PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 354 tys. ocen
8,2 10 1 354020
8,6 47 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Nowa Zabawa

ocenił(a) serial na 10

Czyli tak: jedna osoba zadaje pytania i udziela odpowiedzi np.
Ja:PYTANIE
użytkownik: ODPOWIEDZ
użytkownik :PYTANIE itd.
zaczynamy:
Ile Pheoby urodziła dzieci?

ocenił(a) serial na 10
luizka3

Richard był o 21 lat starszy od Moniki.
Z kim Chip zdradził Rachel na studniówce?

ocenił(a) serial na 10
Gaja_3

czytanie ze zrozumieniem...

ocenił(a) serial na 10
Pychu

Ale moje pytanie było " Ile lat miał Richard?", oczywiście wtedy jak spotykał się z moniką, a nie "ile lat był starszy od Monicki...

ocenił(a) serial na 10
luizka3

O rany. Czepiacie się szczegułów. Trudno dodać?
2 sezon, Monica (25) - Richard 46

ocenił(a) serial na 10
Gaja_3

odp. Amy Welsh.
pyt. Jakie imię wg Joey'a i Phoebe pasowało do Chandlera?

ocenił(a) serial na 10
luizka3

Monika 27 + 21 = 48 Richard, według mnie, i to nie jest czepianie się szczegółów , bo wogóle o szczegóły tu chyba chodzi.. :-)

ocenił(a) serial na 10
luizka3

Gene

pyt: Co lubi a czego nie lubi Frank Jr?

ocenił(a) serial na 9
Pychu

Lubi rzeczy, które można stopić (melt), a nie lubi tych co się roztopić nie da.

Pyt: Jakiej odzywki używa Joey do podrywania lasek?

ocenił(a) serial na 10
Bauer0

how you doing - "jak leci" !

Moje pytanie: kto robił striptiz na wieczorze panieńskim Pheobe?

ocenił(a) serial na 10
rebraca

Danny de Vito aka Officer Goodbody

pyt: Jak zielarz nazwał narośl, którą Ross miał na skórze?

ocenił(a) serial na 10
Pychu

Kundus

Pyt: Kiedy Rachel ma urodziny?

ocenił(a) serial na 8
agata_k

odp : 5 maja

pyt. jaki tytuł nosiła bajka ktorą interpretował Joey na 1 urodziny Emmy

ocenił(a) serial na 10
Klavia

odp: "Love you forever"

pyt: kto dostal nagrode zamiast Joye'go i w jakiej operze mydlanej?

ps. mam wrazenie, ze w pytaniu o odzywce chodzilo o cos innego, ale moze sie myle, niech autor/ka sie wypowie

ocenił(a) serial na 10
satie333

Gavin Grant z "Żaru młodości" jeżeli mnie pamięć nie myli ("The young and the restless")

pyt: O jaki musical chodziło Rachel kiedy rozwiązywała ona krzyżówkę? Podpowiedział jej Chandler.

ps. jeżeli chodzi o odzywkę to też wydawało mi się że chodzi o "how you doin?", ale teraz mam wrażenie, że mogło iść o opowieść o Zachodniej Europie ;] tylko że to był sposób na seks, a nie poderwanie laski ;] no dobra niby nie ma jednego bez drugiego, ale ostateczny celem był seks ;] ale sie rozpisałem, niech lepiej rzeczywiście autorka się wypowie ;]

ocenił(a) serial na 10
Pychu

odp: Rent

pyt: jak nazywał się chłopak Phoebe, z "sanepidu"?

ps. ale ze mnie gamoń, wlasnie sie kapnelam, ze chodziło po prostu o odzywke, a ja myslalam, ze o odżywke, ojjj :)))))))

ocenił(a) serial na 10
satie333

Odp: Larry
Pyt: Jak nazywała się dziewczyna rzucona przez 16-letniego Chandlera z powodu swojej otyłości?

ocenił(a) serial na 9
Pychu

"jeżeli chodzi o odzywkę to też wydawało mi się że chodzi o "how you doin?", ale teraz mam wrażenie, że mogło iść o opowieść o Zachodniej Europie ;] tylko że to był sposób na seks, a nie poderwanie laski ;] no dobra niby nie ma jednego bez drugiego, ale ostateczny celem był seks ;] ale sie rozpisałem, niech lepiej rzeczywiście autorka się wypowie ;] "

Autor, autor. Zostańmy przy tym, ok? :)
W sumie to nie pomyślałem o tej opowieści o Europie. Chodziło mi o "How you doin'?. Sorry za pomyłkę :p

ocenił(a) serial na 10
Bauer0

Julie Grath

pyt: Jak mieli na imię 2 faceci, z którymi Phoebe umawiała się w tym samym czasie?

