PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108472
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.

Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
(http://www.youtube.com/watch?v=z92Jku_iEoY&feature=related )

Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:

Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.

Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. Dzastulaa_ - Justyna
9. coconutP – Patrycja [2 maja]
10. Lise – Ola
11. Mojapleckobieta – Agata [9 maja]
12. Yellow_Kar - Karolina
13. Sazemka
14. Sanjay – Gosia
15. andziara_karolinka - Ania [21 stycznia]
16.Kreciolka- Sylwia [6 marzec ]
W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w tak ważnym dla każdego dniu.

* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:

1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nikola - Zastępczyni Matki Założycielki i Główny Łącznik do Spraw Związanych ze Sportem
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji
6.andziara_karolinka -Ania- Zastępca Głównej Odpowiedzialnej za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem i Zastępca Głównego Łącznika do Spraw Związanych ze Sportem

* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:

1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka

Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
Np. ten: http://forum.szafa.pl/addon.php?11,module=embed_images_ftp,u...

LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg

* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries

* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. fusiatko44
3. alkamb
4. Mojapleckobieta
5. Karolina1
6. andziara_karolinka

Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co dokładnie chodzi – pytaj!

Nasze członkinie poza Postcrossingiem posiadają wiele innych zainteresowań i hobby . Jednym z nich jest gotowanie. Dlatego zachęcamy do dzielenia pomysłami oraz niezwykłymi lub całkiem zwykłymi przepisami :)!

Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem) Chucka nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)

Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.

Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.

Zapraszamy do dyskusji!

ocenił(a) serial na 9
andziara_karolinka

Pierwsza :P

ocenił(a) serial na 7
coconutP

Gratulacje;P

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Dzięki, Dzięki <kłania się> ;D

ocenił(a) serial na 9
coconutP

Wiedziałam,że coś zepsuje :( Link z I'm Chuck Bass, skąd ta przerwa się tam wzieła?

ocenił(a) serial na 9
andziara_karolinka

Te przerwy wskakują czasem automatycznie jak się wkleja link :P Nie martw się ;D Jest ok ;p

ocenił(a) serial na 7
andziara_karolinka

oj tam, oj tam. Nic nieznaczący detal;)

ocenił(a) serial na 7
Karolina1

Co tam w ogóle słychać? Jak wam minął dzień (poza perypetiami z nauczaniem, wfem itd.)?:)

A tak właściwie to nawiążę jeszcze do twoich praktyk Ania. Jakie właściwie zrobiłaś błędy? Nie mam zamiaru się nad tobą pastwić, pytam z najczystszej ciekawości, bo trochę mnie to zaskoczyło:) Tzn. sądziłam, że u nauczycieli jest tak, że 'każdy sobie rzepkę skrobie' i prowadzi lekcje po swojemu. Nigdy bym nie pomyślała, że są jakieś standardy zachowań, których trzeba się trzymać;) Oczywiście nie odpowiadaj, jeśli nie masz ochoty;)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Bardziej konkretyzować, nie używać w przypadku do uczniów pytania poprzez Czy, że mam lekką wadę wymowy i mam szerzej otwierać buzię, itd

ocenił(a) serial na 7
andziara_karolinka

Ooo... Spoko. Mogę się założyć, że gdybym przyjrzała się moim nauczycielom, to żaden z nich nie spełniałby wszystkich tych warunków. Kto zwraca uwagę na takie pierdoły? A wada wymowy to przecież nie twoja wina i i tak raczej nie bardzo możesz coś z tym zrobić, więc nie wiem, dlaczego zostało to potraktowane jako błąd.

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Wadę wymowy mam przez złe leczenie ortopedyczne. Powinnam więcej ćwiczyć mówienie

ocenił(a) serial na 7
andziara_karolinka

A co ma leczenie ortopedyczne do wymowy? Jest między tym jakiś związek?

