Dobra, wszyscy już mieli swoje opowiadania: annqa, RaptorRed, skima, to tera ja będę miał!
No to let's go!
PROLOG
Była pochmurna noc. Idealna dla plugastwa, które uwielbia plugawić. Wielka ciężarówka
zaparkowała koło bazy wojskowej Trotthigh. Kierowca ciężarówki wyszedł z pojazdu.
Zanim zdążył zamknąć drzwi, coś go uderzyło z tyłu w szyję. Właściciel pojazdu upadł na
asfalt. Czarno-białe coś zeskoczyło na ziemię.
- Dzięki za podwózkę, "kolego" - powiedział tajemniczy osobnik.
Tenże dziwak ukrył się w cieniu ciężarówki. Osobnik zakradł się do najbliższej latarni i
rozglądnął się.
- Szefie? - powiedział Szeregowy - Czemu szef się ukrywa? Tu jest całkiem bezpiecznie!
Skipper spojrzał na niego posępnym wzrokiem.
- Kowalski.
Mózgowiec trzasnął Szeregowego z impetem w twarzyczkę.
- Biedny, głupiutki, naiwny Szeregowy - mruknął Kowalski - To jest najbardziej strzeżona
baza wojskowa na całym świecie!!! To tutaj są robione najbardziej niebezpieczne bronie
świata!!!
- Tak? To dlaczego na drzwiach do hangaru jest napis "Zapraszamy na darmowe
zwiedzanie"...
Rico walnął Szeregowego.
- Cicho! - krzyknął Skipper - To nie jest miejsce na dyskusję! - Skipper podszedł do
podwładnych - Najważniejsze jest to, że tu trzymany jest nasz cel.
- A konkretnie co? - zapytał młodziak.
- Najbardziej niebezpieczna broń świata. Sama jego nazwa budzi grozę!
Kowalski i Rico wstrzymali oddech. Jedynie Szeregowy patrzył się z otępiałą miną na
szefa.
- Fa...
Rico już zdążył zemdleć.
- ...ex.
Nastała głucha cisza, nie licząc kiboli krzyczących coś w stylu "Odra pany!!!".
- Fa...ex? - zdziwił się Szeregowy.
- Faex - potwierdził Skipper.
- Faex?
- Faex.
- Faex?
- Faex.
- Faex?
- Faex!
- Eeee... Faex?
- FAEX!!!!!
- Aha! Faex... Heh, fajna nazwa.
Skipper zrobił facepalma.
- Dobra, ruszajmy.
Jak powiedział, tak zrobili. Pingwiny doślizgały się do hangaru. W czasie tego ślizgu
Skipper zdążył już dwa razy trzasnąć Szeregowego w łeb. Czarnobiałe nieloty stanęły
przed hangarem.
- Kowalski, Analiza!
- Hmm, magnetyczne skoble piątej generacji... uuu! Wraz z polisyntetycznym zamkiem
przedziałkowym, uuu!!! - zaskowytał Kowalski. Wszyscy zaczęli na niego dziwnie patrzeć.
- No co?! Przecież wiecie, jaką mam słabość do takich rzeczy! Wracając, to będzie
proste, jak wyrwanie dziecku lizaka moim lizako-chwytakiem! Rico, degenerator proszę.
- Blegh! - Rico wyrzygał Kowalskiemu wspomniane urządzenie. Kowalski wycelował
degeneratorem w zamek i pociągnął za spust. Z urządzenia wyleciał czerwony laser,
który natentychmiast zaczął wypalać zamek. Przedziałkowy zamek rozpłynął się w
trymiga. Naukowiec zrobił to samo z pozostałymi zamkami.
- Dobra, teraz na celownik wezmę zawiasy... - mruknął Kowalski, który natychmiast stopił
zawiasy.
- Dobra, teraz to z gór... Chwila, nie wziąłem pod uwagi grawitacji polaryzacyjnej!
- O co kamą...? - zapytał Rico.
- Uciekajmy stąd, bo inaczej... AAAAAA!!! UWAGA!!!!! - wrzasnął Kowalski. Wielkie stalowe
"drzwi" od hangaru zaczęły spadać w kierunku ziemi (bo niby gdzie indziej?). Pingwiny
błyskawicznie wycofały się z pola rażenia. Stalowe "drzwi' spadły na ziemię, wywołując
wielki huk. Pingwiny szybko uciekły za najbliższą, ukrytą pod prześcieradłem, skrzynię.