ocenił(a) serial na 10
Pychu

odp: Vince i Jason i to juz bylo (buuuu :P)

pyt: Jak wg Joey'ego pachnie Monica?

satie333

a czy mogę zapytac tak z innej beczki?? w którym sezonie był odcinek w którym przyjaciele grali w futbol?? wujek google nie daje odpowiedzi niestety

kucina123

odp: w trzecim a do Satie - "jak łąka"

Nie było mnie tu trochę więc dopiero teraz komentarz do odpowiedzi Satie z 1 sierpnia na moje pytanie: Knicks nie grali sami ze sobą ;-)

pyt: jak nazywała się knajpa w której pracowała Ursula?

ocenił(a) serial na 10
Apolon

Riff's

Pyt: w jakiej szkole miała ponoć uczyć Ursula?

ps. nie czytałam wszystkich poprzednich pytań, więc z góry przepraszam za ewentualną powtórkę ;-)

ocenił(a) serial na 10
Apolon

bardzo słuszna uwaga :D Knicks- Wizzards, gapa ze mnie

ocenił(a) serial na 10
satie333

odp: w ścisle tajnej szkole podstawowej dla dzieci szpiegów

pyt: wg Joey/ego Janine całuje lepiej niz....

ocenił(a) serial na 10
satie333

jego mama......gotuje ;]

pyt: kiedy Joey chciał nauczyć się grać na gitarze, a phoebe zabraniała mu nawet dotykać gitary, znalazł w książce telefonicznej nauczyciela. jak się nazywał? (tego pytania na bank nie było! :D)

ps. satie, sorry za to że moje pytanie sie powtórzyło, ale dołączyłem do tego tematu jak już było 10 czy 11 stron pytań. naprawdę nie chce mi się teraz czytać tych kilkuset pytań żeby sprawdzić czy aby się nie powtórzy ;] poza tym myśleć nad odpowiedzią mogą ludzie, którzy dołączyli później i nie wiedzą, że już padło :)

ocenił(a) serial na 10
Pychu

Odp : Andy Cooper .
Pyt : Jak zwróciła się Phoebe do sąsiada ( prezes komitetu mieszkańców ) , który przyszedł przywitać Rossa w nowym mieszkaniu i zaproponował aby ten dał pieniądze dla odchodzącego z pracy dozorcy .

ocenił(a) serial na 10
RoooXy

Odp: Panie Prezesie, aczkolwiek w wersji oryginalnej było: Mr. President
Pyt: Jaka seria była jedyną, gdzie NIE pojawiła się Janice?

ocenił(a) serial na 10
agata_k

odp: źródła podają, że Janice pojawiła się we wszystkich seriach, z wyjatkiem 6, gdzie " wystapił" tylko jej głos na kasecie dla Chandlera plus gdzieś w czołówce

pyt: jakie postacie były grane przez różnych aktorów? ( wystarczy 1)

ps. Pychu, akurat trafiam na pytania, ktore sama wymyslalam, albo na ktore odpowiadalam; nawiasem mowiac to z Vincem i Jasonem pojawiło sie jak "juz byles", ale zostawmy to.

ocenił(a) serial na 10
satie333

Odp: Carol Willick- była żona Ross'a. Była grana przez Anitę Baron i Jane Sibbett

Pyt: Jak ma na imię córka Richarda Burke'a?

ocenił(a) serial na 10
agata_k

Michelle

pyt: Jak ma na imię żona kumpla gościa, który ukradł Chandlerowi czapkę?

Pychu

Dana.

Pyt. W jakim teatrze "Monana" miała śpiewać "Memories"?

ocenił(a) serial na 10
Apolon

odp: Wintergarden Theater

pytanie otwarte: prosze wskazac akty przemocy fizycznej we Friendsach; zamierzonej lub nie, i zeby kazdy mogl cos dorzucic, proponuje, zeby nie podawac wiecej niz 1 przy 1 poscie, dla przykladu, TOW the bullies - czyli faceci, ktorzy chcieli wysiudac Rossa i Chandlera z kanapy - walka uliczna ;)

satie333

ross uderzony krążkiem hokejowym
zamordowanie kurczaka i kaczka

Skąd wg Joey'a pochodzą holendrzy??

ocenił(a) serial na 10
kucina123

no pobawmy się trochę ;]

Joey uchylający się przed ciosem Rossa, który trafia w słupek w Central Perk'u. W tej samej scenie Joey uderza Rossa w twarz, bo myśli, że ten się uchyli ;]

dawajcie dalej sceny przemocy ;]

ps. kaczka i kurczak chyba zdechły z przyczyn naturalnych, nikt ich nie zbił na śmierć ;]

Pychu

Rachel i Monika "pobiły" się o serce van Damme'a

ocenił(a) serial na 10
Apolon

TOW Race Car Bed- Phoebe sprawdzała umiejętności bokserskie Joey'a, co skończyło się krwawieniem jego nosa.

