, po drugie mógłby namieszać w życiu Majki i Emilki, po trzecie w życiu Marka i Anety bo oni teraz wątku nie mają, a Marek z Andrzejem raczej nie lubiliby się, po czwarte Andrzej mógłby mieć wątek kryminalny, że wpakował się jak zawsze w mafię lub inne złe towarzystwo, że ma długi, kłopoty czy coś. Poza tym Andrzej miał już swoje powroty, raz był, później znikał, pojawiał się :).
Andrzej taki szlachetny,bohaterski co każdemu wpier.. spuszcza.Marek z Andrzejem się nie lubili....delikatnie napisane,oni się bili,walczyli o Emilkę to byłby cyrk oni razem na chacie.
Ale z Harcerzem to byłaby nuda, bo znów by rywalizował z kolejnym faciem Majki, tak jak wtedy z Aleksem. Powiedział mu że nie pozwoli skrzywdzić Majki i jak to zrobi to będzie miał z nim do czynienia. Liczyłam na bójkę, a Harcerz wyjechał sobie po prostu po tym uderzeniu Majki. Może Nicola wróci ? W końcu Radziula musi wziąć rozwód by z Jowitą wziąć ślub. Bo raczej jan czy paweł nie wrócą? raczej bez szans.
On chyba w zasadzie nie rywalizował z Aleksem,owszem to jego wcinanie się było przesadzone,czy obejmowanie Maryśki,poza tym bez sensu jak Aleks zachowywał się przyzwoicie cały czas go krytykował może i oświadczyny były trochę gówniarskie,ale co lepsze byłyby w stodole,albo w mieszkaniu na zasadzie może być wyszła za mnie?Tak jak pisałem kiedyś bójki pewnie nie było dlatego że Aleks jako Były Atowiec zapewne trenujący jakiś system obronny nie powinien przegrać,a damski bokser wygrywający z szlachetnym Łukaszem też słabo.
Właśnie to bardziej irytujące facet znika wtedy kiedy powinien się wykazywać.Poza tym co Cieszyński będzie tak znikał i się pojawiał grać przyjaciela.
No tak, dlatego może nie walka ale żeby chociaż Harcerz dał Aleksowi w pysk, a Aleks po prostu dał sobie spokój z oddawaniem mu, jako że wie iż zasłużył. No zobaczymy kto wróci, każdy z tej listy jest dobry.
Wiesz,jeszcze to że go nie dorwał to można zrozumieć,Aleks zaraz po tym uderzeniu gdzieś wyjechał,ale to że Harcerz olał Marry nie.Zresztą co mieli pokazać jak Merry dzwoni do Harcerza że Aleks ją uderzył,a ten prosto dzwoni do Aleksa,słuchaj wiem co się stało,muszę ci dać w pysk,a Aleks spoko tylko szybko bo zaraz wyjeżdzam,Harcerz daje mu w gębę i po wyjściu Harcerza Aleks wychodzi z betami jak Radek po ciosie Natana.
Janek czy Teresa może te powroty nie byłyby aż tak ciekawe,no chyba że Jan namieszałby we wsi w końcu kiedyś to on i jego ojciec górowali na wsi,a Marian za nimi.Andrzej prędzej bo to taka lepsza wersja Kaśki.Też w sumie przygłup,ale bardziej przekonujący.
No dobra... Czas to powiedzieć. Szykują się trzy wielkie powroty. Dwóch mężczyzn i jedna kobieta powrócą pod koniec tego sezonu. Zgadujcie dalej kto. :) Dopowiem tylko, że jedna z tych postaci była na ekranie jeszcze jesienią zeszłego roku i jest tutaj przez niektórych bardzo lubiana, dwie kolejne ostatni raz były w PM dość daaaawno temu. :)
Tylko nie Mariusz ten chłopak jest tragiczny,a pozostała dwójka trudno mówić o powrocie jak nie ma ich moment.
Cefalix pisze że te postaci pojawią się pod koniec sezonu,więc w streszczeniach by o nich nie było,zresztą gdzie te streszczenia masz?no chyba że jakiś inny.
Już Ci wstawiam te nowe : Odcinek 2290
Michał z Krystianem szukają Ewy, która zniknęła w trakcie załatwiania powierzonych jej przez Marysię spraw. Odnajdują ją w barze w towarzystwie Zbyszka. Między mężczyznami dochodzi do bójki. Poszukując Stanisława, który od dłuższego czasu nie daje znaku życia, Radek z Błażejem docierają do willi Teda. Konflikt między Katarzyną i Kaśką narasta. Bartek doradza im, aby skorzystali z pomocy grupy wsparcia dla osób uzależnionych.
Odcinek 2291
Po bójce ze Zbyszkiem nieprzytomny Michał trafia do szpitala. Ewa z Krystianem postanawiają zgłosić to na policję. W willi Teda Radek spotyka Jowitę. Chłopak nie wierzy jej słowom, że przebywa tam z własnej woli. Gdy po nią wraca, razem z Błażejem trafiają do niewoli Teda. Malwina opowiada przejmujące grozą plotki na temat Anny. Jej opowieści oraz znaleziony przez Mirka artykuł w gazecie wzbudzają niepokój również u samego Śmiałka.
