PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 352 tys. ocen
8,2 10 1 351767
8,5 41 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Znów minęło 1000 odpowiedzi.

Poprzednie pytanie od quimon: Jakie przezwisko miał Chandler w czasach młodzieńczych? ( dotyczy to odcinka, w którym dowiadujemy sie, że zerwał z dziewczyną z obozu bo była gruuuu...ba)?

Moja odp: Zafajdane gacie :)

Moje pytanie: W jaki sposób Monica piła whiskey? (odc. przed zaręczynami, odc. z Richardem)

ocenił(a) serial na 9
goodnight_fw

on the rocks with a twist, że tak pozwolę sobie w oryginale:D

A skoro jesteśmy przy odcinkach z zaręczynami - Co Phoebe mogła dostać u jubilera za 10 dolarów?:D

ocenił(a) serial na 9
LeiaSkywalker

dwa banknoty pięciodolarowe:) swoją drogą Phoebe stwierdziła, ze da za nie jednego dolara:D

Jaki film oglądał Joey w pokoju hotelowym zajmowanym przez Phoebe i Rachel po weselu Chandlera i Moniki?

ocenił(a) serial na 10
qimono

Dr. Do Me A Little ;P

A jaki film oglądał po weselu Rossa? (z Felicity)

ocenił(a) serial na 9
krycha500

Małego olbrzyma- The little giant :)

kim z zawodu był Vikram?:)

ocenił(a) serial na 10
qimono

Oglądali Mojego Olbrzyma (My Giant) :P

Projektantem latawców ;)

Jak nazywał się fotel Joey'a?

ocenił(a) serial na 9
krycha500

Rosita:D

Jaką jedyną wadę, wg Rossa, miała Julie, że musiał z nią zerwać?

ocenił(a) serial na 10
LeiaSkywalker

Nie była Rachel (lub Rachem :P)

Dlaczego Rachel nie mogła podejść do Rossa do telefonu (po kłótni z listą zalet i wad)?

ocenił(a) serial na 9
krycha500

Hahahaha, no właśnie chodziło mi o to Rachem:D. Ale ten serial jest genialny!

ocenił(a) serial na 9
krycha500

hmm bo za bardzo ciązyły jej pulchne kostki ?:P

ocenił(a) serial na 10
qimono

Tak, o to mi chodziło :P
Leia zgadzam się w 100% :D

ocenił(a) serial na 9
krycha500

no to kolejne pytanie- jaka dodatkową funkcję pełnił globus Moniki ( a w zasadzie czym był:P )?

ocenił(a) serial na 10
qimono

Jakaś podpowiedź? Wiem, że globus pojawił się w odcinku ze Świętem Dziękczynienia kiedy Ross nie mógł zerknąć na globus, a Joey uspokajał "Na tym globusie nie ma Stanów Zjedn.!"

Jednak pewnie nie o tę odpowiedź chodziło, także prosimy o wskazówkę :)

qimono

pamiętam taki malutki globusik, czy to był breloczek ?

ocenił(a) serial na 10
sylwinka_1993

Stawiam na strugaczkę

goodnight_fw

faktycznie, chyba to była strugaczka :)

ocenił(a) serial na 10
sylwinka_1993

Pytanie: Jakie imiona Ross chciał nadać dziecku z Rachel, a które ona natychmiast zavetowała?

ocenił(a) serial na 10
goodnight_fw

Trochę na wyrost: Darwin!
A także Thatcher, Ruth, Stewart, Helen :)

Pytanie: W przypadku dwóch dziewczyn Rossa ktoś założył, że to nie dziewczyny, a córki Rossa!
O jakie 2 panie chodziło?

ocenił(a) serial na 9
dziewczyna_z_Jemenu

Rachel i corka Bruce'a Willisa? Zapomnialam imienia

ocenił(a) serial na 10
dziewczyna_z_Jemenu

Muszę przyznać, że to niezwykle trudne pytanie, jeśli chodzi o drugą dziewczynę.