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Pomyłka, uprzedzałam wyłączenie myślenia :D Ortodontycznego chciałam napisać :)

ocenił(a) serial na 9
andziara_karolinka

Ja spadam :)

Dobranoc ♥
Słodkich snów ;*

ocenił(a) serial na 9
coconutP

Pa :D

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

ja znów wpadam tutaj ;p
mecze się z zadaniem z matmy.. 40 przykładów prawie..;/

ocenił(a) serial na 9

A ja z napisaniem konspektu, niby pomysł jest ale ubrać w słowa gorzej

ocenił(a) serial na 7
andziara_karolinka

A ja (niespodzianka) oglądam Przyjaciół:) Powinnam założyć tutaj jednoosobową sekcję fanów 'Przyjaciół';)

użytkownik usunięty
Karolina1

heej ;) bardzo dobry pomysł Karolina :D

ocenił(a) serial na 9

O Kasia. Jak było w Posen ? :D

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

Musiałam pojechać znaleźć nowe mieszkanie, bo pan właściciel tamtego PAN BARTOSZ okazał się jakiś nienormalny xD zaczął wydzwaniać do nas o 22 że on chce już pieniądze za październik i różne takie sytuacje ;p no ale znalazłyśmy nowe całkiem w porządku, mam nadzieję, że już się nic nie popsuje bo musze się powoli pakować itd ;) oglądałyśmy jedno takie piękne, że nie moge aż o nim zapomnieć, ale nie na nasza kieszeń ;c No i w Posen standardowo było nieziemsko gorąco, pełno korków, rozkopów (uroki przygotowań do euro), zmienionych tras tramwajów i uwaga w centrum miasta, niedaleko dworca targi zwierząt hodowlanych czy cos tego typu xD jakies kury, krowy, swinki.. było to czuć na pół miasta normalnie! :D jak na wsi :P

ocenił(a) serial na 9

Byłam w Poznaniu teraz w wakacje na wyciecze :D A tak mnie naszło żeby się przejechać ( ode mnie 5 godzin pociągiem) Bardzo mi się spodobał i mam zamiar jeszcze raz tam pojechać , więc wiem kto będzie moim przewodnikiem :D

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

Ja mam do Poznania niecałe 4 godziny, więc też trochę daleko :D haha pewnie, jak sama się ogarnę w nim, bo na razie kiepsko :P

ocenił(a) serial na 9

Ja z kumpelą na początku nie miałyśmy mapy, dopiero później dostałyśmy za darmo taką mała w informacji turystycznej. Dzięki zasadzie koniec języka za przewodnika trafiłyśmy wszędzie gdzie chciałyśmy. :D

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

My miałyśmy mapę, ale jeszcze trzeba umieć z niej korzystać xD na szczęście mam GPS w telefonie, gdyby nie to to nigdzie byśmy nie dotarły :D na szczęście ludzie w większości są bardzo pomocni ;)

Ja zmykam bo mnie wymęczyła ta podróż ;)
Dobranoc ;*

ocenił(a) serial na 9

Dobranoc :D

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

Dzień dobry ;) ja skonczylam lekcje 20 minut temu, zwolnił mnie tata z 2 hiszpanskich,choć mecz jest dopiero o 18, ale on o tym
nie wie ;p teraz nic tylko odliczać..
Jest tj ktoś?

Masz hiszpański?! Ale Ci fajnie.

Jaki to mecz? O co? Ja oczywiście nie zorientowana. ;D
Ja będę w tym czasie kuć nieregularne z koleżanką ;(

ocenił(a) serial na 9
andziara_karolinka

Hej :)
Jest ktoś ?
Ja jutro nie mam lekcji, bo idziemy na Dolnośląski Festiwal Nauki ;p

ocenił(a) serial na 9
coconutP

Mam pytanie do Nikoli i Ani. Chyba, że ktoś inny zna odpowiedź :)
Gdzie będzie transmisja dzisiejszego meczu ?

