PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87721}

Prawo ulicy

The Wire
2002 - 2008
8,5 40 tys. ocen
8,5 10 1 39948
9,4 31 krytyków
Prawo ulicy
powrót do forum serialu Prawo ulicy

Dopóki w grze był Stringer czyli jak wiadomo do końca 3 sezonu, serial oglądałem z wielka ciekawością. Dorośli -dorosła gra. A w 4 sezonie co? banda uczniaków. Nawet Mcnulty został wypierd*lony na dalszy plan, a właściwie to go w ogóle nie ma. Nuda ogromna, nie rozumiem jak ludzie mogą wychwalać 4 sezon

ocenił(a) serial na 10
Eternity_angel

Dokończysz sezon to odwołasz te słowa.

ocenił(a) serial na 10
kaioken26

Co nie zmienia faktu, że ma sporo racji. Mnie też śledzenie losów gimberów z Baltimore niezbyt ciekawiło. To najnudniejsza część historii.

ocenił(a) serial na 10
giant enemy crab

Ja najwięcej czasu potrzebowałem żeby się wkręcić na starcie przy pierwszym sezonie. Od drugiego poszło już z płatka i dla mnie nie ma mowy o nudzie przy oglądaniu Kabla.

kaioken26

Dokończyłem wczoraj sezon 4 i zakończenie było naprawdę dobre. Ale to dla mnie nie zmienia faktu, że wcześniejsze odcinku przynudzały. Szkoda Bodiego ;d

ocenił(a) serial na 10
Eternity_angel

Mimo wszystko nie zniechęcaj się, zobaczysz z jakim pierdo*nięciem McNulty wróci w 5 sezonie. ;)

giant enemy crab

hehe dobre, takiej motywacji potrzebowałem =D

Eternity_angel

Pewnie już to gdzieś słyszałeś, ale warto powtórzyć: głównym bohaterem tego serialu nie jest jakaś konkretna postać, ale całe miasto Baltimore i patologie toczące jego poszczególne środowiska i instytucje (w bardzo dużym uproszczeniu oczywiście, tego serialu nie da się podsumować w jednym zdaniu). Twórcy od początku mieli wizję całości, koniec piątego sezonu powinien ci wyjaśnić o czym był cały sezon czwarty.

Xoxoxox

Z pewnością rację masz, ale chyba można wyróżnić postaci te bliżej przedstawione, którą McNulty jest od pierwszego odcinka :)