- Kowalski... - szepnął Szeregowy - A wiesz, że mogłeś tylko wypalić dziurę w "drzwiach",
przez którą mogliśmy się przecisnąć?
- Eech... Szeregowy, ty mnie już nie wkur...
- CICHO!!! - krzyknął cicho Skipper. Pingwiny usłyszały kroki człowieków i ich
konwersację.
- Mówię ci, ty idioto, że te "drzwi" nie mogły same spaść!!! - krzyknął jeden z nich.
- Ale, Beck... - mruknął drugi ludź.
- Zamknij się! Idę na zwiad - po tych słowach człowieki rozeszły się. Skipper wychylił się
zza rogu skrzyni i rozglądnął się.
- Okej, droga wolna. Ruszamy - i ruszyli.
Pingwiny weszły do środka hangaru i od razu zaparło im dech w piersiach.
Hangar był wypełniony najróżniejszymi wynalazkami, takich o których nawet Kowalski by
nie pomyślał. Od Wellonotoinatorów, przez Syntetix 2000, aż do... Faexa.
Faex. Największe dzieło współczesnej technologii. Broń, która w parę minut mogłaby
zniszczyć ćwierć globu. Broń, która zamieniłaby cię w pył, zanim zdążyłbyś powiedzieć
"E=mc² to bzdura!". Broń, która wygląda jak... mały pistolecik.
Pingwiny podeszły do broni masowego zniszczenia.
- To... jest ta najbardziej niebezpieczna broń świata? - zapytał Szeregowy.
- Tak - potwierdził Skipper.
- To dlaczego jest taka mała?
Kowalski zaliczył double facepalma.
- Szeregowy, człowiekowa technologia tak posunęła się naprzód, że człowiecy mogą
wcisnąć wielką, wręcz ogromną moc, do takiego małego urządzonka.
- Aha. A po co my tu przyszliśmy?
- Żeby to zniszczyć - powiedział Skipper.
- CO?!?! - krzyknęli Kowalski i Rico - Jak to zniszczyć?!?!
- Tak to - odpowiedział Skipper.
- Ale... ale wyobraźcie sobie tę władzę, tę moc!!! - pomyślał Kowalski.
- Blargh bleugh blergh, blah blaghr blerg, fu, fu, KABOOM, KABOOM, bleghargh,
KABOOOM!!!!!!! - wrzasnął Rico.
- Tak, to też.
- Nie, nie, nie, żadnego niszczenia! Z wyjątkiem zniszczenia tej broni.
- Po co? - zapytał Szeregowy.
- Wyobraźcie sobie, co by było, gdyby ta broń wpadła w złe łapy, lub i płetwy naszych
wrogów! Niespotykana fala terroru, jakiej jeszcze nie było! To byłby koniec naszej
radosnej społeczności. Dlatego, Szeregowy!!! Kowalski, manewr 42.
Kowalski zrozumiał przekaz i natychmiast wykonał tenże manewr, po którym pingwin
miał w małych płetewkach broń masowej destrukcji.
- Mam! Mam to!!! - krzyknął Kowalski. Jednak ułamek sekundy poźniej coś mu śmignęło
przed nosem i już nie miał w płetewkach tejże broni.
- AAAAAAAAAAA!!! CO TO BYŁO??!?!?!?
Tajemniczy porywacz broni wylądował na ziemi. Stając tyłem do pingwinów, rzekł:
- To ja, wasz stary kolega - po tych słowach odwrócił się.
- HANS!!!!! - krzyknęły pingwiny.
- Cóż, przynajmniej nie Bulgot - mruknął Skipper.
- Otóż to! I mam dla was niespodziankę! - Hans wyjął pilot z tylca i wcisnął na nim guzik.
Na pingwiny spadła stalowa klatka.
- O co ci chodzi, Hans?! - zapytał gniewnie Skipper.
- Hmm, skoro to jest broń masowego zniszczenia, to, nie wiem, użyję tego do robienia
gofrów... ZAWŁADNĘ NAD ŚWIATEM, A CO NIBY?!?!?
