PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108414
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara
robb264

No ok Blair. Moze gdybys okazala odrobine uczuc to i Dan zachowalby sie inaczej :/ A nie rozumiem tej dziewczyny ;P I jeszcze biegnie z tym do laski, ktora dalej jest zakochana w jej facecie .... echhh ... nie ogarniam ;P

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Blair chyba oszalała. Gada Serenie o seksie z Danem, ona ma ksztynę przyzwoitości. A w 5x19 mówila ze nie chce się rzucac w oczy Serenie ze związkiem. Poza tym jej ciuchy - ale masakra - chyba nawet stanik ma źle dobrany bo jej się brzydko biust układa. Fryzura - starej baby, te straszne korale. Serena wyglada jak jej córka.

ocenił(a) serial na 7
robb264

Blair znowu wygląda jak własna babcia, serio już lepiej wyglądała udając Dianę. I poglądy Blair na temat związku - najważniejsze jest zaufanie, zaraz po seksie i możliwości osiągania zysków, norma :D przynajmniej już wiemy, że Blair się nie zmieniła :D Żal Dana i to bardzo.

ocenił(a) serial na 1
lola881

Przynajmnej wiadomo ze mają udane pozycie intymne:P

ocenił(a) serial na 7
robb264

Hm.. trochę to inaczej odebrałam, raczej jako ogólny pogląd Blair na temat związków, no ale nieważne:) każdy odbiera to po swojemu. A w ich udane pożycie nie wątpię, bo przecież Dan często sypia u Blair, więc myślę, że jest dobrze, a przynajmniej B. od dawna się nie skarży, więc nie ma co podejrzewać, że coś miałoby się nie układać:D

ocenił(a) serial na 1
lola881

Ogólnie w tym sneak peeku moją sympatię budzi bardziej S niz B. Jaka B oburzona ze mozna ją podejrzewac o romans z Chuckiem LOL Nawet Serena ma wątpliwości :D
Nie wiem jednak jak rozimiec tę kwestię - ze niby S chce posluchac nt. niepokojów Dana by się czegos dowiedziec i móc to wykorzystac? Czy moze to taki trik by odwrócic uwagę Blair i zmienic tor rozmowy by nie musiec przyznac się do sekretu? Ciekawe....:P

ocenił(a) serial na 7
robb264

No rozwala mnie ta scena jak Blair się oburza, najśmieszniejsze w tym jest to, że wszyscy wiedzą, że Dan ma podstawy do zazdrości, bo Chair to Chair i tu nigdy nic nie jest definitywnie zakończone, widać to po reakcji Sereny, tak samo jak było widać to w ostatnim odcinku po reakcji Nate'a, który się uśmiecha i kręci głową kiedy zazdrosna Blair mówi "he has a friend" :D no, ale ja za to kocham Chair, za wieczne zaprzeczanie swoim uczuciom, to cały ich urok :D no,ale nie chce dyskutować na temat Dair/ Chair, bo ta dyskusja od dawna jest bez sensu:)

Wracając do S i B to jak dla mnie od zawsze było oczywiste , że B. jest większą bitch i oczywiście, że to S. jest sympatyczniejsza, tylko że ona nie ma tego poweru co B., za który ją kochamy:)

Trudno po tym snaek peeku rozkminić o co chodzi,ale jeżeli chodzi o ten konkretny jeden moment to mam wrażenie, że S. myśli że B. czegoś tam się dowiedziała i chce się wytłumaczyć, a tu nagle B. wyskakuje z zupełnie czymś innym i później S. chce odwrócić jej uwagę i dlatego wyskakuje z tym Danem, no ale B. widzi, że coś Serenę dręczy itd.itp.

Wdaje mi się,że [spoiler!!]chodzi o tę sprawę z pamiętnikiem, który ma wypłynąć do plotkary i który ona ujawni, S. może mieć z tym coś wspólnego, bo gdzieś czytałam, że będzie się czuła poniekąd winna, dlatego też przyznaje się Blair, że to ona była przez jakiś czas Plotkarą no i Dan niby tam coś przeczyta o uczuciach Blair do Chucka i będzie zazdrosny.

