Czyli tak: jedna osoba zadaje pytania i udziela odpowiedzi np.
Ja:PYTANIE
użytkownik: ODPOWIEDZ
użytkownik :PYTANIE itd.
zaczynamy:
Ile Pheoby urodziła dzieci?
Dobra Satie ten bajzel rzeczywiście trzeba poprostować.
Miały być:
1. tylko "przyjaciół"
2. zagraniczne
3. które się rzeczywiście odbyły
Tak więć rozbawił mnie Pychu, który pojechał po powtórzeniach (ps. też uważam że można te parę postów przeczytać) a "wyskoczył" drugi raz z Barbados. Kolego Ross i Emily nie byli w Grecji no i wreszcie Las Vegas o ile dobrze kojarzę ;-) nie jest poza granicami USA.
Dawid i inni poza szóstką nie mieli się liczyć.
Alicepl domek siostry nie za bardzo bo w Stanach.
Agata k Monika i Chandler na miesiąc miodowy - to raczej się liczy. Wprawdzie nie wiadomo na bank gdzie byli ale Chandler śpiewał Bermuda..Bahamas więc pewnie gdzieś tam a to ok.
Reszta wymieniona się zgadza.
Aha jeszcze bym dodał że do Londynu Ross wyjeżdżał conajmniej 2 razy.
Satie! Good job!
Ale to nie wszystkie pobyty za granicą! Chociaż ten o którym myślę jest wredny. Jak chcecie to napiszę, jak nie to pogłówkujcie.
Osz ty diablico :P, wstrzymaj sie ;) ale moze by tak jeszcze przemoc? bo zostalo conajmniej kilka- kilkanascie ( sama do konca nie wiem, ciagle mi sie cos przypomina)
np. jak Joey rodzil kamienie nerkowe i walil glowa Rossa
to może od razu jak Rachel rodziła i przydzwoniła Rossowi?
PS. Tak żeby nie było głupio.. To ja jestem facetem jakby co i chyba kiepską mam tą ksywkę ale się nie zastanawiałem - sorry wszystkich.
Rozumiem że to do mnie.
Daj spokoj... przecież nic takiego nie napisałem.
Sam jesteś jednym z "filarów" tej gry i wiesz dobrze że trzeba trzymać się zasad a ja wypunktowałem tylko te dotyczące mojego pytania.
Jesteś spoko więc się nie bocz! :-) A trochę pokomentować trzeba :-)
Oj, juz sie nie unos za Barbados, i tak nikt tego nie czyta ;) a serio to ja sie duzo razy pomylilam i co z tego? gapa gapinski i jedziemy dalej. za chu..steczke na razie nie moge wpasc na ten wyjazd zagraniczny. agresorow mam jeszcze, ale przed chwila pisalam. uwazam, ze fajnie jest zadac pytania, ktorych nie mozna znalezc od razu w googlach i trzeba poglowkowac. choc z drugiej strony Apolonia troszkę chyba zbyt skomplikowanie bylo sformulowane pytanie, stad nieporozumienia.
PS. ekskjuze mła mesje Apoloń
spoko już sie nie bocze ;] może mi sie klimakterium zbliża, chociaż troche wcześnie w wieku 21 lat ;]
a jeżeli chodzi o wyjazdy to nie wiem czy o to Ci chodziło, ale...Ross i Chandler byli w Nowej Szkocji, czyli w Kanadzie ;]
Nie o ten wyjazd mi chodziło.
Ten był wspomniany że byli ale najprawdopodobniej przed pierwszą serią.
Ładnie wyłuskane ale... jest coś jeszcze
OK to podpowiedź do "wyjazdu" ten pobyt za granicą był przypadkowy, nie organizowany i dotyczy tylko jednej osoby z szóstki.
Dodam jeszcze o przemocy:
Dziewczyna Joe'go która go biła, boksowała się z Rachel a na koniec dostała od Rachel kopniaka.
i jestes pewien, ze ta odpowiedz juz nie padla i nie byla to wymieniona wyzej Rachel do Aten?
ja ciągle nad tym myśle więc, jakbyś miał zdradzić o co chodzi, to może jeszcze ostateczną podpowiedzią niech będzie którego z przyjaciół to dotyczyło ;]
Satie, jestem pewny że tego przykładu nie było ;-)
OK to walka gigantów Satie vs Pychu o ostatni wyjazd - ostateczna podpowiedź wg wskazówki za 5 minut...
walka gigantow, to mi sie podoba :D:D:D
przyklad z Rachel w atenach podal ... Pychu, sprawdz dokladnie i kurde zaczekaj z 20 min bo robie obiad!!!
Sorry poszło. Ale jak widzisz to naprawdę nie to. A ja muszę gdzieś zadzwonić więc ... commercial break!
Siedze na tej praktyce i zamiast robić co do mnie należy to ciągle myśle nad tym Rossem :D
Ja już też wiem, który to wyjazd ale zgodnie z wcześniejszym wyzwaniem zostawiam walkę gigantom :).
PS. Sorry za tą podróż poślubną, ale ja byłam przekonana, że wyjechali za granicę. Notabene, Bermudy są sporo za granicami USA, a mianowicie należą do Wielkiej Brytanii, ale jeżeli się mylę to sorry :)
Ja się poddaję. Nie mam siły dłużej myśleć. Pewnie jak napiszecie, to pomyśle "no jaaaaasne!", ale teraz nie dam rady ;] Powodzenia Satie :D
Agata, za co sorry? Bardzo dobrze odpowiedziałaś bo pewnie tam byli!!!