ocenił(a) serial na 10
agata_k

Rachel bijąca Rossa po tym jak ją zdradził ;]

ocenił(a) serial na 10
Pychu

Joey popychajacy znienacka Rossa na lodowke hahaha

satie333

walka Pit'a to jest oczywizm natomiast dodam jeszcze Phoebe ciągnąca za włosy Joe'a x2 jak narzekał na Emily

zadam jeszcze inne pyt bo chyba ciekawe
wymieńcie pobyty "przyjaciół" za granicą a)mające miejsce w trakcie 10 sezonów serii i b)które doszły do skutku

Przykład: Chandler do Jemenu się nie liczy bo nie wiemy czy w końcu poleciał a np. Ross z ojcem w Egipcie to było przed serią

Good luck!

ocenił(a) serial na 10
Apolon

a nie za ucho?

przemoc: Rachel wali Rossa, zeby wydal odglos, zeby Monica myslala, ze uprawiaja seks

wyjazdy: niech bedzie Londyn

ocenił(a) serial na 10
satie333

przemoc: Ross i Monica sprawdzają kto po latach wygra walkę zapasów, niestety nie widzimy jak się to kończy.

wyjazdy: Ateny: a)Rachel, b)Ross i Emily

ocenił(a) serial na 10
Pychu

Przemoc: Peter, chłopak Moniki bierze udział w Ultimate Fighting Championship.

Wyjazdy: Wycieczka do Barbados całej paczki

ocenił(a) serial na 10
agata_k

Pete - to chyba juz bylo ?
Chandler niechcacy wali Janice usilujac z nia zerwac

wyjazdy: hmm w koncu nie jarze jak jest z tymi, ktore nie doszly do skutku ( Ross Emily Ateny), licza sie, czy nie, czy to jakas osobna kategoria? Bo ja zrozumialam, ze nie moze byc np Phoebs w Pradze, czy David Minsk, czy wlasnie Emily Ross? Że maja byc tylko te, ktore doszly do skutku i nie sa jednie wspomniane. Czyli Ross Chiny na przyklad. tak?

ocenił(a) serial na 10
satie333

Pete rzeczywiście już było, sorry, nie zauważyłam :). A więc:
Przemoc: Cookie- siostra Joey'ego bije Chandlera

Wyjazdy: Podróż poślubna Moniki i Chandlera

ocenił(a) serial na 10
agata_k

przemoc: Rachel obrywa od jakiejś kobiety kiedy próbuje odebrać Paolo z lotniska w Nowy Rok.

wyjazd: Monica i Pete w Rzymie

Pychu

przemoc: Joey dostaje 2 proste od Phoebe, gdy ćwiczą do castingu do roli boksera Nicka (nawet pojawia się krew w tej scenie ;>); masażystka, koleżanka Phoebe z pracy, obezwładnia Franka wykręcają mu rękę, gdy ten maca ją po tyłku myśląc, że będzie z nią uprawiać seks; dużo przemocy miedzy dziewczynami a Rossem w odcinku z uuunagii ;))))))

wyjazdy: wyjazd na narty do domku siostry Rachel; wyjazd Moniki i Pete'a do Włoch na pizze

ocenił(a) serial na 10
alicepl

A czy do przemocy zalicza się: Rachel kontra wywrócony na druga stronę kurczak?? czyt. kot?? :D

Wyjazdy: chwilowo brak pomysłu

ocenił(a) serial na 10
mycha213

przemoc: football amerykański ;)

wyjazd: wyjazd piątki do las vegas, żeby zrobić niespodziankę Joey'owi

ps. czytajcie co było wcześniej. teraz non stop powtarzają się wątki, które są pare postów wyżej ;]

ocenił(a) serial na 10
Pychu

no wreszcie ktos oprocz mnie to zauwazyl, i nie ze sie chce znowu czepiac, ale niektorzy nie czytaja nawet ostatniego postu!. A w ogole wydaje mi sie, ze to mialy byc wyjazdy zagraniczne? Apolonia, weno sie wypowiedz ;]

przemoc: Rachel bijaca Joey'ego, jak mieli uprawiac seks

ocenił(a) serial na 10
satie333

no tak, sorry, miało być za granicę ;] szkoda że tych wyjazdów nie było dużo, ja już więcej nie pamiętam, więc najwyżej będę pisał tylko o przemocy ;]

przemoc: nie wiem czy ktoś pamięta jak chłopaki bujali się z Richardem i potem przy piłkarzykach Joey niepotrzebnie powiedział, że Richard jest o wiele fajniejszy od ich ojców. Wtedy Chandler pacnął go zewnętrzną częścią dłoni, a Joey oddał ;] zawsze mam grzane jak oglądam tą scenę ;]