W każdym razie jeżeli chodzi o odcinki to jest tendencja wzrostowa, więc pewnie odcinek będzie na dobrym poziomie :) Już się nie mogę doczekać finału sezonu, który (jak zwykle) odmieni życie bohaterów na zawsze:D

ocenił(a) serial na 1
lola881

Mnie tam nie musisz uprzedzac przed spoilerami - praktycznie prowadzę wątek spoilerowy :P
Dan ma tyle powazne podstawy do zazdrosci bo on zna B od wielu lat. Przez ostatni rok widzial jak Blair robiła w konia Louisa. I było mnóstwo małych scen które utwierdzały Dana w tych pogladach. Np. w 5x10 - Dan do Blair : Jest między wami jakies pole magnetyczne, fizycy powinni się tym zająć. 5x17 - jak on jest w lofcie i pyta się B - wróciłas do Chucka?
5x22- chyba bylo cos takiego - B: idę na schody Met by sobie przemyslec pewne sprawy D: tylko nie szukaj sobie księcia. Dan cały czas czuje ten zimny odech Chucka nad sobą - w sumie nie wiem jak on moze w pełni czerpac radośc ze związku (pomijając fakt ze B nie daje z siebie 100%) kiedy ciągle musi miec obawy ze ona moze go zdradzic bo weszlo jej to juz w krew. I bez względu na to, jaki Dan będzie chciał być dla niej idealny to i tak nie będzie mógl powstrzymac nieuniknionego. Mozna powiedziec ze to grecka tragedia. Bez B jest smutny, ale bedąc z nią naraza się na wielkie cierpienie. To Blair tu rozdaje karty więc to ona powinna byc rozsądna. Dając nadzieję Danowi na jej barki spada teraz odpowiedzialnosc za jego potencjalny ból. Poza tym naraza swoją przyjaźń z Sereną - S wyznala ze D to miłośc jej zycia - ma do niego silne uczucia, a Blair odbiera jej chłopaka którego moze nawet nie kocha? To by bylo bardzo okrutne.

Co do spoilerów - najlepszym kawałkiem jest to ze Dan daje ultimatum a Serena wysyła Penelope by ta zatrzymała Blair przed dotarciem do Dana. Ciekawe co wtedy Serena będzie chciała wymodzic z Danem. Ten fragment mnie najbardziej ciekawi.

A ogólnie od zakonczenia wątku ślubnego odcinki są duzo ciekawsze. Od 5x05 do 5x09 włącznie była totalna nuda. Nic się nie działo - wszstko stało w martwym punkcie. Takie zapychacze byle dostrwac do slubu. Ugh

ocenił(a) serial na 7
robb264

Wiem, wiem, ale pewnie nie wszyscy chcą czytać spoilery:)

Wydaje mi się, że S. cały czas kocha Dana czego Blair jest zupełnie nieświadoma, ale dla mnie to akurat dosyć normalne, w końcu całkiem nie tak dawno wyznała mu miłość:) Widząc, że Blair ciągle gdzieś biega pomiędzy Danem a Chuckiem chce Dana chronić przed zawodem i może myśli, że przez to on wróci do niej. Oczywiście zła decyzja. Wiem, że ciągle bronie S., ale ona ostatnio za każdym razem i ze wszystkich stron dostaje po dupie, żal mi jej :D
No,ale jak zapowiadają nasi kochani scenarzyści Blair dokonuje w ostatnim odcinku wyboru, więc można być niemal pewnym, że wybierze Dana i być może jednak ostatecznie razem wylądują w tym Rzymie. Co nie zmienia faktu, że po 6 sezonie możemy się spodziewać wielu zmian, tym bardziej że znając życie zaserwują nam znowu spory przeskok czasowy. No i zmienia się trochę ekipa, bo szalony Safran się z nami żegna (ależ będziemy tęsknić :( :D)

ocenił(a) serial na 1
lola881

Niestety za Safranem odchodzi Harris który napisał świetne 5x04 i 5x16 :/
Bez względu jaki bedzie wybór B to myślę ze i tak Dan wyjedzie do Rzymu niezle wkurzony i samotny - mam taką nadzieję. Chłop musi dac sobie spokój bo długo tak nie pociągnie. Strasznie nie lubię oglądać niezbalansowanych par, gdzie jedno kocha bardziej. Tak tez mi się wydawało z Chair, gdzie to B musiała biegac jak ta głupia za Chuckiem.

