PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108308
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Możliwe, że w późniejszym czasie w tym wątku pojawią się spoilery. Na razie luźne przemyślenia i pomysły na sezon 5. Oczywiście na początek wątek, który jest najczęściej poruszany, a mianowicie (spoiler) kto jest w ciąży, z kim, gdzie, kiedy? ;)

Zacznę może od foreshadowing. Otóż temat dziecka pojawiał się kilkakrotnie, w tym sezonie oczywiście Milo - Dan. Wiemy, że Blair bała się już raz, że jest w ciąży, no i mówiła, że jest pro-choice. W tym sezonie również Dan i Blair oglądali Rosemary's Baby, a w ostatnich minutach finału Blair mówi do Dana, że będą oglądać The Landlord, czyli ciąża plus Brooklyn ;) Tu świetnie wpasowuje się historia Chuck/Blair/Dan albo Louis. Blair jest w ciąży z Chuckiem, ale decyduje się wychowywać dziecko z kimś innym (Louis/Dan) albo Blair w ciąży z Louisem i decyduje się wychować dziecko z Chuckiem albo Danem? Możliwości jest wiele.

Jeszcze jedna z możliwości jest taka, że to fałszywy alarm. Ewentualnie w ciąży jest Eleanor i Blair będzie nazywała swoją siostrzyczkę Yale (wątek z książki) ;)

No i oczywiście Serena też jest w grze. Test był w łazience w koszu, kamera pokazała zarówno drzwi Blair, jak i Sereny. To dopiero byłby OMG moment, gdyby Serena była w ciąży. Logicznie myśląc, czy Blair wyjechałaby i planowała ślub w listopadzie, gdyby była w ciąży? Raczej nie. Z drugiej strony wyjazd Sereny do Cali, który raczej nie był szczegółowo planowany, rozmowa z dyrektorką i kwestia "wybieram siebie" rzuca nowe światło na ten wątek.
Ten serial jest plot-driven, więc myślę, że wszystkiego można się spodziewać i nie zawsze każda historia musi mieć sens ;)

Karolina1

I bez świetnych ubrań.

someonelikeyou

Tak sobie teraz myślałam, Chuck próbował się oświadczyć Blair i ostatnio nawet znów wziął ten pierścionek i patrzył na niego. Ciekawe czy w końcu w 5 sezonie się jej oświadczy... Co o tym myślicie?

ocenił(a) serial na 8
alkamb

Jeżeli się zejdą, to jest to oczywiste.

alkamb

Do trzech razy sztuka już było, chociaż ostatnio nie wyciągnął pierścionka, więc nigdy nic nie wiadomo ;)
Są dwie rzeczy, które trzymają Chair i fanów Chair przy życiu. Pierwsza to foreshadowing ślubu - Chair on chairs. Druga to możliwe dziecko Chucka i Blair.

Jednak ostatnio pojawia się dużo pogłosek o tym, że historia testu ciążowego to tzw. last minute ;) Pojawiły się plotki, że końcowa scena była dodana specjalnie, by przyciągnąć widzów w następnym sezonie, szczególnie fanów Chair, którzy po odcinku mogli odczuć, ze Chair miało swoje zakończenie. Co wskazywałoby na to?
Po pierwsze, tego ostatniego ujęcia z testem nie było w scenariuszu. To mogę potwierdzić, bo widziałam scenariusz na własne oczy i nie było tam sceny z Dorotą, która wyrzucała śmieci. Finałową sceną w scenariuszu była Charlie zastanawiająca się nad powrotem.
Po drugie, podobno żaden z aktorów nie wiedział o tej ostatniej scenie. Dlatego ciężko cokolwiek odczytać z zachowania Sereny albo Blair, ponieważ odpowiednio Blake i Leighton nie dostały żadnych informacji i wskazówek odnośnie domniemanej ciąży. po prostu o tym nie wiedziały.
Teoria spiskowa wiadomo, ale myślę, że coś w tym jest. Może ziarenko prawdy, chociaż myślę, że scenarzyści w najbliższym wywiadzie stwierdzą, że tak, tak, to było planowane od pierwszego odcinka pierwszego sezonu ;)

ocenił(a) serial na 6
someonelikeyou

Też gdzieś czytałam, że ta scena była kompletnie nie przemyślana. A mogłabym wiedzieć gdzie widziałaś scenariusz? ;)) tak z czystej ciekawości pytam.

