PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 127 tys. ocen
8,0 10 1 127349
8,3 23 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Meet

ocenił(a) serial na 10

Jak można przeczytać w temacie: "Jaki wolicie wygląd pingwinów?" powstała koncepcja
zjazdu fanów PzM. Co wy na to? :)
Jeśli się zgadzacie, to napiszcie gdzie mieszkacie - zgłosiłam się do wybrania miejsca
na ten ew. meet i wypadałoby wybrać miejsce, które nie będzie nikomu zbyt daleko.
(przepraszam, jeśli to zdanie nie miało sensu, ale już ciutkę zmęczona jestem ;)).
No i następna kwestia: kiedy ten zjazd zorganizować?
Możemy spotkać się w te ferie zimowe, bądź wielkanocne, ale też w wakacje (jaka
szkoda że te się już kończą... :( ). Jest też pomysł, by zjechać się do jednego kina w dniu
premiery filmu z Pingwinami, ale te 3 lata to chyba trochę długo, co nie? ;)
Następnie... nie każdy pewnie będzie miał "transport", ale od czego są pociągi i
autobusy? ;) Zawsze to wyjdzie (chyba) trochę taniej, niż samochodem - uwzględniając,
że cena paliw niekoniecznie może się obniżyć, a wręcz przeciwnie - podwyższyć :/)
Kolejna kwestia: możemy się zjechać na jeden dzień, ale niezbyt się to będzie opłacać,
więc moglibyśmy wynająć np. pole namiotowe. Gdybyśmy się złożyli, to chyba nie będzie
zbyt drogo, prawda? Bo nie wiem... musiałabym poczytać, ale to dopiero gdy będziemy
znać miejsce, bo przecież nie wszędzie jest tak samo.
Na samym zjeździe moglibyśmy urządzić sobie quiz o pingwinach, rysować, zająć się
fandubem, urządzić wielki maraton... No i pogadać oczywiście ;)
Co wy na to? :) Jak napisałam na początku - jak się zgadzacie, to napiszcie gdzie
mieszkacie (możecie do mnie na prywatnych wiadomościach, jak nie chcecie tu, na
forum publicznym... ;) ), to zrobię sobie mapkę miast i postaram wymyślić jakieś, żeby
nikt nie musiał daleko jeździć :)

użytkownik usunięty
marina1318

Eeej, też chcę w czymś pomóc!

OK. To mogę tylko zająć się maratonem...

użytkownik usunięty
marina1318

To był foch? ;)
Nie no, chciałem tylko powiedzieć, że też chcę w czymś pomóc. Nienawidzę stać z boku i patrzeć, jak ktoś się trudzi (chyba że chodzi o moich wrogów).

Końcowe zdanie mnie powaliło :D
Nie, nie był to foch, ale zawsze można współpracować, np. przy quizie lub fandubie... Też nie lubię obserwować, jak ktoś się męczy, jak mogę pomóc. No i nie lubię pracować w samotności - zawsze lepiej z kimś, kto pomoże lub przynajmniej pogada ;D

użytkownik usunięty
marina1318

To co? Będziemy współpracować? ;)
Osobiście uwielbiam robić quizy.
Więcej? Nie wiem. W tym fandubie nie wiem, w czym miałbym pomóc. A co jeszcze innego będzie?

O, ja też mam wszystkie odcinki z PzM na kompie. Nie mam Nicka, więc muszę oglądać tutaj...

OK, to , jak ten meet wypali, współpracujemy przy quizie i maratonie :)
Co więcej... Hm...Myślałam nad takim kółkiem literackim - pisanie króciutkich opowiadań, wierszy , piosenek, itp. ...

użytkownik usunięty
marina1318

To tu już chyba tylko wystarczyło zrobić jakieś jury, no nie? Bo jakoś nie wydaje mi się, że trzeba coś więcej... Oczywiście pewnie się mylę, no ale nigdy nie organizowałem takich meetów.

