Zasady są bardzo proste- jedna osoba zadaje pytanie, druga odpowiada i jednocześnie zadaje kolejne.
Na początek coś łatwego :)
Kim z zawodu był ojciec Rachel?
Chodzi o Briana, współpracownika Chandlera jak sądzę :)
Jeżeli mam rację to oto moje pytanie:
Jak brzmiało i czym różniło się pytanie Moniki i Phoebe skierowane do Rachel, gdy Marcel narobił Monice do buta? :)
do którego?
przy czym Monice chodziło o konkretne buty, czy jej ulubionych, chyba zamszowych, a Phoebe o to czy do lewego czy do prawego buta, i tu chodziło o jakąś wróżbę czy zabobon;p
Co robił Joey na pogrzebie babci Monici i Rossa?
Joey oglądał mecz
Co z mieszkania Joego kupil Ross kiedy Joey nie mial pieniedzy i musial wyprowadzic sie z powrotem do Chandlera?
Muriel :D
Jaki był napis na transparencie, który kupiła Phoebe na powitanie Rachel i małej Emmy po powrocie ze szpitala?
It's a boy! Później Phoebe przeprawiła boy na girl :P
Phoebe upuściła z balkonu kupony, które zostały zakupione przez wszystkich z okazji loterii. Ile wygrała osoba, która znalazła jeden z kuponów?
Nie poprawila na girl tylko na its NOT a boy.
Chyba 20 tys?
Kogo udawal Chandler w trakcie klotni Rosa i Rachel w czasie nieudanej podrozy na narty?
Shelley Winters
Po ślubie Rossa i Emily w kawiarni Monica pokazywała zdjęcia z uroczystości. Co zrobiła Rachel na zwracanie uwagi żeby trzymać je za brzegi?
Wymienia je
Gdzie Monica i Chandler pojechali na swój pierwszy 'romantyczny' weekend?
do New Jersey :)
co oglądał w TV Chandler w czasie tego wyjazdu, kiedy Monica zmieniała kolejne pokoje?
Monica i Chandler powiedzieli że widzieli przed windą Donalda Trumpa i wersja o zalotce
Ile róż Ross wysłał Emily po ich ślubie?
72 na każdy dzień ich znajomości
Jak miała na imię babcia Rossa i Monici nazywana przez nich Naną ?
Althea
Jakie były trzy powody dla których Chandler pokutował za zdradę Joey`a w skrzyni?
1. Daje mu to czas na myślenie o tym co zrobił
2. Pokazuje jak bardzo mu zależy na przyjaźni z Joey'em
3. To boli!
Jaki aktor grał chłopaka Rachel, który się na wszystkich wydzierał ?
"I don`t know - soap" :D
Co odwiodło (przynajmniej chwilowo) Chandlera od wprowadzenia w życie planu " I'll go down the fire escape..."?
Wielki gołąb :D
Gdy wszyscy wypominali Chandlerowi że wrócił do palenia i rozpoczęło się wzajemne wypominanie swoich wad, za co oberwało się Rossowi? :D
Za poprawianie wymowy innych.
Wymień pięć rzeczy za które Chandler lubił Alison z pracy.
Ha ha, to dobre było. :D
Nice smile, good dresser, big head, big head, big head!!
(nie jestem pewna czy to nie było coś z wykształceniem, ale jednak pobrzmiewa mi w głowie powyższe)
Pytanie:
Jak nazywa się technika gry aktorskiej, której Joey nauczył się od koleżanki z planu "Days of our lives"?
Wąchanie pierda :-)
Ja miały na imię trzy dziewczyny z którymi rozmiawiała Phoebe w Central Perk na temat ślubów i rozwodów Rossa ??
Stephanie, Karin, Meg
Było takie pytanie"Jaki aktor grał chłopaka Rachel, który się na wszystkich wydzierał ?" więc zadam też a propo aktorów
w Days of our lives (w Przyjaciołach) grała znana aktorka, która również grała znana aktorka, grała tam też córka prawdziwej znanej aktorki. Jak brzmiało jej imie w Przyjaciołach ^^
Jessica Lockhart ( chyba o tę rolę chodziło ? )
Kto kupił kolczyki Monice zamiast Chandlera na ich rocznicę spotykania się ?
