Mam wielką prośbę! Z racji szkoły i nadmiaru obowiązków niestety nie jestem na bieżąco :) Oglądanie GG zakończyłam na 3 odc 2 sezonu, a chciałabym wiedzieć co tam mniej więcej się dzieje. Oglądałam parę scen na YouTube, ale nie bardzo się łapę co i jak. Z góry dzięki!
Serena staje się dawna Serena o co Blair jest zazdrosna. Mała Jenny ratuje pokaz pani Waldorw ale rzuca szkołe.
4odc: wraca matka Sereny, Blair ze swoja świta przeprowadza casting na nowe koleżanki, Chuck opłaca laske ktora przystawia sie do Dana wzbudzając zazdrośc Sereny skutkiem czego jest konfrontacja pod koniec odcinka S i D co kończy sie powrotem S na tron, Jenny jest ignorowana przez dawne kolezanki. Vanessa robi zdjęcie calującym sie Marcusowi i Księżnej pokazuje to zdjecie Blair, ktora planuje uwolnic Nate'a z rak Ksieznej lecz caly plan niszczy Vanessa, ktora odnosi mylne wrazenie i idzie do Ksiecia i pokazuje mu zdjecie. Cała historia konczy sie tym ze Nate jest zly na Vanesse ze nic mu nie powiedziala...
5odc:Rozpoczął się fashion week w Nowym Jorku… wg tradycji B i S miały być za kulisami, ale jako ze w tym samym czaise co pokaz Eleonor miał się odbyc pokaz M.Jacobsa Jenny wymyśliła ze aby przyciągnąć znane osobistości S powinna usiąść razem z nimi w pierwszym rzedzie. Nie spodobalo się to Blair która poczula się urazona ,,niewiernością” Sereny. W trakcie pokazy odstawila kilka akcji jedna z nich było znikniecie wszystkich modelek Jenny stanęła na wysokości zadania i wymyśliła ze profesjonalne modelki mogą zastąpić panienki z salonow przybyle na pokaz w tym S. Dowiedziawszy się o tym Blair zamienila sukienke swojej matki przeznaczoną dla S na sukienke zaprojektowana przez Jenny. Skutkiem tego była wielka awantura pod koniec pokazu i złość Eleonor na J za odstawienie takiej akcji. Ostatecznie Blair ruszylo sumienie i stanęła w obronie Jenny, wiec pod koniec wszyscy byli happy… wątki poboczne to: prosba Dana do Chucka o pokazanie mu innego swiata – swiata Chucka Bassa (Dan potrzebowal inspiracji do napisania opowiadania) co skończyło się wizyta w areszcie.
6odc: Raczej nudny… (brakuje mi scen między B i C oraz prób zejścia się S i D) Nate Serena Blair Chuck i Dan ruszaja do Yale na rozeznanie terenu… na początku odc kłotnia miedzy B i S czego skutkiem sa caloodcinkowe przepychanki miedzy obiema laskami, konczy się to bitka pod koniec odc i ostatecznie pojednaniem. Dan zaprzyjaznia się z Natem. Chuck zawodzi Nate’a. A i jeszcze Jenny prosi ojca żeby spędził z nia caly dzien u Eleonor i przekonal się ze jest dobra w tym co robi… na pcozatku nie jest przekonany żeby Jenny opuściła szkole ale ostatecznie zgadza się na domowa nauke… no to by było na tyle pisałam na szybcika wiec sorki za literowki;)