PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 128 tys. ocen
8,0 10 1 127545
8,2 24 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Jakiś czas temu szukałam fanficów z PzM. Po polsku niestety niewiele jest takich
opowiadań, ale jakieś znalazłam:
http://www.fanfiction.net/s/7567161/1/Dziwne_nawyki - krótkie anegdoty, nawet niezłe
http://forum.vampirciowo.pl/viewtopic.php?t=387 - to opowiadanie nie ma zbyt wiele akcji,
bardziej skupia się na uczuciach, ale strasznie mi się spodobało
http://angelika-smigielska97.blog.onet.pl/ - blog Angeli1997, opis jest niepotrzebny - należy
przeczytać to samemu :).

No i jest jeszcze moje opowiadanie:
https://docs.google.com/document/d/1vsEHlZdTo_XUmIfRzpXPN9ca16DvVefuWGuS9k9NF
Fk/edit - może nie jest jakieś wybitne, ale miło by było gdyby ktoś się skusił i przeczytał :)

Znacie inne fanowskie opowiadania? Jak tak, to dawajcie w komentarzach (głównie chodzi
mi o fanfici pisane po polsku, ale jak są jakieś wyjątkowo dobre po angielsku, to też mogą
być)

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

haha ; D
no niestety nie każdy ma okazje zobaczyć te cuda ^^
no ale wszystko kosztuje.. ja bym chętnie oddała komuś taki bilet samolotem do afryki.. ja jeszcze nie raz pojadę... chcesz :P?

Mika9842

No pewnie :P A kiedy lecisz?

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

miałam jechać w czerwcu.. jakoś tak, ale wyjazd trochę się opóźni.. jeszcze nic nie wiadomo, bo to są tylko takie plany.. Ale najprawdopodobniej do Tunezji..

Mika9842

To fajnie :) Ale mi się marzy ta Kenia. A teraz przepraszam, bo muszę sobie pomarzyć :)

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

no przecież każdy ma do tego prawo, więc nie przepraszaj ^^ akurat za rok to ja podaje pomysł, gdzie jedziemy na wakacje to zaproponuję Kenie i cię zabiorę :P
U mnie jest właśnie taki podział. W tym roku ja wybierałam imiona dla kociaków, ale niestety to już będzie ostatni miot. Fusie trzeba wysterylizować, bo jak już teraz mam 5 kotów to wiesz..

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Ja byłam tylko we Francji (parę raz) i Niemczech (głównie tylko przejazdem :( ) :P W górach byłam raz, nad morzem też raz (francuskim :D).
ostatnio nigdzie nie wyjeżdżałam. A najbardziej, to w przyszłości bym chciała podróżować po świecie. Wypuszczę serię książek, zbiję fortunę i będę podróżować na rowerze, albo autkiem. :3 Czasami też samolotem, albo statkiem :D I będę kupować we wszystkich krajach nalepki z flagami i sobie na walizkę naklejać. ^^ Będę co miała wnukom opowiadać... XD Eh... Marzenia :)
A tak na serio, to najbardziej chcę pojechać do Japonii, ale też ci zazdroszczę. Też chcę pojechać z tobą! ;)

ocenił(a) serial na 10
Szeherezadaa

No i:
P.S. Dałam nową notkę. Napisałabym wczoraj, ale jak chciałam napisać, to mi pisało, że przekroczyłam dobową liczbę odpowiedzi, czy coś takiego :(

ocenił(a) serial na 9
Szeherezadaa

hah ^ ^
fajne marzenia.. też tak bym chciała :D albo poszukiwać jakiś nowych gatunków zwierząt.. być takim badaczem :P Albo tak leczyć dzikie zwierzęta.. coś pięknego.. kiedyś miałam taką grę, co się właśnie jeździło po sawannie i zabierało się ranne zwierzęta, zawoziło do kliniki i leczyło ^^ nawet ją tak gdzieś jeszcze mam, ale oddam mojej małej kuzynce.. na pewno przyniesie jej to lepszą frajdę:P Ja zabiorę was wszystkich ! :D ukryję was w walizce

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Nom, jednym z moich marzeń wchodzącym w skład tego z podróżą, jest żeby znaleźć jakieś jeszcze nie znane nikomu plemię, które nie poznało smaku cywilizacji ;)
To fajna taka gra :)
Jupi!!! :D Trochę spora będzie musiała być ta walizka, skoro się mamy wszystkie pomieścić ;) No chyba, że Kowalski wymyśli jakiś promień zmniejszający :D

ocenił(a) serial na 9
Szeherezadaa

hahaha ; d
pewnie już dawno nad tym pracuje ; P
oby tylko nie rozwalił połowy dzielnicy, bo będą tego niezłe koszty : D

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Nom :D Zrobię nam tymczasowe mieszkanko w pudełku po butach i na czas podróży tam będziemy mieszkać XD
P.S. Znów mi pisało, że przekroczyłam dobową liczbę wypowiedzi, więc założyłam sobie nowe konto. Nick mi się różni tylko dodatkowym "a" na końcu, więc jakby co - to ja XD

ocenił(a) serial na 9
Szeherezadaaa

spoko ; D
mi się coś takiego nigdy jeszcze nie zdarzyło, ale często samo mnie wylogowuje i to najczęściej w tym najmniej odpowiednim momencie..