someonelikeyou

To się im udało. Każdy teraz myśli, czyje to dziecko.

lily333

Dokładnie, zrobi się szum i wszyscy zasiądą przed telewizorami we wrześniu [którego bo nie wiem? :P ]

someonelikeyou

Ostatnie plotki z kilku źródeł: nie będzie żadnego dziecka w sezonie 5. Coraz więcej słychać takich głosów, myślę, że im bliżej lipca, tym więcej będziemy wiedzieć.

someonelikeyou

Oni w lipcu wracają na plan więc będą fotki i może pojawia się nowe spekulacje ;D

someonelikeyou

Jeśli scenarzyści wycofają się z testu i ciąży to się naprawdę wkurzę. Będzie to super naciągane, poza tym nastawiłam się już na jakieś dziecko, a przynajmniej na ciążę.

lily333

No ale jak może NIE BYĆ dziecka w 5 sezonie?
A test to z kosmosu?

No chyba, że zrobią fałszywy alarm.
Ale fani chyba wtedy ukamienują serial.
Byłaby to kpina i szydera z widzów.

Dopuszczam jeszcze możliwość poronienia lub aborcji.
I o ile pierwsze jest prawdopodobne to myślę, że na drugie się scenarzyści nie odważą.
Obrońcy życia nienarodzonego zjedliby ich żywcem.

ocenił(a) serial na 10
Claudette_2

Zgadzam się. Aborcja w serialu dla młodzieży - trochę za ostro. I zgadzam się w szczególności z ostatnim zdaniem. Ale ja sama jestem za aborcją.

Claudette_2

Też myślałam raczej o poronieniu, w końcu nawet Georgina nie usunęła dziecka. Chodziło mi o sytuację, w której scenarzyści zdecydują, że główna bohaterka nie powinna mieć jeszcze dziecka, a teoria z fałszywie pozytywnym testem byłaby, delikatnie mówiąc, naciągana.

lily333

A tak puszczając wodze fantazji...
Jak Waszym zdaniem zareaguje Chuck, gdy dowie się, że Ona nosi jego dziecko?

Claudette_2

Dobre pytanie, na prawdę nie wiem ?!
Nawet nie mam jakiegoś błyskotliwego pomysłu XD
Ale pewnie przeraził by się :P

Co to by się działo - Chuck Bass ojcem ?!

ocenił(a) serial na 7
Claudette_2

Upije się. Z radości lub rozpaczy/strachu.

A tak serio to nie mam pojęcia. Właściwie mogliby to rozegrać na co najmniej dwa sposoby:
1) Chuck się cholernie ucieszy i pokocha Blair jeszcze bardziej.
2) Wystraszy się bo uzna, że nie jest gotowy na dziecko.
Obie wersje są średnio prawdopodobne, więc sądzę, że połączą je w całość i Chuck najpierw się przerazi, a potem wszystko przemyśli lub wydarzy się coś, co go przekona, że chce tego dziecka i będzie wniebowzięty:)

O ile B i C w ogóle będą to dziecko mieć, w co jakoś trudno mi uwierzyć.

Karolina1

Przede wszystkim, zależy to od tego, kiedy się dowie. Czy to będzie zanim Blair i Louis się rozstaną, czy też po.

lily333

Tak sobie myślę że mamy tyle wersji już obcykanych a scenarzyści i tak zrobią inaczej XD

lily333

Dobrze, że Ed jest Brytyjczykiem bo dużo w niego wlewają tej herbaty. :)
Kiedyś gdzieś czytałam, że w filmach whiskey to po prostu wystudzona herbata.