Jury...Może niekoniecznie. Po co jakieś rywalizacje ;) ? Poza tym zawsze można pozakładać sobie konta na fanfiction.net i tam wrzucić, aby z zewnątrz oceniono :D

ocenił(a) serial na 8
marina1318

A ja też mogę w czymś pomóc?

ocenił(a) serial na 8
Merkura

Dostosuj się do tego:
http://www.youtube.com/watch?v=bhHpLmqCji4&feature=related
Wysłuchaj do końca, będziesz wiedziała co zrobić. xD
Jeszcze tam mówią co Musi być i dlaczego xD

ocenił(a) serial na 8
LastDay

Okej. To ja się mogę zając kawą, piwem i winem. xD A kto przyniesie siano, wódkę i żonę? :)

ocenił(a) serial na 8
Merkura

I jeszcze para!! Mnóstwo pary!
;P Trzeba nam do tego wodę i ogień ;P

ocenił(a) serial na 8
LastDay

Ogień to nietrudno zdobyć. :)

użytkownik usunięty
Merkura

Jaaa! Ja mogę przynieść siano (mieszkam na wsi) i wódkę (no problem, zwinie się ojcu). Z żoną będzie już trudniej, ale może by się coś wymyśliło. ;)

ocenił(a) serial na 10

Żona? Będzie problem. Wtedy by trza było też przyprowadzić męża xd

ocenił(a) serial na 8
Szeherezadaa

Trzeba jakiejś rodzinie żonę zwinąć w nocy.
Plan jest taki:
1. Idziemy do rodziny Harnuców, zwijamy żonę, o północy, tam i tak nawet nie zauważą ze kogoś brakuje, przypinamy ją do kijów, następnie spokojnie idziemy sobie spacerkiem do autobusu i na wrotki xD

ocenił(a) serial na 10
LastDay

Jest problem - nie umiem jeździć na wrotkach! (Zresztą na rolkach, deskorolce, hulajnodze itp. też nie -.-'' :/) ale sobie kupię segwaya. Moge na nim pojechac? ;3

ocenił(a) serial na 8
Szeherezadaa

Nom xD Jak coś to cię nauczę. No problem. ;P
Ustalamy, kto na czym jedzie?
Ja wybiueram rolki.
Szery- segwaya
A inni?

ocenił(a) serial na 8
marina1318

Można zrobić różne zabawy w rysowanie postaci, puzzle, robienie własnych gier. ;D
Rywalizacji proszz... nie cierpię.
I wiem jak to się skończy, kłótnia czy coś i już miła atmosfera znikła

ocenił(a) serial na 10
LastDay

Rywalizacja? Nawet lubię, ale nie taką na serio.. tylko dla zabawy ;)
A na meecie... chyba raczej nie. Tutaj popieram LaDy mimo wszystko ;)
A kącik literacki... - good idea ;D Wgl możemy też po prostu jak na jakimś obozie się pointegrować ;) poopowiadać straszne historie w ciemnościach, popiec pianki przy... ou... na ognisko by nam ew. pozwolenia chyba nie dali, no nie? :/

ocenił(a) serial na 8
Szeherezadaa

Jakby nam nie dali pozwolenia na ognisko to będziemy piec pianki przy zapalniczce. :)

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Weeeee! :D Kupię pianki smerfy i będę udawać Gargamela :> Już raz tak zrobiłam xd

ocenił(a) serial na 8
Szeherezadaa

Będziemy pocierać patykami i już będziemy mieć ogień xD
albo dam wam zapałkę. 50 takich zapałek, a już mamy jedną usmażoną piankę i trzy usmażone ręce- mądry wybór.

ocenił(a) serial na 8
Szeherezadaa

Są pianki smerfy? :O Czemu ja ich jeszcze nie jadłam? A dobre są? xD

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Dobre. W kauflandzie były - bynajmniej u mnie ;) z haribo jeśli dobrze pamiętam :)

ocenił(a) serial na 10
marina1318

Okej... to się dogadajcie ;) Ja sama nie wiem czym się mogę zająć oprócz wybrania miejsca :/

Szeherezadaa

OK :) A tak z innej beczki - możnaby takich nakupować http://kwejk.pl/obrazek/1384964/take-my-money.html i nie ma problemu z tym, że należałoby z tego pola namiotowego wynająć sporo miejsca ;)

użytkownik usunięty
marina1318

Takich w Sanoku nie znajdziesz.
Ale całkiem przydatne cacko. ;)

