PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 127 tys. ocen
8,0 10 1 127133
8,0 20 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Jakiś czas temu szukałam fanficów z PzM. Po polsku niestety niewiele jest takich
opowiadań, ale jakieś znalazłam:
http://www.fanfiction.net/s/7567161/1/Dziwne_nawyki - krótkie anegdoty, nawet niezłe
http://forum.vampirciowo.pl/viewtopic.php?t=387 - to opowiadanie nie ma zbyt wiele akcji,
bardziej skupia się na uczuciach, ale strasznie mi się spodobało
http://angelika-smigielska97.blog.onet.pl/ - blog Angeli1997, opis jest niepotrzebny - należy
przeczytać to samemu :).

No i jest jeszcze moje opowiadanie:
https://docs.google.com/document/d/1vsEHlZdTo_XUmIfRzpXPN9ca16DvVefuWGuS9k9NF
Fk/edit - może nie jest jakieś wybitne, ale miło by było gdyby ktoś się skusił i przeczytał :)

Znacie inne fanowskie opowiadania? Jak tak, to dawajcie w komentarzach (głównie chodzi
mi o fanfici pisane po polsku, ale jak są jakieś wyjątkowo dobre po angielsku, to też mogą
być)

Flutterlie

Fajnie,im więcej,tym lepiej!
ps. kiedy będzie następna część twojego opka?

marina1318

Raczej nie dziś. Może jutro, może pojutrze... Jak napiszę i udostępnię, dam znać :) A twoje opo kiedy będzie?

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

Na prawdę jeszcze raz bardzo wam dziękuję : )
aż się popłaczę !

Mika9842

Na pocieszenie udostępniłam kawałek opo :) Patrz niżej :)

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

OOOOOOOO! : D
na pewno poprawi mi to humor ^ ^
wiesz że nawet twoje opowiadania zaczęłam czytać braciszkowi ; P oczywiście tego nie czytałam bo by to jeszcze wziął na poważnie i wiesz - mogłoby to źle wpłynąć na jego psychikę ^ ^
ale mówił że ślicznie piszesz i fajnie na dobranoc - dokładnie jego słowa Xd

Mika9842

Ojoj, podziękuj mu ode mnie :)
A które mu czytałaś? Pierwsze czy drugie?

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

dobrze, podziękuje ; )
czytałam mu po kolei, żeby wiedział o co chodzi, i skąd się wzięła Kate ^ ^

Mika9842

W sumie to racja... Moja inteligencja czasem jest porażająca :P

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

heh ; D
mi się bardzo często to zdarza ^ ^
noo ! teraz zacznę czytać opo ; )

Mika9842

A ja zacznę pisać dalej ;)

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

WOW ! krótkie, ale i tak niewiarygodne !
dobrze ci idzie pisanie jako Kowalski ^ ^
a tego biedaka jak zwykle nauka zawodzi ! ale rozdział piękny ; ) to co tam piszesz zawsze trafia głęboko do mego serca.. jak mój brat trochę podrośnie to na pewno mu to przeczytam, bo tak pięknego opka to jeszcze nie widziałam :)
ja nie będę ci przeszkadzać, żebyś w spokoju mogła pisać dalej ^ ^

Mika9842

To mi ulżyło z tym pisaniem jako Kowalski :) Następne opo będzie o nim, Marlence i Rico, więc będzie dużo z jego punktu widzenia :)
Ps zauważyłaś spoiler :)?

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

to już tuu ! a ja nie czytałam tak uważnie ! aaaa ! bardziej skupiałam się na treści i nawet nic nie zauważyłam.. ale!
zostało mi przeczytać jeszcze raz : D

Mika9842

Znalazłaś :)?

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

niee ! ja chyba serio jestem jakaś ślepa ; D dobra... do trzech razy sztuka ; P
Ps. na blogu Angeli nn, nie wiem czy wiesz ^ ^
(ja tam zawsze jestem trooszkę opóźniona ;d)

ocenił(a) serial na 9
Mika9842

no nie wiem.. może coś z Kowalskim ? albo z jakimś wynalazkiem.. NIE MAM POJĘCIA ; DD

Mika9842

SPOILER: "Nigdy nie zrozumiem kobiet… Chwila, to jest pomysł! Mógłbym zbudować maszynę, która pozwoliłaby mi zrozumieć kobiecą logikę i… " KONIEC SPOILERA
Czytałam opo Angeli, nawet zostawiłam komentarz :)

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

HA ! a jednak coś tam zgadłam ^ ^ WIEDZIAŁAM ŻE TO BĘDZIE ZWIĄZANE Z JAKIMŚ NOWYM WYNALAZKIEM \ MASZYNĄ KOWALSKIEGO ; D nie mogę się doczekać ^ ^

Mika9842

Ja nie mogę się doczekać kiedy skończę "Koszmar...", bo pisanie go zaczyna mi się powoli nudzić...

