Z rzucaniem monety to jeszcze scena kiedy Ross i Joey złaza schodami przeciwpozarowymi.
Odnosnie siwizny:
Ralf Lauren, szefuncio Rachel od wiatrow, gosciu od Gucci'ego - James Kimble, gosc z obslugi restauracji, w ktorej Rachel miala rozmowe kwalifikacyjna, ojciec Rachel, Richard, zapewne mama Rossa i Moniki (ale tego nie widac), ojciec Joshuy, zapewne babcie Joey'a.
Tyle mi na szybko przyszlo do glowy. Ktos sie pokrywa, kogos pominelam?
o wlasnie, ralph laurent !!! jeszcze mam kilka, na bank sie wam skojarzy kiedys przy okazji, wiec pytanko please Itomahawk :)
Matko kochana, Satie Ty na bezsennosc cierpisz :)
Kiedy wspomniane jest w serialu o e-bay, kojarze 2 takie sceny.
P.S. Gratuluje rozszyfrowania "nirvana" :D
chyba buty phoebe typu "late shania twain"? na razie tyle
ps. "rozszyfrowanie" mialo miejsce dawno temu, jak ana miala kurta cobaina w avatarze :P
ps2. kazali mi wstac na grzyby :/ a przywiozlam b malo, za to 1kleszcza na bluzie, przemoczone buty i pajeczyne na glowie :|||
Tak, tak "late Shania Twain" sie zgadza.
Jeszcze jest na bank jedna, mowi o tym postac drugoplanowa.
Chetnie bym sie wybrala na grzyby, ale u mnie w okolicznych lasach brak.
estelle sprzedala 4 bilety na premiere filmu
nie mam pytania ani sily dzisiaj, wiec niech bedzie jeszcze to o siwkach albo zadwajcie. podp- kobieta, dalsza rodzina, ktos "od" phoebe, ...
Oj no chyba babcia Phoebe co??? I ten malutki dziadek kiedy Phoebe miala w sobie ducha jego zony i jak babcia Geller lezala na lozu smierci (w szpitalu) i jeszcze chyba ten facio na rozmowie Rachel w sprawie pracy w Gucci (nie mylic z Gaki:):) i ten uroczy pan co decydowal o stoliku w restauracji kiedy Chandler nie mogl mu kasy "wslizgnac" do reki i jeszcze chyba pan co przyszedl po swoja komorke do Phoebe...ta ostatnia dwojka to raczej na bank!!:)
A ja jeszcze dorzuce sytuacje ze scenami w chacie Rossa - kiedy chlopaki ogladaly Die Hard a potem sie zdrzemaly:):):)
brawo myszowatku, ( gaki juz bylo) zadajcie ktoras, ja nadal brak pomyslow :)
ps. mnie sie jeszcze przypomnial ten z piramidy, ktory gral z joeym, frank buffay (chyba?), w poczatkowych seriach szef rachel w CP, babcia, ktora phoebe opier* gdy zbierala swiateczne datki pod sklepem, babcia typu lurker w vegas, grecki pastor, ogolnie znajomi i rodzina na roznych imprezach np koledzy jacka i richarda, i pewnie ktorys wsrod b epizodycznych, np w banku ( I wanna quit the bank)
ok mam pytanie :D
w jednym z odcinkow jest odniesienie do dosc starego serialu. w tej samym odcinku ( praktycznie tej samej scenie) jest odniesienie do nowszego serialu, do tytulowego bohatera. aktor grajacy tego bohatera wystepuje w jeszcze nowszym, popularnym serialu. co to za scena i do kogo odniesienia? ( podpowiedzi, jesli beda potrzebne- pozniej :P)
Satinku a moze tak na zachete chociasz jakis przedzial seriowy bo ja nie mam pojecia wogole:):)
to bylo moim zamiarem, wiem, ze pytanie brzmi jak hieroglif :D sezon 5
ps. to odniesienie do starego serialu - chodzi o jednego z bohaterow
Czy odpowiedz na to pytanie znajduje sie w poczatkowych odcinkach serii 5?
Czy do tego najnowszego, popularnego serialu odniesienie (m. in. pada tytul) tez jest we "Friends"?
