PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37806
6,3 6 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Niestety...o północy czasu brytyjskiego (czyli u nas 1 nad ranem) została ujawniona informacja na
temat przyszłości Merlina...nie jest ona dobra dla fanów, ponieważ ogłoszono, że nie będzie
kolejnych sezonów. 5. sezon jest ostatnim sezonem naszego młodego czarownika....
http://www.digitalspy.co.uk/tv/s53/merlin/news/a440704/merlin-to-end-after-serie s-five.html
http://www.digitalspy.co.uk/tv/s53/merlin/news/a440706/merlin-final-series-colin -morgan-
anthony-head-on-show-end.html

ocenił(a) serial na 8
Exis_26

Ouh, please.

ocenił(a) serial na 6
Exis_26

Pacz na to http://thelegendofloki.tumblr.com/post/36617831902 <333333

xena_4

Matko i córko, jaki Colin jest fenomenalny to brak słów <33333 A jego śmiech w scenie z rękawiczką mnie rozbraja <marzy> <3

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Madame, widziałaś ten wywiad?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_CTfVwbWQq4
Właśnie oglądam to po raz czwarty i mam łzy w oczach :(

użytkownik usunięty
Miss_Catherine

Uuuu, to mega słabo. Tak się przyzwyczaiłam do tej baśni. Pocieszające jest tylko to, że Arthur na pewno dowie się, że Merlin jest czarodziejem (w końcu!). Pewnie skończy się na tym, że obaj padną sobie w objęcia i wyruszą w stronę zachodzącego słońca na koniach. Albo na smoku. W sumie do przeżycia, pod warunkiem, że wcześniej zdążą ukatrupić te dwa koszmarne babska - fałszywą, memłowatą Gwen i zgorzkniałą, nudną i wkurzającą na maxa Morganę. Tak czy siak, będę zawsze miło wspominać ten serial.

ocenił(a) serial na 6

Przeczytane na tumblrze:
"Guys, Merlin has *not* been cancelled, the show was meant to be complete with 5 seasons, I knew it from the beginning (but nobody wanted to believe me), so just be happy we are gonna have a proper end, it's not that usual so we should all rejoyce instead of bashing BBC1 !!! I love Merlin and it will always be one of my favorite shows, will re-watch episodes with happiness, remember Pierrefonds memories, and will watch all the cast cause I am sure they will have all great careers ! Long live Merlin, Long live Camelot !!!!

Czyli, przez ostatnie miesiące robiono nas w konia :/ Super :/

ocenił(a) serial na 10
xena_4

Zdjęcia Morgany mnie zastanawiają otoczenie wygląda jak Wyspa Błogosławionych może po Bitwie Camlen Merlin uda się na Wyspę Błogosławionych i tam stoczy ostateczną bitwę z Morganom a potem zstąpi w głębiny ziemi lub do Kryształowej Groty i pogrąży się w zaczarowanym śnie czekając na powrót Artura END takie zakończenie mi pasuje .

ocenił(a) serial na 10
Miss_Catherine

No teraz to się wku*wiłam.
Jak oni kwa jasna mogli???
Hańba temu kto o tym zdecydował:(

ocenił(a) serial na 6
WhiteDemon

My ciągle się wkurzamy i mamy żałobę. Idziesz z nami dobić BBC ?

ocenił(a) serial na 10
xena_4

A żebyś wiedziała...Na stos z nimi.
W życiu bym się nie spodziewała takiego obrotu sprawy. Przecież tam masa rzeczy powinna jeszcze się zdarzyć:((((

ocenił(a) serial na 6
WhiteDemon

A ile będzie wątków niezakończonych :( No i wiadomo już, że ktoś umrze, Arthur, albo Merlin :( Ja się zapłaczę na tym finale.

ocenił(a) serial na 10
xena_4

Ja tyle razy już ryczałam na tym serialu, ale podejrzewam że jak mi ich zabiją znów będę:(((

ocenił(a) serial na 6
WhiteDemon

Będziemy płakać wszyscy :(((((

ocenił(a) serial na 10
xena_4

Mogliby chociaż się jakoś zrekompensować i zrobić jakis pełnometrażowy film. Chociaż to nie bedzie już to samo... ;/

ocenił(a) serial na 10
WhiteDemon

no niestety ale wiadomo było o tym bardzo długo, gdyż twórcy planowali pięć sezonów od samego początku. Oczywiście mogli kontynuować zwłaszcza, że ten serial okazał się sukcesem, no ale... może to jednak dobra decyzja? zobaczymy jak zakończą ten sezon.

ocenił(a) serial na 10
Miss_Catherine

Mimo wszystko powinni się zastanowić.

ocenił(a) serial na 6
Miss_Catherine

No dobrze, ale przecież serial przynosił duże zyski, to raz. Dwa, skoro nastawiali się tylko na pięć sezonów, to mogli jakoś inaczej poprowadzić akcję, by wszystko się wyjaśniło na czas. A tak, będzie niedosyt. A przecież nie zabija się kury, która znosi złote jaja, prawda? No cóż, ale to w końcu Anglicy. A nie od dziś wiem, że oni raczej nie myślą (mieszkam w ich kraju, to wiem, co mówię).

ocenił(a) serial na 10
xena_4

Nie myślą? Oni doskonale wiedzieli jak opowiedzieć tę historię. Jeszcze przed nami 5 odcinków, kto wie jak oni to rozegrają.

ocenił(a) serial na 6
Miss_Catherine

Za mało, by wszystko wyjaśnić. Ale zobaczymy, jak to się skończy.

ocenił(a) serial na 9
xena_4

Ej a jak pisałaś, że wiadomo już, że umrze Artur, albo Merlin... To wiadomo tak napewno, napewno, czy po prostu fani na tumblrze snują jakieś domysły? :P

ocenił(a) serial na 6
purrie

Na razie domysły fanów. Ale z logicznego punktu widzenia, wydaje mi się, że rzeczywiście może się coś takiego tam stać.

xena_4

:(( Mogliby chociaż tak z okazji świąt pokazać Merlina bez koszulki :))