Człowiek się naczyta jaki ten serial nie jest genialny, jakich to nie ma wysokich not, gustometr z filmwebu podaje 83% a tu się okazuje że jedynie 1 sezon trzyma poziom a całą reszta jest najzwyczajniej słaba jak nie mocno średnia. Najgorszy jest tu ostatni 5 sezon który poziomem chyba starał się przebić przez dno szczególnie tym nijakim zakończeniem .
Jakbyś mógł to napisz co w takich sezonach jak trzeci czy czwarte jest słabe.
to jak prowadzona jest linia fabularna odcinki są nudne i słabo przemyślane, serial jest prze to bardzo męczący w odbiorze
Myślę, że zniesmaczyły Cię na pewno wątki polityczne oraz wątek prasy z ostatniego sezonu. Może i jest to momentami nudne, ale te wątki wbrew pozorom są naprawdę ciekawe i przez to serial nabiera dodatkowego sensu i dawki realizmu.
Nie oceniam tu realizmu, po prostu nie podobało mi się to w jaki sposób poszła linia fabularna, wolałem jednak oglądać walkę z narkotykami i przestępczością zorganizowaną niż jakieś polityczne pierdoły. Od politycznych gierek mam HoC ;)
https://youtu.be/AgJKaOO6wQ0?t=33
"Season one sets up a problem - the ineffectiveness of the war on drugs - and seasons two through five show why the problem isn't being solved by economics, politics, education and the media and how each of these things contribute keeping the systems in a cycle of failure."