Claudette_2

Też o tym słyszałam..
W Plotkarze wszyscy piją dużo 'herbaty' , a Chuck to już w ogóle ;P

alkamb

Pewnie biedak na herbatę patrzeć już nie może ;)

użytkownik usunięty
lily333

Haha :)
Co do reakcji Chucka... Moim zdaniem jeśli Blair będzie udawała, że jest to dziecko Louisa to C się wkurzy... Nieważne czy chciałby mieć to dziecko czy nie.
ale nie ma co gdybać na razie, zobaczymy we wrześniu. A raczej w maju. Bo dopiero wtedy pewnie ostatecznie dowiemy się z kim będzie Blair...

Mi stanowczo na razie wystarczy wrzesień ;D

Najgorsze jest to że wrzesień oprócz Plotkary wiąże się ze szkołą ;/

użytkownik usunięty
alkamb

Ale dzięki Plotkarze wrzesień nie będzie taki zły. ;p

Fakt ;]
Jedyne pocieszenie - powrót seriali ;D

Jeszcze się ten rok szkolny nie zakończył a ja już myślę o kolejnym XD
Najgorsze jest to że w piątek wyjeżdżam na wycieczkę i nie będę mogła tu z wami konwersować ;

ocenił(a) serial na 7
alkamb

Wyjeżdżasz na wycieczkę i się nie cieszysz? Ja w przyszły wtorek i środę mam sprawdziany z WOSu i historii - to są prawdziwe problemy...

A tak nawiasem mówiąc to, moim zdaniem, jedyną przewagą Eda na Chuckiem jest właśnie jego brytyjskie pochodzenie ;]

Karolina1

Ciesze się ciesze ;] Ale jedziemy w góry a ja gór nie lubię ;P
Ja mam jeszcze w piątek sprawdzian, jutro, dziś miałam dwa.. po prostu koszmar, muszą nas przed tą wycieczką zmęczyć za te 7 dni bez szkoły ;/

Fakt Ed z tym swoim akcentem <3

someonelikeyou

Kolejna dobra analogia do tego, że sezon 5 może szykować nam odwrócenie ról pomiędzy Sereną, a Blair. Gdy Blair i Serena żegnają się, Blair pożycza od Sereny buty, a Serena od Blair kapelusz. Czyli Blair będzie "walks a mile in Serena's shoes", a Serena będzie w cieniu Blair. Blair dowie się, że bycie w świetle reflektorów nie jest zawsze przyjemne i ma dobre, ale także złe strony, a Serena, że bycie w cieniu może boleć. Wcześniejsze spoilery o tym, że sezon 5 będzie odbiciem sezonu 1 mogą być prawdą ;)

someonelikeyou

Fajnie by było, gdyby role pomiędzy Blair i Sereną się odwróciły. Serena zrozumiałaby, że jej zarozumiałe zachowanie, patrzenie na ludzi z góry i zachowywanie jak pępek świata może być irytujące i krzywdzić innych. Natomiast Blair wreszcie pozbyła się odwiecznego kompleksu bycia w cieniu S. i sprawić, że uzna, iż jej życie było lepsze, gdy miała więcej spokoju i prywatności.

ocenił(a) serial na 10
lily333

To dobry pomysł. Ale nie mogę się doczekać sceny z B i S takiej radosnej jak w 1x03. Ta sesja. Kiedy ostatnio widziałyśmy z nimi taką fajną scenę? Rozumiem że już dorośli itd itd ale mogą pozwolić sobię na odrobinę szaleństwa a nie tylko gadają, kłócą się, gadają, kłócą sie ;d

użytkownik usunięty
elitarna21

Właśnie, odrobina szaleństwa w relacji Blair-Serena nie zaszkodziłaby. Taka odmiana po ciągłym gadaniu,,

Zgadzam się , mogłyby zrobić coś szalonego ;D
Ogólnie chciałabym by wszyscy byli szaleni xD

Tym bardziej, że z Sereną da się rozmawiać tylko o chłopakach.

użytkownik usunięty
lily333

I jej wieczny problem- nie wiem kogo mam wybrać! Blair! Pomóż!
Boże, czy ta laska nie potarfi radzić sobie sama? Zawsze muszą wyciągać ją z problemów. A wczesniej to się słuchać nie chciało jak jej radzili....

