PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108482
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.

Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
(http://www.youtube.com/watch?v=z92Jku_iEoY&feature=related )

Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:

Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.

Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. Dzastulaa_ - Justyna
9. coconutP – Patrycja [2 maja]
10. Lise – Ola
11. Mojapleckobieta – Agata [9 maja]
12. Yellow_Kar - Karolina
13. Sazemka
14. Sanjay – Gosia
15. andziara_karolinka - Ania [21 stycznia]
16.Kreciolka- Sylwia [6 marzec ]
W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w tak ważnym dla każdego dniu.

* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:

1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nikola - Zastępczyni Matki Założycielki i Główny Łącznik do Spraw Związanych ze Sportem
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji
6.andziara_karolinka -Ania- Zastępca Głównej Odpowiedzialnej za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem i Zastępca Głównego Łącznika do Spraw Związanych ze Sportem

* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:

1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka

Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
Np. ten: http://forum.szafa.pl/addon.php?11,module=embed_images_ftp,u...

LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg

* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries

* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. fusiatko44
3. alkamb
4. Mojapleckobieta
5. Karolina1
6. andziara_karolinka

Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co dokładnie chodzi – pytaj!

Nasze członkinie poza Postcrossingiem posiadają wiele innych zainteresowań i hobby . Jednym z nich jest gotowanie. Dlatego zachęcamy do dzielenia pomysłami oraz niezwykłymi lub całkiem zwykłymi przepisami :)!

Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem) Chucka nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)

Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.

Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.

Zapraszamy do dyskusji!

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

Co się dzieje? ;o

ocenił(a) serial na 9
andziara_karolinka

Hej ;)
Jest ktoś ?
U mnie paskudna, szarobura, deszczowa pogoda. Można popaść w depresję -.-
Ania, czemu pójdziesz siedzieć ? xd

Kurcze, mamy w czwartek rozprawkę z historii -.- Mam doła, bo nienawidzę i nie umiem pisać rozprawek ! :( Jestem umysłem ścisłym i nie dopuszczam do siebie takich form jak rozprawka ! Co to w ogóle jest ? :( Nigdy mi nie wychodzą ;( Zawszę dostaję za to słabą ocenę xd

użytkownik usunięty
coconutP

Ja dzisiaj jestem nadal w szale pakowania, czyli jak zmieścić cały pokój w jeden samochód.

Patrycjo, nie pocieszę Cię, bo ja bym była w raju ;p

ocenił(a) serial na 9

No to mnie nie pocieszyłaś :(
Ja jestem w raju na sprawdzianie z matmy ;)
Ale historia i polski ? Pff... polski jako tako, historię uważam za niezwykle ciekawą ale nie jako przedmiot szkolny. Trzeba trafić na naprawdę dobrego nauczyciela, który umie to przedstawić w ciekawy sposób,a nie tak jak moja baba :/ Całą lekcję dyktuje nam notatkę ,,,
A rozprawka ? Połączenie polskiego z historią ? PIEKŁO ! :/

użytkownik usunięty
coconutP

Ja nie miałam niestety nigdy dobrego nauczyciela historii, tylko w ferie jak chodziłam na wykłady do IPN. Lubię bo już chyba taka jestem, że wole patrzeć w przeszłość niż w przyszłość ;)

Nie przejmuj się, umysły ścisłe maja łatwiej i są bardziej poszukiwane :D

użytkownik usunięty

Czy jestem jedyna osoba tutaj, której mocne strony nie są sprecyzowane? Nie ma chyba przedmiou w szkole, który bym lubiła. Niby lubię matematyke, ale ze zrozumieniem czasem jest ciężko. No i uwielbiam wf, ale nie bd zdawać z niego matury. No a jestem na profilu humanistyxznym -,-

ocenił(a) serial na 9

matura z w-f to byłaby bzdura -.- mimo, że lubię W-F ( kiedy biegamy nie lubię :P ). Najbardziej to chyba lubię grać w siatkę, ew. ręczną i robić gimnastykę ( fikołki,gwiazdy, skłony,mostki itd).

ocenił(a) serial na 9

Mi się zawsze okropnie nauczyciele trafiają, nie licząc języków, bo od języków zawsze mam spoko panie. Od chemii i matmy też jest całkiem, całkiem.

