PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 352 tys. ocen
8,2 10 1 352194
8,5 41 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

ZABAWA HARDCORE cz4

ocenił(a) serial na 10

madness continues :D

satie333

sweetie, daddy, mommy, grandpa, nana, kitten, doggie, kitty, peepee, Pheebs, Harmonica, Chancy, kiddo, tooshie, smirky, puppy, Sleeping Beauty (J o Ch na premierze filmu), twinkie, roomie.
Takie mi na szybko wpadly do glowy. Mam nadzieje, ze dobrym tropem podazam.

ocenił(a) serial na 10
satie333

bardzo dobrym, o to mi chodzilo :D dodam jeszcze bloomies, emaneminemaema, bing-a-ling, rossatron <lol>, teeny weeny, silly potty ( not so silly ;) moze cos ktos jeszcze dorzuci, ale zadawaj (cie)

satie333

Dorzuce jeszcze: hubby, hottie, Phyllis, Raquel, Rocky, J-man and Channy's, Hairy Backed Marries :D
Pytanie: Jak nazwali Chandlera w pracy i nie mam na mysli Toby?

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

czy chodzi o [ czandelijer ] a nawet [ czananablamlabla ] ?

satie333

Nie, ale drugie blisko. Byl tak nazywany przez pierwsze 4 lata swojej pracy i Chandler sam o tym wspomina. Przezwisko nie pada z ust ktoregokolwiek ze wspolpracownikow.

użytkownik usunięty
Itomahawk

Sha-la-lap. ;) Dobre to było.

Jaką piosenkę podśpiewywał Chandler zanim wyjechali z Monicą na miesiąc miodowy?

No w koncu, BRAWO o to mi chodzilo :)
To pytanie jest za latwe, bynajmniej dla mnie, wiec uchylam sie od odpowiedzi.
Daj takie, ktore wymaga intensywnego myslenia, a odpowiedz nie jest oczywista :)

ocenił(a) serial na 10

hehehe o to mi chodzilo, ale cos fonetycznie zle sie zapamietalo w łepetynie :P
czy to cocomo beach boys ( bermuda bahama) czy jakies inne, bo nie chce mi sie sprawdzac?
a jakby co pytanior, zeby itomahawk wreszcie intensywnie pomyslała ;))))))
postac trzecioplanowa. sytuacja, w ktorej bierze udzial w friends jest niemal identyczna jak sytuacja z udzialem tej samej aktorki w innym, dosc popularnym, nowszym niz friends serialu komediowym. o kim mowa i jaki to serial?

satie333

Tak myslalam Satie, ze piszac "czananablamlabla", masz na mysli sha-la-lap :D
Musze przyznac, ze zastrzelilas mnie tym pytaniem, nie mam pojecia o kogo i jaka sytuacje chodzi.
Hmm... to pytanie w ramach uzyskania podpowiedzi, z ktorego roku to serial?

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

2005. sytuacja jest nieprzyjemna, pani pojawia sie tylko w 1 odc we friends i w tym drugim raczej na pewno tez, na okolicznosc tej nieprzyjemnej sytuacji ( dla pani)
:P

satie333

Pierwsze co mi sie skojarzylo, nawet bez podpowiedzi to "How I Met Your Mother", dobrze wesze?

ocenił(a) serial na 10
satie333

Anne Dudek
"Fiends" - Precious, Mike zerwa z Nia w Jej urodziny.
"HIMYM" - Natalie, Ted zerwal z Nia w Jej urodziny.
Czy to mialas na mysli?

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

BRAWO!!!
wszystko zgadujesz, juz nie wiem jakie pytania dawac:/
ale teraz Ty :D

satie333

Teraz zacznij zadawac pytania tendencyjne :D
Kto ma stolik, ktorego podpore stanowi syrena (jest to friends)? Oprocz imienia bohatera, poprosze tez sytuacje, kiedy daje sie to zauwazyc.

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

a nie byloby latwiej gdyby chodzilo o pantere ? :P nie wiem na razie

satie333

Pantera za latwa :D Podpowiem, serie pozniejsze, widac w scenie otwierajacej.

ocenił(a) serial na 10
satie333

wstyd mi, ale nie chce mi sie przegladac odcinkow. moze ktos inny sie pokusi? albo jakas inna podpowiedz?

satie333

Watpie, zeby ktokolwiek inny sie pokusil. Dam podpowiedz, mam nadzieje ze pomocna, Kermit :D

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

odc phoebe runs i stolik phoebe! musze dodac male wrrrr, bo 6 seria to dla mnie srodkowa, zaczelam kurwde przegladac od 10 w dol i szybko sie zniechecilam !
kiedy joey ma szlafrok w kratke przewiazany czerwonym paskiem?

satie333

Hmmm... bez sprawdzania, czy moze kiedy oblizal lyzeczke?