- Nie cierpię tego sarkazmu... - mruknął ponownie Skipper, po czym szepnął do Rica -
Rico, nóż do cięcia krat proszę.
Rico posłusznie wyrzygał nóż, tak żeby Hans nic nie widział. Hans zamknął oczy i zaczął
biadolić:
- Wiesz co mogę z tym zrobić? WIESZ CO MOGĘ Z TYM ZROBIĆ?!? O, pewnie wiesz -
niewidzący Hans nie widział, jak Skipper ciął kraty - Gdy was wreszcie pokonam, pojadę
do Danii, powiem im, że to ja cię wrobiłem, a potem zniszczę ten cholerny kraj!
Skipper przeciął kraty, przecisnął się przez dziurę w kratach i uderzył nic niewiedzącego
Hansa w ryj.
- Ałć! Ile razy ci mówiłem, żebyś mnie nie walił w Szanowną Moją Mordę TM gdy
omawiam swój plan... - Skipper ponownie walnął Hansa w twarz i odebrał mu Faex.
- Już nigdy więcej nie będziesz omawiał swojego planu. Nigdy. Więcej. Rico!!! Linę
proszę.
- Blegh! - z ust Rico wystrzeliła lina. Skipper związał Hansa i wrzucił go do klatki.
- Rico, spawacz.
- Blergh!
- Dziękuję - Skipper podziękował i podszedł do klatki po czym zespawał wycięte kraty.
- No to cześć. "Kumplu". Aha, i dzięki za Faex - Skipper zrobił fajny uśmieszek :)
Pingwiny wyślizgnęły się z hangaru. Hans próbował się wydostać z więzów, lecz
bezskutecznie. Nagle ktoś podszedł do niego i rozpuścił mu laserem więzy.
- Hej, dzięki!
- Oj tam, nie ma za co.
- Eee, a możesz zniszczyć klatkę?
- Żaden problem - tajemnicza postać wycelowała laser w stronę krat i zrobiła w nich
dziurę. Hans wyskoczył z klatki.
- Jeszcze raz dzięki.
- Jeszcze raz nie ma za co. Heh, to prawda. Dobrze, że nie Bulgot, bo by wszystko
spieprzył.
Hans uśmiał się, jak nigdy.
- Haha, dobra, uciekajmy stąd.
Hans i osobnik wybiegli z hangaru. Tym osobnikiem był... Clemson.
Od pierwszego zdania historię uważam za genialną.Razi mnie tylko jedna rzecz<nawet nie słowa nieurodziwe!>.To,że nie pisze się"Rica",ponieważ imię"Rico"jest nieodmienne.Słowo"Rica"jest odmianą imienia"Rick".No.Skończyłam wywód.Wszystko jest w pingwinim stylu,nie ma niczego,co mogłoby tu nie pasować!
Kolejna osoba,przez którą zwątpiłam w swe zdolności pisarskie...A tak chciałam zawodowo pisać książki...!Trudno.Najwyżej skończę jako sprzedawczyni w szkolnym sklepiku...
Nie, nie kończ, proszę!!! Będę kupował wszystkie twoje książki, tylko nie kończ jako sprzedawczyni!!!
Kurna nie da się :(
Odnośnie odmiany imienia Rico było już wspomniane, ale taki błędami sienie przejmuj ;p Patrząc przez pryzmat historii i treści błędy ortograficzne czy stylistyczne to nic wielkiego ;)
"- O co ci chodzi, Hans?! - zapytał gniewnie Skipper.
- Hmm, skoro to jest broń masowego zniszczenia, to, nie wiem, użyję tego do robienia
gofrów... ZAWŁADNĘ NAD ŚWIATEM, A CO NIBY?!?!?"
genialny fragment! A całe opowiadanie zapowiada się naprawdę ciekawie :)
Rozdział 1
Tajemnicze znaki
PÓŁ ROKU PÓŹNIEJ...
Gdy pingwiny już nauczyły się czytać, nastąpił upał. Niemiłosierny upał. Tak gorący, że mógłbyś usmażyć jajecznicę na asfalcie (ale tego nie polecam). Ale pingwinom to nie przeszkadzało w przechadzaniu się po zoo.
- Aaach, jaki piękny dzień! - zachwycił się Skipper.