Pierwsza to zdecydowanie Elisabeth - studentka. Ale druga... Może jakaś mała podpowiedź?

ocenił(a) serial na 10
goodnight_fw

I Leia i goodnight_fw odgadliście: Elisabeth i Rachel:) W odc. The One Where Monica Sings nowa dziewczyna Rossa, blondwłosa zdesperowana kobita wprosiła się do mieszkania paleontologa i zobaczywszy Rachel, uznała, że mogłaby być jej nową mamusią!

ocenił(a) serial na 10
dziewczyna_z_Jemenu

Dziewczyno z Jemenu szacuneczek. Zadam pytanie, bo jestem pierwsza :)

Monica spotkała Richarda bez wąsów w wypożyczalni filmów.
O której godzinie? :)

ocenił(a) serial na 10
goodnight_fw

20.02 :D

Wymieńcie 3 sytuacje, kiedy Phoebe zjadła mięso :) (niekoniecznie pokazane w serialu, mogą być też wspomniane)

ocenił(a) serial na 10
krycha500

Kiedy była w ciąży, wciągała mięcho jak maszyna :)
Podczas wizyty u rodziców Mike'a zjadła cielęcinę "z apetyczną żyłką tłuszczu" (długo jednak jej w organizmie nie utrzymała ;))
Kiedy nieszczęśliwie się zakochała w tancerzu, to zjadła burgera.

Zachowując tematykę jedzenia:
-Kto komu "rzekomo" sprzedawał ciasteczka Thin Mints? :)

ocenił(a) serial na 9
dziewczyna_z_Jemenu

Ojciec Moniki był zmuszony kupować od niej ciasteczka po tym jak wsyztskie zjadała? :)

Oddaje pytanie jesli dobrze;)

ocenił(a) serial na 9
qimono

To ja może skorzystam z okazji, skoro nie było mi dane po mojej prawidłowej odpowiedzi na temat córek Rossa:D
I pytanie mam łatwe: skąd babcia Phoebe miała sekretny przepis na ciastka i żeby nie było łatwo, zadam do tego jeszcze 2 pytania, a co!:D
z jakiej okazji Monica chciała ten przepis jako prezent i kiedy próbowała odtworzyć przepis, który numer wygonił Rossa do łazienki?:D:D

ocenił(a) serial na 10
LeiaSkywalker

Od Nesli Tulouse :D, chciała go jako prezent jako prezent zaręczynowy. 16 wykończyła Rossa :D

Co miał napisane Ross na plecaku, kiedy go napadnięto:P?

ocenił(a) serial na 10
krycha500

GEOLOGIA RZĄDZI! (Geology rocks!)

Ile dni w roku Monica i Chandler byliby rozdzieleni, gdyby jednak Chandler został w Tulsa na stałe?

ocenił(a) serial na 9
ocenił(a) serial na 9
dziewczyna_z_Jemenu

208 dni w roku, chociaż w polskiej wersji językowej prztłumaczono jako 280 haha;P

ocenił(a) serial na 10
qimono

Skoro cisza od 5 dni to zadam pytanko:

Rachel i Ross, na przyjęciu z okazji 40 rocznicy ślubu Państwa Gellerów, na prośbę rodziców udawali małżeństwo. Opowiadali gościom o wymyślonym ślubie, zaręczynach. Gdzie wg tych historii Ross oświadczył się Rachel?

ocenił(a) serial na 9
goodnight_fw

W planetarium, gwiazdy ułozyły sie w napis "will You merry me".

Jesli dobrze to pytanie: Wymiencie dwie sytuacje, w których drzwi do mieszkania Moniki musiały być wyważone i kto to zrobił?

ocenił(a) serial na 10
qimono

odp dobrze.

Ja odpowiadam, chociaż w 100% pewna nie jestem:

1. Gdy Chandler i Monica byli w podróży poślubnej, a Joye i Pheobe wkręcili im, że ulatnia się gaz i wtedy otrzymali oni zgodę na wyważenie drzwi, które załatwili już wcześniej - tego jestem pewna.

2. Podczas świąt dziękczynienia, gdzie Monica robiła 4 lub 5 rodzajów ziemniaków, wszyscy wyszli na dach ( z powodu urwania się z parady wielkiego, balonowego psa) i zapomnieli kluczy - nie jestem pewna.

ocenił(a) serial na 9
goodnight_fw

nie pamietam czy podczas świat wyważyli drzwi, ja pamietam jeszcze sytuacje w ktorej Monica i Chandler postanowili, ze zamieszkają ze sobą i stwierdzili, że wypróbują klucz, w efekcie zamek się zaciąl i Joey wywazył drzwi;) ale odpowiedz uznaję! :) zadaj pytanie;)

ocenił(a) serial na 10
qimono

Kurcze, chyba jednak w te święta nie zostały wyważone drzwi, ale nie chcę opóźniać gry, więc zadam pytanie:

O ile lat Richard był starszy od Moniki?

ocenił(a) serial na 10
goodnight_fw

21 lat ;)

Jak miała na imię córka Richarda?

ocenił(a) serial na 9
krycha500

Michelle.

