PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87721}

Prawo ulicy

The Wire
2002 - 2008
8,5 40 tys. ocen
8,5 10 1 39948
9,4 31 krytyków
Prawo ulicy
powrót do forum serialu Prawo ulicy

się totalnie nie zawiodłem! Bardzo dobra produkcja i nawet widzę dużo zaczerpniętych rzeczy, które wykorzystał Patryk Vega robiąc „Pitbulla”. Na razie skończyłem pierwszy sezon, ale już z wypiekami, biorę się za następny ;)

ocenił(a) serial na 10
gerwazy4you

Drugi sezon zaczyna się powoli podobnie jak pierwszy, ale gdzieś od trzeciego odcinka zaczyna się dziać. Nie zniechęć się, gwarantuję że dasz dyszke po drugim, trzecim i czwartym ;) Zazdroszczę pierwszego obcowania z tym arcydziełem słusznie porównywanym z dziełami Dostojewskiego czy Dickensa. Pozdro ;)

ocenił(a) serial na 9
KubaLBN92

Dzięki! Na razie wszystko się zgadza co powiedziałeś i łykam jak pelikan już 3 sezon :) Co do porównania literackich to dorzuciłbym nawet Czechowa, który pięknie opisuje warstwy społeczne, tak jak zostało też ukazane w serialu między urzędnikami, a mieszkańcami Balitmore.

Szkoda, że już nie kręci się takich seriali i nie żałuję spróbowania obejrzenia tego serialu (nawet memy są chyba robione z tego tematu).

Czy przypadkiem to nie leciało w polskiej TV? Np. na TVN-ie? Bo coś mi świta z przeszłości, ale nie jestem pewien, bo w tamtych latach dużo podobnych seriali przechodziło swoje nowe odrodzenie.

ocenił(a) serial na 10
gerwazy4you

Z tego co wiem nie leciało u nas nigdy. Też miałem takie wrażenie, że widziałem pojedyncze sceny za małolata, myślę że to mogło być Boston public :)
Ze współczesnych seriali na bardzo wysokim poziomie był Snowfall, do końca trzeciego sezonu, potem zniżka formy po śmierci głównego scenarzysty (gościa od m.in Boyz n da hood), ale i 4 oraz 5 sezon jak na dzisiejsze czasy są spoko.
Pozdro ;)