Aż szkoda że muszę wyjść na godzinę...
To co Satie poddajesz odpowiedź?
Jeśli tak to niech Agata odpowie.
Chyba już czas na nowe pytania...
Dobra, to ja się wtrącę, najwyzej mnie za to zbesztacie z błotem... Jesli chodzi o Rossa to pewnie o Chiny albo o jego podróże pociągowe.. CZy dobrze kombinuje??
Tylko jeśli o wyjazd Rossa do chin do Satie juz wczesniej odpowiedziała więc to raczej nie to... Ja obstawiam jego wyjazd pociągiem do ... Barcelony ( chyba )??
ja sie poddaje, pewnie chodzilo wlasnie o ta pociagiem. ale dziewczyny i chlopaki jeszcze zostalo duzo odpowiedzi na moje pytanie :>
rzeczywiscie ;] swoją drogą z montrealu do nowego jorku jest około 380 mil, czyli jakieś 600 km. długo musiał spać i paszportu nie miał ;] scenarzystów troche poniosło :D
No... Osz kurczę, chciałam odpowiedziec, ale obowiązki wzywały i mnie nie było przy komputerze... Zaczynamy z nowymi pytaniami? :)
ok, to ja wymienie "przemoce", ktore mam w zanadrzu, moze pozniej sie komus jeszcze cos przypomni i zadam pytanie if you don't mind
- Ben i "Monica bang"
- wszystkie z TOW the rugby
- Phoebe napadla Rossa
- i dźgnęła policjanta
- aplikowanie Rachel kropli do oczu
- na łodce Rachel puka Joey'ego w czoło
- przy pakowaniu - bicie Joey'ego w glowe owinieta folia i kopanie w siusiaka ;)
- na upartego masaze Moniki
-przemoc dokonywana na sprzetach sie nie liczy, chociaz bylo kilka
wiecej nie mam na chwile obecna
pyt: kto liże ludzi w metrze?
Odp: Willie
( z przemocy: Emily, która uderzyła Ross'a po tym jak pomylił imiona na ślubie)
Pyt: Jak się nazywał taksówkarz, którego Przyjaciele poznali w Londynie?
Angus.
pyt: Kiedy Rachel zaoferowała się, że kupi Rossowi jakieś ciuchy, co było napisane na plechach kurtki skórzanej, którą ostatecznie przez ten napis Ross odrzucił?
odp: Boys will be boys
ps. mnie się jeszcze przypomniała Jessica Lockhart i płaszczaki i Monica w sklepie z tanimi sukniami ślubnymi
pyt: jaki papier toaletowy przeraża Chandlera?
Odp: Z małą dziewczynką
Pyt: Jaki jest tytuł najromantyczniejszej piosenki wg. Rachel?
Piosenka którą śpiewał John Travolta w "i kto tu rządzi?" (?)
Jak miała na imię dziewczyna, której Chendler spalił nogę?
Ginger
Czego nie lubi Ross, co jest tak dziwne jak to, że Chandler nie lubi psów?
Lodów bo go zęby bolą
kogo spotkał joey w Londynie i kazał jej powiedziec zeby powiedziała dla Chandlera ze jego czapka jest fajna .
odp: Lily
pyt: proszę wymienić co najmniej 3 przypadki oplucia, podając osoby uczestniczące i okoliczności
Jak Ross wprowadzał się do mieszkania obleśnego golasa i nie zrzucił się na prezent dla dozorcy, jakiś dzieciak opluł mu kolano. ;]
Kiedy Ross opowiadał Rachel i Pheebs o unagi, opluł Rachel.
Kiedy Joey i Richard Crosby (Gary Oldman) grali w filmie o Pierwszej Wojnie Światowej, non stop na siebie pluli, żeby poprawić swoją wymowę.
pyt: W ilu pokojach Chandler i Monica łącznie mieszkali w hotelu na swoich "służbowych wyjazdach" kiedy jeszcze ukrywali swój związek?
Odp: Gdy się kłócili, Chandler powiedział jej, że byli już w 10 pokojach, ale kiedy Monica pytała ile kosztował pokój odpowiedział: 300 dolarów, 25 za jeden pokój co by znaczyło, że pokoi było 12.
Pyt: Jak się przedstawiła Phoebe swojemu ojcu na pogrzebie swojej babci?
odp: Glenda
pyt: proszę podać wątek death metal/ grindcore ( chodzi o zespół)
oczywiście Carcass :D zespół który, chciał narzeczony tej kobiety, która ukradła Monice suknie. Ale to jest death metal/goregrind więc nie wiem czy sie liczy hehe :D
pyt: Ilu ślubów udzielił Joey?
robi sie tu za bardzo zasadniczo... hahaha ;)
odp: 2 ( Moniki i Phoebe) i prawie 3 swojej siostrze, tak?
pyt: jak miał na imię krawiec, który wykorzystał Chandlera?
Odp: Frankie
Pyt: Jak się nazywała dziewczyna z bloku Ross'a z którą się potem umówił, a do której machał z naprzeciwka Joey?