robb264

Dan właściwie jest bezradny. Chair naprawdę ma jakieś pole magnetyczne i nad każdym związkiem Blair będzie się unosił cień Chucka, tak samo odwrotnie. Pomimo, że mogą tego nie chcieć i B. być może już całkiem sobie odpuściła to to i tak się dzieje. Mam wrażenie, że z powodu tego, że Dan był jej przyjacielem przez tak długi czas i zna ją od początku jej romansu z C., wie jak silna to była relacja i widział co B. zrobiła Louis, to pomimo zapewnień z jej stron, że nie liczy się nikt oprócz niego, on zawsze będzie czuł niepewność i zagrożenie ze strony Chucka (nawet jeśli naprawdę go nie ma).

Hatsumi_

a może zagrożenie jest? może się wreszcie skończy ten idiotyczny, moim zdaniem, wątek Chair.... bo jak widać to nie działa!

ocenił(a) serial na 9
baletomanka

Ale przecież wątek Chair już się dawno skończył, teraz mamy Dair....

ocenił(a) serial na 1
lonelyheart

Jej chodzi chyba o Dair - w 2 temacie tez się pomyliła. Bo zyczy Chuckowi by był z Blair.

robb264

sorki!

Justyna_27_fw

Kanadyjskie promo w trochę lepszej jakości :) http://www.youtube.com/watch?v=uAqKNyLqnpk

Hatsumi_

jeszcze tylko brakuje, żeby odświeżyli prehistoryczny wątek Blair i Nate i poruszyli Serenę z Chuckiem :P

hanaya

Moim zdaniem wszystko jest lepsze od paktu z Bogiem :b Nawet magiczny powrót Barta z zaświatów...

ocenił(a) serial na 7
hanaya

Cherena <3 to by był dopiero ogień :D

lola881

A jaki powiew świeżości! Mogliby się odwołać do tej sceny w pierwszym odcinku, jak Chuck próbował przelecieć Serenę w hotelowej kuchni. Ona zawarła pakt z kucharzem w wyniku którego nie mogła oddać się Chuckowi, ale dzięki pewnym wydarzeniom uległ rozwiązaniu! A tak przy okazji, mógłby mi ktoś przypomnieć, co stało się z Erikiem ?

ocenił(a) serial na 1
hanaya

W finale tamtego sezonu mówili ze wyjechał na studia.

ocenił(a) serial na 8
hanaya

Powiew świeżości? Raczej definitywny koniec tego serialu. Chuck i Serena są jedyną parą, która nigdy nie była razem i tak powinno zostać, bo to by tylko oznaczało, że scenarzyści nie mają już żadnego, absolutnie żadnego pomysłu. Zresztą, oni traktują siebie jak rodzeństwo od (jeśli się nie mylę) 2 sezonu. No i C. nie "zdradziłby" B. z jej najlepszą przyjaciółką.

trix12

To była ironia ;p Oczywiście, jakikolwiek pomysł na parę Chuck - Serena (Suck? O.o) uważam za chybiony. Mogliby w końcu Nate'a połączyć z jakąś CIEKAWĄ kobietą, już wolałam Dianę niż nudną Lolę. Generalnie kompletnie niszczą postacie Nate i Sereny, mogliby w końcu wymyślić im jakieś ciekawe wątki.

ocenił(a) serial na 8
hanaya

W takim razie wybacz, nie wyczułam ironii. Ale tak, masz rację. Powinni się zabrać za Serenę i Nate'a, bo Blair sobie poradzi. Ostatnio zauważyłam, że Chuck stał się takim N. z poprzednich sezonów. Niby jest, kręci się pomiędzy innymi postaciami, ale nie ma nic interesującego. To już Nate ma więcej do powiedzenia. A Lola mi jakoś specjalnie nie przeszkadza. Jest nudna, ale jej chłopak oprócz ładnej buźki nie wykazuje się niczym innym, tak więc wydaje mi się, że do siebie pasują. Dana niech wyślą do Rzymu, może gdy odetchną od tej postaci na chwilę znajdą na nią jakiś nowy pomysł.