- Wg moich badań ten stan ma się utrzymać przez trzy tygodnie i dłużej. Po upływie tych trzech tygodni stan pogorszy się i... - Kowalski nie zdążył skończyć swego wywodu, ponieważ Skipper go walnął.
- Skończcie te wywody, Kowalski! Ważne, że jest pięknie!!!
- Blegh blaugh blah blah bleughr balrgh!!! - chyba nie muszę mówić, kto to powiedział, hmm?
- Jest tak bosko, że motylki mogłyby sobie potańczyć w powietrzu wokół kwiatków, na tle przepięknej, kwiecistej łąki... - biadolił Szeregowy.
- Bhhh... Bhhh... Bleh... - Rico miał ochotę wymiotować.
- Szeregowy, przestańcie biadolić!!! Bardzo dobrze wiecie, co się dzieje z Rico, gdy mówicie te swoje Miłoszowe bzdury! - powiedział Szeregowemu Skipper.
- Tak, szefie - odpowiedział wyraźnie zawiedziony Szeregowy.
- No! A teraz kontynuujmy swą wycieczkę.
Jak powiedział, tak zrobili.
Kiedy minęli wybieg lemurów, przed ich oczami ukazał się Król Julian.
- Siema, dawaćwryjolubne pingwiniska!!!
- Ogoniasty!!! Co ty tu robisz?! - zapytał zezłoszczony Skipper.
- Po pierwsze primo, mieszkam tu, wiesz? Po drugie sekundo, coś się stało w waszej bazie!
- Co się sta... Chwila, a ty skąd wiesz, co się wydarzyło, hmm?!
- Eee, powiedzmy, że sprzątałem.
- GRRR!!!!!! - zezłościł się Skipper.
- Łotewer, chodźcie!!! - po tych słowach Julian wskoczył do pingwiniej bazy.
- Grrrrr... Dobra, chodźcie - uspokoił się szef pingwinów.
Kiedy pingwiny wskoczyły do bazy, natychmiast się zdziwiły.
Ich baza została splądrowana.
- Przysięgam, że to nie ja!!! - krzyknął Julek.
- No... to nie jest w twoim stylu - potwierdził Kowalski.
- Co nie? - powiedział z wyraźnym zadowoleniem samolubny lemur.
- A to, co to jest?! - zapytał krzykliwie Szeregowy, po czym wskazał płetwą na ścianę.
Na ścianie czerwonym sprayem było napisane: TUCÓŹ WŁZ IJŚĄW CM WŹĘŹCIG. Pingwiny zatkało.
- Kowalski, co to może znaczyć? - zapytał Skipper.
- Eee, nawet ja nie jestem w stanie tego wyjaśnić.
- Patrzcie, płyta! - krzyknął Szeregowy.
Miał rację. Na podłodze leżała płyta z napisem "Wskazówka 1".
- Szeregowy, włączcie telewizor i włóżcie płytę do napędu - rozkazał Skipper. Szeregowy wykonał rozkaz. Na ekranie natychmiast pojawił się tytuł "filmu": "Wskazówka 1".
Po chwili pojawił się napis: "Dwie litery w przód". Film się skończył.
Pingwiny i lemur były cholernie zdziwione.
- No, ładna mi wskazówka - powiedział Julian.
- Chwila, chwila!!! - krzyknął Kowalski, po czym spojrzał na ścianę na której był niezrozumiały napis.
- Hmm, hę, aha! Hmm, hmm... Niech mnie Clooney zszyje!
- Co jest, Kowalski?! - zapytał Skipper.
- "Dwie litery w przód", pamięta szef? Jeżeli w tym napisie - wskazał na ścianę - przesuniemy wszystkie litery w alfabecie o dwa miejsca w przód, otrzymamy napis...
- Jaki? Jaki?!
- To będzie napis...
- "WYDRA ZNA KLUCZ DO ZAGADKI" - wyprzedził go Szeregowy.
- Dokładnie - potwierdził Kowalski z zawodzeniem w głosie.
- DO MARLENKI!!! - rozkazał Skipper. Pingwiny wyskoczyły na powierzchnię, do Marlenki.
- To ja tu zostanę... - powiedział Julek - Posprzątam se tu... Poniaki se obejrzę...
