PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 353 tys. ocen
8,2 10 1 353039
8,6 43 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Zabawa cz 5 :D

ocenił(a) serial na 10

No to dalej jedziemy... :D

ocenił(a) serial na 9
satie333

Cos mi sie kojarzy ze to Joey i Chandler jak zwykle cos wymyslili ale czym strzelali????? moze mokrym papierem????

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

Tak dla uzupełnienia, s9e20 Ten z przyjęciem serialowym, Mon i Rachel gadają na korytarzu o tym dlaczego Rachel nie może z nim pobajerować ;)

ocenił(a) serial na 10
mycha213

a nie było wtedy procy zrobionej z stanika? żeby balonami z wodą dziewczyna od Rossa i jej koleżanki dalej rzucały??

ocenił(a) serial na 10
RareCure

dokładnie- proca ze stanika :) i jeszcze Rachel " broniąca" kołyski jak Joey zakradl sie po Hugsy'ego <lol>
padla dobra odpowiedz, wiec Twoja kolej na pytanie

ocenił(a) serial na 10
satie333

ps. - bo nie doczytalam, rzucal joey i chandler

ocenił(a) serial na 10
mycha213

a ja moge zadać pytanie?

Na jakich filmach płakał Joey a na jakich Chandler?

ocenił(a) serial na 10
carnation

Joey na pewno plakal na ET, wspominal tez, ze plakal na Bambi i oczywiscie Titanicu

a Chandler...yyy.. na zadnym?

ocenił(a) serial na 9
satie333

To nie ja zadawalam pytanie ale stwierdzam ze Satie ma racje a ze nikt nic nie pisze to male wyzwanko ode mnie:):) - Porownanie do Star Wars (i nie mysle o oczywistym odcinku z fantazja ksiezniczki Liei) co mi dacie??!!!! Bo ja mam jeden super moment:):) ciekawe kto zgadnie...

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

Hmmm...z racji tego że SW nie oglądałam to mi będzie ciężko na to odpowiedzieć :D Pamiętam tylko że 1 koleś murzynek miał opaskę na oczach...ale to był SW odcinkowy...a filmu...no ze 2? części gdzieś tam kiedyś obejrzałam ale nic nie pamiętam i jedyne co mi przychodzi do głowy to Joey i jego text "I nic z tych rzeczy nie dzieje się w odległej galaktyce?" (pisanie od nowa pracy Rossa na Barbados;) ).

A no i jeszcze jedno...android:D Joey chciał żeby Bobby załatwiła mu androida, za to że tak dobrze gra, i tam parę innych rzeczy ale...to z "Joey`a" więc się nie liczy ;)

ocenił(a) serial na 9
mycha213

Poczekam jeszcze chwilke moze ktos skojarzy o co mi biega!!!!!:DDDDDD

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

ja pamiętam tylko kolesie, z którym monica była na balu maturalnym, o którym pisali w gazecie bo widział SW duuuuuużo razy i jak ross rozbił namiot w kolejce na powrót jedi

użytkownik usunięty
satie333

Hmm, pamiętam że Chandler zaczął nagle w którymś z odcinków płakać, a potem nie mógł przestać i ciągle chlipał;)

ocenił(a) serial na 9

No dobra juz czas...:):) Chodzi mi o slynna scene "LUCK I'M YOUR FATHER" i tym samym glosem powiedzala Phoebie trzymajac przed swoja twarza zdiecie Rossa ktore zostawil dla Bena kiedy wyjechal do Chin..."BEN I'M YOUR FATHER" to bylo boskie:);)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

W życiu bym na to nie wpadła:D To skorzystam i...:

Kim jest "Meny" (to imię, nie wiem jak się pisze;) )

ocenił(a) serial na 10
mycha213

Manny to kolega Mike'a, ktory mial go pilnowac, zeby nie kontaktowal sie z Phoebe po zerwaniu

jak wg Phoebe brzmi hymn Szwecji? ( zapis fonetyczny mile widziany ;))

ocenił(a) serial na 9
satie333

"Ipan, Stripan, Glupi Glabi! " And that is the Swedish National Anthem! Thank you for asking!:):)
Czym, oprocz rak oczywiscie, drapala sie Phoebe kiedy miala ospe????