Się zobaczy ;p
Muszę się zabrać za szukanie jakichś materiałów do tej rozprawki. Temat jest taki 'Kazimierz Wielki to jeden z najwybitniejszych władców Polski". Nasz pani wymaga też cytatu, bo bez cytatu jest (-1) punkt i dajmy 9/10 - ocena db (4).

Czeka mnie też niedługo pisanie biografii wybranej postaci. Oczywiście pani puściła listę i każdy mógł sobie wybrać jaką postać chce. Chłopacy wybrali sobie takie najłatwiejsze, najbardziej znane jak np. Kościuszko itd. A ja w sumie nie miałam już zbytniego wyboru. Została mi Jadwiga Andegaweńska.

Ciekawe o co chodziło Ani Ooo.

użytkownik usunięty
coconutP

Nikola, znam wiele osób które mają podobnie :D
Miałam koleżankę w klasie, która miała z każdego przedmiotu 5 i złożyła papiery na matematykę i filologię polską :D

użytkownik usunięty

Ale problem polega na tym, ze ja w niczym dobra nie jestem..

użytkownik usunięty
coconutP

No własnie czekam, aż tu wpadnie i wyjaśni, bo to stwierdzenie jest zagadkowe ;)

użytkownik usunięty

też się zastanawiam :P

ocenił(a) serial na 9

Mi to spokoju teraz nie daję ;p

Trzeba chyba będzie dać Jej jakąś karę ja trzymanie nas w tak wielkiej niepewności ;D

użytkownik usunięty
coconutP

powinna pisac scenariusze filmów grozy :D

ocenił(a) serial na 9

Nie zabiłam, ale jeszcze chwila i tak się to skończy :D Także miło było Was poznać :) Takich uczniów bym chciała a nie te dzikusy z którymi mam doczynienia :D

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

A już nas nastraszyłaś! :) Nie wiesz jakie z nas potrafia być dzikusy, haha.

ocenił(a) serial na 9

Na pewno nie takie, bezczelność tych dzieciaków przechodzi granicę.

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

Domyślam się, pamiętam swoje gimnazjum. Strasznie ciężka orka praca nauczyciele, szkoda że to się docenia później.

ocenił(a) serial na 9

To gimnazjum a oni nie umieją czytać ( i to w 3 klasie). Dziś na lekcji na 15 osób tylko 3 miały książkę, a w innej bezczelnie słuchały muzyki choć zwracałam kilkanaście razy uwagę. Te dzieciaki mają wszystko w .......... Nie mogę powiedzieć, że wszystkie są takie, jest kilkanaście osób w sumie, z którymi jeszcze idzie.

ocenił(a) serial na 9
andziara_karolinka

I jeszcze nauczyciel po każdej lekcji znajdzie jakieś błędy, rozumiem że chce mi pomóc. Doceniam to, ale to wszystko podkopuje moja wiarę w sens tego wszystkiego. Nie chcę myśleć , że się nie nadaje do niczego.

ocenił(a) serial na 9
andziara_karolinka

Ja na razie spadam :D
Wypadałoby się wziąć za lekcję ;/

Pa pa ;*

użytkownik usunięty
coconutP

I zagadka Ani rozwiązana :)
jezu, nie woem co byś zrobiła gdybyś trafiła ja mnie i moje koleżanki.....

użytkownik usunięty

Opowiem tutaj jak już się przesuwamy.
Ja miałam w 3 gimnazjum (przed testami z miesiąc) kolesia, który nie wiedział jak wygląda ułamek/potęga/pierwiastek ;)
Poważnie. I myślał, że lektura nazywa się 'Pan Dadeusz'. A dostał się do dobrego liceum w Warszawie.. to jest straszne ;)
A co do reszty, ja też nie byłam święta, ale taki brak szacunku to masakra, współczuję Aniu. Nie poddawaj się tylko! ;)

ocenił(a) serial na 9

Dzięki :) Powiem Wam dlaczego chciałam zostać nauczycielką. Historię bardzo lubię ( choć nie powiem że wielbię i wiem wszystko) uważam że nauka historii jest ważna, bo widać co się dzieje jak się tego nie robi. Zawsze lubiłam opowiadać o czymś, chciałam przekazywać to co lubię, może też kogoś tym zainteresować, to miłe uczucie jak ktoś dzięki Tobie czegoś się dowie. Tak ogólnie chciałam pracować z dziećmi w przedszkolu, ale w szkole podstawowej też miło się pracuje.
Te dwa tygodnie w gimnazjum i obraz dzieciaków z mojej dzielnicy mnie przeraził, zero szacunku dla czegokolwiek, podstawowych zasad dobrego wychowania, zainteresowania, zaangażowania.