Pingwiny w trymiga przybyły na wybieg wydry, która robiła niezbyt udane popisy wokalne.
- Zaraz cię poszczuję
I cię zanihiluję
Że aż nie poczujesz
KIEDY MI TU ZDECHNIESZ!!!!
JEAAAA!!!
JEAAAA!!!
O TAK!!!
ROCK YEAH!!!!
JEAAAAA!!!
- Marlenko...
- JEAAAAA!!!
JEAAAA!!!
ROCK ROCKS!!!
- MARLENKO!!!!
- AAAA!!! Aaa, to tylko wy...
- Marlenko, mamy do ciebie sprawę - powiedział Skipper. Pingwiny wyjaśniły całą sprawę.
- Klucz do zagadki... Do jakiej zagadki? - zapytała Marlenka.
- No, mieliśmy nadzieję, że to ty będziesz to wiedziała - powiedział Kowalski.
- Ale ja nic o tym nie wiem!
- Ech... - westchnął zrezygnowany Skipper - No dobra, chłopaki. Idziemy stąd...
- Blegh blaugh blah!
- Co jest, Rico, mordo ty moja?
- Blaugh blergh bahrgh! - Rico wskazał płetwą na płytę, która leżała przy gitarze.
- Co?! Jak się ona tu znalazła...? - zapytała Marlenka.
- Szeregowy, bierzcie płytę! Rico, bomba dymna!
- Bleh! - Rico wyrzygał bombę, która natychmiast wybuchła.
- Khe khe! - wykaszlała Marlenka - Co?! Ech... te pingwiny...
Pingwiny przy akompaniamencie złośliwego lemura przyglądały się płycie.
- Hmm... Może to ta wskazówka 2? - pomyślał Szeregowy.
- Mhm, raczej na pewno - potwierdził Kowalski.
- No to, na co czekacie, mózgowcy? Włóżcie tę płytę do, jak wy to zwiecie, napędu? - powiedział Julian.
- Ogoniasty... To jest twój najlepszy plan, jaki wykoncypowałeś sobie w tej durnej łepetynie!
- Emm... Dzienki, dzienki*.
- Rico, płyta do napędu.
- Bleh! - Rico posłusznie wrzucił płytę do napędu, po czym włączył telewizor. Na ekranie pojawił się Clemson.
- Witajcie, wy durne nieloty.
- Clemson... - mruknął Skipper.
- Clemson, ty wredny lemurze! Żeby cię mango strzeliło! Kto to jest Clemson?
- Ech... - Skipper po setny zrobił facepalma - Nie pamiętasz tego zwyrodnialca?! On chciał ci odebrać tron!!!
- Aaa, ten Clemson... Bo myślałem, że to norweski masażysta.
- GRRR!!!
- EJ! Ja tu jestem! - krzyknął Clemson.
- A no tak. Czego chcesz?
- Mam tu twojego starego "kolegę". Hej, chodź no tu! - koło Clemsona pojawił się Hans.
- Hans!
- W rzeczy samej - odpowiedział maskonur.
- Czego chcesz, ty durna małpiatko? - zapytał urokliwie Skipper.
- O. No cóż... *ochrypły głos* I wanna to play a game. *koniec ochrypłego głosu*
- Mów.
- Mieliście wskazówkę pierwszą o wydrze. Która NIE BYŁA kłamstwem.
- Jak to?!
- Sięgnijcie pamięcią wstecz. Pamiętasz... Złotego Wiewióra?
- O kuźde.
- Zgadza się. Wróćcie do wydry i, pamiętajcie, jak przy Złotym Wiewiórze - po tych słowach film się skończył.
- No to... Co robimy, szefie? - zapytał Szeregowy.
- Tak jak powiedziała małpiatka. Idziemy do Marlenki.
* Ten błąd ortograficzny jest tu specjalnie.
Jestem wielce zaciekawiona!Wszystko w stylu pingwinów...!
Ale mam jedno pytanie:jakim cudem oni konwersowali z uwiecznionymi na kasecie Hansem i Clemsonem?
Clemson to szczwany lis i przewidział wszystkie ich odpowiedzi, taka moja teoria :P
I psychopata, może mieć zdolności telepatyczne xD A ogólnie to powiem: "Łoł, epickie!" Chcę wiedzieć, co dalej!
