Wybiło 1000 odpowiedzi, dlatego czas na kolejną odsłonę naszego wątku :)
Załóżmy, że fotel Chandlera to Rozkładaniec i już :)
Kto planował zjeść w Święto Dziękczynienia nie indyka, a sushi?
12. razy. Ten śmiech widowni, który słyszymy w trakcie tej sceny nie był spowodowany sytuacją, lecz właśnie tym, że Matt potrzebował aż tylu prób.
W sumie też ja nie wiem za dużo. Można założyć oddzielny temat i tam dodawać takie rzeczy. :)
Jestem za tym,by pojawiały się też pytania zza kulis :) Sama nawet kiedyś takie zadałam, a mianowicie Kto był rzeczywistym właścicielem białego psa- rzeźby? Odpowiedź- Rachel :)
PYTANIE:
W serialu było pokazanych kilkanaście mieszkań/miejsc pracy. W jednym z nich naprawdę działała lodówka i tam ekipa + aktorzy trzymali zimne napoje (tylko do scen zmieniali zawartość:) ). Która lodówka działała?
Pamiętam jak o tym czytałem, ale nie pamiętam dokładnie o którą chodziło. Ale to chyba była lodówka z mieszkania Moniki. Ta u Joe w ogóle nie działała.
Przypuszczam, że jest dobrze więc zadam pytanie.
Jak wyglądał rower dziewczynki z sąsiedztwa małej Phoebe?
Rower miał jeszcze duży, biały koszyk z przyklejonymi stokrotkami i frędzelki w kolorach tęczy :)
Co wiemy o babci Rachel? :)
Ida Green matka Leonadra Greena pachnie jak ziemniak i ludzie mówili na nią "Spuds".
Czym zajmowała się Amy?
Byla dekoratorka wnetrz ( umeblowala biuro ojca)
Stylistka malych dzieci ( ale ludzie nie chca sluchac ze ich dzieci sa brzydkie i grube i nie wypalilo)
Wiecej nie pamietam!
Ok sorki! Oto pytanie : jak sie nazywal program telewizyjny do ktorego Janin zaprosila Joeya, Monica i Ross?
A Striker Ramoray to co? ;s
Erika bo Drake ją "zdradził". Rachel bo Hans udawał Drake, żeby się z nią przespać. Monica bo jej obiecał, że z nią ucieknie. Chandler bo nie opuścił deski od sedesu.
To gdzie był wtedy Drake?
w szpitalu w telewizorze, budzi Laslie i się z nią całuje. Zadawaj pytanie jako, że zapomniałam o Strikerze :D
Fikcyjne miasto Salem. Taka ciekawostka, że Dni naszego życia nagrywane są w LA(tak samo jak przyjaciele), a Joey nigdy nie miał problemów z byciem w NY.
Cztery rzeczy o których myślała Phoebe masując klienta, który bardzo ją pociąga aby odpędzić swoje myśli od niego.
baseball, kanapki, Chandler, Chandlera kolana, Chandlera kostki.
Wymień 3. sytuację w których Chandler miał na sobie damskie majtki.
Nie wiem. Chandler z Charakteryzatorką w toalecie. Chandler w toalecie kiedy podglądają go Ross iJoey, Chandler wychodzący wraz z drzwiami z restauracji w damskich majteczkach. W sumie to są trzy sytuacje. Nie wiem, może ojciec kazał mu je nosić albo mieli jakąś akcję z Moniką?
Ja to liczyłem jako 1. Następna to gdy właśnie Susie pyta się czy nosił damską bieliznę mówi, że tak, majtki ciotki Edny i było ich trzech. Ostatnia to gdy Ross, Monica i Chandler wymieniają się sekretami Monica mówi, że Chandler kiedyś założył jej majtki do pracy. :)
1. Rachel i jej nie-kot.
2. "Mama" Pheebs, czyli kot Julio.
3. Na balkonie gdy Ross i Rachel rozmawiali, kot skoczył na Rossa i był to kot Paolo.
4. Tutaj mam zaćmienie więc takie naciągane, ale wydaje mi się że gdy przyjaciele grali w football w tle był kot.
Takie oczywiste...
Widzisz jednak nie wiem za dużo. ;D
Na jakich przesłuchaniach był Joey gdy miał przepuklinę?
- chyba reklamy huśtawki (trzymał rękę w spodniach i mówił do dzieciaka, że ma dla niego niespodziankę
- do reklamy puriny gdzie nie mógł dźwignąć torby z karmą
- do umierającego człowieka, którą przeszedł pomyślnie.
Był to Larry "Kolendra " :)
Podajcie proszę min. 5 dowodów na to, że Rachel była 'księżniczkowata' (i wyraźnie pochodziła ze swojego Rachellandu :)
- kiedy wróciła z płaczem ze zsypu, który zapchała kartonem po pizzy i przez to nakrzyczał na nią Triger (wyzwał ją od księżniczek)
- kiedy histerycznie zareagowała na pierwsze pianie dorastającego kurczaka, budząc wszystkich i pytając Moniki czy to ona wydaje takie odgłosy
- kiedy Ross uczył ją zasad przetrwania w pralni
- kiedy była możliwość, że Monika wyjdzie za milionera okropnie się tym podniecała
- kiedy raz Monika kazała jej pozmywać a ona i tak się obijała
- kiedy nie mogła "umiejscowić" Willa ze szkoły średniej, którego Monica zaprosiła na święto dziękczynienia. Will stwierdził wtedy, że właśnie żyje w Rachellandzie bo kazała odsunąć od siebie śmierdzące ziamniaki.
Czy o jakieś konkretniejsze sytuacje chodziło?
1. pies, który zaatakował Phoebe kiedy pojechała z Joeyem pod dom Franka.
2. w odcinku, w którym Chandler nie lubi psów
3. pies prawdziwej matki Phoebe
4. pies, którego Phoebe przyniosła Joeyowi na pocieszenie a on go 'zepsuł' ;)
kiedy w serialu pojawił sie Jay Leno?
Prosimy o podpowiedź :) Wiem tylko, że Joey znalazł kiedyś w spodniach 50$ i stwierdził, że to musiały być spodnie Chandlera.
W odcinku z postanowieniami Chandler zakładał się z każdym o 50$, że nie będzie drwił i przegrał- musiał oddać pieniądze.
Ale nie wiem, jaka odpowiedź Cię satysfakcjonuje. :)
Zgadza się, Joey zarobił kaskę za zjedzenie książki (jest to wspomniane w odcinku kiedy ma przyjechać Gandalf-imprezowicz)
1. sernik, którym opiekowali się Rachel i Chandler
2. spaghetti, spadło na podłogę Rachel gdy z nim mieszkała
3. na randce z dziewczyną, która podkradała mu jedzenie z talerza
wymień sytuacje, w których Joey grał lekarza... w życiu
Kiedy Rachel rodziła Phoebe spotkała przystojnego faceta w windzie, żeby coś się o nim dowiedzieć Joe udawał lekarza.