Ile lat miał najmłodszy chłopak Monici?

ocenił(a) serial na 10
LeiaSkywalker

17? Nie jestem pewna ;)

ocenił(a) serial na 9
krycha500

Mniej więcej tyle. Był zdaje się w ostatniej klasie liceum a w USA mniej więcej w tym wieku się je kończy:D

ocenił(a) serial na 10
LeiaSkywalker

To ok :D, nie byłam pewna czy wiek nie był dokładnie podany, ale nie mogłam sobie przypomnieć :P

To w takim razie pytanie: W jakim konkursie Chandler zajął pierwsze miejsce i które miejsce (w tym samym konkursie) zajął Ross :P?

ocenił(a) serial na 10
krycha500

Ross: Chandler entered a Vanilla Ice look-a-like contest and won!
Chandler: Ross came in forth and cried!

Chandler wygrał w konkursie na sobowtóra Vanilla Iva a Ross zajął 4. miejsce :)

Moje pytanie: Erika żartowała, że chciałaby żeby Monica i Chandler nazwali dziecko po jej ojcu -- jakie to było imię?

ocenił(a) serial na 10
marrie

* Vanilla Ice

ocenił(a) serial na 10
marrie

Jamael Billy Bob ;)

Po kim Monika dostała domek dla lalek?

ocenił(a) serial na 10
krycha500

Po jakiejś znienawidzonej cioci?

Jak tak to moje pytanie: Gdy Ross i Rachel po raz pierwszy się całowali Rachel opowiadała o tym i odpowiadała na pytania przyjaciółek.. natomiast Chandler i Joey zadali Rossowi tylko jedno pytanie, jakie?

ocenił(a) serial na 10
staggi

W drzwiach kawiarni Central Perk.
A pytanie Joeya i Chandlera to "Z języczkiem?" :)
Moje pytanie: Ile stanów wymienił Joey w grze z przyjaciółmi?

ocenił(a) serial na 10
Rajanella

56

pytanie: Na ile kategorii Monica dzieliła swoje ręczniki?

ocenił(a) serial na 9
staggi

yyyyy...eleven!

Kiedy Rachel ukradła Monice burzę? (dosłownie, bo nie znajduję w głowie teraz polskiego odpowiednika) - 2 sytuacje

ocenił(a) serial na 9
LeiaSkywalker

Thunder :D na pewno wtedy jak Monica i Chandler się zaręczyli i mieli to świętować ze wszystkimi a Rachel ukradła jej thunder bo całowała się z Rossem i wszyscy skupili się na tym :) Nie pamiętam czy jeszcze jakaś podobna sytuacja była pokazana,ale w odcinku o którym wspomniałam była jeszcze mowa o jakiejś imprezie w liceum :)

Moje pytanie to: Jaki był prawdziwy powód pożaru w mieszkaniu Phoebe a jakie były pierwszd pierwsze podejrzenia? I jak to wpłynęło na sytuację Phoebe i Rachel? :D

ocenił(a) serial na 9
angelaaar

no tak, thunder to w sumie piorun nie burza:D tak, chodziło mi o tę imprezę, Monici urodziny, na których Rachel również skupiła na sobie uwagę wszystkich.

Odpowiedź: Na początku było przypuszczenie, że pożar wznieciły jakies rzeczy Phoebe - kadzidełka chyba. Skutkowało to tym, że Phoebe zamieszkała w u Joeya a Rachel w pięknym pokoju gościnnymi Monici. Gdy okazało się, że prawdziwą przyczyną pożaru była prostownica Rachel, dziewczyny się musiały zamienić. Ostatecznie jednak to Phoebe na tym straciła, bo Rachel u Joeya czuła się swobodnie a Monica była oczywiście nie do zniesienia:D

Pytanie: Czym zajęta była Amy, że przez rok nie miała czasu skontaktować się z Rachel?

ocenił(a) serial na 10
LeiaSkywalker

Dekorowała gabinet ojca?

pytanie: Którą z sióstr Joey'a "zaliczył" pijany Chandler? (ta której imienia nie pamiętał)

ocenił(a) serial na 9
staggi

Tak, dokładnie to robiła:)

A Chandler imię pamiętał, ale nie wiedział która to:) ja natomiast nie pamietam tego imienia:)