P.S. Ja i Annqa mamy wspólne opka ;-)
To jest mega ciekawe. I uświadomiłam sobie jak bardzo nie umiem pisać ff o pingwinach. I ja się miałam za humanistkę...
Dobra, chcecie to macie! ;-):
ROZDZIAŁ 2
Wielka gra się zaczyna
Dobry detektyw odznacza się wielką dyskrecją przy np. śledztwach. Jednak nasi bohaterowie chyba nie znają tego słowa...
- Ej, zostawcie mi to! Ej, ej, odstaw to na miejsce! Mówiłam, odstaw!!! - Marlenka nie była w nastroju do poszukiwań tajnego przejścia w jej mieszkaniu.
- Marlenko, mówiłem Ci, że musimy przeczesać całe twoje mieszkanie! - krzyknął Skipper.
- Eee nie, nie mówiłeś.
- No ja chyba...
- Szefie, chyba odkryłem - ponownie - tajne przejście! - przerwał Skipperowi Kowalski - Dobrze, nie popełnię tego samego co wcześniej - po czym wyciągnął z tyłu kij, którym dotknął ścianę - oczywiście z odpowiedniej odległości.
- Dobrze, a teraz powoli podejdziemy...
- Blaurgh blergh blagh blagh!!! - Rico chcąc szybko się dostać do wejścia, udaremnił plan Kowalskiego, popychając go do wejścia, po czym pingwini mędrzec - znowu - zaczął spadać ze schodów.
- Ał! Aj! Oł! Uch! AJ!
- Kowalski! Wszystko w porządku? - zapytał Szeregowy.
- Aj! OŁ! Tak! Spadam ze schodów i jestem szczęśliwy... AŁ! NIE, OJ, NIE W PORZĄDKU! AŁA!
Wszyscy spojrzeli na Rico.
- Eeeegh... Ehehehe... hehehe... he...
- AJ! OŁ! - jęki ustały - Dobra, jestem... na... dole...
- Spokojnie, żołnierzu! Idziemy do ciebie! - krzyknął Skipper - Rico! Zjeżdżalnię proszę!
- Ta, ta! Bbbbleeeeghgeeeggheeeggheeegheeeee, EEE! Ta-da!
- Bardzo ładnie, Rico! A teraz: NA DÓŁ!!! - rozkazał Skipper.
- Tak jest! - krzyknął Szeregowy, po czym zjechał na dół.
- Bla bla! - wrzasnął Rico - *siup* JUHUUUUUUU!!!!!
- Dobra, idę z wami! - powiedziała Marlenka.
- Nie, Marlenko, nie idziesz.
- Ale, ale jak to?!
- Tak to! Ta misja może być dla Ciebie zbyt niebezpieczna.
Wydra złapała Skippera za jego wyimaginowaną szyję i wyszyczała do niego:
- Posłuchaj, kochany, to mój wybieg, więc jeśli będziesz mi podskakiwał, to wydobędę z siebie MAŁĄ STOPĘ!!!!!
Skipper zlał się potem.
- Dobra, idź jak chcesz.
- Dziękuję - powiedziała już milej Marlenka, po czym wskoczyła do zjeżdżalni.
Skipper westchnął.
- Ale żeby się babie dać? - mruknął pod nosem.
Kowalski już podnosił się z ziemi, kiedy na wpadł Szeregowy.
- AŁ!!!
- Sory!
Na pingwina wpadł Rico.
- AŁA!!!!!!!!
- Sory!
- Ałć... Dobra, jeśli wpadnie na mnie kolejna osoba, to łapy powywijam pod kątem prostym... AŁAAAAA!!! - wpadła na niego Marlenka.
- So...
- Już... Już nic nie mów - glebnął.
- AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! - krzyczał Skipper.
- O nie... O nienienienienienienienienienienienienienienienienienienienieNIE!!! - wrzasnął Kowalski, po czym skoczył z miejsca rażenia. Skipper wyleciał ze zjeżdżalni.
- Uff... - westchnął Kowalski.
- Ojj... - jęknął Skipper wstawając z ziemi - Dobra, Clemson, jesteśmy! Czego chcesz?!
Na suicie otworzyła się dziura, z której wysunął się telewizor na drągalu. Na ekranie pojawił się Clemson.
