Znów minęło 1000 odpowiedzi.
Poprzednie pytanie od quimon: Jakie przezwisko miał Chandler w czasach młodzieńczych? ( dotyczy to odcinka, w którym dowiadujemy sie, że zerwał z dziewczyną z obozu bo była gruuuu...ba)?
Moja odp: Zafajdane gacie :)
Moje pytanie: W jaki sposób Monica piła whiskey? (odc. przed zaręczynami, odc. z Richardem)
Nie pamiętał bo kiedy gadał z ekipą to nie mogli dojść o którą chodzi. Kiedy Joey wszedł i powiedział, że gadał ze swoją siostrą o Chandlerze .. wtedy ktoś zapytał co za siostra i wtedy Joey powiedział jej imię (i wtedy było wielkie wow) i bodajże Monica zapytała go "a która to dokładnie" i Joey coś w stylu "Zapytaj Chandlera to on sie z nią wczoraj zabawiał..". Swoją drogą jak próbowali sobie przypomnieć to Chandler na początku mówił o Veronice (bo jej wsadził język do gardla) czyli Monice.
Pozwolę sobie zadać pytanie:
Gdzie pracowała Susan, żona Carol?
(wystarczy podać branżę)
W odc. TOW Rachel New Dress pada stwierdzenie, że Susan jedzie do Londynu na sesję reklamową, więc myślę, że była właśnie fotografem, coś związanego z branżą foto-filmową.
Brawo,proszę o pytanie :)
Wydaje mi się, że był odcinek, w którym było to jasno powiedziane, ale pewności nie mam który to był:D
Kogo obstawili przyjaciele, gdy Joey zapytał kto najpóźniej weźmie ślub?
Pozwolę się przyłączyć do zabawy ;)
Odp. Obstawili Chandlera a on: "A Ben się nie liczy?" ;)
Jak miała na imię siostra Joey'a, która uderzyła Chandlera gdy ten nie wiedział, która to Mary Angel?
Hahahaha. Serio? Takie pytanie? Przecież w tych siostrach orientuje się tylko Joey:D:D
Cookie :)
Jak nazywała się firma w której Phoebe pracowała (sprzedając tonery) ;)?
Właśńie nigdy nie byłam pewna co do tego, że Ross spał z bibliotekarką. Oni chyba po prostu mieli romans, ale zawsze mi się wydawało, że bez seksu jednak:)
Charlton Heston
pytanie: Ross dopiero po paru latach dowiedział się, że jego "pierwszy pocałunek z Rachel" nie był z Rachel tylko z....?
A może :P, nie pamiętam dokładnie, kojarzy mi się tylko coś "przespała się też z Taka Kaket ( :D?) przed jego wyjazdem do Tajlandii", ale dawno nie oglądałam tego odcinka :)
1. udało jej się obezwładnić Rachel, kiedy chciała jej wpuścić krople do oczu
2. wygrała walkę o swoją suknię ślubną
3. ściskała mocno rękę Rachel podczas oglądania video na którym uprawiała seks z Rossem
4. ściskała Chandlera siedząc z nim w wannie, kiedy mówił Joyeyowi żeby przyniósł dietetyczną colę
5. kopnęła Chandlera w piszczel jak ten nie dawał jej zasnąć w odcinku kiedy wszyscy nie śpią
Kim była Hilda?
Super :) Dodałabym jeszcze, że w ostatnim odcinku 10 sezonu sama rozwaliła stół z piłkarzykami (by wydostać kurczątka), masowała boleśnie Chandlera, ścisnęła rękę Phoebe aż ta powiedziała, że "współczuje Chandlerowi" :)
Hilda była znakomitą kandydatką na asystentkę Rachel... do czasu aż pojawił się Tag Jones!
PYTANIE:
Kiedy (i co) Joey powiedział po niemiecku?