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

glupi glapi rulez :D

koscmi do gry, nie wiem, czy rekawice kuchenne tez sie licza?( i charlie sheenem ;))

conajmniej 2 sytuacje z koszykiem ( i nie koszem do koszykowki) ?

ocenił(a) serial na 9
satie333

Wiec byl duzy kosz na bielizne w pralni i byl tez maly koszyk ze stokrotkami na rowerze Phoebe i byl tez koszyk na zakupy jak Chandler sledzil Janice i byl tez wiklinowy koszyk na dzwiach Moniki z cukierkami i... juz nic nie wymysle:):)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

huhuhu - quite a competitor, jak powiedzial chandler. moje pytanie ( skoro nie zadalas): kiedy?

ps - jeszcze kosze z owocami od dziewczyny joey'ego ( 3 basketeers) i basket of minimuffins, ktory ross dal jako lapowke oblesnemu grubasowi

ocenił(a) serial na 9
satie333

To bylo oczywiscie jak Chandler wyznal Monice ze ja kocha a powiedzial to oczywiscie o Phoebe ze jest "quite a competitor"...dawac nastepne bo ja nie umiem wymyslac ciekawych pytan!!!!

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

Hmm...wymieńcie 6 imion psów jakie się pojawiły lub wspomniano o nich;)

ocenił(a) serial na 10
mycha213

No chyba że ktoś zna więcej;)

P.S. Szkoda że tu nie można edytować ani usuwać własnych postów...

ocenił(a) serial na 9
mycha213

Tez czasem zaluje ze nie mozna po prostu czegos usunac. A wracajac do pytania to z mojej strony:
LaPoo
Rover
Mozarella
Clunkers
Old Yeller
Schnoodle - ten co go Phoebe potracila:)
Chi - Chi
Szczeniak z 3 lapami:):)
Satan:):)..no to wszystko

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

ode mnie jeszcze: Underdog i Chappi

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

i jeszcze Cujo, Snoopy, Pepper, Pat i Walle:)
Mam pytanie, na które sama nie potrafię znaleźć odpowiedzi:( z którego odcinka pochodzi scena z czołówki w 2 sezonie jak Chandler wskakuje na ręce Joey'a?

ploteczki1

dobre pytanie , jeszcze w trzecim sezonie jest jak Phoebe tańczy z telefonem w ręku w fioletowej bluzce bodajże. Może wzięli jakieś nieemitowane fragmenty chulera wie :]

ocenił(a) serial na 9
paulinaldz

A z tym telefonem to nie jest przypadkiem scena jak Phoebe zaczela tanczyc ze nikogo nie zabila swoja wizyta u dentysty i potem obdzwonila znajomych czy zyja i sie cieszyla ze tak?????????????????????????????

myszowatek81

Dokładnie tak, to jest ta scena :) S03E08 "TOW Giant poking device"

Itomahawk

Co do tej sceny, w której Chandler wskakuje Joeyowi na ręce to też nie wiem skąd to wzięli. Nie widziałem tego nigdy.

Jeśli zaś idzie o sytuacje z koszykiem to przypomniała mi się jeszcze jedna kiedy Rachel rozdawała słodycze w halloween.

PS.Co zamówili Friendsi na słynnej kolacji, po której pokłócili się, o to, że nie wszyscy zarabiają dużo pieniędzy?
PS2. Gdzie chodzili by coś uczcić? :) Po proszę o angielski zapis.

ocenił(a) serial na 9
Mcin

Rachel prawdopodobnie rozdawala cukierki z duzej przezroczystej misy...tak mi sie kojarzy:)
Odpowiadam na pytanie:
Yes! Yeah, it's like they always saying "Let's go here, let's go there". Like we can afford to go here and there:)
Monika i Ross zamowili carpaccio i grilowane krewetki
Joey zamowil Thai chicken pizza
Rachel zamowila side salad i wode
Phoebe zamowila zupe ogorkowa
A Chandler zamowil Cajun Catfish i wers z utworu "Killing Me Softly":)))))))))))) lol

myszowatek81

Masz racje co do misy.