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

noł

ocenił(a) serial na 10
satie333

ok zgadza sie, w swojej ignorancji mialam na mysli inna scene. czy ty wiesz WSZYSTKO???????

satie333

Oh fuck, teraz czas na moje pytanie :/ Od kilku ms-cy nie ogladajac serialu, kojarze tylko pewne sceny, ktore dla mnie byly ciekawe lub warte zapamietania. Ta inna scena paleta mi sie po glowie, ale nie moge teraz skojarzyc :/
Wymien sytuacje kiedy Joey ma na glowie kask.

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

-na koncu odcinka joey loses his insurance, kiedy phoebe ma kij baseballowy i ma go walnac
-w odc rachel's book, jak "wciela sie w postac vicara"
na razie wiecej nie mam, moze jakis mecz?

ocenił(a) serial na 10
satie333

jeszcze ma chyba jak Rachel się wyprowadza i zamiast pakować Ross i Chandler go tłuką :D ale nie pamiętam czy to był kask...

googaify

Tak Satie, te dwie sytuacje, tez wiecej nie kojarze. W scenie, ktora opiszujesz Googaify, na glowie ma folie.

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

pyt oddaje bo nie mam chwilowo czasa

satie333

U mnie tez czasa brak, ale pytanie jest.
Podajcie odniesienie do "Dirty Dancing"

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

aaa faktycznie już sprawdziłam :) mój błąd

googaify

To moze sprobujesz na moje powyzsze odpowiedziec? :)

ocenił(a) serial na 10
satie333

czy chodzi moze o role Mindy i Jennifer Grey? dobrze kombinuje?
w miedzyczasie- zalegle pytanie - jest scena z monika i rachel, w ktorej jeden z chlopakow moniki zostaje porownany przez rachel do pewnego aktora. poprosze imie i nazwisko tego aktora.
ps itomahawk- jak mi znajdziesz dziesiec takich scen to cie ukatrupie ;) :P

satie333

Tak chodzi o te role i te aktorke. Innego nawiazania nie znalazlam.
10???, na razie nawet pol sceny nie mam :D

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

mnie chodzi o jedna i z gory mowie, ze pytanie jest troche przwrotne/ podchwytliwe. good luck :)

satie333

Trudne to pytanie, jakos nic mi nie przychodzi do glowy i nie wiem jak sie zaczepic. Zaczne od prosby o podpowiedz. Kiedy jest pokazana scena, ktora masz na mysli, Monika aktualnie spotyka sie z tym facetem, czy jest to wspomniane w pozniejszym czasie? Ciekawe, czy cokolwiek mi da podpowiedz heh.
P.S. Pierwsze skojarzenie to byl Ross, ale przeciez to brat Moniki i "first kiss ever" :D

użytkownik usunięty
Itomahawk

tak przydałaby się podpowiedź tutaj

ocenił(a) serial na 10

w tej scenie poniekad aktualnie sie spotyka. aktor nieserialowy raczej, typu twardziel, dosc znany, latynoskiego pochodzenia.

użytkownik usunięty
satie333

jedyny latynoskiego pochodzenia kojarzy mi się julio, ale nie przypomniam sobie żeby Rachel go jakoś nazywała

ocenił(a) serial na 10

latynoskiego pochodzenia aktor, nie chlopak

satie333

Mam dla Ciebie Satie pozakonkursowe, miedzyczasowe pytanie.
Podaj odniesienia do Tolkiena :)

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

czyli jest jakies oprocz tego z gandalfem i joeym, ze nie czytal LOTR w liceum, tylko uprawial seks?

satie333

Tak, znalazlam jeszcze jedno odniesienie.
Na Twoje na razie nie mam czasu poszukac.

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

sa odniesienia do elfow, ale niekoniecznie tych tolkienowych. pewnie nie o to chodzi?

satie333

Nie o elfy mi chodzi. Kurcze, boje sie ze jak podpowiem, to od razu zgadniesz. Pada konkretna tolkienowska nazwa.
Co do Twojego, chodzi moze o Pete'a?

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

Mordor? ( ale nie wiem kiedy) my Precious?:P
nie o Pete'a.

satie333

Nie o to, ale Precious pasi :D
Nie szukaj tylko w LOTR, ale w calej tworczosci Tolkiena. Chociaz to co mam na mysli w LOTR tez sie pojawia.
Na Twoje nie wiem, ale szukam dalej. Moze o Chandlera?

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

poniekad, choc niezupelnie :D
na Twoje naprawde nie mam pojecia, nic mi sie nie kojarzy. moze osobe podpowiesz?

satie333

To Ty tez mi cos podpowiedz, ale nie wiem co heh :)
Tytul powiesci Tolkiena.

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

rudy dżil i jego pies?
ten motyw z psem, ktorego przyprowadzila phoebe i joey mowil, ze hairy playmate przypomina jill?
to chyba byla jane... nie no nie mam pojecia!

ocenił(a) serial na 10
satie333

a co do mojego, to chyba niechcacy juz podpowiedzialam... ze chodzi niby o chandlera...