PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108381
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

2 sezon

ocenił(a) serial na 8

Mam wielką prośbę! Z racji szkoły i nadmiaru obowiązków niestety nie jestem na bieżąco :) Oglądanie GG zakończyłam na 3 odc 2 sezonu, a chciałabym wiedzieć co tam mniej więcej się dzieje. Oglądałam parę scen na YouTube, ale nie bardzo się łapę co i jak. Z góry dzięki!

ocenił(a) serial na 8
aniaxii

Serena staje się dawna Serena o co Blair jest zazdrosna. Mała Jenny ratuje pokaz pani Waldorw ale rzuca szkołe.

ocenił(a) serial na 8
sara137_2

4odc: wraca matka Sereny, Blair ze swoja świta przeprowadza casting na nowe koleżanki, Chuck opłaca laske ktora przystawia sie do Dana wzbudzając zazdrośc Sereny skutkiem czego jest konfrontacja pod koniec odcinka S i D co kończy sie powrotem S na tron, Jenny jest ignorowana przez dawne kolezanki. Vanessa robi zdjęcie calującym sie Marcusowi i Księżnej pokazuje to zdjecie Blair, ktora planuje uwolnic Nate'a z rak Ksieznej lecz caly plan niszczy Vanessa, ktora odnosi mylne wrazenie i idzie do Ksiecia i pokazuje mu zdjecie. Cała historia konczy sie tym ze Nate jest zly na Vanesse ze nic mu nie powiedziala...
5odc:Rozpoczął się fashion week w Nowym Jorku… wg tradycji B i S miały być za kulisami, ale jako ze w tym samym czaise co pokaz Eleonor miał się odbyc pokaz M.Jacobsa Jenny wymyśliła ze aby przyciągnąć znane osobistości S powinna usiąść razem z nimi w pierwszym rzedzie. Nie spodobalo się to Blair która poczula się urazona ,,niewiernością” Sereny. W trakcie pokazy odstawila kilka akcji jedna z nich było znikniecie wszystkich modelek Jenny stanęła na wysokości zadania i wymyśliła ze profesjonalne modelki mogą zastąpić panienki z salonow przybyle na pokaz w tym S. Dowiedziawszy się o tym Blair zamienila sukienke swojej matki przeznaczoną dla S na sukienke zaprojektowana przez Jenny. Skutkiem tego była wielka awantura pod koniec pokazu i złość Eleonor na J za odstawienie takiej akcji. Ostatecznie Blair ruszylo sumienie i stanęła w obronie Jenny, wiec pod koniec wszyscy byli happy… wątki poboczne to: prosba Dana do Chucka o pokazanie mu innego swiata – swiata Chucka Bassa (Dan potrzebowal inspiracji do napisania opowiadania) co skończyło się wizyta w areszcie.
6odc: Raczej nudny… (brakuje mi scen między B i C oraz prób zejścia się S i D) Nate Serena Blair Chuck i Dan ruszaja do Yale na rozeznanie terenu… na początku odc kłotnia miedzy B i S czego skutkiem sa caloodcinkowe przepychanki miedzy obiema laskami, konczy się to bitka pod koniec odc i ostatecznie pojednaniem. Dan zaprzyjaznia się z Natem. Chuck zawodzi Nate’a. A i jeszcze Jenny prosi ojca żeby spędził z nia caly dzien u Eleonor i przekonal się ze jest dobra w tym co robi… na pcozatku nie jest przekonany żeby Jenny opuściła szkole ale ostatecznie zgadza się na domowa nauke… no to by było na tyle pisałam na szybcika wiec sorki za literowki;)

ocenił(a) serial na 8
papryczka17

Dzięki! Kurczę myślałam, że może Dan i Serena się już zeszli...wiem, wiem byłoby za szybko ;) Fajnie, że Dan i Nate się zaprzyjaźnili, ale miałam nadzieje na związek Vanessy i Nate, a z tego co czytałam to idzie w odwrotnym kierunku... :)Jeszcze raz dzięki!