Ross
O czym były filmy, które Monica zamówiła dla Richarda, a odebrała po zerwaniu z nim?
O wojnie secesyjnej.
Ile razy Phoebe całowała się z Joey'em i w jakich okolicznościach ?
1. kiedy Joey ćwiczył pocałunki do filmu (ale miał się całować z facetem), 2. kiedy Joey myślał, że Phoebe to Ursula, 3. kiedy spełniał jej marzenia o najlepszym pocałunku. Nie pamiętam czy były jeszcze jakieś, oprócz zwykłych "cmoknięć" ;)
A czy spośród przyjaciół była jakaś dwójka, która nigdy się nie całowała?
Nie, każdy całował się z każdym .
Jaki numer na bluzce miała Rachel gdy wprowadziła się do Phoebe ?
Joey całował się z każdym, ale inni nie bardzo... Zdaje się, że nie całowali się Ross z Chandlerem i Monica z Rachel.
Bo Monica i Phoebe to nie jestem pewna...
Jessica Lokhart to jej postać w DooL. :) A aktorka nazywała się Cecilia Monroe.
Tak, racja ..mój błąd..ale poszło już dalej więc teraz pytanie brzmi :
Ja się nie czepiam, żeby było jasne. ;)
Nie wiem naprawdę jaki miała numer, próbuję sobie przypomnieć, coś mi się kojarzy, że "68" albo coś? Nie będę sprawdzała, żeby nie było oszukaństwa, niech ktoś kto lepiej jeszcze zna ich i pamięta napisze. (wrota2? :)
Ale namieszaliście ;P
Susan Sarandon zagrała w Przyjaciołach Cecilie Monroe -aktorkę, która zagrała Jessice Lokhart w DooL.
A pytającemu chodziło o postać w Przyjaciołach, którą zagrała prawdziwa córka Susan Sarandon czyli Eve Amurri.
A Eva Amurri zagrała Dinę, która była córką Jessici w Dool.
Czyli odpowiedź powinna brzmieć -> DINA ;)
PS
Zamiast mieszać jak się nie jest pewnym to można sprawdzić jeśli jest taka możliwość ;> I to nie będzie żadne oszustwo ;) Nie wiem skąd w ogóle takie obawy??? O.o
Nikt nie mówił przecież, że wszystko musi być z pamięci, i że nie można poszukać ;P
Zasady były takie - pytanie, odpowiedź (w domyśle prawidłowa), pytanie ;)
Nawet wspomniana Wrota się przyznała, że coś musiała sprawdzić ;P ;)
Więc spokojnie, bez stresu ;))))))
A żeby już nie mieszać dalej... ;> powtórzę aktualne pytanie:
No to faktycznie, namieszałam. :) Nie wiem w sumie skąd takie przeświadczenie u mnie, jakoś przyjęłam, że chodzi o znajomość z pamięci. A zatem numer to 77, tak?
A tak, wybaczcie.
Kiedy Pheobe 'wzięła na siebie' ciąże Rachel, powiedziała, że ojcem jest James Brolin. Czyje nazwisko jednak chciała podać jako pierwsze?
Ed Begley Jr, ale nie powiedziała bo myślała że jest gejem .
Co kupiła Rachel w Pottery Barn do mieszkania Phoebe ?
Nie tylko Stolik farmaceuty ... Były jeszcze inne rzeczy .
Nie uznaję odpowiedzi :-)
stolik farmaceuty, klatka dla ptaków, parawan, wiklinowy fotel, biurko, sekretarzyk.. A tak w ogóle Rachel kupiła wszystko z wystawy Pottery Barn (jej i Phoebe salon wyglądał jak wystawa tego sklepu)
W jaki sposób Mike próbował oświadczyć się Phoebe?
Pierwszy raz oświadczył się na Barbados w hotelu - Phoebe odmówiła. Innym razem chciał oświadczyć się jej na meczu Knicksów z wyświetlonym na ekranie napisem: "Phoebe, would you marry me?", ale powiedziała, że to jest najgorszy sposób na oświadczyny (oczywiście zanim dowiedziała się, że Mike chce jej się oświadczyć). Później w restauracji (włożył pierścionek do ciasta) i w końcu oświadczył się tradycyjnie ;)
Jak Ross poznał się z Julie ?