użytkownik usunięty
coconutP

Transmisja powinna być na Polsacie (na Polsacie sport na pewno). Godzina 18.
Ula, to mecz barazowy z Czechami o wejście do cwiercfinalu. Mogę wykazać się teraz jako ten łącznik ;p
tak, mam hiszpański. Ale żałuje. Ze wybrałam ten jezyk. Jest w sumie łatwy, ale jakoś mi się nie podoba..

ocenił(a) serial na 9

A ja słyszałam, że nie będzie transmisji na Polsacie ;< bo nie mogą zmienić ramówki czy coś takiego. Polsat Sport.... ugh.... nie mam bo mam Cyfrę +, ale jeśli nie będzie transmisji na zwykłym Polsacie to może wproszę się do sąsiada :) Mam nadzieję jednak, że będzie.

użytkownik usunięty
coconutP

Nawet mnie nie strasz, ze nie będzie transmisji.. Zalamie się wedy chyba. Ja czytałam w dzisiejszym "sporcie", ze jest na Polsacie. Zobaczymy kilka minut przed 18 :)

ocenił(a) serial na 9

Miejmy nadzieję :)

Lecę. Musze iść do apteki po jakieś leki, bo jestem przeziębiona -.-
Papa.

ocenił(a) serial na 9
coconutP

Hej :D

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

może jakiś wirus przeszedł ode mnie do ciebie przez Internet?;p
cześć aniu, jak tam nastrój przed meczem?

ocenił(a) serial na 9

Wierze w nich :D nastrój mam kiepski, ale nie z powodu meczu :)

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

A ja mam nastrój kiepski z powodu meczu. Podobno nie będzie go jednak w otwartym Polsacie. Nie no, bardzo fajnie.. -,-
Ania, a co się stało?:)

ocenił(a) serial na 9

Chyba przez to zmęczenie jestem trochę rozdrażniona.

ocenił(a) serial na 9

Wróciłam ;p
Nikola zaraziłaś mnie .. :D
Czuję się potwornie. Mam nadzieję, że do jutra mi przejdzie, bo chciałabym iść na ten festiwal ... No !
Kurcze.... raczej nie będzie ? Ugh. Jeszcze ta choroba -.- Mecz u sąsiada odpada :/ No cóż ... zostaje znaleźć gdzieś mecz online ...

użytkownik usunięty
coconutP

Więc nie obejrzę dzisiejszego meczu. Polszmat woli puścić "dlaczego ja" i "pierwszą miłość". Do tego mam super szybnki internet na karcie sim z telefonu.. -,-
Szkoda gadać po prostu. Żal dupę ściska.

ocenił(a) serial na 7

Hej;)
Ja właśnie oglądam mecz ale nie mam dla was dobrych wieści... 7:4 dla Czech w pierwszym secie;/ Ja byłam pewna, że wygramy z nimi bez najmniejszych problemów...

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

1:1 ... a myślałam, że będzie tak łatwo ;d

ocenił(a) serial na 9
coconutP

Damy radę :)

ocenił(a) serial na 9
andziara_karolinka

Oby, oby bo nie najlepiej im idzie. Popełniają za dużo błędów.

A jak przegramy to co ? Mamy jeszcze jakieś szanse na podium ?

użytkownik usunięty
coconutP

hej ;) ja tylko na chwilkę, póki co bo muszę dokończyć sprzątanie :D pamiętajcie że dzisiaj tap madl! xD

ocenił(a) serial na 9

Hejka ;P

Pamiętam, pamiętam :)

użytkownik usunięty
coconutP

Przegramy mecz, wracamy do domu z niczym. Wygramy, jesteśmy w ćwierćfinale. Tyle. :

ocenił(a) serial na 9

Dziękuję :)

1:1 w setach i 22:20 w punktach dla Czechów.

ocenił(a) serial na 9
coconutP

Jaki poje***y sędzia ! -.- !!!! za przeproszeniem ;p

użytkownik usunięty
coconutP

Jest ! Jest ! Nasi odrobili tyle punktów i wygrali tego seta ! A Kubiak.. no no ;))
Wiem o wszystkim od koleżanki na gg, relacjonuje na biężąco ;p