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

Ja się zmywam panienki, będę wieczorem, papa ;)

ocenił(a) serial na 9
andziara_karolinka

Weszłam na komputer, aby zerknąć na Librusa i stwierdziłam, że jeden (albo kilka) post mnie nie zbawi :D

Gimnazjum to jest dzicz. U mnie w klasie na szczęści nie ma zbyt wielu goryli, ale niestety zawsze się jakieś trafią. Mnie to tak denerwuję jak ktoś nie ma szacunku dla drugiej osoby. U nas jest taka jedna, która na każdej lekcji ma słuchawki w uszach, siedzi bokiem, albo odwrócona bokiem i nawija jak najęta. Nie dość, że nie słucha to jeszcze przeszkadza innym. I do dziś nie wie co to jest czasownik -.- Żenada.
Ja z moimi przyjaciółkami też nie jesteśmy jakieś totalnie święte, też często gadamy miedzy sobą, ale po cichu i mamy szacunek dla nauczycieli. Zdarzyły nam się chyba z 2 razy niekontrolowane wybuchy śmiechu ...

ocenił(a) serial na 9
coconutP

Rozumiem takie coś, ja byłam raczej spokojna, ale wiem zdarza się. Tylko mądremu i dobrze wychowanemu to się zrobi głupio, przestanie, a te nic. Traktują mnie jak paniuśkę co przyszła im gitarę zawracać. A ja robię co do mnie należy, staram się z miłym usposobieniem, dobrym słowem przychodzić na lekcje

ocenił(a) serial na 9
andziara_karolinka

Nie załamuj się i nie poddawaj ;)

Tym dzieciakom się w d*pach poprzewracało -.-
Pamiętam jak kiedyś byłam z mamą w gimnazjum w Oleśnicy czy tam Leśnicy ( zawsze mi się to myli ;p ) u mojej mamy koleżanki koleżanki, bo musiałyśmy jej coś tam zawieść, a to był taki punkt po środku i tam się spotkałyśmy. Zresztą nieważne.To był istny koszmar ! Uczniowie chodzili dosłownie nawaleni, palili i obściskiwali się w każdym kącie, pluli nauczycielom na buty .... A nauczyciele nic sobie z tego nie robili. Jak to zobaczyłam to zaczęłam się drzeć, że nie chcę do
gimnazjum ( byłam wtedy w podstawówce). Ta szkoła w ogóle była zamykana na kraty, jak w więzieniu normalnie/.

użytkownik usunięty
coconutP

Ja niestety jestem typem uczennicy, która nie słucha na lekcjach, rozmawia z innym.. To silniejsze ode mnei, nie potrafię soe opanować, gdy nauczyciel smetnym głosem
opowiada o czymś, co mnie nie interesuje.
Ale jeśli nauczyciel mówi do mnie z szacunkiem (nie drze się bez powodu..-,-) to zazwyczaj jestem spokojna.

ocenił(a) serial na 9

Ja jestem raczej spokojna, wiadomo czasami się zdarza..
Często nie słucham co nauczyciel mówi, ale siedzę spokojnie i staram się mu nie przeszkadzać.

Czasem gadamy za dużo na początku lekcji, gdy nauczyciel uzupełnia dziennik papierowy i elektroniczny. Ale im to nie przeszkadza, więc ...

A tak z innej beki to sądzę, że te dzienniki elektroniczne to fajna sprawa. Zawsze możesz sobie sprawdzić oceny, nieobecności itd.

użytkownik usunięty
coconutP

Okej, ja spadam. Na 18.05 mam angielski, a muszę jeszcze ubrać się i zrobić coś z twarzą, doprowadzić ja do porządku ;)

ocenił(a) serial na 9
andziara_karolinka

Dobra lecę ;p

Musze się wziąć za sprzątanie i angielski ;*
Także :

Byee ♥

ocenił(a) serial na 9
andziara_karolinka

Ania !!! Nie denerwuj sie , to jest gimnazjum , chyba gorzej nie mogłaś wybrać na praktyki !
Ja mam dziś po częsci ful relaks poza zadaniami :)

ocenił(a) serial na 9
fusiatko44

Przestało mnie to ruszać po tygodniu :D
Niestety nie mieliśmy wyboru, kazali nam i już :D

ocenił(a) serial na 9
andziara_karolinka

Widzisz .) nie ma co sie przejmować oszolomami :)
Co robisz ? :)