Pamiętam, że próbował mówić po francusku.. ale po niemiecku to kojarzę tylko moment jak odgrywał jakąś rolę (chyba 1 sezon) doktora i był moment jak śpiewał coś z elementami niemieckiego (to był odcinek jak Chandler poderwał dziewczynę z Izraela/Jemenu/Iraku i też w tym odc. Joey dostał zaproszenie do Estelle ).
Miałam na myśli "Gesundheit" (niem."Na zdrowie") powiedziane do Gunthera, gdy ten chrząknął znacząco słysząc Joeya jak podrywał.
Ale zaliczam, prosimy o pytanie! :)
Gdy Chandler zerwał z Kathy dowiedzieliśmy się przez jakie fazy facet musi przejść, aby się otrząsnąć... jakie? (była też bonusowa ;) )
dresy, striptiz i wyobrażanie siebie z inną kobietą
bonusem były fantazje dziewczyn
Tyle pamiętam:D
trzy podstawowe fazy bardzo dobrze.
a w czwartą (bonusową) Chandler wbił przez przypadek i nazwał ją "nie chce mieć już związków, chce uprawiać sex ze striptizerkami i moimi przyjaciółmi" :)
pytanie proszę :)
Za kogo podali się Monica i Chandler podczas pierwszej rozmowy z Ericą, matką biologiczną ich dzieci. Chodzi mi o profesje.
Monica (tak miało brzmieć imię jej przyszłej córki czyli Emma)
Gdzie Chandler planował się udać, aby uciec od Janice?
Do Jemenu :)
Jakie prezenty dostali przyjaciele od Moniki i Chandlera, gdy ci zdecydowali się im powiedzieć, że kupili dom?
Rachel dostała szal, Phoebe kolczyki, Ross koszulę a Joey kanapkę z klopsem.
Co Monika obiecała Rachel za odpowiedź na pytanie gdzie w ich mieszkaniu jest śmietniczka i zmiotka?
obiecała jej oddać ostatnia prezerwatywę.
Jakie były pierwsze wersy piosenki jaką Phoebe chciała zagrać na ślubie Moniki i Chandlera?
Kiedy poznałam Chandlera że gej to miałam pewność, a teraz mam zaśpiewać na weselu jego
Jak Phoebe poznała marynarza?
Grała któregoś dnia w Washington Square i marynarz wrzucił jej, zamiast pieniędzy, słone cukierki.
PYTANIE:
Wymieńcie min. 13 zwierząt (gatunków), które przewinęły się przez serial (wszystkie psy liczymy za 1 gatunek) :)
1.małpa 2.szczur 3.mysz 4.kot 5.pies 6.gołąb 7.Kaczka 8.Kurczak 9.tarantula 10.chomik 11.meduza 12.rekiny 13.pancernik :)
Z jakiego powodu Monika robiła dżem?
Żeby zapomniec/dać sobie spokój z Richardem
Z jakiej firmy były robocze spodnie Joey'a
wszyscy się z wszystkimi całowali (nawet Monica z Rossem, jej pierwszy pocałunek aka zemsta Rossa na Chandlerze)
Na kogo zapisane jest mieszkanie Monici?
Na babcię.
(nie kojarzę, żeby Monica z Phoebe się całowały:D)
Które z przyjaciół pierwsze dowiedziało się, jakiej płci będzie dziecko Rossa i jego pierwszej żony?
Chyba Monica, zadzwoniła i spytała Carol o płeć?
Jeśli dobrze to moje pytanie: co powiedział Ross, kiedy jedna z jego dziewczyn chciała poświntuszyć?:D
kiedy tłumaczył jej i Phoebe różnicę między atakiem przewidzianym a z zaskoczenia (unagi) :)
Wymień przynajmniej 3 rzeczy które Phoebe wyciągnęła z torebki kiedy Ross poprosił ją o gumę do żucia.
Trampek
Jajko
Rybka w worku :)
Który z chłopaków zapalił cygaro? (i dlaczego?)
Z tego co pamietam to Gunther na wieczorze kawalerskim Rossa albo Joey trzymal cygaro ale nie zapalone bo chcial sie upodobnic do Richarda