Yup :) Wątpię, żeby to w ogóle było w Polsce, ale pożartować zawsze można ;)

ocenił(a) serial na 8
marina1318

Ja też moge jechać.
Ps.Mam skype mój nick to lisek696

użytkownik usunięty
lisek696

Ooch, Lisek! Przynajmniej nie będę tam jedynym osobnikiem płci męskiej. ;)

ocenił(a) serial na 8

Jeszcze jest jeden taki, na forum Skilene nazywa się Mercury.

użytkownik usunięty
LastDay

Wiem, znam go.

ocenił(a) serial na 10
marina1318

W Polsce nie wiem, ale nie zmienia to faktu, że dość drogie http://bezkompasu.pl/jakpak-kurtka-spiwor-i-namiot-w-jednym
No, a przynajmniej było drogie 2,5 roku temu ;P

ocenił(a) serial na 8
Szeherezadaa

Prosze tu podyskutujmy o naszych meetach prosze oto adres o meetach www.meety.bloog.pl.

ocenił(a) serial na 10
lisek696

Strasznie długi pierwszy wpis, nie ma co ;)
No i - prawdopodobnie - za 3 lata, jak pisaliśmy wyżej ;P

ocenił(a) serial na 8
Szeherezadaa

Chyba już wszystko mamy zaplanowane, nie? xD

ocenił(a) serial na 10
Merkura

A przynajmniej teoretycznie. Najwyżej się odświeży temat na pół roku przed meetem ;P

ocenił(a) serial na 8
Szeherezadaa

Ja proponuję umówić się na Skeypa, będzie lepiej, poznamy się mniej więcej, zobaczymy co i jak, bo więcej będziemy mogli sobie powiedzieć.
Oks, to ja tylko znajdę mikrofon i kamerkę to może sobie pogadamy :)

ocenił(a) serial na 10
LastDay

Ja nie mam mikrofonu XD Ale mam tableta i z kamerką i mikrofonkiem, więc jakoś dam radę ;P

ocenił(a) serial na 8
Szeherezadaa

Pomyślałem przeciez w 2013 premiera kun fu pandy 3 czyli może pójdziemy jak będziemy na meet w 2013 jak oczywiście wtedy będzie premiera czyli w wakacje

użytkownik usunięty
lisek696

Po pierwsze: wiele osób za rok nie będzie mogło. Za trzy lata niektóre też nie, no ale... Wtedy i tak będą większe szanse.
Po drugie: Co ma Kung Fu Panda 3 do zlotu PzM?

ocenił(a) serial na 8

Moja pomyłka na pewno nie na kung fupanda ponieważ premiera w 2014

użytkownik usunięty
lisek696

Błagam, używaj chociaż kropek, bo trudno cię zrozumieć.

ocenił(a) serial na 8

Ale on jest dyslektykiem. I mu ciężko, zaznaczać kropki i przecinki itp.

użytkownik usunięty
LastDay

Z tego co wiem, ty też jesteś dyslektykiem... I Tinel również...

ocenił(a) serial na 8

Okazało się że nie jestem dyslektykiem (dziwne zawsze myślałam że jestem, bo moja mama była, a ja też miałam takie z mówieniem problemy i teraz ciężko mi idzie z gramatyką jako mówienie) A tu się okazało że ja nie jestem. Nie wiem skąd ta informacja przyszła że jestem dyslektykiem. Jedynie z czym mam problem to z mówieniem gramatycznie.

użytkownik usunięty
LastDay

A Tinel?

Dysleksja nie wycofuje cię z wszystkiego. Tzn. jego.

ocenił(a) serial na 8

Ale mama mi mówiła, że nad tym się nie da panować.
Zwyczajnie mózg ci nie przechwytuje ortografii, iterpunkcji itp.
A pozatym i tak robi duże postępy. Już nie robi tak dużo błędów ortograficznych i w ogóle. Idzie mu coraz lepiej.

LastDay

No ale kropek generalnie powinno się używać. Ja rozumiem, zapomnieć raz, dwa razy, ale ciągle!? Naprawdę ciężko to zrozumieć. Dysleksja zresztą nie zwalnia z myślenia, ona tylko potwierdza, że ktoś potrzebuje trochę czasu, by się zastanowić (czy coś takiego).