PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87721}

Prawo ulicy

The Wire
2002 - 2008
8,5 40 tys. ocen
8,5 10 1 39951
9,4 31 krytyków
Prawo ulicy
powrót do forum serialu Prawo ulicy

Witam,moje pytanie jest nastepujące : jak bardzo powiązany jest pierwszy sezon z drugim? Czy wątek tych
murzynów dalej się ciągnie czy zaczyna sie nowa sprawa nowy cykl nowi ludzie? Zadaje go pytanie z tego
względu,że obejrzałam pierwszy sezon jakieś 1,5 roku temu i cos tam pamiętam ale generalnie bez
rewelacji,dlatego nie wiem czy moge spokojnie zaczyna drugi czy musze małą powtórkę zrobic ;)?

ocenił(a) serial na 10
juleczka0

Jest dość silne powiązanie pomiędzy sezonem pierwszym a drugim, zdecydowanie przydałaby się powtórka. A jeśli nie masz czasu, to naprawdę niezłe jest opracowana anglo języczna wersja wiki o The wire - może Ci posłużyć za kompendium. Ale powtórka lepsza.

ocenił(a) serial na 10
juleczka0

Wszystkie sezony są ze sobą powiązane, pomimo tego, że dochodzą nowe wątki i wiele nowych postaci.

ocenił(a) serial na 9
juleczka0

Wbrew pozorom wszystkie decyzje i postacie w tym serialu są ze sobą powiązane, nawet jeśli nigdy się nie spotkały, bo ten serial rewelacyjnie pokazuje złożoność świata.
Ja właśnie skończyłem oglądać 5 sezon i muszę przyznać, że na początku pierwszego sezonu odczuwałem lekką nudę bo dopiero wkręcałem się w Baltimore. Jednak podsumowując cały serial, to trzeba przyznać, że momentami wgniata w fotel.