PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87721}

Prawo ulicy

The Wire
2002 - 2008
8,5 40 tys. ocen
8,5 10 1 39948
9,4 31 krytyków
Prawo ulicy
powrót do forum serialu Prawo ulicy

by załapać " fenomen" tego dzieła. Ja podchodziłem kilka razy i wymieniałem po kilku, dla mnie to W11 czy jakoś tak takie paradokumentu z polskiej tv. Podobnie mam z Więzienie OZ.

ocenił(a) serial na 10
GiG_Warmia

Gdzieś po trzech czterech pięciu odcinkach ogląda się przyjemniej, jeśli początek obejrzy się z uwagą. Bo jeśli nie to nigdy się nie wciągniesz. Później jeszcze początek drugiego sezonu ze dwa odcinki są wolne bardzo, a potem już leci szybko.

ocenił(a) serial na 10
GiG_Warmia

Abstrahując od wartości rozrywkowej The Wire jest to jedyny serial w historii na podstawie którego wykłada się całe kursy na uniwersytetach jak Stanford czy Harvard. I są to kursy dotyczące wielkich społeczności miejskich, nic filmoznawczego. Już tylko dla tego powodu chyba warto obejrzeć całość. Zwłaszcza, że zakończenie jest jednym z najmocniejszych w świecie seriali, ale trzeba obejrzeć całość, żeby walnęło z pełną mocą. Trzeci i zwłaszcza czwarty sezon to też zdaniem wielu najlepsze serie produkcji. Pierwsza jest obiektywnie najwolniejsza, tak naprawdę docenia się ja dopiero po zobaczeniu wszystkich pięciu.

ocenił(a) serial na 4
KubaLBN92

Dziękuję. Tempo mnie nie zniechęca, w Satantango jest najwolniej na świecie i dobrze mi z tym było.

ocenił(a) serial na 10
GiG_Warmia

Musisz obejrzeć całość. Każdy sezon dorzuca nowe elementy do układanki. Jak ktoś ocenia serial po 1 sezonie albo kilku odcinkach, to nic nie widział i nie ma pojęcia czym The Wire jest.