PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 352 tys. ocen
8,2 10 1 351811
8,5 41 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Znów minęło 1000 odpowiedzi.

Poprzednie pytanie od quimon: Jakie przezwisko miał Chandler w czasach młodzieńczych? ( dotyczy to odcinka, w którym dowiadujemy sie, że zerwał z dziewczyną z obozu bo była gruuuu...ba)?

Moja odp: Zafajdane gacie :)

Moje pytanie: W jaki sposób Monica piła whiskey? (odc. przed zaręczynami, odc. z Richardem)

ocenił(a) serial na 10
LeiaSkywalker

Nie pamiętał bo kiedy gadał z ekipą to nie mogli dojść o którą chodzi. Kiedy Joey wszedł i powiedział, że gadał ze swoją siostrą o Chandlerze .. wtedy ktoś zapytał co za siostra i wtedy Joey powiedział jej imię (i wtedy było wielkie wow) i bodajże Monica zapytała go "a która to dokładnie" i Joey coś w stylu "Zapytaj Chandlera to on sie z nią wczoraj zabawiał..". Swoją drogą jak próbowali sobie przypomnieć to Chandler na początku mówił o Veronice (bo jej wsadził język do gardla) czyli Monice.

ocenił(a) serial na 9
staggi

Ok:) zwracam honor w takim razie:)

ocenił(a) serial na 10
staggi

Mary Angela :)

ocenił(a) serial na 9
LeiaSkywalker

Dokładnie o to mi chodziło :D

ocenił(a) serial na 10
angelaaar

Pozwolę sobie zadać pytanie:

Gdzie pracowała Susan, żona Carol?
(wystarczy podać branżę)

ocenił(a) serial na 9
dziewczyna_z_Jemenu

Była fotografem?

ocenił(a) serial na 10
LeiaSkywalker

W odc. TOW Rachel New Dress pada stwierdzenie, że Susan jedzie do Londynu na sesję reklamową, więc myślę, że była właśnie fotografem, coś związanego z branżą foto-filmową.

Brawo,proszę o pytanie :)

ocenił(a) serial na 9
dziewczyna_z_Jemenu

Wydaje mi się, że był odcinek, w którym było to jasno powiedziane, ale pewności nie mam który to był:D

Kogo obstawili przyjaciele, gdy Joey zapytał kto najpóźniej weźmie ślub?

ocenił(a) serial na 10
LeiaSkywalker

Pozwolę się przyłączyć do zabawy ;)
Odp. Obstawili Chandlera a on: "A Ben się nie liczy?" ;)

Jak miała na imię siostra Joey'a, która uderzyła Chandlera gdy ten nie wiedział, która to Mary Angel?

ocenił(a) serial na 9
dziobas123

Hahahaha. Serio? Takie pytanie? Przecież w tych siostrach orientuje się tylko Joey:D:D

ocenił(a) serial na 10
dziobas123

Cookie :)

Jak nazywała się firma w której Phoebe pracowała (sprzedając tonery) ;)?

krycha500

Empire Office Supplies niestety nie wiem jak ta nazwa brzmi po polsku. ;)

ocenił(a) serial na 10
cecemimi

Nie szkodzi, po ang wystarczy :)

ocenił(a) serial na 10
krycha500

Pytanie:
Co łączyło Rossa z pewnym studentem z Tajlandii?

ocenił(a) serial na 9
dziewczyna_z_Jemenu

Byli razem w I hate Rachel club?

ocenił(a) serial na 10
LeiaSkywalker

Tak! :)
Prosimy o pytanie

ocenił(a) serial na 9
dziewczyna_z_Jemenu

Który sławny aktor uświadomił Joeya, że czasem każdy aktor śmierdzi:)

ocenił(a) serial na 10
dziewczyna_z_Jemenu

I jeszcze oboje przespali się ze starą bibliotekarką :D

ocenił(a) serial na 9
krycha500

Właśńie nigdy nie byłam pewna co do tego, że Ross spał z bibliotekarką. Oni chyba po prostu mieli romans, ale zawsze mi się wydawało, że bez seksu jednak:)

ocenił(a) serial na 10
LeiaSkywalker

Charlton Heston

pytanie: Ross dopiero po paru latach dowiedział się, że jego "pierwszy pocałunek z Rachel" nie był z Rachel tylko z....?

