PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37810
6,3 6 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Witam Wszystkich ;)
Zdecydowałam się już założyć nowy temat na forum...
Jak będziecie po 1 odcinku nowej serii to piszcie ;)

ocenił(a) serial na 8
carolina8977

Nawet mi nie mów! xD I pewnie tak właśnie będzie.

BTW, ja czuwam wytrwale od 3 sezonu i się doczekać nie mogę! :P

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Ja miałam nadzieję że w pierwszym, potem przetrawiłam to i poczekałam, miałam też nadzieje że w 3, a teraz to kurde musi się dowiedzieć, bo nie wytrzymam tego!

Lellandra

Też mi się wydaje, że tak się stanie, a co do reakcji Artura to chyba raczej nie będzie zadowolony, a przez następne odcinki zapewne będzie próbował odnowić swoje relacje z Merlinem...

Chociaż zastanawia mnie także wizja śmierci Artura. Na pierwszy rzut oka odniosłan wrażenie, jakby miała się ona spełnić
na końcu sezonu...

ocenił(a) serial na 10
Peach3a3

Możliwe, ale w takim razie Artur nie mógłby wiedzieć o Merlinie do końcówki sezonu, ponieważ w wizji był zaskoczony, że atakuje go Mordred, a przecież myślę, że Merlin ostrzegłby Artura przed Mordredem.
Ja mam nadzieję że się prędzej dowie:D.
PS: Mówią że wiara góry przenosi:D

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Przez cztery sezony prawie nikt się nie dowiedział, więc myślę, że to już najwyższy czas...

użytkownik usunięty
Roksolana_13

Sam Colin tak stwierdził w jednym z wywiadów. Właśnie chodziło o to, że "już najwyższy czas", a nie wprost, że Merlin wyjawi Arturowi, że jest czarodziejem.

Ja tam stawiam, że ktoś się dowie w tej serii, ale nie Artur. Gwen, któryś z rycerzy albo Morgana.

ocenił(a) serial na 8

Nieee, błagam, ile można to ciągnąć? Dowiedzenie się prawdy przez Artura stwarza tyle wspaniałych możliwości. Jestem pewna, że scenarzyści też to widzą.
Najpierw powinna dowiedzieć się np Gwen, a potem pod koniec sezonu już Artur.

Masz może gdzieś linka do tego wywiadu? :P

ocenił(a) serial na 8

Na You Tube jest filmik Fanmade. Nie chcę wklejać linku, bo zaraz się filmweb przyczepi, ale tytuł jest dokładnie taki:
Na własną odpowiedzialność bo SPOJLERY
"Merlin Season 5 Teaser Trailer fanmade Archangel Morgana Mordred Nimue"

Pojawiają się tam sceny z poprzednich sezonów, ale tylko kilka. Myślę, że na pewno jedna z wymienionych wyżej osób dowie się o Merlinie :>

ocenił(a) serial na 8
Suzan_26

Oczywiście niektóre sceny mogą być naciągane, ale wyglądają bardzo prawdopodobnie ;)

ocenił(a) serial na 8
Roksolana_13

Duble post. ^^

ocenił(a) serial na 10
Roksolana_13

Najwyższy, najwyższy:D

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

no napewno nie za wcześnie. Dopiero w 5 sezonie???? No bo jak później lub wcale, to przesadzą na całej lini!!

monika1144

Myślę, że najpierws dowie się Gwen gdzieś w pierwszych odcinkach, potem Morgana około 9 lub 10 odcinka i w finale Artur.

carolina8977

znając życie to pewnie tak zrobią. Ale już widzę ten odcinek jak Artur mówi do Merlina, żeby mu wyczarował jabłko... wypolerował zbroję i nie wiem co jeszcze ;)

Roksolana_13

No to było dziwne zachowanie Gwen - zresztą potwierdzają to miny Gajusza i Jej brata.