trix12

O tak, Dana mogliby się pozbyć na jakiś czas i odświeżyć jego postać. Blair wiadomo, ona nakręca ten serial, czegokolwiek by nie zrobiła. Serena to postać która miała świetny potencjał, na samym początku jak wróciła ze szkoły - taka owiana tajemnicą, "idealna" blondynka. Teraz zmienili ją w nudną, nie wiedzącą czego chce szarą mysz. Nate przez pewien czas zmieniał się na lepsze, już myślałam, że coś z niego będzie, ale jednak nie wyszło. Co do Chucka, to mogliby też się go pozbyć na chwilę, przynajmniej dopóki nie znajdą na niego jakiegoś NORMALNEGO pomysłu.

ocenił(a) serial na 1
Justyna_27_fw

Zdjęcia promocyjne:
http://www.youknowyouloveme.org/gallery/thumbnails.php?album=2106

ocenił(a) serial na 5
Justyna_27_fw

Mam nadzieję że Blair i Dan będę razem. Lubię Charles'a szczególnie jako biznesmena ale on i Blair to już koniec kiedyś lubiłem tą parę ale jak tylko zobaczyłem Blair i Dana to uśmiech pojawił się na mojej twarzy, wszystko jest tak jak być powinno.

Szaju

Tak, u mnie też pojawił się uśmiech ale nie wiem czy mówimy o tym samym uśmiechu:D

ocenił(a) serial na 5
alien_2

Uwielbiam Dana i Blair jako parę to chyba mówi jaki rodzaj uśmiechu to był:P

Szaju

Najwazniejsze, ze wywoluja usmiech, czyli raczej pozytywna reakcje, niz jakby mieli wywolywac lzy rozpaczy jak Chuck i Blair u mnie ;P

ocenił(a) serial na 1
ocenił(a) serial na 1
robb264

http://tvpc.com/Channel.php?ChannelID=8032

Justyna_27_fw

Blair znowu ubrana jak rozwódka po przejściach, Boże kto wybiera te paskudne kiece? Aż boję się w co ją ubiorą w ostatnim odcinku:/

ocenił(a) serial na 1
alien_2

Wygląda okopnir . włosy, makijaż, bizuteria. Szkoda gadać. W kasynie tez nie będzie powalała sukienką.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Serena mnie rozwaliła w tej opasce i w ubraniach Blair:P

robb264

hahaha to było boskie:D Ale Dan się może wkurzyc, mówiąc delikatnie.
Za to Chuck dzisiaj zachowuje się jakby go czołg przejechał, w sumie może dzisiaj ma prawo ale ostatnio nie ma już ognia, zrobił się mega nudny.

Justyna_27_fw

Dan jej tego nie daruje, taką mam nadzieję;)

ocenił(a) serial na 1
alien_2

Mi zaciął się stream jak rozmawiał z Sereną :/ a wyglądało to na dosc ciekawy dialog..

ocenił(a) serial na 1
robb264

WTF!!!!!!!!!!!Nie no nie

robb264

Widziałes co było dokładnie napisane w tym pamiętniku Blair? domyślam się że wielkie wyznanie miłości do Chucka ale było też coś o Danie i nie wiem co. Piękny zwiastun kolejnego odcinka, będzie tak jak chciałam:)

ocenił(a) serial na 1
alien_2

Założę się ze to jakis stary wpis i ze wszystjo wyjdzie na opak :/ Tyle ze Dan o tym nie wie..