Mam pewien typ :D
nic mi o tym niewiadomo. i ad.2 - na pewno nie, serial zaczal byc emitowany pozniej, niz ostatni sezon friends. podpowiem, ze odniesienia do obu posatci serialowych maja bezposredni zwiazek z phoebe
Najpierw muszę dwadzieścia razy przeczytać pytanie, żeby zrozumieć czego mam szukać ;-)
Jasna dupa narazie wyszukałam jedynie "Cheers" ale to zupełnie nie pasuje mi do pytania:PPP Szukam dalej...
No niby też mogłoby być "Happy Days" ale szukam i szukam i nic nie widze że niby nawet w tej samej scenie odnosnika o innym serialu...troche zakręcone:):)
sezon 5 odcinek 3 scena: Ross przyprowadza do pokoju Phoebe bardzo młodo wyglądającego lekarza. Ross mówi Phoebe, że ten lekarz nie ma żadnych silnych uczuć do Fonziego ani do reszty obsady serialu "Happy Days" (stary serial). Chwilę potem Phoebe przegania młodego lekarza zwracając się do niego "Doogie". W latach 1989-93 nakręcono serial o nazwie "Doogie Howser, M.D.", gdzie główny bohater (nastoletni geniusz i lekarz) nazywa się Douglas "Doogie" Howser. Aktor grający Doogiego to Neil Patrick Harris grający w późniejszych latach w wielu serialach w tym w roku 2005 w "How I Met Your Mother" jako Barney Stinson, a w 2009 roku wystąpił gościnnie w serialu "Glee" jako Bryan Ryan. Nie wiem który z tych dwóch serialów miał/a na myśli Satie333, ale podejrzewam, że "HIMYM", zgadza się?
BRAWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:)
twoja kolej na pytanie, prosimy trudne :D
W serialu dwoje młodych aktorów miało epizodyczne role. Pierwsze z nich zagrało w pięciu odcinkach mając 8-9lat, natomiast drugie w jednym odcinku mając 10 lat. Drugie jest o dwa lata młodsze od pierwszego. Pierwsze rozwija się raczej w serialach rodzinnych/ dla nastolatków, drugie zagrało w kilku serialach (raczej role epizodyczne) w tym w dwa lata przed występem w "Friends" (czyli mając 8 lat) wcieliło się w pewną postać w "Ally McBeal" ,ale poza tym zyskuje rozgłos w filmach (przykładowo w tym roku można było zobaczyć film o pewnym zespole muzycznym składającym się tylko z dziewczyn założonym w latach '70, z udziałem tego drugiego).
Dodam, że Ci aktorzy są różnych płci.
Odpowiedź poprawana to: imiona i nazwiska aktorów oraz imiona postaci w które wcielili się w "Przyjaciołach".
Więc tak:
wydaje mi się, że to drugie dziecko to Mae Margaret Whitman - imię w serialu to Sarah.
Z pierwszym mam problem, bo jedyne co mi pasuje to Cole Mitchell Sprouse, który wcielił się w rolę Bena, ale on jest młodszy od Mae o 4 lata, a nie starszy o dwa. Nie przypominam sobie innego dziecka gracjącego aż w pięciu odcinkach.
Cole Sprouse, tak jak poprawnie odgadla Karolina.
Dakota Fanning - serialowa Mackenzie.
Film o zespole muzycznym to "The Runaways". W "Ally McBeal" zagrala 5letnia Ally.
Pytanie od mła, mam nadzieje, ze bedzie zrozumiale :)
W jednym z odcinkow "Friends" jest nawiazanie do 2 starych seriali powiazanych ze soba. Pada imie tytulowego bohatera jednego z nich. Aktor grajacy tytulowego bohatera gra postac epizodyczna w serialu, ktory zostaje wspomniany dosc mocno we "Friends".
Poprosze o podanie tytulow tych 3 seriali, imie i nazwisko aktora, ktory wcielil sie w role tytulowego bohatera jednego z nich oraz sceny z "Przyjaciol".
Jak zawsze, sluze podpowiedziami :)
P.S. Dzieki Satie za pomysl na pytanie :)
Jedyne co mi przychodzi na myśl to Sam Waterston (ale pojawia się On tylko na ekranie) czyli Law & Order, Capricom One. Scena kiedy Ross "flirtuje" z Caitlin i oczywiście scena z babcia Joey'a:) Ale nie mam pewnosci...