Tak, najpierw pyta o rady, które następnie ignoruje, potem oczekuje, że ktoś ją wyciągnie z kłopotów, a następnie ma pretensje, że inni decydują za nią.

użytkownik usunięty
lily333

A na końcu... WYBIERA SIEBIE. nigdy jeszcze żadna bohaterka w serialu nie wzbudzała we mnie takiej niechęci.

Serena z sezonu na sezon robi się bardzo irytująca. Przez całą tą sprawę z Natem i Danem przestaje ja lubić...
była moją ulubioną postacią, tak do połowy 3 sezonu... jak się pojawił jej ojciec to bardzo mnie denerwowała broniąc go za każdym razem ;/

użytkownik usunięty
alkamb

Właśnie! A to Rufus jest moim zdaniem bardziej dla niej ojcem... Ale przynajmniej Eric zachował się inaczej.. Wgl to lubię chłopaka. Szkoda tylko, że jest gejem. Kiedyś myślałam, tak na początku 1 sezonu, że będzie z Jenny ;p

Co do Rufusa to prawda.
Nie chce w żaden sposób usprawiedliwiać Sereny ale rozumiem poniekąd jej zachowanie. Zawsze szukała ojca, przez cały sezon, wyobrażała go sobie jako idealnego człowieka. A jak się pojawił w dodatku heroicznie ratując Lily przed "chorobą" tylko potwierdził jej wyobrażenia. Tak pragnęła go poznać ze wszystko dookoła przestało się liczyć...
Sama się potem w tym pogubiła...

alkamb

Problem w tym, że dla faceta, który ją porzucił jak była dzieckiem, zaczęła traktować jak śmiecia faceta, który zawsze się o nią troszczył i wspierał.

lily333

No tak, jak mówię nie popieram Sereny, a raczej wstydzę się za nić :P

alkamb

a ja właśnie napatoczyłam się na stary cytat głosu Plotkary w odcinku, w którym Chuck spełnia marzenie Blair o idealnym balu maturalnym, spójrzcie, ja traktuję to jako wyrocznię kolejnych ich losów:

"Aww. Who knew the Mother Chucker could also play fairy god mother? But if C just made B’s dreams come true, why does the queen look like she’s standing with the wrong king?"

:)

użytkownik usunięty
Battledust

Cytat idealnie pasuje moim zdaniem na zakończenie ostatniego odcinka :)

ocenił(a) serial na 10

Zgadzam się. Teraz też wygląda, jakby stała obok niewłaściwego króla (lepiej powiedziane - księcia;)) .

użytkownik usunięty
elitarna21

Miejmy nadzieję, żę Louis będzie najmniej poszkodowany :)
Wiadomo, że do ślubu nie dojdzie...;p

ocenił(a) serial na 10

Ja chcę, żeby Louis był z Georginą, to byłaby mieszanka wybuchowa :D

użytkownik usunięty
elitarna21

O takim rozwiązaniu nawet nie pomyslała. Mogłoby być śmiesznie, gdyby nagle Louis zostawił B dla Georginy. Wyobrażacie sobie minę Blair, gdy sie o tym dowiaduje przed samym ślubem?;d

ocenił(a) serial na 9

Nie no juz bez przesady, ile razy w jednym serialu można skrzywdzić jedną osobę ( no pomijając fakt ze ona krzywdziła ) . Poza tym wyobrażacie sobie Louisa z Georginą . Zbyt straszne

ocenił(a) serial na 9

pasowałoby gdyby to Louis porzucił Blair. Np. za udawanie, że to jego dziecko. Tak naprawdę to ja nierozumię dlaczego on ja tak bardzo kocha. W Paryżu pokazała, ze chodzi o to kim on jest a nie o niego. Myślę, że on sobie wmówił ze ją kocha bo nie chciał poślubić tej co mu rodzice wybrali albo coś w tym stylu.

ocenił(a) serial na 9
zabaxxx26

Szczerze to ja też się nad tym zastanawiałam , bo gnębi mnie również to skąd Blair tak bardzo go kocha , bo to co mówiła w ostatnim odcinku Chuckowi było przekonywujące.