użytkownik usunięty
staggi

Z Moniką.

ocenił(a) serial na 10
LeiaSkywalker

A może :P, nie pamiętam dokładnie, kojarzy mi się tylko coś "przespała się też z Taka Kaket ( :D?) przed jego wyjazdem do Tajlandii", ale dawno nie oglądałam tego odcinka :)

ocenił(a) serial na 10
krycha500

PYTANIE:

Podajcie 5 przykładów na to, że Monica była silna fizycznie :)

ocenił(a) serial na 10
dziewczyna_z_Jemenu

1. udało jej się obezwładnić Rachel, kiedy chciała jej wpuścić krople do oczu
2. wygrała walkę o swoją suknię ślubną
3. ściskała mocno rękę Rachel podczas oglądania video na którym uprawiała seks z Rossem
4. ściskała Chandlera siedząc z nim w wannie, kiedy mówił Joyeyowi żeby przyniósł dietetyczną colę
5. kopnęła Chandlera w piszczel jak ten nie dawał jej zasnąć w odcinku kiedy wszyscy nie śpią

Kim była Hilda?

ocenił(a) serial na 10
amelinowa

Super :) Dodałabym jeszcze, że w ostatnim odcinku 10 sezonu sama rozwaliła stół z piłkarzykami (by wydostać kurczątka), masowała boleśnie Chandlera, ścisnęła rękę Phoebe aż ta powiedziała, że "współczuje Chandlerowi" :)

Hilda była znakomitą kandydatką na asystentkę Rachel... do czasu aż pojawił się Tag Jones!

PYTANIE:
Kiedy (i co) Joey powiedział po niemiecku?

ocenił(a) serial na 10
dziewczyna_z_Jemenu

Pamiętam, że próbował mówić po francusku.. ale po niemiecku to kojarzę tylko moment jak odgrywał jakąś rolę (chyba 1 sezon) doktora i był moment jak śpiewał coś z elementami niemieckiego (to był odcinek jak Chandler poderwał dziewczynę z Izraela/Jemenu/Iraku i też w tym odc. Joey dostał zaproszenie do Estelle ).

ocenił(a) serial na 10
staggi

Miałam na myśli "Gesundheit" (niem."Na zdrowie") powiedziane do Gunthera, gdy ten chrząknął znacząco słysząc Joeya jak podrywał.

Ale zaliczam, prosimy o pytanie! :)

ocenił(a) serial na 10
dziewczyna_z_Jemenu

Gdy Chandler zerwał z Kathy dowiedzieliśmy się przez jakie fazy facet musi przejść, aby się otrząsnąć... jakie? (była też bonusowa ;) )

ocenił(a) serial na 9
staggi

dresy, striptiz i wyobrażanie siebie z inną kobietą

bonusem były fantazje dziewczyn

Tyle pamiętam:D

ocenił(a) serial na 10
LeiaSkywalker

trzy podstawowe fazy bardzo dobrze.
a w czwartą (bonusową) Chandler wbił przez przypadek i nazwał ją "nie chce mieć już związków, chce uprawiać sex ze striptizerkami i moimi przyjaciółmi" :)

pytanie proszę :)

ocenił(a) serial na 9
staggi

Za kogo podali się Monica i Chandler podczas pierwszej rozmowy z Ericą, matką biologiczną ich dzieci. Chodzi mi o profesje.

LeiaSkywalker

Monica była pastorem, a Chandler doktorem.