Jack Geller grał w filmie Capricorn One - 1978 główną role a Sam Waterston grał w tym filmie drugoplanową...już chyba żadnych innych koligacji nie wymyśle związanych z tymi serialami/filmami:)
Ps. Grał też tam James Brolin czyli "ojciec dziecka Phoebe":):):):PP I znalazłam jeszcze jeden z Samem to "Crimes and Misdemeanors" a tam gra Alan Alda czyli MASH:)
Tak zdecydowanie stawiam na "Crimes and Misdemeanors" i MASH czyli Sam i Alan (o Alanie wspomina Rachel, ze niby Ross go przypomina jak zmruży oczy a o MASH jest wspomniane kiedy Ross idzie do Carol i chce kasete wideo - tak naprawde to chce sie wyżalić że friendsi pojechali na narty)...
Nie te kombinacje mam na mysli. Nawiazanie do 2 pozostalych jest w tym samym sezonie, kilka odcinkow wczesniej.
Dajcie sobie spokoj poki co z tym pytaniem, bo w najblizszym czasie moze mnie nie byc na forum. Pytanie sobie poczeka. Sorki za zamieszanie.
prosilabym jednak o podpowiedz. te stare seriale - w jaki sposob sa powiazne ze soba? albo jakas inna podpowiedz :P
To juz wiecie, ze jeden z seriali (najnowszy) to "Low&Order".
2 pozostale seriale sa stare (czas krecenia sie naklada), powiazane sa nazwa/ imieniem jednej z postaci (poza tym nie maja nic wspolnego). Postac ta w ciut nowszym serialu to tytulowy bohater. Gra ja odtworca epizodycznej postaci w L&O, ktory tez wystapil we "Friends". Mam nadzieje, ze taka podpowiedz wystarczy :)
Odpowiedz znajdziecie w 5 serii. Nawiaznie do starych seriali jest w jednej scenie.
Reasumujac, podajcie:
tytuly 3 seriali, oraz imie i nazwisko aktora, ktory gral tytulowa postac w drugim (patrzac chronologicznie) serialu.
Przelecenie wszystkich odcinkow w scriptach nie pomoglo wiec teraz lece na żywca:):)...doszłam narazie do serialu Annie, ale nie podejrzewam że to to:) wiec szykam dalej
Czy chodzi o pana Brenta Spinera który w Przyjaciolach zagral epizod (Capbell )- L&O, Star Trek, Joey, Cheers???????????????
O tych dwoch starych serialach wspomniane jest w jednym odcinku, w tej samej scenie, kilka odcinkow wczesniej niz L&O. Powiazanie z L&O to aktor, ktory tez zagral goscinnie we "Friends". Nie szukajcie w scriptach, tylko w glowie :)
Ja sie poddaje. Własnie poszedł odcinek z L&O i cała 5 seria a ja nic nie wylukałam..wiec konkludując...Damn You Itomku (niezłe pytanie)
Pytanie wbrew pozorom jest banalne, ale szczegolow nie zdradze.
Mam nadzieje, ze ktos poda poprawna odpowiedz.
Jakby co czekam na Wasze pytania :)
czy moze chodzic o pelna chate i johna stamosa i general hospital i baywatch i boba sageta i HIMYM ? pewnie nie, bo brak tu TYTULOWEGO bohatera :/ ( ale przypadkiem okazuje sie, ze wszyscy tam gdzies grali + friends)
ps. myszowata nie chce mi sie szukac tych butow r.
poki co to mam takie pytanie: w ktorym odcinku i w jakich okolicznosciach pojawia sie nazwa D' Agostino?
No nie Satie, to nie ta odpowiedz jak slusznie zauwazylas.
Kurde, nie wiem co jeszcze napisac, zeby bylo jasniej.
Moze tak, stare seriale byly krecone w latach '70 - '80 i nawiazanie pojawia sie w na poczatku 5 serii Friends, aktor jest bardzo znany, oscarowy.
D'Agostino kojarzy mi sie tylko z DJ. Zaczne od prosby o podpowiedz.
Czego to nazwa i/ lub ktora seria? Nazwa jest wspomniana, czy widoczna?
poki co odpuszczam Twoje pytanie, wroce jak bede miec wene ( raz jest raz jej nie ma :P) co do pytania - nazwa tylko widoczna, i tylko jedna podp- to nazwa sklepu
Ale czy ten "oskarowiec" wystapil we Friends????? I czy to z jakiegos ankaciora????