Połączenie historii braci Menendez z utworami muzycznymi Milli Vanilli to pieprzony strzał w dziesiątkę! Warto by tutaj znać historie tego zespołu, bo reżyser Carl Franklin ewidentnie puszcza do nas oczko. Jest to jeden z lepszych otwierających serial odcinków jaki widziałem. Klimat lat 80 aż kipi z ekranu. Aktorstwo stoi tu na bardzo wysokim poziomie. Piękne zdjęcia. Super poprowadzona historia, gdzie ma się wrażenie jakbyśmy oglądali kompletny film a nie serial.
Tylko to jest krzywdzące dla tych braci, ponieważ sugerowanie, że z wyrachowaniem zmyślili historię molestowania to wprowadzanie widza w błąd. Dowody na molestowanie braci przez ojca są niemal niepodważalne - każdy kto choć pobieżnie interesował się tą sprawą to wie. Nie rozumiem, dlaczego reżyser z dobrze obranej ścieżki kierującej podejrzenia na rodziców postanowił nagle zrobić zwrot i obciążyć braci. Twórcy świadomie przeinaczyli historię żeby tylko poigrać sobie z widzami i ciągle mylić tropy - to nieetyczne.
Co to znaczy niema niepodważalne? To, że ojciec był potworem, nie znaczy, że oni nie byli. Ja też się tym zainteresowałam. Wcale nie byli aniołkami.
zabili rodziców, zaplanowali to morderstwo i jest to fakt. Ale nie wyczułam, żeby reżyser przekonywał mnie, że chłopcy wszystko zmyślili. wierzę, że wychowywali się w strasznym domu i poprzez krzywdy zamienili się w potwory. Nikt to jest kochany i szanowany przez rodziców nie strzela do nich kilkanaście razy. I jakoś nie specjalnie żal mi tych rodziców. Przyznam, że sporo emocji wzbudził we mnie ten serial, pewnie dlatego, że na co dzień pracuję w poradni psychiatrycznej dla dzieci i takie historie bardzo mnie poruszają.
Ten serial nic nie sugeruje i to jest w nim piękne. Widz może sam wyrobić sobie opinie. Ja po obejrzeniu serialu nie mam wrażenia że wszystko zmyślili. Krzywdząca może być tylko [uwaga spoiler!!!!!!!!] ostatnia scena na łodzi z której wynikałaby rzeczywiście bardzo premedytacja, która ma znaczenie dla klasyfikacji prawnej przestępstwa. Ale kto wie. Super jest pokazanie złożoności sytuacji i że nic nie jest biało-czarne. Było np. jasno pokazane że Jose miał takie a nie inne skłonności kiedy w hotelu spotkał się z innym młodym mężczyzną oraz że jego problemy wynikały z jego przeżyć jako dziecko itd.