Kto był pomysłodawcą imienia córki Rachel i Rossa?

ocenił(a) serial na 10
Sheeby

Monica (tak miało brzmieć imię jej przyszłej córki czyli Emma)

Gdzie Chandler planował się udać, aby uciec od Janice?

ocenił(a) serial na 10
staggi

Do Jemenu :)
Jakie prezenty dostali przyjaciele od Moniki i Chandlera, gdy ci zdecydowali się im powiedzieć, że kupili dom?

ocenił(a) serial na 10
Rajanella

Rachel dostała szal, Phoebe kolczyki, Ross koszulę a Joey kanapkę z klopsem.

Co Monika obiecała Rachel za odpowiedź na pytanie gdzie w ich mieszkaniu jest śmietniczka i zmiotka?

ocenił(a) serial na 9
amelinowa

obiecała jej oddać ostatnia prezerwatywę.

Jakie były pierwsze wersy piosenki jaką Phoebe chciała zagrać na ślubie Moniki i Chandlera?

ocenił(a) serial na 10
qimono

Kiedy poznałam Chandlera że gej to miałam pewność, a teraz mam zaśpiewać na weselu jego

Jak Phoebe poznała marynarza?

ocenił(a) serial na 10
amelinowa

Grała któregoś dnia w Washington Square i marynarz wrzucił jej, zamiast pieniędzy, słone cukierki.

PYTANIE:
Wymieńcie min. 13 zwierząt (gatunków), które przewinęły się przez serial (wszystkie psy liczymy za 1 gatunek) :)

ocenił(a) serial na 10
dziewczyna_z_Jemenu

1.małpa 2.szczur 3.mysz 4.kot 5.pies 6.gołąb 7.Kaczka 8.Kurczak 9.tarantula 10.chomik 11.meduza 12.rekiny 13.pancernik :)

Z jakiego powodu Monika robiła dżem?

ocenił(a) serial na 10
amelinowa

Żeby zapomniec/dać sobie spokój z Richardem

Z jakiej firmy były robocze spodnie Joey'a

ocenił(a) serial na 10
staggi

Sergio Valentino
Co wg Chandlera oznaczało jego nazwisko po gaelicku?

ocenił(a) serial na 10
amelinowa

Indyk jest gotowy :)

Którzy z przyjaciół nie pocałowali się nigdy wzajemnie?

dziewczyna_z_Jemenu

wszyscy się z wszystkimi całowali (nawet Monica z Rossem, jej pierwszy pocałunek aka zemsta Rossa na Chandlerze)

Na kogo zapisane jest mieszkanie Monici?

ocenił(a) serial na 9
Sheeby

Na babcię.
(nie kojarzę, żeby Monica z Phoebe się całowały:D)

Które z przyjaciół pierwsze dowiedziało się, jakiej płci będzie dziecko Rossa i jego pierwszej żony?

ocenił(a) serial na 9
LeiaSkywalker

Chyba Monica, zadzwoniła i spytała Carol o płeć?

Jeśli dobrze to moje pytanie: co powiedział Ross, kiedy jedna z jego dziewczyn chciała poświntuszyć?:D

ocenił(a) serial na 10
qimono

Powiedział "vulva" (czyli po polsku "srom") ;)

Kiedy Ross opluł Rachel?

ocenił(a) serial na 10
dziewczyna_z_Jemenu

kiedy tłumaczył jej i Phoebe różnicę między atakiem przewidzianym a z zaskoczenia (unagi) :)

Wymień przynajmniej 3 rzeczy które Phoebe wyciągnęła z torebki kiedy Ross poprosił ją o gumę do żucia.

ocenił(a) serial na 10
amelinowa

Trampek
Jajko
Rybka w worku :)

Który z chłopaków zapalił cygaro? (i dlaczego?)

ocenił(a) serial na 9
dziewczyna_z_Jemenu

Z tego co pamietam to Gunther na wieczorze kawalerskim Rossa albo Joey trzymal cygaro ale nie zapalone bo chcial sie upodobnic do Richarda

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

Tak, miałam na myśli upodabnianie się do Richarda:)prosimy o pytanie :-)