- Siemanko, głupie nieloty.
- Co chcesz ty chory futrzaku? - zapytał grzecznie Skipper.
- Otóż.... waszego końca.
Z ścian wysunęły się kolce, które zaczęły się zbliżać do naszych bohaterów, natomiast z ziemi wysunęły się ściany, przez co zwierzęta były kompletnie odcięte od świata.
- Do widzenia, pingwiny - po tych słowach telewizor spadł na ziemię, roztrzaskując się na małe kawałeczki.
- No ładnie - mruknął Rico.
Skipper odwrócił się do Marlenki:
- A NIE MÓWIŁEM?!?!
Już nie raz to mówiłam,i powiem znów.Nie lubię czytać fan ficów,bo są z zasady bez sensu.Ale to akurat jeden z wyjątków.Najbardziej rozbiły mnie teksty:
"Spadam ze schodów i jestem szczęśliwy",oraz"jeśli wpadnie na mnie kolejna osoba,to łapy powywijam pod kątem prostym".No,to kiedy ciąg dalszy?:>
http://www.youtube.com/watch?v=WRpFUo8e13k
Zobaczę. Muhahahahaha...
No na pewno niedługo ;-)
więc: z każdą częścią robi się coraz ciekawiej! Moment gdy Kowalski zaczął spadać ze schodów, a nawet wcześniej (samo to jak Rico, go popycha), jest genialne! Wyobraziłam to sobie i nie mogłam wytrzymać ze śmiechu!
"- Ał! Aj! Oł! Uch! AJ!
- Kowalski! Wszystko w porządku? - zapytał Szeregowy.
- Aj! OŁ! Tak! Spadam ze schodów i jestem szczęśliwy... AŁ! NIE, OJ, NIE W PORZĄDKU! AŁA!
Wszyscy spojrzeli na Rico.
- Eeeegh... Ehehehe... hehehe... he...
- AJ! OŁ! - jęki ustały - Dobra, jestem... na... dole..."
a także kontynuacja o tym jak wszyscy na niego spadali, tak , fenomenalne! ;)
Dołączam się do pytania - No,to kiedy ciąg dalszy?:> ;p
Piękne! Arcydzieło! Humorystyczne, a... a inni już napisali, że to wręcz genialne opowiadanie, więc ja się tylko pod tym podpisuje ;D
Rozdział 3 1/2
W stronę słońca
Kolce zbliżały się nieubłaganie. 3 metry dzieliły kolce od zwierząt.
- Kowalski, opcje! - rozkazał Skipper.
- Hmm... Widzę, że coś jest napisane na tych... kolcach! Chwilę, muszę się rozejrzeć!
- Kowalski, nie ma czasu na...
- Ha, jest! Jest coś na suficie!
Miał rację. Na suficie pisało: POD ODPOWIEDNIM KĄTEM.
- Dobra, muszę stanąć pod odpowiednim kątem... - po tych słowach pingwin zaczął stawać w różnych miejscach.
- Yyyy... Dobra! Tu pisze... "Poduoga... jest... nieodporna na dynamit *"!
- No jasne! - krzyknął Skipper - Rico! Dynamit i blaszana miska na wczoraj!
- Ta! Ta! Bbbleugh! - Rico ułożył dynamit na ziemię, podpalił lont i położył na nim miskę.
- WSZYSCY NA MISKĘ!!!!! - rozkazał Skipper. Po tych słowach wszyscy siedli na misce, po czym dynamit wybuchł, przez co podłoga się rozkruszyła, a nasi bohaterowie wylądowali w kanałach.
- Khe! Khe! Dobra, czy wszyscy cali? - zapytał Skipper.
- Yhyyy... - jęknęli wszyscy.
- Zaraz... A gdzie jest Kowalski?! - zauważył Szeregowy.
Wspomniany pingwin dyndał się na brzegu dziury na suficie.
- Kowalski, ty popyrtańcu, złaź mi stamtąd, raz-dwa!!! - rozkazał Skipper.
- Już... Uwaga!!! Spadam!!! - i poleciał na Szeregowego i Rico.
- Ajjjj... - zajęknęli.
- Haha! Zemsta dokonana!!! - ucieszył się Kowalski.