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

oj.. to nie dobrze.. no ale nie dziwię ci się.. tez bym miała dość.. no ale mam nadzieję że wszystko za niedługo się wyjaśni ; ))

Mika9842

Ależ to już jest sam koniec. Skipper właśnie wybudził się ze śpiączki, jeszcze tylko happy end i koniec ;)

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

oo ; d a wstawisz dzisiaj <oczka zbitego psiaka>
: >>>>>>>
PLOOOSEE !!

Mika9842

Jak napiszę, to tak :)

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

WEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
; DD mogę tak godzinami ^ ^

Mika9842

JEŚLI napiszę. Postaram się, ale niczego nie obiecuję.

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

rozumiem ^ ^

Mika9842

Poza tym będzie jeszcze coś takiego jak "dwa tygodnie później". Taki epilog.

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

aha.. no ciekawy pomysł ^ ^
nie mogę się doczekać ; P
zgrałam sobie ten madagaskar 2 na telefon i powiem że całkiem fajna ta gra ^ ^ szkoda tylko że gra się albo Alexem albo Martym

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

A moich opków bratu nie czytasz??? :O
No wiesz???:P
Hehehe,nie no,wystarczy,że wcielam się w Kowalskiego i z nim rozmawiam :D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

hah, nie czytam bo by mi było trudno ^ ^ ty piszesz tak bardziej dialogowo.. ; P

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Nom jak w serialu :D
Mi zawsze działa wyobraźnia jak to piszę,widzę ich co i jak oni tam robią,aczkolwiek przyłapuję się na tym,że zaczynam pisać w trzeciej osobie,albo coś....Heheh,macie na mnie złyyy wpływ :P

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

hah.. ,,MAJĄ'' ; D
ja tam źle nie wpływam na nikogo, jam jest jak ta pomocna dusza która zawsze... zawsze... WIE CO POWIEDZIEĆ !
Ale teraz nie wiem co powiedzieć więc.. ^ ^

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Buhahaha,ty mnie najwięcej degenerujesz :P
Zaczynając od opóźnienia moich pór spania...
I przez cb ciągle mówię Ka-boom.,jak komuś się coś rozwali :>
A z tym wpływem chodziło mi o opki :O

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

och, no wiesz !
to jak chcesz to mogę zamknąć się na kłódkę i będziesz miała spokój.. nie tylko ty masz mnie dosyć.. każdy mówi że jestem upierdliwa i denerwująca, głównie z powodu mojego psychopatycznego mówienia.. no ale cóż ^ ^ pingwiny górą ! : D
ech.. teraz czuję się winna ; ( ale z drugiej strony cieszę się że kogoś przekonałam do kaboomowania, bo u mnie to mówią że mam jakiś tik nerwowy z tym ka boom :D

Mika9842

Yay, każdy ma jakieś denerwujące słownictwo. Np. ja ciągle powtarzam yay (upierdliwe, co nie? Przykład dwie linijki wyżej) czy "generalnie" (może nie w internecie, ale w życiu - owszem). I jeszcze "Oh my gosh" i "WTF". Jakbym znała kilka słów :P

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

hahaha ^ ^ również mi się to zdarza.. ja nie potrafię inaczej wyrazić mojego zdziwienia albo ogólnie emocji bez słowa ,,och" ,,ach" ,,ech" np.
ach! dzisiaj nie uczyłam się z biologi
ech! nic mi się nie chce
och! jakie co cudowne !
tylko acham i ocham ; D nie licząc kaboomowania i innych tego typu tekstów w stylu Rico :D rodzice chcieli mnie tego oduczyć ale ja się nie dam !

Mika9842

Ja to się upodabniam do postaci z seriali, które oglądam :) Yay pochodzi oczywiście od FS, często używam też "20% cooler" i gadam jak Pinkie ;) Z Pingwinów wyciągnęłam zachowywanie się jak Skipper albo Julian (czasami oczywiście, nie ciągle :)) Sarkazm czy gadanie takich głupot, aż uszy opadają ;) I HIMYM: potrafię śmiać się, by nagle przestać (Barney evil laugh <3), i czasami dodaję na koniec historii, którą opowiadam "True Story". Jakaś nienormalna jestem...
PS nie wiem, czy zauważyłaś, ale skończyłam opka. Patrz niżej.