użytkownik usunięty
mezdej

Jeszcze ruszy ją sumienie, mówię wam. Jak tylko Artur się odnajdzie to cofnie swój wyrok albo pomoże jej uciec czy coś. To było działanie po wpływam impulsu.

ocenił(a) serial na 10

też tak myślę :) Ona nie jest taka wie ze też była służącą
a co do odcinka świetny. szczególnie rozmowy Merlina i Artura :P

ocenił(a) serial na 10
kate52

Gdyby Artur się dowiedział to Camelot byłby nie do zdobycia, tyle świetnych rycerzy z Merlinem na czele. Aż chce się takiej sceny w której Merlin włada magią i dowodzi Rycerzami Okrągłego Stołu. Takie coś było by świetne :D

mrfred

No jedynym godnym go przeciwnikiem była by Morgana bo kto inny przeciwstawiłby się legendarnemu już Emrysowi. Mnie oprócz miny Artura ciekawi mina Morgany kiedy dowie się, że wielkim czarownikiem, którego tak się obawia jest nie kto inny jak podrzędny ( w jej mniemaniu ) sługa Artura, Merlin.

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Jak kończyłem 4 sezon to byłem praktycznie pewny ze Artur się dowie a tu klapa. :(

użytkownik usunięty
carolina8977

W Merlinie jest tyle rzeczy, które chciałbym zobaczyć... Dlatego ten serial jest tak niesamowity ;D

ocenił(a) serial na 10

Najbardziej mi się podoba jak Merlin mówi w języku smoków albo tym starodawnym czy jak mu tam jak czaruje. To jest po prostu niesamowite :D

ocenił(a) serial na 10
mrfred

I ja bardzo lubię, kiedy wzywa smoka:)

ocenił(a) serial na 8
carolina8977

To będzie piękne. :P "Merlin? Niemożliwe... " O.o

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Już słyszę to Arturowskie: Don't be ridiculus, Merlin. You cannot be a sorceror/warlock.

Ascello

Jak w tej scenie z odc. bodajże "Łowca Czarownic" kiedy ów łowca oskarża Melina o czary. Mina Artura - cudowna. I jeszcze to pytanie: Merlin??

ocenił(a) serial na 10
paulcia_2

Ja jestem ciekawa jak oni powiążą dowiedzenie się przez Artura o Merlinie z rzekomą śmiercią Artura. Nie wyobrażam sobie tego, Myślę że Mordred zginie, bo tylko wtedy można by obejrzeć odcinki gdzie Artur będzie wiedział o magii Merlina, chyba że realizacje wizji będą odwlekać do następnego sezonu. To będzie bez sensu.
Sceny Merlin - Artur jak zwykle cudowne, w momencie jak Marlin siedział nad woda samotnie, a Artur do niego podszedł i zaczął rozmawiać to się wzruszyłam :D
Ale gdy zobaczyłam tego ufoludka to chciałam rzucić laptopem, mogli wymyślić jakąś kreaturę, bardziej związaną z legendami.

ocenił(a) serial na 8
Hanczis

Taaa, z ufoludkiem to przegięli. :P Wizja będzie na końcu tego sezonu. Teraz tak myślę, że Merlin wtedy w końcu użyje magii przy Arturze bo tylko tak będzie mógł go uratować. A potem "Merlin will return..." za rok. xD

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Nie... zauważ, że tu nigdy nie było cliffhanfgerów na końcu. Na pewno wszystko dokładniej wyjaśnią.

ocenił(a) serial na 7
Ascello

a gajusz ma fajne włosy w tym sezonie.

ocenił(a) serial na 8
Syrakuz

Też mi się podoba jego nowy fryz. Tak naturalnie w nich wygląda. :P

ocenił(a) serial na 8
Ascello

No mam nadzieję, że będą się trzymać tradycji. :P
Nie uważacie, że Mordred teraz wygląda jakby był w wieku Merlina. Nieco to dziwne, ale i tak sądzę, że fajnie aktora dobrali. :)