- Cicho! - krzyknęła Marlenka - Słyszycie to?
Przez kanały przedarł się dziwny śpiew małej dziewczynki, która śpiewała:
- Twinkle, twinkle, little star,
How I wonder what you are...
Up above the world so high,
Like a diamond in the sky... *
Wszystkich zatkało.
- Eeee... Kowalski, Analiza...
- Yyyyyyyy... Nie wiem, co to było...
- Haloooooooooooooooooooooooooooooooo... - powiedziało coś.
- CO?! Kto to?! - krzyknęli wszyscy.
- To ja...
- Kto?!
- No ja...
- Kto?!
Z ciemności wyskoczył Julian.
- No ja, zwierzęta wy durne!
- Ech...
- Ogoniasty, co ty tu robisz?! - zapytał Skipper.
- Aaaa wiecie, znalazłem takie cuś i chciałem się zapytać: cóż to jest, wy durne pingwiniska? - powiedział lemur, po czym wyjął z du... tyłu mały pistolecik.
- FAEX!!! - krzyknęly pingwiny.
- Hehe, zawsze mnie będzie śmieszyć ta nazwa - mruknął Szeregowy. Skipper walnął go.
- Ogoniasty, odstaw spokojnie tą rzecz na podłogę, a nic nikomu się nie stanie...
- A jeśli tego nie zrobię? - lemur zaczął wymachiwać Faexem.
- OGONIASTY!!!
- Co to ten Faex? - zapytała Marlenka. Kowalski wytłumaczył jej to.
- Eee... okej... Julian, odstaw to!
- Dobra, dobra, odstawię.
- Uff...
- Ale nie za darmo.
- Arghhh.
- Widzę, że macie tę swojom misję, soooł... Chcem z wami iść!
- Nie ma mowy!!!
Julian znów zaczął wymachiwać Faexem.
- Dobra, dobra! Ehhh... Możesz... Iść.
- Ooo, dzięki...
Skipper złapał Juliana za szyję.
- Możesz iść z nami, ale bądź pewien, że nie jest pewne wrócić z tej przygody cało. Przygotuj się na pełną emocji, nagłych zwrotów akcji i krępujących momentów wyprawę. Wchodzisz w to?
- Eeee... tak! Pod warunkiem, że pójdzie z nami norweski masażysta!
Skipper zrobił facepalma.
- Ech... Nie, tego nie mogę ci obiecać.
- O. :'(
- Dobra, idziemy dalej!
- Tak jest! - krzyknęli wszyscy (tak, Julian też).
Kiedy wszyscy wyruszyli, Skipper złapał nagle Juliana za ogon.
- Ekhem... - Skipper wyciągnął płetwę.
- Aaaa... tak! - Julian dał mu banana.
- Co?!? Skąd ty... NIE!!! DAJ FAEX!!!
- Aaaa... to ten pindolek? - lemur wyciągnął z tyłu Faex.
- TAKGH...
- Masz. I się tak nie denerwuj. Potrzebny ci norweski masażysta - Julian dogonił pozostałych.
- http://www.youtube.com/watch?v=QgbbVHpmLUM. Ech... Ej, zaczekajcie! - powiedział to wszystko Skipper.
* Clemson to tłumok językowy.
Padłam,jak przeczytałam o norweskim masażyście...!
A zemsta Kowalskiego?Zemsta Doktora Bulgota,to przy tym nic!
Pisz dalej!:d
Podpisuję się pod wypowiedzią Annqi (tak to mam zapisać w odmianie? ;D) Zdecydowanie Kowalski i jego krwawa zemsta przebija zemsty Dr. Bulgota! xd Poza tym Julek jest rozwalający, jak zawsze zresztą ;p
o nie to z gry to nie zgadnę, mało gram ;p ale w kazdym razie to też kołysanka! ;p
Tak,dobra odmiana,ale możesz do mnie mówić chociażby i Stefanie! xd
To akurat nie ma znaczenia! c;
Ale wiesz, co trzeba przyznać? W moich opkach Marlenka jest mnie irytująca ;-)
Ekhem... KIEDY KONTYNUAJCA, JA SIĘ PYTAM?!
Genialne opowiadanie Jakubie, banan na mordzie gwarantowany ;)
Weź to skończ, jeśli ci życie miłe!!!