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

ee tam nienormalna ^ ^ gdybyś musiała że mną i z moim gadaniem choć jeden dzień osobiście to na pewno być szybko zmieniła zdanie : P
oczywiście że widziałam, bo śledzę ten temat od początku ^^ niestety nie przeczytałam ani w najbliższej chwili nie przeczytam bo weszłam tylko na chwilę bo muszę się iść uczyć ; / jutro sprawdzian z niemieckiego a ja prawie nic nie umiem ! ale opo przeczytam wieczorkiem ^ ^ jak ze zmęczenia nie położę się spać :D aaa! w jeden dzień przeszłam ten madagascar 2.. łatwizna.. a nawet się pingwinami nie grało ;// buuu ale była babcia : D

Mika9842

Babcia wymiata. Ale dlaczego nie było pingwinów!?
Powodzenia na sprawdzianie! :D
I na pewno nie jesteś tak nienormalna, jak niektórzy ludzi, których znam. Całe życie z wariatami... Ale przynajmniej jest ciekawie :D

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

oj zgadzam się ! : D
och ! jakie życie by było nudne ! ;P
dziękuję ^ ^ właśnie się uczę, ale coś mi to marnie idzie
no niby tam były pingwiny ale się nimi nie grało.. ostatnim zadaniem właśnie było pokonanie babci.. no i tyle! dokładnie 8 lvleli

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

A ja miałam tą Fizykę,ale chyba nieźle mi poszło :D
A jutro mam wolne!!!!Cudownie!Nie dosyć,że dziś lekcje zdecydowanie krócej,to jeszcze jutro wolne.Jupiiii :O
I znowu :P

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

DLACZEGO !? :D
DLACZEGO JA TAK NIE MAM ! ^ ^
jedyny luzik jutro to informatyka.. mogę sobie wejść na filmweba i luzik ^ ^ największa zmora to niemiecki i spr ;o

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

U mnie mają topić marzannę i jeszcze bym musiała zostać po lekcjach.
To zrobiłam focha na szkołę,a słodkie oczka do mamci i załatwione.Jutro cały dzień słodkiego lenistwa :D
A z niemieckiego na pewno dasz radę.Dam sobie za to skrzydło,eee znaczy rękę uciąć :P

Angela1997

Ja odpowiadam z gegry... Masakra. Gość goni mnie już trzeci tydzień. A to mnie nie było, a to usprawiedliwiona, a to szczęśliwy numerek czy nieprzygotowanie. Zada mi takie pytania, że już się boję...

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Wcale mnie nie denerwujesz...
Po prostu zmieniłam trochę tryb życia,teraz na dzienno-nocny :P
Ja uwielbiam słowo logiczne,lol,jupi i eee...sama nie wiem :D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

hah ; D wiesz ile ja teraz czasu spędzam na filmwebie? kiedyś to wchodziłam może raz na tydzień, a teraz nawet po kilka razy dziennie Xd głównie z powodów żeby z wami pogadać : D normalnie to nie mam z kim, bo nikt mnie i mojego maniactwa nie rozumie tak dobrze jak wy ^ ^

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Oooo mam to samo.
Moja mama mówi,że uzależniona jestem.I od was i od pingwinków :D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

haha ; D moja podobnie.. a ostatnio dodała: zastanawiam się czy by cię nie zapisać na AP - anonimowi pingwinocholicy :D
^ ^ albo na takie spotkania odwykowe :P
wee.. jestem jak narkotyk ! uzależniam :D
choć.. nie jestem zła, ani nie działam w taki sposób na innych.. to był zły przykład.. jestem jak.. rosół w niedziele.. NO BEZ SENSU ! :D

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Jesteś jak czekolada,nie można bez ciebie żyć,chociaż wiadomo,że w nadmiarze szkodzisz :D
Nie no przesadziłam... :)Ale wiadomo o co chodzi :^^
Ja się dziwię,że mnie jeszcze nie wysłała na coś takiego.Nawet pan od ruska zacznie chyba na mnie mówić Kowalski :P

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

hahahaha
pochlebiasz mi ^ ^ same komplementy ostatnio słyszę :D
no... tylko nie wiem czy liczy się że jestem dziwna i chora na punkcie pingwinów.. a czasem odbija mi na taką skalę że... jeśli tak to się cieszę :D
hahaha ; P o mnie to mówią że jestem ludzkim wcieleniem Rico ^ ^ ostatnio w sali chemicznej wpadłam na stół i porozbijałam trochę sprzętu laboratoryjnego (pani była trochę zła ale kupiłam jej czekoladę i mi wybaczyła:D - szkoda tylko że za swoje kalectwo trzeba płacić Xd) a ostatnio coś we mnie wstąpiło i wywaliłam krzesło przez okno : | serio.. a potem po nie pobiegłam :D przynajmniej pani nie było..
wiem wiem.. PRZESADZAM! ale ze mną jest coraz gorzej pod tym względem ;D