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Aktor dobry jako Mordred, i rzeczywiście wygląda jakby był w wieku Merlina, Artur też młodo wygląda, czyli tak jak zwykle :D Co do włosów Gajusza to jak ładnie ułożone :D

ocenił(a) serial na 10
Hanczis

Artur musi się dowiedzieć o magi Merlina w tym sezonie ale nie w ostatnim odcinku, bo w przeciwnym razie komputer roz...

mrfred

Mordred bedzie rycerzem Camelotu!!!!!!! To wiele wyjasnia.

ocenił(a) serial na 10
wilma888

Za pewne w sobotnim odcinku Mordred uratuje Artura przed Morganą i w ten sposób zasiądzie przy okrągłym stole.

ocenił(a) serial na 8
mrfred

Już sama nie wiem co myśleć o Mordredzie. Chyba on sam będzie rozdarty i może faktycznie na początku nie będzie chciał zabijać Artura. Tu więc rodzi się pytanie, co go do tego popchnie?
No i Artur wie, że Mordred jest druidem, a mimo to przyjmuje go do swojego stołu? Nawet Merlin nie siedział przy stole tylko stał obok, a ten raz go uratuje i już jest przyjęty.
No nie wiem, na razie to spekulacje... Widać, że już nie mogę doczekać się kolejnych odcinków. Merlin to jedyny serial który oglądam na bieżąco. :)

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Odświeżyłam trochę legendy i nie w każdej wersji Artur ginie z ręki Mordreda.
Może uda się komuś go jakoś przekonać? No chyba, że w ten sposób będzie chciał się zemścić na Merlinie. - Do dziś pamiętam jak mówił telepatycznie: "Nigdy ci tego nie wybaczę, Emrys." Może zmieni zdanie...
PS: Chociaz nigdy nie wiadomo, w końcu Morgana "była dobra" przez kilka sezonów...
:D

ocenił(a) serial na 10
monika1144

Skoro Druid ma być przy Okrągłym Stole, to kategorycznie twierdzę (i mam taką nadzieję), że Artur powinien wiedzieć o magii Merlina.

ocenił(a) serial na 10
monika1144

Idąc dalej tym tokiem rozumowania, to przecież Marlin powiedziałby wtedy Arturowi o swojej wizji gdzie Mordred go zabija. To by było dziwne.

ocenił(a) serial na 10
mrfred

Możliwe

ocenił(a) serial na 10
mrfred

Szkoda kompa
i po drugie jak będziesz się udzielała na forum ??? :(

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Oby zrobił to wcześniej. - Oczywiście wiadomo, że nie do zabawy, ale .....

monika1144

to wszystko bedzie bardziej skomlikowane niz wszyscy razem jestesmy w stanie sobie wyobrazic.... trzeba cierpliwie czekac na kolejne odcinki ;) poogladajcie sobie filmiki na youtube z planu zdjeciowego ;)

ocenił(a) serial na 8
wilma888

A to ciekawe, ale nie chce sobie za bardzo spoilerować. Wolę się zaskoczyć w trakcie oglądania. :)

Lellandra

jezeli bedzie 6 sezon to nie moga usmiercic Artura ;) a po za tym.... Merlin zna juz przepowiednie o zgubie Artura i wie ze jest nia Mordred wiec bedzie mial na niego oko ;P w kazdym razie przed nami jeszcze 12 odcinow z Merlinem i zyjacym Arturem ;) cieszmy sie tym ;)

ocenił(a) serial na 10
wilma888

Pewnie masz rację, ale moja nadzieja że Artur się dowie wręcz ze mnie "tryska" :D

ocenił(a) serial na 10
monika1144

I chuba "wskoczę na youtube... ponownie:D (...i znów, i znów, i znów...)

monika1144

chyba wszyscy bysmy chcieli aby Artur juz juz juz wiedzial ;)

ocenił(a) serial na 10
wilma888

obyśmy nie musieli długo czekać :)