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

To też nie fajnie... :(

ocenił(a) serial na 9
Szeherezadaaa

noom.. np. pisze post a nie mogę wysłać bo pisze że nie jestem zalogowana.. i tak muszę wychodzić z tego tematu, logować się a potem znowu pisać.. masakra.. ale na szczęście coraz rzadziej mi się to już zdarza.. ^ ^

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Możesz też kopiować to co napisałaś ;)
To fajnie, jeden kłopot mniej :) A ja miałam wczoraj, że przekroczyłam limit i dzisiaj też. Nie rozumiem o co w tym chodzi, ale szczegół ;)

ocenił(a) serial na 9
Szeherezadaaa

no a myślisz że wszystko przepisywałam Xd?
wiadomo że kopiowałam to, ale i tak byłam wkurzona, bo tylko czas traciłam na logowanie. Może jakiś błąd ? error :P

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Pewnie ja nigdy nie wyjadę.
Chociaż mam ciocię w USA I baaardzo chciałabym, do niej pojechać.Cała moja wiedza o świecie opiera się jedynie,na tym co widziałam w TV,bądź czytałam :O

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Kowalski tak nie mówi...
On by powiedział..
Pffiii,co to za jakieś konstuktywnie astrologiczno-resrtykcyjne?To się nie pokrywa naukowo :P

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

hah ^ ^
no to mówię.. zabiorę was wszystkich : D

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Hehehe,ja się mogę przebrać za słonia,albo żyrafę,hipopotama,zebrę,pingwina...
Chwila,chwila to nie MADAGASKAR :P

Angela1997

Haha :D Nie martw się, na pewno wyjedziesz :)

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Buhaha,chyba w kontenerze na Alaskę :P

Angela1997

Zawsze coś :D Mogę pojechać z tobą :P

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Hehehe,oglądać łosie:P

Angela1997

Łosie są git :)

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

i ja ! : D

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

A ja nie mówię,że nie!
Będziemy je dokarmiać:D

Mika9842

No jasne! Jedziemy we trzy na Alaskę, oglądać łosie! Yay!

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

hahaha ; D
polecimy moim prywatnym odrzutowcem : D

Mika9842

I to się nazywa perfekcyjna organizacja perfekcyjnych wakacji! Yay po raz drugi!

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Yuuuupi!!!!
Masz odrzutoweic?
Yuuuupi!!!!
Będę chyba miała NICKA!
Yuuuuupiii!!!! :D
Trzy razy Yuuupi!Przechodzimy do kolejnego etapu :P

Angela1997

YAAAY!
A jaki jest kolejny etap? :P (za często używam tej emotki)

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Eeeem wyjazd do Los Angeles,rozwalić ich Nicka!
Buhahahahahaha! :O

Angela1997

Evil Plans? Hm, I like it :D

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

hahaha ; D
to ja załatwię sprzęt.. i kolejny odrzutowiec bo jeden właśnie uległ.. hm.. ka boom : D

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

hah ; D
to kiedy organizujemy ten wyjazd : D
eii ! bo ja już nie nadążam za odpisywaniem Xd

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Ja tak samo,a miałam pisać opo....
Ehh,co tam!
Zrobię to eeee.kiedyś :P

Angela1997

Odłóżmy tą rozmowę na wakacje, co?

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Spoko! :D

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

ech.. no dobra.. ^ ^
ale pomarzyć zawsze można : D

Mika9842

Ale ja nie nadążam z odpisywaniem na kilka postów :P

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Normalne :P

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

haha...
no to witaj w klubie : D
ja nie wiem na które posty mam odpowiadać Xd

Mika9842

To samo ze mną :P

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Hehehe,ja lecę po kolei :D

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

hah... dobra opiszę teraz na innym temacie ten mój sen ; d

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

SPOKO ;D

Angela1997

Ok, girls, tu nie piszemy postów. TEMAT ZAMKNIĘTY!

Flutterlie

nie ma za co dziękować! to ja tobie dziękuję... za momenty płaczu,śmiechu,szczęścia... za poczucie magii pingwinów.... jesteś najlepsza.... już czekam na następne opko!

ocenił(a) serial na 10
marina1318

Dołączam się do przedmówczyń. Nie masz za co dziękować, bo to my dziękujemy tobie :)
O, to bardzo fajny zawód ^^ Ja chciałam zostać pisarką i nadal chcę, dlatego staram się trenować i rozwijać ^^, bo na razie... szkoda gadać ;)