Jest tu jakiś mega fan serialu który by mi streścił ładnie 4 sezon? Bo nie pamiętam na którym odcinku skończyłem, było to ponad 3 lata temu więc pamiętam wątki jak przez mgłę. Wiem, że byłem bliżej niż dalej. Ostatnie scenki jakie pamiętam to jak, ten były policjant wziął tych nastolatków do restauracji i jak Bubbles płakał przy tym swoim ziomku bo ten przedawkował.
Uwazam sie za mega fana, obejrzałem w ciagu ostatnich dwóch lat dwa razy, ale nie dam rady Ci streścić czwartego sezonu, za dużo wątków, nie pamietam co juz ogladales a co jeszcze nie. Bo jestes na 9 odccinku, tyle na szybko moge Ci powiedzieć, tam szli z majorem Colvinem do restauracji za najszybsze ułożenie modelu wieży Eiffela czy coś takiego.
Jeśli nie pamietasz nic a nic postaci tych młodych z czwartego sezonu to może jakąś wiki poprzeglądaj, no bo oni są jednak ważni. Najlepiej zacznij gdzie skończyłeś a jak nie bedziesz pamietał imienia to sprawdzaj ;P
Przykro mi, że więcej nie pomoge
Tematem tego sezonu jest zmiana najcześciej destrukcyjna jaka zachodzi w jego głównych bohaterach czyli Randym, Michaelu, Duku i Naimondzie. Każdy z nich ma swoją rozbudowaną historię i przeciwności zmieniającego go w innego człowieka, nie pamietam niestety dokładnie jak to chronologicznie przebiegało, nie chce Ci spolerować zakończeń, których jeszcze nie znasz.
Drugą perspeltywą z której oglądamy problemy trapiące system oświaty są były major Colvin, Pryzbylewski - wupieprzony z policji po tym jak zastrzelił innego policjanta i były gangster, zresocjalizowany w więzieniu Dennis Cięty Wise - organizuje klub i prowadzi boks dla młodych. Wszyscy siee bardzo angazuja i poswiecaja dla dzieciaków, żeby nie wpadły w dziurę, jak w piosence otwierającej odcinki.
W policji nie pamietam jaka aktualnie sytuacja, McNulty zawsze jest albo bohaterem albo czesciej gdzies przeniesiony, wiec ciezko, ale to sie szybko zorientujesz.
Na ulicy Marlo przejął władzę po wiadomym wydarzeniu związanym ze Stringerem i Avonem. Umacnia się na pozycji króla Westside dzieki Crirsowi i Snoop i ich bezwzględności. Ludzie znikają, nie ma ciał, w Marlo nie podejrzewa nikt poza niezawodnym Lesterem Freamontem :D
A Bubbles płakał przy takim dzieciaku, z którym mieszkał nie dlatego, że ten przedawkował, tylko dlatego, że niechcący go zabił. Ten młody, Sherod, myślał że to hera, a to Bąbel przygotował cyjanek dla takiego wielkiego czarn**cha, który go prześladował, okradał regularnie i lał.