robb264

Ciekawe tylko skąd Plotkara to zdobyła. Zakładam, że Serena nic nie ma z tym wspólnego bo nie byłaby taka zszokowana, że Blair nadal kocha Chucka. Sądzę, że to nie jest stary wpis, Blair teraz ma rozterki czy kocha Dana i sądzę, że opisana sprawa jest dosyc aktualna. Jeśli masz rację i wszystko wyjdzie na opak to Blair zostanie sama- Dan pomyśli, że ona kocha nadal Chucka, Chuck pomysli to samo i oświadczy się a ona go odrzuci (jeżeli rzeczywiście już go nie kocha w co nie wierzę).
Odcinek ogólnie dzisiaj był trochę nudny. Nie interesuje mnie jakoś wątek Barta a na tym dzisiaj wszystko było skupione. Wolę klimat z końcówki odcinka. Cieszę się na samą myśl o kolejnym odcinku bo wszyscy ze wszystkimi się pokłócą. Mam nadzieję, że parą potworzą się takie jakie lubiłam- Serena i Dan, Chuck i Blair. Tyle że przyjaźń dziewczyn może tego nie przetrwac. I mam też nadzieję, że Chuck wróci do swojego bezczelno-ironiczno-szyderczego wcielenia, bo to zrobiło sie nudne:/

alien_2

http://27.media.tumblr.com/tumblr_m3oksrrC0l1ql7hulo1_400.jpg :) Jednak wielkiego wyznania nie było :b Przynajmniej na razie...

ocenił(a) serial na 1
Justyna_27_fw

Napiszę szybko co myślę bo nie będę mial prawdopodobnie czasu kiedy indziej.
Odcinek był taki sobie. Myslałem ze Chuck będzie miał ciekawsze te sceny z ojcem. Mało wzruszające. No ale niech Chuck ma cos z zycia.
Serena podobała mi się w odcinku - scena z opaską była b. fajna. :) == ogólnie ta zamana ról była ciekawa. Dobrze ze były jakies przyjacielskie sceny DS
Blair - pomijając okropny wygląd to miała takie se te sceny dzisiaj. Miedzy nią a Chuckiem nic nie ma - kompletnie nic, nie widziałem nawet spojrzenia - a ten pamiętnik to pewnie odgrzewane kotlety sprzed roku.
Dana mi szkoda bo nie wie na czym stoi, byla niby fajna scena jak cos mówil na ten temat Serenie ale mi przerwało streama w tym momencie.
Podobała mi się scenka Ivy Lola jako prostytutki - one takie odstawione a B na ich tle wyglądala jak stara ciotka - stara panna, w tym epizodzie wyglądała najgorzej z wszystkich kobiet - Eleonor bila ją na głowę.

robb264

Jak to nie ma nic między nią a Chuckiem? Nie była potrzebna Chuckowi, radzili sobie bez niej dobrze. Każdą rzecz jaką powiedziała Chuckowi mogła powiedziec przez telefon;p Zamiast tego wolała oszukac swojego chłopaka, którego podobno kocha (nie wiemy bo nadal mu tego nie powiedziała) i intygowac ze swoim byłym. Tak, to na pewno nie jest żadne uczucie. Chuck i Blair są dla siebie stworzeni, a ja ucieszyłam się na widok pocałunku Dana i Sereny w kolejnym odcinku, bo z dziewczyn które miał Dan Serena pasowała do niego najlepiej.

ocenił(a) serial na 1
alien_2

Mówię o ich wspólmych scenach - nie widziałem zadnej romantycznej aluzji. To juz więcej ognia było w tym odcinku między DS moim zdaniem.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Napiszę jeszcze jedno na koniec - to zalosne co robią w tym finale z Danem. Jak chcą zrobić Chair to mozna bylo to zakonczyc w bardziej honorowy sposób. Jak chcą zrobic z Chucka swiętego to niech robią ale odwalą się od Dana - jakos bym przezyl rozstanie jezeli by scenarzysci nie robili tego w takim stylu..:/

robb264

Ktoś musi nie byc święty, a skoro Chuck jest ostatnio wcieleniem dobra to niestety padło na Dana. Też wolałabym żeby to zmienili, bo święty Chuck jest najnudniejszą postacią;)

robb264

A co zrobią z Danem w finale?

ocenił(a) serial na 1
eaw0

Wszystko to co przewidziałem. Mam 6 zmysł co do tych spraw i mam swoją nową teorię co do finału - trochę zmienioną, moze kiedy indziej o tym napiszę.
Ale ogólnie w promo widac ze Dan całuje się z S i są dosyc smiałe sceny intymne - zrobione to tak by przypominało Serenę i Nate z 1 sezonu z pilota