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

hej;) Nie mam za bardzo teraz czasu, wejdę później to nadrobię i mam nadzieję, że nadal będzie was tu sporo to pogadamy;)
W ogóle to tak szybko przewinęłam stronę w dół i jedyne co mi się rzuciło w oczy to hasło: matura z wfu. Nie wiem, w jakim kontekście to pisałyście, ale moja reakcja na podobny absurd byłaby mniej więcej taka:
http://wd6.photoblog.pl/np3/201007/DC/71189245.jpg

do wieczora!

użytkownik usunięty
Karolina1

Jest ktooooś? ;)

użytkownik usunięty

Gdzie wy się szlajacie, do domu wszyscy! (czyt. na offtop) :D

ocenił(a) serial na 9

Hej mamuś :)

użytkownik usunięty
fusiatko44

Cześć córuś :D Jak minął dzień? Co tam w szkole? ;D xD

ocenił(a) serial na 9

A nawet dobrze , nie było biologii wiec święto :) jutro też nie ma wiec dalej święto . Ale za to za humana nadrabiam zadania z polskiego , moja profesorka jakaś niewyżyta. Leci jakoś ... Jak twoje kursy ? mam nadzieje ze nie zrezygnowałaś !!!!

ocenił(a) serial na 9

Ja byłam w sumie cąly czas , ale myślałam ze wszyscy gdzieś poza ... Ale teraz zmykam się myć i ma leciec ten serial z Winslet na HBO , wiec mozę się skuszę :)

użytkownik usunięty
fusiatko44

Okej, to miłego oglądania ;)
A z kursu zrezygnowałam niestety.. ;p nie krzyczeć, mama mnie zmusiła wręcz ;p

To ja poczekam na Karolinkę &lt;3 i Uleńkę &lt;3 i Nikolusię &lt;3 i Anusię &lt;3 i Patusię <3i może Alusię &lt;3
Mam głupawkę, nie słuchajcie mnie xDDD

ocenił(a) serial na 9

Ja krzyczę !!!! NO dlaczego , ja w ciebie wierzyłam !!!

Właśnie coś dawno tu Alusi nie widziałam :)

użytkownik usunięty
fusiatko44

ciiii ;p jeszcze kiedyś spróbuję ;p

no miała 18 wrócić i nie ma jej ;<
jakaś feta powitalna czy coś, a tak.. cisza ;<

ocenił(a) serial na 7

Jestem!
Nie mogę uwierzyć, że zrezygnowałaś... Ja właśnie dziś zaczęłam. A co z kasą? Dostałaś zwrot, czy pieniądze poszły w błoto? Tchórz z ciebie, pogardzam tobą... xD

Ania, a możesz wstawiać temu bydłu uwagi/minusy/oceny? Jeśli tak to się nie patyczkuj, wstaw pały za brak podręczników, uwagi za gadanie i finał. Ja zawsze mówię: lepszy rygor na lekcji niż przyjaźń na siłę, która zawsze kończy się tak, że bachory włażą nauczycielowi na głowę. Nie docenili twoich dobrych chęci to teraz daj im popalić! Odpytuj tych co słuchają muzyki i gadają - Ordnung muss sein!!!
:D

użytkownik usunięty
Karolina1

Ja bym nie zrezygnowała, ale moja mama poszła tam i zrobiła awanturę i oddali jej pieniądze, o! xD Poza tym nie zdążyłabym zrobić skoro już się wyprowadzam.

Nie znasz nie oceniaj! XD
(chwytliwe hasło)

użytkownik usunięty

..Nie mogłam dalej jeździć z facetem, którego moja mama nazwała warchlakiem XD

ocenił(a) serial na 7

Brawo dla mamy!;D
Nie no, w sumie racja, ale chyba mogłabyś prosić o zmianę instruktora, czy nie? Tylko pozostaje ten problem przeprowadzki. Ja mam nadzieję, że jakoś dam radę.

Moja kartka do Rosji doszła wreszcie po 33 dniach! AVE!

użytkownik usunięty
Karolina1

No właśnie nie mogłam zmienić i w tym tkwił cały ambaras. Dasz radę, ja w Ciebie wierzę, chociaż mną pogardzasz ;( Jesteśmy jak Chuck i Blair w 2 sezonie..

Tak musiało być, Rosja to stan umysłu.