Odcinek 2292
Policja odnajduje samochód należący do porywacza Tomka. Artur z Kingą jadą na miejsce z nadzieją na odzyskanie syna. Na prośbę Jowity Ted zgadza się wypuścić przetrzymywanych przez niego mężczyzn. Radek postanawia wrócić po Jowitę. Podczas ich ucieczki Ted strzela… Plotki rozpowszechniane przez Malwinę na temat Anny stają się powodem bójki między kobietami. Ten przykry incydent zbliża Śmiałka i Annę do siebie.
Odcinek 2293
Mimo własnych problemów, Marysia otacza opieką i wsparciem załamaną Kingę. Zmęczenie i stres, który przeżywa w związku z pogarszającym się stanem Michała, odbiją się na jej zdrowiu. Na komisariacie Ted gra rolę poszkodowanego. Z powodu zeznań postrzelonego ochroniarza, obarczających winą Radka i Jowitę, podejmują oni desperacki krok. Kaśka zabiera swoją dziewczynę na spotkanie grupy dla osób uzależnionych. Sceptycznie nastawioną, Katarzynę przekonuje do skorzystania z terapii poznany tam Mariusz.
Odcinek 2294
Po bezskutecznych akcjach policji bezsilny Artur postanawia działać na własną rękę i zatrudnia detektywa. Do współpracy w odnalezieniu Tomka przekonuje również Wekslera. Ewa wprowadza się ponownie do swojego mieszkania, gdzie czeka na nią Zbyszek. Mężczyzna prowokuje awanturę. W konsekwencji kobieta trafia na izbę wytrzeźwień. Lew szuka dziwnych wymówek, gdy Beata proponuje mu spotkanie w jego domu. Podejrzliwa dziewczyna postanawia pójść tam bez zaproszenia.
MASZ POCZYTAJ SOBIE ODCINEK 2293 ! a JAKI TO BĘDZIE MARIUSZ TO NIE WIEM
To na pewno inny Mariusz,raczej by na stronach PM wołali powrót Mariusza itd.A dali temu gościowi na imię Mariusz bo pewnie niektórzy wręcz zapomnieli o nim bo go chyba z 5 lat nie było.Może ten Mariusz rozwali związek Henryka i odbije mu Kasię.
Ta Katarzyna go pozna . A jak mają wrócić jakieś 3 postacie to pewnie jeszcze napiszą o tym na razie jest cisza w tej sprawie.
jak wrócą w czerwcu to najwcześniej w maju o tym napiszą i to w drugiej połowie,zresztą gdyby mieli już teraz pisać to Cefalix by nie robił takiej tajemnicy z tego :)
W czerwcu jak co roku się będzie kończył sezon Pm przed przerwą wakacyjną. Szykują jakieś powroty i się teraz bawimy w zgadywanki o kogo chodzi.
Chyba cała trójka Filip,Harcerz,Aleks zniknęła jakoś we wrześniu 2015 roku,chodzi o jednego z tych trzech?a nie wiem co teraz twórców na te powroty naszło,kryzys wieku średniego,proza życia czy co?
Nie, oni zniknęli jakoś pod koniec lutego 2015. ;) Nie chodzi o żadnego z nich. Nie chodzi też o Wojtka i Celinę, bo oni formalnie nadal są w obsadzie, chociaż ich nie pokazują teraz po prostu. Mówię o postaciach, które odeszły już dawno i zostało wyraźnie powiedziane, że odchodzą, tzn. np. wyjeżdżają itp.
To nie ten Mariusz, tylko raczej jakas nowa postać. Zbieżność imion po prostu. ;)
Mam to pewnie Mateusz,nie orientuje się aż tak wobec fabuły i dat kiedy która postać zniknęła,ale on chyba własnie jakieś pół roku temu zniknął trafiłem?
To nie Mateusz. Chodziło mi o postacie wyraźnie pierwszoplanowe, a Mateusza trudno do takich zaliczyć. ;)
I nie chodzi mi tylko o postacie, które wyjechały. ;P Napisałem "np. wyjeżdżają". Te trzy postacie znajdują się w grupie wymienionych przez pati881 pod tym moim postem. No, ale nie podam na razie które dokładnie. Poczekajcie trochę. :D
Mateusz jakby wrócił w sumie mogło być ciekawe,przecież Sabina teraz wolna a on ją kiedyś kochał,Aśka też w sumie facet mógłby playboyem w serialu zostać dwie niezłe laski by o niego walczyły.I walka z Radosławem o zostanie asystentem Karola,w końcu jak był Mati to Karol nie bzikował z Radkiem.
To na pewno para Ola i Robert bo raczej dziwne żeby wróciły 3 postaci które nie mają z sobą nic wspólnego.No i Hubert on wraca byłoby ekstra.?
chyba raczej nie,prędzej ten pierwszy ale chyba na tym forum przynajmniej ostatnio bardziej chyba kilka osób wołało o Huberta o Szymonie jakoś się nie wypowiadali.Poza tym przy kombinacji Robert,Ola,Szymon niby wszyscy wracają razem dość logiczne paczką ale chyba nudne poza tym żadne od dłuższego czasu nie miało wpływu na fabułę.
Chyba najlepsza byłaby kombinacja 3 osób Hubert,Nicola oraz Andrzej/Kamil.