Witam Wszystkich ;)
Zdecydowałam się już założyć nowy temat na forum...
Jak będziecie po 1 odcinku nowej serii to piszcie ;)
Nawet mi nie mów! xD I pewnie tak właśnie będzie.
BTW, ja czuwam wytrwale od 3 sezonu i się doczekać nie mogę! :P
Ja miałam nadzieję że w pierwszym, potem przetrawiłam to i poczekałam, miałam też nadzieje że w 3, a teraz to kurde musi się dowiedzieć, bo nie wytrzymam tego!
Też mi się wydaje, że tak się stanie, a co do reakcji Artura to chyba raczej nie będzie zadowolony, a przez następne odcinki zapewne będzie próbował odnowić swoje relacje z Merlinem...
Chociaż zastanawia mnie także wizja śmierci Artura. Na pierwszy rzut oka odniosłan wrażenie, jakby miała się ona spełnić
na końcu sezonu...
Możliwe, ale w takim razie Artur nie mógłby wiedzieć o Merlinie do końcówki sezonu, ponieważ w wizji był zaskoczony, że atakuje go Mordred, a przecież myślę, że Merlin ostrzegłby Artura przed Mordredem.
Ja mam nadzieję że się prędzej dowie:D.
PS: Mówią że wiara góry przenosi:D
Przez cztery sezony prawie nikt się nie dowiedział, więc myślę, że to już najwyższy czas...
Sam Colin tak stwierdził w jednym z wywiadów. Właśnie chodziło o to, że "już najwyższy czas", a nie wprost, że Merlin wyjawi Arturowi, że jest czarodziejem.
Ja tam stawiam, że ktoś się dowie w tej serii, ale nie Artur. Gwen, któryś z rycerzy albo Morgana.
Nieee, błagam, ile można to ciągnąć? Dowiedzenie się prawdy przez Artura stwarza tyle wspaniałych możliwości. Jestem pewna, że scenarzyści też to widzą.
Najpierw powinna dowiedzieć się np Gwen, a potem pod koniec sezonu już Artur.
Masz może gdzieś linka do tego wywiadu? :P
Na You Tube jest filmik Fanmade. Nie chcę wklejać linku, bo zaraz się filmweb przyczepi, ale tytuł jest dokładnie taki:
Na własną odpowiedzialność bo SPOJLERY
"Merlin Season 5 Teaser Trailer fanmade Archangel Morgana Mordred Nimue"
Pojawiają się tam sceny z poprzednich sezonów, ale tylko kilka. Myślę, że na pewno jedna z wymienionych wyżej osób dowie się o Merlinie :>
Oczywiście niektóre sceny mogą być naciągane, ale wyglądają bardzo prawdopodobnie ;)
no napewno nie za wcześnie. Dopiero w 5 sezonie???? No bo jak później lub wcale, to przesadzą na całej lini!!
Myślę, że najpierws dowie się Gwen gdzieś w pierwszych odcinkach, potem Morgana około 9 lub 10 odcinka i w finale Artur.
znając życie to pewnie tak zrobią. Ale już widzę ten odcinek jak Artur mówi do Merlina, żeby mu wyczarował jabłko... wypolerował zbroję i nie wiem co jeszcze ;)
Jeszcze ruszy ją sumienie, mówię wam. Jak tylko Artur się odnajdzie to cofnie swój wyrok albo pomoże jej uciec czy coś. To było działanie po wpływam impulsu.
też tak myślę :) Ona nie jest taka wie ze też była służącą
a co do odcinka świetny. szczególnie rozmowy Merlina i Artura :P
Gdyby Artur się dowiedział to Camelot byłby nie do zdobycia, tyle świetnych rycerzy z Merlinem na czele. Aż chce się takiej sceny w której Merlin włada magią i dowodzi Rycerzami Okrągłego Stołu. Takie coś było by świetne :D
No jedynym godnym go przeciwnikiem była by Morgana bo kto inny przeciwstawiłby się legendarnemu już Emrysowi. Mnie oprócz miny Artura ciekawi mina Morgany kiedy dowie się, że wielkim czarownikiem, którego tak się obawia jest nie kto inny jak podrzędny ( w jej mniemaniu ) sługa Artura, Merlin.
Jak kończyłem 4 sezon to byłem praktycznie pewny ze Artur się dowie a tu klapa. :(
W Merlinie jest tyle rzeczy, które chciałbym zobaczyć... Dlatego ten serial jest tak niesamowity ;D
Najbardziej mi się podoba jak Merlin mówi w języku smoków albo tym starodawnym czy jak mu tam jak czaruje. To jest po prostu niesamowite :D
Już słyszę to Arturowskie: Don't be ridiculus, Merlin. You cannot be a sorceror/warlock.