A co do drugiej odpowiedzi to chodziło mi o "some place nice" :)

ocenił(a) serial na 9
Mcin

Co do odpowiedzi some place nice to wiedzialam ze tak mowili ale moja odpowiedz wydala mi sie ciekawsza i smieszniejsza dlatego pomyslalam ze o nia pytasz!!!:):);)

myszowatek81

Jak sie nazywala kapela chlopaka jednej z sióstr Joeya? Pytanie dodatkowe - jak miała na imie siostra? :) Pytanie dodatkowe do dodatkowego - jaką muzykę tworzyli? :)

ocenił(a) serial na 9
Mcin

Strzelam w ciemno bez sprawdzania...chyba pamietam
Robbie, Dina i gangsterski rap:):)

ocenił(a) serial na 9
myszowatek81

Zapomnialam o nazwie kapeli, ale juz sprawdzam:):)

ocenił(a) serial na 9
myszowatek81

Kapela miala nazwe Numb Nuts i to Byl Bobbie (chlopak Diny) i jego kumpel Cheddar:);)

ocenił(a) serial na 9
myszowatek81

Mala poprawka nie Robbie tylko Bobbie a kapela byla wspoltworzona z Cheddar'em o nazwie Numb Nuts:):)

ocenił(a) serial na 9
myszowatek81

CO SIE DZIEJE Z TYM SYSTEMEM!!!!!! Przepraszam za podwojna odpowiedz ale na oczatku mi nie wyslalo!!!!

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

No pod tym względem to trochę spieprzyli sprawę...no ale...nie pozostaje nam nic innego jak się przyzwyczaić ;)

Hmm to może takie pytanko...jaki kolor japonek łączy dziewczyny? (Nawet myślałam że one mają 1 parę i noszą na zmianę bo tak samo wyglądają ;) )

ocenił(a) serial na 9
mycha213

Ja kilka razy widzalam jak nosza takie gumowe japonki z czerwonym kolorem...ale nie wiem czy o to chodzi!!:)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

Dokładnie o to tylko ja bym powiedziała że to pomarańczowy ale...pasuje :D To kto następny?;>

ocenił(a) serial na 9
mycha213

Dlaczego Joey nie czytal "Lord of the Ring"?????:):):)

myszowatek81

Joey nie miał czasu na głupoty. W liceum uprawiał sex ;)

Mcin

Co Chandler Bing "do do" (z ang. robi robi)? :)

ocenił(a) serial na 9
Mcin

Pozwole sobie napisac: ????????????????????????????????????????????????:)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

Co Chandler Bing robi?? Hmm, strzelam, że:
- analizuje dane
- jest kopirajterem
- "TO"
- najlepsze naleśniki
- niezbyt fajne prezenty :P

Czy któraś z powyższych odpowiedzi jest dobra? Bo chwilowo innego pomysłu nie mam ;)

mycha213

niet :) Skoro Myszowata nie wie, to podejrzewam, że będą straszne trudności z udzieleniem odpowiedzi na moje pytanie, ale dam wam jeszcze czas :)
Specjalnie napisałem "do do" (du du ;) ) bo znowuż sytuacja jest bardzo charakterystyczna. Zadawajcie pytania to będę udzielał podpowiedzi. Pomęczę Was znowu trochę :)

ocenił(a) serial na 9
Mcin

Czy to chodzilo o rozmowe w sprawie pracy z tym panem murzynem gdzie bylo nadwyraz duzo "duties":):):)??????

myszowatek81

Taaak :) Przypomniałaś sobie czy znalazłaś w skrypcie? :)

Mcin

Tzn. nie rozmowa z nim tylko z Phoebe :) To Phoebe mu zadała pytanie "Porozmawiajmy nie o tym czego Pan nie robi, ale o tym co Pan robi robi" ;)