Jak w tej scenie z odc. bodajże "Łowca Czarownic" kiedy ów łowca oskarża Melina o czary. Mina Artura - cudowna. I jeszcze to pytanie: Merlin??
Ja jestem ciekawa jak oni powiążą dowiedzenie się przez Artura o Merlinie z rzekomą śmiercią Artura. Nie wyobrażam sobie tego, Myślę że Mordred zginie, bo tylko wtedy można by obejrzeć odcinki gdzie Artur będzie wiedział o magii Merlina, chyba że realizacje wizji będą odwlekać do następnego sezonu. To będzie bez sensu.
Sceny Merlin - Artur jak zwykle cudowne, w momencie jak Marlin siedział nad woda samotnie, a Artur do niego podszedł i zaczął rozmawiać to się wzruszyłam :D
Ale gdy zobaczyłam tego ufoludka to chciałam rzucić laptopem, mogli wymyślić jakąś kreaturę, bardziej związaną z legendami.
Taaa, z ufoludkiem to przegięli. :P Wizja będzie na końcu tego sezonu. Teraz tak myślę, że Merlin wtedy w końcu użyje magii przy Arturze bo tylko tak będzie mógł go uratować. A potem "Merlin will return..." za rok. xD
Nie... zauważ, że tu nigdy nie było cliffhanfgerów na końcu. Na pewno wszystko dokładniej wyjaśnią.
No mam nadzieję, że będą się trzymać tradycji. :P
Nie uważacie, że Mordred teraz wygląda jakby był w wieku Merlina. Nieco to dziwne, ale i tak sądzę, że fajnie aktora dobrali. :)
Aktor dobry jako Mordred, i rzeczywiście wygląda jakby był w wieku Merlina, Artur też młodo wygląda, czyli tak jak zwykle :D Co do włosów Gajusza to jak ładnie ułożone :D
Artur musi się dowiedzieć o magi Merlina w tym sezonie ale nie w ostatnim odcinku, bo w przeciwnym razie komputer roz...
Za pewne w sobotnim odcinku Mordred uratuje Artura przed Morganą i w ten sposób zasiądzie przy okrągłym stole.
Już sama nie wiem co myśleć o Mordredzie. Chyba on sam będzie rozdarty i może faktycznie na początku nie będzie chciał zabijać Artura. Tu więc rodzi się pytanie, co go do tego popchnie?
No i Artur wie, że Mordred jest druidem, a mimo to przyjmuje go do swojego stołu? Nawet Merlin nie siedział przy stole tylko stał obok, a ten raz go uratuje i już jest przyjęty.
No nie wiem, na razie to spekulacje... Widać, że już nie mogę doczekać się kolejnych odcinków. Merlin to jedyny serial który oglądam na bieżąco. :)
Odświeżyłam trochę legendy i nie w każdej wersji Artur ginie z ręki Mordreda.
Może uda się komuś go jakoś przekonać? No chyba, że w ten sposób będzie chciał się zemścić na Merlinie. - Do dziś pamiętam jak mówił telepatycznie: "Nigdy ci tego nie wybaczę, Emrys." Może zmieni zdanie...
PS: Chociaz nigdy nie wiadomo, w końcu Morgana "była dobra" przez kilka sezonów...
:D
Skoro Druid ma być przy Okrągłym Stole, to kategorycznie twierdzę (i mam taką nadzieję), że Artur powinien wiedzieć o magii Merlina.
Idąc dalej tym tokiem rozumowania, to przecież Marlin powiedziałby wtedy Arturowi o swojej wizji gdzie Mordred go zabija. To by było dziwne.
to wszystko bedzie bardziej skomlikowane niz wszyscy razem jestesmy w stanie sobie wyobrazic.... trzeba cierpliwie czekac na kolejne odcinki ;) poogladajcie sobie filmiki na youtube z planu zdjeciowego ;)
A to ciekawe, ale nie chce sobie za bardzo spoilerować. Wolę się zaskoczyć w trakcie oglądania. :)
jezeli bedzie 6 sezon to nie moga usmiercic Artura ;) a po za tym.... Merlin zna juz przepowiednie o zgubie Artura i wie ze jest nia Mordred wiec bedzie mial na niego oko ;P w kazdym razie przed nami jeszcze 12 odcinow z Merlinem i zyjacym Arturem ;) cieszmy sie tym ;)
Pewnie masz rację, ale moja nadzieja że Artur się dowie wręcz ze mnie "tryska" :D